Hráči Sevilly věnovali triumf Puertovi, Flores pogratuloval soupeři

20.05.2010, 09:36
Aktuality
Sevilla přidala další trofej do své sbírky, ve včerejším finále Copa del Rey dokázala porazit Atlético Madrid 2:0. O branky se podělili Diego Capel a Jesus Navas, který triumf, podobně jako například trenér Antonio Alvarez, věnoval před třemi lety zesnulému Antoniu Puertovi...

"Antonio Puerta je i dnes stále s námi. Pamatuji si i na další. Zápas měl i další prvky, na které se nedá zapomenout. Fanoušci cestovali tisíc mil, to je neuvěřitelné. Tahle výhra patří fanouškům a hráčům. Naši příznivci byli na stadionu v menšině, ale postarali se o to, že jsme se na hřišti cítili jako doma," chválil fanoušky Alvarez.

Sevilla do zápasu skvěle vstoupila, už v páté minutě se do míče na hranici šestnáctky opřel Capel a brankář De Gea neměl šanci. Atlético se snažilo o vyrovnání a bylo aktivnější, gól ovšem dát nedokázalo. V první minutě nastavení se pak hrdinou Sevilly stal Navas, který měl prsty už v úvodní brance zápasu. Navas pláchl obráncům, obešel De Geu a radost mu nezkazil ani Dominguez, jenž sice stihl doběhnout na brankovou čáru, míči v cestě do sítě ovšem nezabránil.

"Zápas jsme brali hodně vážně. Toto vítězství je pro nás velmi důležité. Tenhle triumf je také pro Puertu a pro všechny ty, kteří s námi dnes už nejsou. Rád bych ho také věnoval své rodině a všem ze Sevilly," nechal se po utkání slyšet Navas.

Sevilla ještě pod vedením Juandeho Ramose získala hned pět trofejí během jednoho roku, podařilo se jí dokonce obhájit triumf v Poháru UEFA. Nyní do síně slávy putuje další přírůstek. "Je neuvěřitelné, že se nám povedlo vyhrát další finále, jde o šesté a snad se nám v Superpoháru podaří zvládnout i sedmé finále. Dali jsme rychlý gól a to nám hodně pomohlo. Jesus Navas, který se nikdy neunaví, pak soupeře dorazil. Neuvěřitelní pak byli fanoušci, Sevilla je od Barcelony hodně daleko, přesto jich přicestovalo 35 tisíc, musíme jim poděkovat," řekl útočník Frederic Kanoute.

Atlético Madrid před týdnem porazilo v prodloužení Fulham, triumfovalo v Evropské lize a ukončilo čtrnáct let dlouhé čekání na trofej. Druhou během jednoho týdne přidat nedokázalo. "Byl to báječný zápas, v němž jsme mohli vyrovnat do poslední minuty. Sevilla nakonec zvítězila a my jí musíme pogratulovat. Byl to náš 65. zápas sezony a hráči dělali, co bylo v jejich silách," hodnotil po zápase trenér Quique Sanchez Flores.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
honziss

Zřejmě slušnej oddíl. V Seville jde vidět, že se tam pracuje opravdu dobře a klub funguje na vysoké úrovni. Počet trofejí je toho důkazem, škoda že mají malou šanci vyhrát ligu. V mých očích je to nejsympatičtější klub ve Španělsku.

Reagovat
Paddy

spolu s valencii

Reagovat
Kily

jsem rád, že i po těch letošních červených orgiích vidí Valencii pořád spousta fandů jako sympatický klub

Reagovat
Paddy

jo pro me jednicka ve spanelsku

Reagovat
smazaný uživatel

tak pre mňa aj mimo Španielska ...

Reagovat
smazaný uživatel

I pro mě, spolu se Zaragozou. Sevilla těsně za.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

za puertu

Reagovat
smazaný uživatel

Puera

Reagovat
smazaný uživatel

*Puerta

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Real Madrid okamžitě reaguje na podpis Davida Villy v Barceloně a pravděpodobně také využije finačních problémů Valencie, hlavní prioritou se totiž stal podpis krajového záložníka Davida Silvy. Přestup by měl být hotový do týdne. Zájem bude mít zřejmě ještě Arsenal a M. City

Ano, Davida přiveďte, ale pak už dost! Kádr se musí sehrát a ne se zase měnit. Jak vidíte Caňalesovu šanci na základ, nebo časté hraní?

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal sa zaujima o silvu ?? no len neviem ci bude venger schopny reagovat na ponuky city a realu

Reagovat
smazaný uživatel

Zkopíroval jsem to, takže nevím co je na tom pravdy. Ale finančně konkurovat můžou, ale jde o to, že Arsene takovou cenu nenabídne.

Reagovat
smazaný uživatel

ved tak som to myslel ze arsene viac ako 20 neda .. a real zas podla mna pod 30 nepojde

Reagovat
smazaný uživatel

Spekuluje se o 35 mil. €, tak nevim no. Každopádně jeho jediného bych uvítal, jinak si myslím, že ten kádr je celkem dost kvalitní a hlavně se potřebuje sehrát.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tom mas pravdu... len ako katalanec dufam ze sa budu zohravat este asspon sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych ho poslal ještě na rocni hostovani do Deportiva. Za rok skonči Raul, tak by to byla 4.možnost do utoku, anebo pokud se proda Rafa,tak druha možnosz na OZS.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec sme vypadli s pozdějším vítězem, ani mě to moc nemrzí

Gratulace Seville

Reagovat
smazaný uživatel

V Supercopa de Espaňa teda pěkný deja-vu. Po sezoně 2005/06, tedy nejlepší sezoně pod Rijkaardem, jsme taky silně a nesmyslně posílili (Henry x Villa), mysleli jsme si, že budeme neporazotelní, tehdy v čele s Fantastickou čtyřkou a začátek našeho "konce" odtartoval právě v Superpoháru se Sevillou, kdy jsme dostali 3:0. Pravda, byl to sice UEFA Supercup, ale podobnost je tady větší než velká

Věřím, že se to letos nebude opakovat Visca el Barca!

A velké gratulace Seville a Navasovi zvlášť, je to třída

A památce Antonia Puerty.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to připomnělo okamžitý příchod Henryho po sezoně, vypadali jste fakt dobře, ale bylo to v roce 2007. Následně jste měli nejhorší sezonu za poslední dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn., o rok jsem se seknul. Ono to fakt vypadá téměř stejně - příchod megahvězdy, která má stálou a vynikající formu už věky věků. Nicméně Henry přišel na místo Eto'a, kde hrát nemohl, tak jsem ho zničili na levym křídle, kde neměl co dělat...

Teď Villa na místo Zlatana... pokud chce Pep předělat 4-3-3, tak je to vážně frajer, ale zkoušet předělávat systém podle mě nemá vůbec smysl. A šouspnou Villu na křídlo je fakt zbytečnej luxus, koneckonců už jsme viděli, jak to fungovalo ve Vale, kde byl David zabitej.

Jakej názor na to máš ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan musí za této situace pryč, změna rozestavení by vám strašně ublížila a jeden z nich na křídle taky. Já jsem teď zvědavý, jak se k tomu postaví Laporta, přece jenom dotáhnout Villu, odejít z klubu a tu nepříjemnou práci nechat svému nástupci, to by byla rána pod pás.

Jinak s Villou místo Zlatana budete silnější, to už jsem říkal i loni a tento názor mi zůstal. Takže i když jeho top formu vidím už jen tak na 2 roky, tak pro mě jako pro madridistu mínus. Na druhou stranu kdybych fandil Barceloně, tak taky mínus, protože takhle drahýho hráče po jedné sezoně vykopnout je fakt nechutný. Navíc v tom necháte spoustu peněz a vlastně se jen vrátíte na úroveň, kterou jste měli s Eto'o. A mínus samozřejmě i z pohledu fanouška Valencie.

Je to divný, ale myslím, že tohle je jen reakce Laporty na to, co ve Španělsku žádali fanoušci. Tohle dělá Pérez a vzhledem k tomu, že v poslední době máte peněz dost, tak teď už i vy.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný shrnutí

Já si taky nedovedu představit, že by Zlatan měl za této situace zůstat, což je obrovská škoda, protože věřim, že by příští sezonu byl mnohem lepší - bylo to tak v jeho předchozích angažmá, je to daný nejen jeho obrovskou kvalitou, ale tou mentalitou, kterou má málokdo.

Vyrazit ho po jedný, vlastně i docela solidní sezóně a nedát mu šanci, je skoro zločin. Hráč za 65 mega, hráč světovýho formátu... Teď ho střelíme nejvíc za 50 a o tom ještě dost silně pochybuju. Nakonec se asi uchálíme k tomu, že ho dáme Juve za 40 s tim, že k nám přijde jako "bonus" Iaquinta - týhle varienty se bojim nejvíc a bohužel vypadá i docela reálně (v porovnání s ostatníma).

Příchod Villy je takovej Laportův ohňostroj na konec, honění ega a házení klacků pod nohy Rossela, podle mýho názoru.

Měli jsme si nechat Zlatana a místo Villy přivést buďto Matu nebo Silvu. To by pro mě bylo řešení.

Fakt musim ještě jednou říct, že Zlatanův odchod a vůbec celej tenhle "obchod" mě už teď strašně sere a do budoucna počítam s tim, že ještě nějaou dobu srát bude.

A bohužel to vidim i na příchod Fabregase, kterýho z principu nechci, nicméně Laporta na to má ještě přes měsíc času a pokud to nedotáhne Laporta, tak to musí zakonitě dotáhnou Rossel...

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavá paralela

Reagovat
smazaný uživatel

OT :

20.05.2010: CESC DO BARCY JIŽ ZÍTRA?

Podle britského Guardian by FC Barcelona ráda získala Fabregase ještě před tímto víkendem. Podle deníku je Arsenal ochoten hráče prodat za 45 milionů eur.

20.05.2010: ZÁJEM O TORRESE?

Podle deníku The Daily Mirror je FC Barcelona připravena nabídnout Liverpoolu 70 milionů eur za útočníka Fernanda Torrese.

pekný bullshit

Reagovat
smazaný uživatel

OT :

Yaya Toure byl spojován s odchodem z Barcelony do Arsenalu, odkud možná do Katalánska zamíří Cesc Fabregas, jeho agent ale něco podobného důrazně popřel. "Yaya není Cesc a ani se nechystá ho nahradit. Do Arsenalu nepůjde," řekl Dimitri Seluk.

tak vyzera to ze Yaya ostane .. parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele