Hvězdní soupeři v osmifinále EL: Sparta přivítá Liverpool, Slavii čeká AC Milán

23.02., 12:33
Aktuality
San Siro (© AFP)

Evropskou ligou zatím úspěšně kráčejí dva české kluby, jenže teď je čeká skutečný křest ohněm. Polední los ve švýcarském Nyonu určil fotbalistům Sparty i Slavie hvězdné osmifinálové soupeře. Zatímco úřadující ligový mistr, který ve čtvrtek vyřadil favorizovaný Galatasaray, narazí na Liverpool, jeho městského rivala čeká AC Milán.

Na Letné se představí aktuální lídr Premier League. S nevyzpytatelným egyptským střelcem Salahem či králem vzdušného prostoru, nizozemským stoperem Van Dijkem. Sparta se s Liverpoolem utkala v úvodním kole Evropské ligy před 13 lety. A po domácí bezbrankové remíze v Praze mířila na Anfield Road do prodloužení, jenže v 86. minutě ji srazil jediným gólem dvojzápasu Nizozemec Kuijt.

Slavii čeká další gigant, v současnosti třetí tým Serie A. Sedminásobný vítěz Ligy mistrů (a jejího předchůdce PMEZ) do soutěže propadl z Ligy mistrů, kde se do posledního kola pral o postup v nabité skupině s Paris St. Germain, Dortmundem a Newcastlem. Sešívaní nicméně už jednoho italského soka v sezoně přemohli, když ve skupině předčili AS Řím.

Kdy hraje Sparta?

7. března: Sparta - Liverpool

14. března: Liverpool - Sparta

Kdy hraje Slavia?

7. března: AC Milán - Slavia Praha

14. března: Slavia Praha - AC Milán

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (525)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele