Nelitujeme, že jsme odešli do zahraničí, shodují se Vítek s Horníčkem

20.09.2023, 08:31
Rozhovory

V úterý se rozjely zápasy Ligy mistrů a ve středu nejprestižnější fotbalová klubová soutěž pokračuje dalšími duely. V rámci nich se předvedou i portugalská Braga a slavný Manchester United. Oba kluby spojuje jedno -⁠ na šanci v nich čekají mladí čeští brankáři. A s oběma, tedy s Lukášem Horníčkem a Radkem Vítkem, jsme připravili rozhovor pro podcast Livesport Daily.

"Braga si mě vyhlédla v reprezentaci do sedmnácti let. Z Pardubic to pro mě byl velký krok, ale jsem rád, že jsem ho udělal. Fotbalově je to tu kvalitnější, navíc jsem se naučil jazyk a osamostatnil se. Teď před sezonou se ze mě stala stabilní dvojka, jsem se spokojený s tím, jak se to vyvíjí," vypráví Lukáš Horníček, brankář Bragy, který má na kontě už i dva starty v nejvyšší portugalské soutěži.

"Jsme rádi, že máme tolik fanoušků, jsou skvělí. I z lavičky je každý zápas velký zážitek. Teď nás čeká těžká skupina v Lize mistrů, budeme tam rádi, pokud se nám podaří tam odehrát dobré zápasy. Kdyby se mi povedlo do některého zápasu nastoupit, byla by to pro mě obrovská odměna. Předvedl bych to nejlepší, co v sobě mám," věří si čerstvá jednička české reprezentační jednadvacítky.

A podobné sebevědomí je cítit i z Radka Vítka. "V létě jsem byl součástí A-týmu, jsem už docela zvyklý s kluky trénovat. Na začátku jsem na všechny koukal s očima navrch hlavy, ale za poslední rok jsem hodně vyspěl a už to tak neberu. Jsou tam hráči, kteří se nám mladým snaží pomáhat. Určitě nelituju toho, že jsem tenhle krok z Olomouce udělal,” líčí Vítek.

Dále jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

Čím velké kluby zaujali a v čem se museli zlepšit?

V čem považují fotbalový vývoj v zahraničí za lepší než v Česku?

Jaké další plány mají se svými kariérami?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
FC Porto FC

Škoda toho Trmala že mu to nevyšlo

Reagovat
bartes

jako proč ne, že? Oba mají nakročeno do repre a i kdyby jim nevyšla teď kariéra v těch top klubech, tak vždy můžou jít jinam. I kdyby to nevyšlo, tak je vezmou pražské S, podobně jako Kováře a i kdyby to ne, tak se vždy nějaký český klub najde.

Je to lepší, než se rovnou zaseknout někde v Olomouci a do 24 čekat, jestli se dostane do brány......

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Uwe háže buly

No taky to někdy nevyjde. Viz Šebek, Sokolík, Jaroš, Graiciar, ten záložník co šel tuším z Baníku do Serie A.

Reagovat
bartes

tak člověk musí mít zdravé očekávání a vědět, že máš šanci. A pokud jsou to reprezentanti např. v 17 nebo 19, tak ta šance se zvyšuje, že se prosadí. Ne všichni se prosadí, je to o štěstí, že se ti vyhnou zranění, že má agent správné kontakty atd. Aby to zkusili, tak tomu přeje i dnešní doba internetu, kde si i ten agent může sehnat lehce kontakty na vhodný klub atd.

Reagovat
kilobyte

Stejné jako u těch, co zůstanou.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Salfovic

Drtivá většina našich fotbalistů, kteří odešli do zahraničí ještě v dorosteneckém věku, má kariéru úplně na hovno.

Reagovat
Melda

*Drtivá většina našich fotbalistů, má kariéru úplně na hovno.

Reagovat
Perzifláž

Drtivá většina fotbalistů má kariéru úplně na hovno.

Reagovat
Firkraag

Drtivá většina má kariéru úplně na hovno.

Reagovat
Stan Smith

Většina má hovno.

Reagovat
Infeld Prácheňský

S většinou hoven neuděláš kariéru.

Reagovat
Cotton

Ale po většinu kariéry hovno uděláš

Reagovat
Sosi

Většina hráčů má během kariéry hovna.

Reagovat
Kucka

Reagovat
srandamač

Určitě lepší, když na tebe na tréninku střílí Rashford než Juliš

Reagovat
Aldeano

Reagovat
milan78

oboum klukům přeju at se prosadí ale podívejme se na kováře.., ve spartě titul.., následně v MU v přípravě poločas, nebo celej zápas.., a pak telenovela jestli do sparty nebo ne..., dnes sedí v německu a podle formy bayeru se zdá, že si letos nečuchne

Reagovat
Kucka

To víš že jo, koupili golmana za 5M, aby mu pak nedali čuchnout. Navíc Hrádecký je časovaná bomba, loni měl dost minel.

Reagovat
Losinho

Hradeckýho určitě letos neposadí, to je naprostý scifi.

Reagovat
Kucka

Nemusí ho rovnou posazovat, ale podle mě si určitě zachytá během sezony.

Reagovat
bartes

Je to jeho volba a věří si, že ho posadí. Zas takové terno Kovář není, ale v nějakém týmu středu top ligy by chytat mohl, příp. bude teď dělat 2, rozkouká se a příští rok se prosadí.

Reagovat
cr7sux

Henderson by to měl

Reagovat
BrutusGargamel

Zahraničí super, bohužel United je nešťastná volba. Ti pohřbí každého a nebo z něho udělají estrádního klauna do své manéže.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Axelrose

Horníček by se tam, případně jinde v Portugalsku v dohledné době prosadit mohl.

U Vitka se bojím podobného stavu jako u Kováře, i když na druhou stranu i to je v podstatě výhra

Reagovat
Losinho

Reagovat
dave30

Mají příležitostí, tak toho využívají. Já se těm mladým vůbec nedivím. Jen si musí na začátku uvědomit (hlavně tedy jejich rodiče a klukům to vysvětlit) o čem to bude. Že ta konkurence v zahraničních klubech (obzvlášť třeba v MU) je nesrovnatelná s našimi kluby. Že ne vždy rozhoduje pouze hráčův talent a jeho píle. Že mnohdy rozhoduje i štěstí (na zdraví, na to dostat příležitost a využít ji atd...) a lidé ve tvém okolí. V každém případě tam musejí přijet se zdravým sebevědomím, ale také pokorou (tam si nikdo z tebe na zadek nesedne, takových jsou tam desítky dalších). A když to nevyjde do těch nejvyšších pater, tak se nic neděje. Spousta životních zkušeností (nejen sportovních) se v bude hodit. Už jenom to, že se v tak brzkém věku osamostatní a naučí se pohybovat a jednat v cizí zemi a v cízím prostředí. Zkušenost k nezaplacení...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele