Højbjerg vyměnil Southampton za Tottenham, opačným směrem jde Walker-Peters

11.08.2020, 21:30
Aktuality
Tottenham oficiálně posílil Pierre-Emile Højbjerg, jenž se do londýnského klubu vydává ze Southamptonu. Opačným směrem přestupuje obránce Kyle Walker-Peters...

Pierre-Emile Højbjerg byl ve velmi mladém věku součástí kádru Bayernu Mnichov, kde se však neprosadil, načež po sérii hostování před čtyřmi lety přestoupil do Southamptonu.

Na jihu Anglie se Højbjerg postupně vypracoval mezi opory a dokonce na rukáv navlékal kapitánskou pásku, která mu však byla odebrána, když vyjádřil touhu po změně.

Nakonec se dánský reprezentant podle očekávání vydal do Tottenhamu, který za něho zaplatil necelých 17 milionů eur, přičemž obě strany podepsaly pětiletý kontrakt.

"Jsem hrdý, šťastný a nadšený. Myslím si, že Tottenham má před sebou skvělou budoucnost, a chtěl jsem toho být součástí," řekl po dokončení transferu Højbjerg.

Naopak z Tottenhamu do Southamptonu přestupuje Kyle Walker-Peters, který u Saints na jaře úspěšně hostoval. Spurs za talentovaného obránce vyinkasovali 13,3 milionu eur.

"Posledních pár měsíců v Southamptonu jsem si opravdu užil. Jsem rád, že tady mohu zůstat," uvedl Walker-Peters. "Způsob, jakým jsme sezónu dokončili, nám dodává optimismus do budoucna, Soton je skvělé místo pro můj další rozvoj," nepochybuje obránce.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele