Hráči píšou historii, řekl anglický trenér Southgate po postupu nad Německem

30.06.2021, 13:09
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
ACSeRw!n

jsou v QF a uz se pise historie to bude tvrdej pad na hubu

Reagovat
El Cid z City

Podle tebe ty chytráka už měli bejt venku.

Reagovat
kilobyte

"Semifinále světového šampionátu následované postupem do čtvrtfinále na Euru se nám nepovedlo od roku 1968."

Anglie prostě v historii ty výsledky neměla.

Reagovat
dinss

Reagovat
OTASi

Reagovat
Batigol

Tohle mistrovství zatím skoro každý tým píše historii co tak čtu

Reagovat
Acrocephalus

Každé mistrovství vždy někdo píše historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

''přepište dějiny''

Reagovat
smazaný uživatel

Každý den stejný nadpis jak někdo píše historii

Reagovat
Beči

Historii píšeme my, Dánové a Ukrajinci. Pro Anglii s tím kádrem by čtvrtfinále neměla být žádná senzace, ale naprostá povinnost. Ačkoliv chápu, že při té jejich neskutečně nudné defenzivní sračce je velký úspěch už jen to ČF.

Reagovat
MySch017

Reagovat
kilobyte

Pořád se mluví o tom, že Anglie nikdy nic nedokázala. My a Dánové máme na Euru historicky lepší výsledky.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
verv

My píšeme historii postupem do čtvrtfinále, když sme za posledních 25 let hráli i finále a semifinále? Nebo Dánové, kteří to 30 let zpátky vyhráli?

Reagovat
Beči

Vzhledem k tomu, že poslední úspěch na EURU máme před 17-ti lety a Dánové jak říkáš před 30-ti a od té doby se nedaří, tak postup do čtvrtfinále po 17-ti letech vidím jako velký úspěch a s týmem, který se co do kvality kádru a cen hráčů tomu Anglickému nemůže absolutně rovnat.

Reagovat
verv

Že to je úspěch pro oba týmy nerozporuju, ale historickej zápis to není ani zdaleka.

Reagovat
Filipow

Postoupili jsme do čtvrtfinále před 9 lety.

Reagovat
Beči

Jasně, ale tam bylo čtvrtfinále hned po skupinách, takže je to jako kdybychom byly jen v osmifinále, čistě technicky vzato. Prostě jsme zvládli jen postoupit ze skupiny.

Reagovat
Seydou Doumbia

Spíš tehdy mělo čtvrtfinále větší váhu, protože si musel být mezi prvními dvěma. Letos čtvrtfinále je menší úspěch než tehdy, když se tam dostávají repre, kterým stačila posrana jedná výhra ve skupině .

Reagovat
LAM

Anglie si to hlavně pojistila.

Hraje doma, jen se svýma fanouškama a nenápadným připískáváním od rozhodčích.

Jinak mě to ani nepřekvapuje. V Anglii jsem byl jen jednou, ale víc namyšlený a falešný lidi jen tak nenajdeš.

Reagovat
Talker

Já nevím, jestli byli do té skupiny nalosováni, tipnul bych, že ano a díky tomu hráli skupinu doma, nebo ne?

Pak šlo o to, jestli vyhrají skupinu, aby hráli osmifinále doma - vyhráli ji. Čtvrtfinále hrají v Římě a semi a finále se hrají v Londýně, což také bylo plánováno, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak finále Wembley a ten los, to tak neni, každá skupina měla tým, který byl pořadatel té skupiny, Dánsko a Rusko byli ve své skupině doma a Italové taky a Anglie a Skotsko taky, to neni náhoda, pořadatelé byli přiřazeni ke skupinám, takže Anglie nemohla být ve skupině a hrát třeba v Bukurešti nebo Baku, to je prostě výhoda

Reagovat
Talker

Jako co na to říct... Takže jsou hostitelé stejně jako několik dalších zemí (skupiny), ale mají výhodu v osmifinále (a případně semi+finále).

Já se divím, že si lidé nestěžovali, že 2016 měli výhodu Frantíci, 2018 Rusko, 2014 Brazílie a podobně.

Reagovat
Reggie

To srovnání ti přijde v pohodě? Je přece rozdíl, jestli se mělo hrát po "celý Evropě" a Anglie kromě jednoho zápasu může všechno odehrát doma a nebo když daný stát pořádá celý EURO. Chápu, že to byla asi nadsázka, ale prostě to jde Anglii neskutečně na ruku.

Reagovat
Talker

Sorry, ale prostě Londýn je jedním z pořadatelských měst a hraje se tam skupina, osmifinále, semifinále a finále. K tomu druhé osmifinále z Dublinu, který o ty zápasy přišel (skupina do Petrohradu, OF Londýn).

Kdyby ty vyřazovací zápasy byly v Mnichově nebo Římu, tak by se brečelo taky, že mají ty země výhodu?,

Reagovat
Reggie

Ano, pokud by to takhle vyšlo třeba na Mnichov, tak by to bylo úplně stejný. Samozřejmě s tím rozdílem, že by to šlo na ruku Němcům.

Reagovat
mistr129

Jenže v těch letech byla jen výhoda domácího prostředí. Třeba Francie v roce 2016 hrála pokaždé v jiném koutu země, "nacestovala" 4 500 km (silniční vzdálenost mezi stadiony postupně tak, jak na nich hrála), zatímco druhý finalista Portugalsko jen 3 500 km.

Letos Anglie hraje vše v jednom městě na jednom stadionu, jen se teď jednou přemístí na utkání do Říma a zpátky (3 500 km není málo, ale je to jednorázově), zatímco Ukrajina už teď má 7 800 km (stejně jako u Portugalska nepočítám cestu z domova na první zápas), kdyby došla až do finále, je to 9 500 km.

Případný semifinálový soupeř, Dánové, by měli podobnou vzdálenost, přestože skupinu taky odehráli doma.

Reagovat
mistr129

A mimochodem k tvému příspěvku dole, jiný tým měl šanci na domácí osmifinále (o sf a finále nemluvě) jen hodně minimální, jen v případě 3. místa a shody náhod by doma mohli hrát Skotsko, Španělsko či Maďarsko, ale s "jistotou" z prvních dvou míst jen Anglie. Čtvrtfinále pak opět leda ze třetího místa Rusové, Italové či Němci, opět ale jen dílem losu.

Tudíž ta výhoda Anglie byla od začátku šampionátu výrazně vyšší, než jakou měla ostatní mužstva ať už na tomhle, či předchozích šampionátech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevim připískávání, ale ten domácí stadion jim nahrává jako dost, to je škoda a to bučení do hymny soupeře je hnus, to jsem byl naprosto zklamanej, Anglii to nepřeju vůbec jako národu, ale beru, že jsou tam hráči, individuality, kteří jsou sympatičtí a některým to přát jde a neni jich vyloženě málo, ale rád bych, kdyby se prezentovali lepší hrou a někoho hezkým fotbalem přehráli, což se nestane, tím spíše, že soupeři, papírově srovnatelní či silnější, jsou už mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak se v Římě popasují s Ukrajinou.

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

jako hrůza, i když fans Anglie asi stříkají z té nudy

každopádně je to trend v posledních mnoha letech, nabušená reprezentace přezentující se nudným fotbalem, takové holt turnaje často vyhrávají, většinou teda poslední Mistrovství světa, v případě Eura to tak vždy není, Portugalsko 2016 byla nuda a tým nabušený nebyl, Euro 2008 bylo zase Španělsko nabušené, ale prezentovalo se hezkým fotbalem

ovšem Španělsko MS 2010, Německo MS 2014, Francie MS 2018 a vlastně i MS 2006 Itálie, to ve všech případech platí, mno

a i Řecko EURO 2004, byť to je zase pohádka totálního outsidera, takže to se relativně vymyká

Reagovat
OTASi

Reagovat
MySch017

Škoda, že majú na lavičke práve teba. Byť tam iný tréner, spraví s tak skvelým tímom pohár bez najmenšieho problému. Mladý tím, talentovaný, doplnený skúsenosťou, a na lavičke človek, ktorý dokáže postaviť 7 defenzívnych hráčov a spoliehať sa, že Sterling utečie a niečo urobí. Otrasné...

Reagovat
VersaceChain

souhlasím, tým mají naprosto suprovej, Anglii sem vždycky přál, ale neskutečně mě sere tady ten klaun, tak snad vypadnou a pořádný úspěch pro tuhle generaci přijde až za rok.

Reagovat
dinss

Reagovat
vceradnesazitra

ti hráči jsou přehypovaní, ale stejně tak nějaká kvalita je a Southgate s nima hraje hroznou nekoukatelnou sračku

Reagovat
LAM

S tím losem nebudou mít problém až do finále

Reagovat
Seydou Doumbia

To Francie taky nemela mít problém až do semifinále a jak to dopadlo. Nech být

Reagovat
Talker

Tak co si budeme povídat, udělal semifinále na MS, teď čtvrtfinále s hratelným soupeřem, vykopnutí Němců, pohodová skupina, zatím bez obdrženého golu a následně buď my nebo DK v semi, takže reálně má slušnou šanci jít do finále a třeba to celé vyhrát.

Nelíbí se mi, jak anglie hraje, ale nedá se rozporovat, že má výsledky...

Reagovat
GjøvikFF

Takhle na pohled ty výsledky má, ale stačí se podívat trošku hlouběji a ten pohled už tak optimistickej není. Na MS měli kliku na snadnou skupinu, ve které stejně měli problémy (výhra nad Tuniskem v nastavení), poté v osmifinále postup na penalty s Kolumbií, ve čtvrtfinále se Švédskem a s prvním solidním týmem (Chorvatsko) už narazili, stejně jako narazili i v zápase o bronz. Hráli na tom MS 3 zápasy s opravdu silnými týmy a všechny 3 prohráli, byť 4.místo celkově vypadá dobře.

Tady zase těží z vrcholně nespravedlivého systému turnaje, kdy všechno hrají doma (mimo 1 zápasu v Římě)...a s unylými Němci to taky žádná hitparáda nebyla. Ale jo, bohužel věřím, že jsou schopni se do toho finále i skrz velmi příznivý los dostat, takže výsledek opět bude.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono se ve výsledku počítají stejně jenom vysledky. Tišl taky teď vyhrál LM s Chelsea a bude mít za to ještě dlouho kredit o když ho já neberu za nějak kvalitního trenéra. Pokud Anglie udělá finále a tam prohrají tak pochybuju že by hop vyhodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Náčelník "jižní brána" se pohybuje dost na hraně a Kane kvůli němu vypadá jako čurák, co neumí hrát fotbal (viz všeobecná kritika). Kdyby tam včera neposlal Jacka, tak skončili. On byl tím, kdo zvrátil zápas na jejich stranu. Základní sestava dala jasně najevo, že absolutně nemá šajnu o tom, jak má ten systém 343, resp. 3421 fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
GjøvikFF

"Proti Německu to byl ohromný výkon..." tak to jó. Nebýt Müller s Wernerem v proměňování tutovek dřeváci (což rozhodně není zásluha Anglie), tak ten výsledek vypadal taky jinak, žádný ohromný výkon ze strany Anglie to fakt nebyl.

Reagovat
celeb

Keby mala UEFA gule a nebola to len skorumpovana banda zneuzivajuca monopol na maximum, tak by sa v Londyne uz vobec nic nehralo.

Z celej Europy ma Britania suverejne najhorsiu kovidovu situaciu. Rozbieha sa im tam 3. vlna s prevazujucim Delta variantom, ale oni na to kaslu a nechaju to tam dohrat a este zvysuju kapacity v hladisku.

Ako ja rad vidim divakov na stadionoch, ale preco sa to nedohra niekde v Nemecku, Rakusku, Taliansku, kde su ovela lepsie cisla??

Hlavne, ked sa to predtym kvoli kovidu menilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele