Hrabina vyloučen být neměl, Nešpor ano

25.08.2020, 20:21
Aktuality
Opavský fotbalista Matěj Hrabina podle Komise rozhodčích FAČR v pátečním zápase úvodního kola první ligy v Plzni neměl dostat červenou kartu, ale jenom žlutou. Naopak olomoucký útočník Martin Nešpor v sobotním utkání s Libercem měl být vyloučen.

Komise v tiskové zprávě uvedla, že obě penalty pro domácí Plzeň byly v pořádku. Před tou druhou v nastavení prvního poločasu, kdy Hrabina fauloval Jana Kovaříka, nejprve rozhodčí Alex Denev udělil opavskému obránci žlutou kartu. Videorozhodčí Jiří Adam ale poté chybně doporučil přezkum situace, Denev svůj verdikt změnil a nesprávně Hrabinu vyloučil. Viktoria nakonec zvítězila po obratu 3:1.

Nešpor ve 45. minutě udeřil loktem do obličeje libereckého Jakuba Hromadu a od hlavního rozhodčího Pavla Julínka nesprávně dostal pouze žlutou kartu. V situaci chybovali také asistent Marek Podaný a videorozhodčí Ondřej Cieslar, jenž měl Julínkovi doporučit, aby situaci přezkoumal. Penalta pro hosty v 65. minutě, kterou neproměnil Kamso Mara, byla podle komise v pořádku. Olomouc doma vyhrála 1:0.

V sobotním zápase Zlín - Slovácko (1:2) Pavel Královec na konci první půle správně nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. Hlavní rozhodčí ale chyboval v 75. minutě, kdy penaltu pro Slovácko neodpískal hned, ale až po zásahu VAR a přezkoumání situace.

V nedělním utkání České Budějovice - Slavia Praha (0:6) Miroslav Zelinka v 78. minutě špatně nařídil penaltu pro hosty. Pokutový kop však byl po intervenci videorozhodčího a přezkumu na hrací ploše odvolán.

Komise označila za správnou penaltu pro Bohemians 1905 v nedělním domácím duelu s Mladou Boleslaví (4:0), kterou ve 30. minutě nařídil sudí Pavel Rejžek.

Autor: Jiří Fišara / ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
mickey mouse

Denev Adam amatéři

Reagovat
Dru Zeree

Tohle nebylo o žádných centimetrech nebo špatném úhlu kamery. Tady evidentně hlavní rozhodčí ani ti u videa neznají pravidla. Vyloučit z ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Tohle je neznalost pravidel, nebo umyslny zářez!

Reagovat
John Obi Mikel

No Plzeň by to sice asi stejně otočila, ale sudí takhle Opavě zničil slušně rozjeté utkání

Reagovat
Petr325

Souhlasím - vyhrála by i bez přispění sudího.

Co mě ale štve je, že kdyby to bylo pochybení v náš prospěch, tak by tady pod článkem bylo pořádně nablito

Reagovat
db18

Jako, že tady nebude?

Reagovat
Petr325

Nepředpokládám, že se to tady nějak moc zvrhne

Reagovat
db18

Protože to není na hlavní stránce.

Reagovat
db18

Nějaké odůvodnění Hrabiny?

Mne přišlo, že sice první hrál balon, ale pak se dál natahoval po protihráči a aktivně Kovimu podkopl nohy (z opakovaček to tak vypadá)

Reagovat
niflheim

Už je to snad rok v pravidlech, že když hráč fauluje jako poslední (zmaření šance) a je z toho penalta, tak se neuděluje červená ale pouze žlutá.

Reagovat
db18

To je ale jenom v případech, kdy má hráč šanci hrát míč nebo se to stane v souboji o míč.

Hrabina míč lehce vypíchl - OK.

Ale dál to vypadalo, že po zjištění, že míč vypíchl málo, ještě natahuje nohu, aby podsekl Kovaříka - a v ten moment už absolutně neměl šanci hrát balon.

Reagovat
Banikovec7

Taky jsem to tak videl.

Reagovat
Blasphemer

V určitých případech.

Reagovat
niflheim

Reagovat
kecipep

Karma je zdarma, dneska jim nikdo pomáhat nebude. A snad se jim vrátí Krmelec, aby se klub opět vyšperkoval.

Reagovat
slonzacky_lenoch

OT: Herc z Wolverhamptonu na hostování do Karviné

Reagovat
Firkraag

Tak v Plzni si nekopl, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele