Hráči Toulouse odmítli nastoupit

14.05.2023, 22:39
Aktuality
Zakaria Aboukhlal (© AFP)

Několik hráčů Toulouse odmítlo nastoupit k dnešnímu ligovému utkání s Nantes (0:0), které bylo stejně jako další zápasy 35. kola součástí kampaně proti homofobii. Informovala o tom agentura Reuters.

"Respektujeme jejich postoj a po několika debatách jsme se rozhodli je vynechat z nominace," uvedlo vedení Toulouse v prohlášení. Hráče, kteří odmítli nastoupit v dresech s duhovými čísly, neupřesnilo.

Jedním z nich byl marocký obránce Zakaria Aboukhlal. "Rozhodl jsem se nehrát. Respekt k ostatním je pro mě zásadní věc, ale ostatní zase musí respektovat mé osobní postoje. Proto si myslím, že nejsem vhodnou osobou pro tuto kampaň," napsal na twitteru.

Kampaň zkritizoval také trenér Brestu Eric Roy, přestože podobné problémy jako Toulouse řešit nemusel. "Načasování je katastrofální. Všem musí být jasné, že někteří hráči s tím mají problém," uvedl.

"Každý má právo na názor. Já osobně proti kampani nic nemám, ale někteří hráči s ní nesouhlasí. Proto by ji neměli pořádat v době, kdy kluby hrají o udržení. Měli ji naplánovat na září nebo prosinec," dodal po důležité záchranářské výhře 1:0 nad Auxerre.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele