Hned jsem věděl, že si penaltu vezmu, věřil jsem si, řekl plzeňský Jirka

04.08.2023, 11:57
Aktuality

Když Plzeňští v závěru dramatické odvety 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti kosovské Drity dostali možnost zahrávat penaltu, křídelník Erik Jirka neváhal a okamžitě si vzal míč. Slovenský reprezentant ve 24. minutě nastavení pokutový kop přesvědčivě proměnil a rozhodl o vydřeném vítězství 2:1, které v součtu s úvodní domácí remízou 0:0 posunulo Viktorii do další fáze kvalifikace.

"Jak jsem viděl, že rozhodčí ukázal na bílý puntík, tak jsem hned věděl, že si ji beru a jdu kopat. Už jsem pár takových rozhodujících penalt kopal i za reprezentaci. Důležité je, že jsem si věřil. Jsem rád, že jsem ji proměnil," řekl Jirka v rozhovoru s Radiožurnálem.

Utkání v Prištině bylo ve druhé půli dvakrát přerušeno kvůli částečnému výpadku světel. Rozhodčí původně avizoval 18 minut nastaveného času, nakonec se hrálo ještě déle. Na úvodní branku plzeňského Rafiua Durosinmiho ze 76. minuty odpověděl ve druhé minutě nastavení Blerim Krasniqi, jenž byl později vyloučen.

"Kvůli osvětlení jsem ještě přerušení nezažil, ale třeba kvůli vběhnutí fanoušků na hřiště ano. Všelijaké situace se v zápase můžou vyskytnout," konstatoval Jirka s úsměvem. "Atmosféra byla velmi bouřlivá, místy jsem se toho až trochu leknul. Ale ustáli jsme to a zvládli to, co jsme zvládnout měli," přidal rodák z Trnavy.

Západočeši až ve čtvrtém soutěžním duelu v sezoně pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem poprvé zvítězili. "Samozřejmě velká úleva. Nepodařil se nám vstup do ligy, pak jsme remizovali s Dritou doma. Potom jsme v lize s Hradcem v poslední minutě dostali gól na 1:1. Bylo to tak, že sem musíme přijet a vyhrát. Měli jsme trošku obavy, ale myslím, že jsme to zvládli," uvedl Jirka.

Plzeňští se ve 3. předkole Konferenční ligy utkají s maltskou Gzirou, který vyřadila lucemburský tým Dudelange. "Jak jsme viděli, každý soupeř umí hrát fotbal. Důležité je připravit se na domácí ligový zápas (s Ostravou) a zvládnout ho. Dát impulz fanouškům jako tady, ještě v neděli to potvrdit a potom se připravit zase na čtvrtek (úvodní domácí utkání s Gzirou)," prohlásil pětadvacetiletý krajní hráč. "Musíme se tohohle vítězství chytit. Vzít si pozitivní věci, držet se jich, přenést je do dalších zápasů a dát tomu samozřejmě ještě nadstavbu," dodal Jirka.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
Pablos

Zrovna u něj jsem od 45minuty nechápal co ještě na tom hřišti vůbec dělá Ale na Kopice to nemělo, největší zoufalec už dlouhodobě.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Takovej Vydra s Traorém hráli ještě hůř. Ono se vlastně ani nedá říct, že by hrál někdo dobře-

Reagovat
Sigma Olomouc

Nejlíp hráli náhradníci, kteří si kopali o poločase

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
coral

Naprosto souhlasím. Nechápu, podle jakých kritérií vybírá Koubek mančaft. Ti dva nemají v sestavě co dělat.

Reagovat
romeo351

Ale Koubek je taky mimo. Hejdy ze hry dostávají vlastní spoluhráči - Jirka se motá kdesi na půlce. Traoré tuhle pozici hrát nemá. Kalvach taky strašnej. Kopice jsi už zmínil. Všichni se tlačí hrát zleva, kde je teda asi jedinej fotbalista Sýkora. Chorý si teda to svoje pořád ještě odehraje. Kliment se měl vrátit na Slovácko a Durosinmi je lepší podhrot než sklepávač do vápna

Reagovat
Pablos

No já souhlasím, že to Koubek něják nezvládá vůbec.

Reagovat
romeo351

Ale pokud ho vyrazí do zimy, tak to bude teprve signál pro kabinu . Přál bych mu, aby se z toho nějak vyhrabal a zadaptoval to tam

Reagovat
Pablos

Zatím se ale nemají čeho chytit teda. Uvidíme co s Baníkem... tam aspoň bude nastejno marná záložní hra

Reagovat
OTASi

Reagovat
liborarnold

Tohle byl jeden z nejhorších fotbalů s českým zastoupením v Evropě za poslední dobu, ani 1 minutu nedokázali podržet balon, spíš se to rovnalo týmu ze středu tabulky, jsem rád, že to nakonec doklepali, ale měli štěstí, Kosovci jím klidně mohli dát 2 góly, nehráli špatně.

Reagovat
deporpepa

Ono není úplně nejlehčí hrát pořád do plné a nutno říct dobře zformované obrany, kdy každá rychlejší přihravka jde mimo... at už nekvalitou hráčskou čí nekvalitou trávníku... Očekával jsem, že se Traoré a Choras vytáhnou dopředu a budou se snažit sklepávat jeden vysoký balón za druhým a hráči jako Kopic, Jirka nebo Vydra je budou sbírat a tím přečíslí obranu... Jenže ten blok byl tak nízko, že to nebylo možné...

Kopic byl teda tragickej, Vydra neviditelnej...

Nicméně to zvládli a nyní přepnouut na ligu... Baník přijede s podobnou taktikou a bude to zase boj do plných.

Reagovat
emisarpravdy

Jestli jsi čekal, že Traore bude sjlepávat nahoře balóny, seš slušnej magor.

Reagovat
delfin

A jestli jsi to nečekal, tak taky.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
deporpepa

To víš, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej fotbal to byl, ale taky bylo příšerný hřiště a soupeř s podporou diváků, kterým nevadí neustálé válení se jejich hráčů a bohužel to nevadilo ani rozhodčímu a ta karta pro Durosinmiho ...

Chápu, že ležení na trávníku a teatrální naskakování do protihráčů s následným dvouminutovým přerušením a nesprávně odpískaným faulem je taktický prvek a pomáhá to týmu, který má deficit ve fyzické připravenosti na celých 90 minut, ale toto byl opravdu extrém, nikdy jsem ještě nic takovéto v této míře neviděl, není divu, že se hráči Viktorky nedokázali koncentrovat a nedostali se do rytmu, bohužel někdy takhle zápasy v evr. předkolech vypadají. Plzeň zaslouží kritiku hlavně za první zápas, takováto utkání musí rozhodnout doma, jinak je vždycky riziko, že se z toho stane nechutná sračka, ale to se někdy stává i týmům z vyspělejších fotbalových zemí.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Hafna

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Né že bych se chtěl Plzně nějak zastávat, ale ta Drita zas takoví sráči nejsou.

https://kassiesa.net/uefa/clubs/search/index.php?search=FC+Drita

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
OTASi

Reagovat
rabbitweed

Celý roky byla naše největší zbraň záloha. Od Horváta Hrošovského Daridy Jiráčka po Kalvacha. Vždy to bylo srdce týmu. Teď máme relativně dobrý útok i obranu ale záloha neexistuje. Rychlý technický nebo inteligentní hráče máme na lavičce, a hrajou hráči bez myšlenky pohybu čehokoli. Z Buchy a Kalvacha udělal Bílek jen kopáče. Jakákoliv kreativita rychlost technika je sprosté slovo. Hlavně jen bránit Šulc a jeho pohyb by mohlo fungovat. Radši tam dá Kopice, který měl pohyb jak po maratonu a pěti lajnách. Jestli se záloha nezlepší tak budeme rádi za páté místo.

Reagovat
Pablos

Já mám za to, že tam Šulc ani nebyl (že je zraněnej), ale možná se pletu nevím to stopro. Jinak souhlas ta záloha je hrozná.

Reagovat
$dolar$

Byl a není.

Reagovat
Seydou Doumbia

když o tom píšeš tak hroch akorát nedal penaltu za genk která rozhodla o jejich nepostupu přes servette

Reagovat
Sigma Olomouc

::thumbsup:

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Ale nebyla rozhodující, po něm jí zahodil ještě jeden spoluhráč.

Hlavně to jsou debilové, skoro celej zápas hrají přesilovku a dostanou v ní dva góly.

Reagovat
Seydou Doumbia

klasický fifa zápas podle statistik

Reagovat
ACSMan

Slovenský Di Maria

Reagovat
Pablos

Reagovat
Salfovic

Ten taky oslavuje gól chobotem ?

Reagovat
jester Radka Bejbla

A Di Maria je argentinský Jirka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Já zase věděl hned že tu penaltu buď dá nebo ne

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele