Horníček v Braze čeká na větší šanci, v Portugalsku prodloužil smlouvu do roku 2028

08.05.2023, 17:00
Aktuality
Lukáš Horníček (© SC Braga)

Dvacetiletý brankář Lukáš Horníček v Braze zatím moc prostoru přímo na hřišti nedostal, ta ovšem věří v jeho kvality do budoucích časů, a rozhodla se tak s ním prodloužit kontrakt až do roku 2028. Ten stávající měl vypršet na konci následujícího ročníku. Reprezentant do 20 let zatím odehrál v dresu Os Arcebispos jediné střetnutí v Primeira Lize, a to v loňské sezóně.

Letos si žádný start v portugalské nejvyšší soutěži nezapsal, jednou se objevil na lavičce náhradníků. Zasáhl každopádně do jednoho utkání Ligového poháru, v němž vychytal čisté konto. "Jsem velmi šťastný, že klub, jakým je Braga, věří v mladého hráče, jako jsem já. Chci pokračovat v práci a rozvíjet se, abych dosáhl na své cíle," pověděl v pondělí po podpisu kontraktu Horníček, jenž do Bragy přišel z Pardubic v létě roku 2019.

Tehdy však ještě formou hostování, následně v roce 2020 putovalo z Bragy na východ Čech zhruba 1 milion eur za trvalý přestup, jak uvádí server transfermarkt.de. "Chci být napevno v áčku,” dodával Horníček, který je v hierarchii třetím v pořadím za Matheusem a Tiagem Sá. "Oni jsou zkušenější než já, pracovat s nimi je pro mě výsadou. Hodlám být jednou stejně dobrý jako oni.”

Autor: Patrik Sandev / abola.pt

Komentáře (19)

Přidat komentář
VersaceChain

Je tam pekne

Reagovat
8lampard8

Me to mesto zase tolik nezaujalo

Reagovat
Cotton

Portugalky

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ACSeRw!n

zase golman

Reagovat
Han střelil první

Tiago Sá půjde s největší pravděpodobností po sezóně pryč. O Matheuse je každé léto zájem, ale předpokládám, že to dopadne jako vždycky. Každopádně minut pro Lukáše by mělo v nadcházející sezóně přibýt.

Reagovat
Čekám na brejk

Alespoň tam chytá za béčko. To teď bojuje o postup do 2. ligy, pokud by se jim to povedlo, tak druhá portugalská s občasnými skoky do první už by byla super

Reagovat
kecipep

Reagovat
Salfovic

Je v Portugalsku ještě ten náš druhý brankář ?

Reagovat
Tigerinho

Matouš Trmal, tuhle sezonu 6 zápasů v lize za Marítimo, poslední v listopadu.

Reagovat
inferno08

A není to tak dávno, co ho pořád všichni chtěli do reprezentace

Reagovat
Salfovic

Dík. Letos v lize 6 zápasů, 3x lavička, takže už možná ani není dvojkou. Navíc možná ještě sestoupí.

Reagovat
Kily

začátkem prosince se zranil, v březnu si pak zlomil zápěstí a musel na operaci

Reagovat
Kucka

Reagovat
FC Porto FC

Příští sezónu musí být aspoň dvojka

Reagovat
dejvikker

Příští sezónu hostovačka v Pardubicích

Reagovat
Fendi

Dvojka za Letáčkem?

Reagovat
dejvikker

Jednička před Budinským

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele