Icardi si na břehu Bosporu užívá roli lídra, Galatasaray našel stroj na góly

22.02., 14:21
Aktuality
Mauro Icardi (© AFP)

Je svůj. Na hřišti občas vypadá, jako by ho hra příliš nezajímala a pro tým se zrovna nepředře. Když se ale dostane do střelecké pozice, dokáže zacílit s chirurgickou přesností. Mauro Icardi v Galatasarayi opět nakopl skomírající kariéru a ve čtvrtek bude chtít svůj vzestup potvrdit i proti Spartě.

Naváže na své výborné představení z prvního zápasu v Istanbulu, nebo si ho tentokrát obrana Pražanů pohlídá? Málokterý hráč plní stránky novin tak často jako Icardi. Na škodu pro argentinského šutéra je, že se spíš než o jeho výkonech na hřišti píše o aférách z jeho osobního života. Minulý týden ale turečtí novináři udělali výjimku a bývalého kapitána Interu vychválili za příkladný výkon proti Spartě.

Nutno říct, že zaslouženě. Zkušený Argentinec v padesátitisícovém kotli v istanbulském Rams Parku připravil úvodní dvě branky Galatasaraye a v nastavení překlopil vyrovnaný zápas na stranu domácího mužstva.

Icardiho statistiky z prvního zápasu (©Opta by stats Perform)

V první minutě nastaveného času převzal míč na hranici velkého vápna, naznačením zmátl clonícího stopera Martina Vitíka i gólmana Petera Vindahla a milimetrově přesnou střelou na vzdálenější tyč poslal vášnivé turecké fanoušky do varu. Galatasaray v přestřelce na úvod prvního kola play off Evropské ligy porazil Spartu 3:2 a před pražskou odvetou se hlavně díky němu dostal do výhodné pozice.

Před dvojzápasem se Spartou přitom útočník s odbarvenou hlavou na gól ze hry čekal víc než dva měsíce. Z pohledu tureckého velkoklubu se probudil v pravý čas a potvrdil, že se mu v aktuálním ročníku na evropské scéně daří.

Porovnání Kuchty a Icardiho v pohárové Evropě (©Opta by Stats Perform)

V letním předkole vystřílel červenožlutému istanbulskému týmu postup do základní skupiny Ligy mistrů přes Molde a mezi evropskou elitou se trefil do sítě Bayernu i Manchesteru United.

Právě Rudí ďáblové o znovuzrozeného kanonýra v zimě podle několika zdrojů z Britských ostrovů projevili zájem, k přesunu ale nedošlo a Icardi zůstal v evropské části Turecké metropole, kde se mu zatím nadmíru daří.

Vydařený restart

Po nepovedeném angažmá v PSG, kde si nedokázal poradit s velkou konkurencí a postupně přicházel o herní vytížení, si na břehu Bosporu užívá roli lídra. V loňské sezoně, kdy v Galatasarayi pouze hostoval, nasázel dvaadvacet gólů ve 24 ligových zápasech a v aktuálním ročníku se napříč všemi soutěžemi prosadil už dvacetkrát.

Během sezony a půl v Turecku tak dal víc gólů než za tři kompletní ročníky v Paříži. Úvodní rok ve francouzské metropoli mu přitom vyšel. Po vytrucovaném přesunu z Interu dal 12 ligových branek a byl za Kylianem Mbappém a Neymarem třetím nejlepším střelcem týmu.

Statistiky Icardiho v posledních sezonách (©Livesport)

Ve druhém ročníku ve městě nad Seinou už se nedokázal dostat přes deset tref a definitivní stopku mu vystavil příchod krajana Lionela Messiho. S jeho přesunem do Paříže Icardimu přibyl další hvězdný konkurent, přes kterého vedla cesta do sestavy jen velmi obtížně.

Argentinský útočník tak po šesti letech v Interu a dalších třech ročnících v PSG opustil nejprestižnější scénu a vydal se do Turecka. Zatím to vypadá, že udělal správný krok.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mercury

Tak hlavně ať nějakému tureckému kamarádovi nepodělá ženu a děti jak Maxi Lopézovi.

Reagovat
raduinho

Kuchta>Wanda>Icardi

Reagovat
dextroza_m

Celý ten tým v čele s Icardim vypadají jak banda křiváků, nemůžu si pomoct.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele