Turecká média: Galatasaray se nepoučil, Sparta rozhodla na krajích hřiště

23.02., 12:24
Aktuality
Rozladěný Mauro Icardi (© AFP)

Podle tureckého tisku se fotbalisté Galatasaraye nepoučili z úvodního utkání play off Evropské ligy na domácí půdě a při čtvrteční porážce 1:4 se Spartou na pražské Letné zopakovali stejné chyby. Média zkritizovala hráče kvůli množství laciných ztrát a trenéra Okana Buruka za volbu krajních obránců. Novináři nebyli spokojení ani s výkonem anglických rozhodčích v čele s hlavním Anthonym Taylorem.

"Tým, který v Lize mistrů sehrál vyrovnané zápasy s Bayernem Mnichov nebo Manchesterem United, nakonec padl v Praze. Velká škoda!" napsal list Fotomac. "Před týdnem Galatasaray vybojoval výhru 3:2, z chyb se ale nepoučil. Cesta evropskými poháry je u konce," přidal deník Posta.

Sparťany poslal do vedení Angelo Preciado, za hosty srovnal Abdülkerim Bardakci. V 70. minutě uviděl červenou kartu obránce Galatasaraye Kaan Ayhan a domácí přesilovku třikrát využili. Nejprve se trefil v 74. minutě střídající Indrit Tuci, o šest minut později Lukáš Haraslín a pojistku přidal v nastavení Jan Kuchta.

"Galatasaray znovu vstoupil špatně do zápasu. Po vyrovnávací brance měl další šance a kontroloval hru, ve druhé půli se ale duel postupně změnil v noční můru. Nedokázal pořádně kombinovat, neuhrál jediný míč," uvedl deník Hürriyet. "Za celou sezonu nebyli turečtí šampioni takhle nepřesní. Spoustu ztrát, pozičních chyb a zkažených přihrávek," vyjmenoval Fotomac.

Média se shodla, že největší slabinou Galatasaraye jsou kraje obrany, zejména levá strana. Novináři zkritizovali vedení klubu i trenéra Buruka, že při absencích neměli připravenou odpovídající náhradu, k dispozici navíc nebyly ani zimní posily. Pravý bek Serge Aurier přišel do klubu zraněný a levý obránce Derrick Köhn nebyl na soupisce pro Evropskou ligu.

"Odpovědnost za konec v pohárech nese vedení klubu, které s krajními obránci spáchalo harakiri. Kéž by hráli Ayhan a Berkan Kutlu v záloze a ne jako nouzové řešení v obraně, navíc v tak důležitém zápase," napsal Fotomac. "Dobrý tým si jen za peníze nekoupíte. Vedení selhalo stejně jako trenér Buruk, jenž zvolil špatnou taktiku i základní sestavu," dodal list se zjevným odkazem na zvučné ofenzivní posily Galatasaraye.

Podle tureckého tisku rozhodl dvojzápas souboj mezi levým bekem Kutluem a Preciadem, který se trefil v obou utkáních a na další gól nahrál. "Sparta je dobrý tým s výbornou organizací hry a skvělým trenérem Priskem, kterého čeká velká budoucnost. Nedělalo mu problém určit hlavní soupeřovu slabinu. Není náhoda, že proti Galatasarayi je zápas co zápas hvězdou hráč na pravém křídle," podotkl Hürriyet.

Turečtí šampioni dohrávali oba zápasy v oslabení. Ayhanovu červenou kartu po ostrém šlapáku na Haraslína považují média za zaslouženou, přesto měla k výkonu sudího Taylora výhrady. "Velký Anthony Taylor podlehl tlaku z tribun a toleroval Spartě tvrdou hru. A mezitím takový Kerem Aktürkoglu byl okopáván a schytal spoustu ran, aniž by se pískal faul," napsal Fotomac.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Ubrečenci zaseklí ve středověku

Reagovat
dondinho

Buruk po žních k Turkovi...oh wait !

Reagovat
dave30

A to se media vyptávala trenéra, koho si přeje do finále a jak bude motivovat hráče ke hře na nekvalitním stadionu. Já myslím, že ani média se nepoučila...

Reagovat
KingMaster13

Za mě ten tlak vytvořila mnohem víc média a jejich veřejnost než hráči a trenér

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele