Inter zachraňoval další body. Děláme příliš chyb, ví Inzaghi

03.10.2021, 19:16
Aktuality
Pořádně ohánět se opět musel Inter Milán, aby zůstal v této sezoně Serie A neporažený. Nakonec se mu to podařilo i díky čtyřnásobnému střídání trenéra Simoneho Inzaghiho či riskantnímu zákroku brankáře Handanoviće proti Bogovi, který chtěla druhá strana trestat červenou kartou.

Inter na půdě Sassuola prohrával po 22 minutách následkem penalty Domenica Berardiho a čelit potenciálně mohl i druhé, kdyby rozhodčí nelítostně posoudil škobrnutí Handanoviće o Defrela. Slovinský brankář byl pak protagonistou ještě jednoho kontroverzního okamžiku za stavu 1:0, když na hraně pravidel a dle Inzaghiho "excelentně” zpacifikoval Jeremieho Bogu.

Další úspěšný obrat Inter zahájil těsně před završením hodiny hry prostřednictvím Edina Džeka. Bosenský útočník zažívá snový vstup do angažmá, když se trefil už šestkrát ve svých prvních sedmi vystoupeních za Nerazzurri. Podobný start své štace měl naposledy legendární Brazilec Ronaldo v roce 1997.

O pátém vítězství sezony nakonec pro Inter rozhodl Lautaro Martínez z penalty v 78. minutě, kterou vybojoval právě výtečný žolík Edin Džeko, jenž se sám prosadil pár sekund po příchodu na hřiště coby jeden ze čtyř naráz vysvlečených fotbalistů.

"Původně jsem měl připravené tři (střídání), ale potřebovali jsme větší tlak vepředu. Bylo to naše sedmé utkání ve 20 dnech, pořád někam cestujeme, pořád někde hrajeme, takže jsem tušil, že nám tyto čtvery čerstvé nohy velmi pomohou,” vysvětloval později Inzaghi.

Inzaghiho sice může těšit, že se Inter už potřetí v řadě vyhnul prohře, přestože byl o pauze pozadu (poprvé v historii), anebo že alespoň dva góly vstřelil už ve 12 po sobě jdoucích ligových zápasech (čerstvý rekord), zároveň však někdejší útočník moc dobře ví, že takový způsob sbírání bodů není optimální ani udržitelný.

"Myslím, že jsme mohli mít v této sezoně v Serii A o pár bodů více, ale jsem spokojený s tím, jak tým zvládá vstřebávat tlak. Pokaždé bojujeme, když nabereme manko, a to je dobré znamení. (Zároveň ale) naše poslední výkony nebyly tak kvalitní jako prvních několik, děláme příliš chyb” zhodnotil bývalý lodivod Lazia, který pro letošní ročník nahradil Antonia Conteho.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, twitter.com/OptaPaolo

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavne, aby sa nevrátil Conte

Reagovat
9augi9

Presne, nedajbože by ste vyhrali ďaľšiu major trophy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele