Hlavičkoval do soupeře, dostal vyhazov. D'Aversa skončil jako trenér Lecce

11.03., 10:58
Aktuality
Roberto D'Aversa (© AFP)

Na záchranářské střetnutí mezi Lecce a Hellasem asi jen tak nezapomene Roberto D'Aversa. Osmačtyřicetiletý trenér se po závěrečném hvizdu dostal do křížku s hostujícím útočníkem Thomasen Henrym, jemuž uštědřil lehkou hlavičku do obličeje. A domácí klub o den později zareagoval na tento incident vyhazovem italského kouče, jenž vedl mužstvo od startu sezóny.

Už v neděli jako by Lecce naznačilo, že tohle bude mít dohru. Ve svém oficiálním prohlášení představitelé celku z Apulie neměli radost z chování svého zaměstnance a z konfliktu, k jakému došlo. "Vyhodnotili jsme si celou situaci a nervózní konec zápasu. Rozhodně odsuzujeme to, co se stalo, protože to bylo v rozporu s našimi zásadami a sportovními hodnotami,” stálo ve vzkazu médiím a fanouškům.

D'Aversa se po utkání kál. Henry se při odchodu z trávníku hádal s domácím obráncem Marinem Pongračičem a on šel podle vlastních slov situaci uklidnit. Jeho následnému propuštění to ovšem nezabránilo. "Co jsem udělal, je neomluvitelné, to vím. Ale nešel jsem kvůli tomu na hřiště. Šel jsem tam proto, abych zabránil vyloučení našich hráčů, protože tam bylo hodně provokací," uvedl pro televizní stanici Sky Sports. Lecce zatím umístil na patnáctou příčku tabulky, jen bod dělí italský výběr od sestupového pásma.

Kauza se funkcionářů účastníka Serie A evidentně hodně dotkla. I proto bylo učiněno během pondělního dopoledne nemilé rozhodnutí. "Po událostech, ke kterým došlo po utkání mezi Lecce a Veronou, oznamujeme, že jsme zprostili Roberta D'Aversu jeho povinností,” uvedlo vedení I Giallorossi. "Trenérovi a jeho týmu patří poděkování za odvedenou práci.” Jméno nástupce zatím známo není.

Autor: Patrik Sandev / uslecce.it, ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Firkraag

Co na to supertalent Samek?

Reagovat
Bucky

Těžko říct. S trenérem Áčka se asi ještě ani neviděl, tak si možná ani nevšimne.

Reagovat
Bucky

"Co jsem udělal, je neomluvitelné, to vím. Ale nešel jsem kvůli tomu na hřiště. Šel jsem tam proto, abych zabránil vyloučení našich hráčů, protože tam bylo hodně provokací,"

Když jsem tohle včera četl, tak jsem si říkal, že oni si fakt o veřejnosti myslí, že je to banda vypatlaných dementů, kteří jim sežerou vše.

Ale vedení má asi radost, forma Lecce byla příšerná a tímhle excesem svůj vyhazov pro Lecce dost možná zlevnil.

Reagovat
Kucka

Jojo, podle videa to byla vyloženě vřava, kterou šel rozehnat svoji hlavou.

Reagovat
dantetomas

Moderny Mourinho - prenasa tlak na seba

Reagovat
Bucky

Mourinho aspoň útočí jen slovně a mluví o tlaku psychickém, ne tlaku na lebku soupeře, než praskne.

Reagovat
oli9

Balkán

Reagovat
ACSMan

Šel to jen uklidnit na Řeháka

Reagovat
pobody's nerfect

Averze na hřiště nepatří

Reagovat
nani92

Je normální při trénovaání cítit nenávist vůči soupeři, tvrdí psycholog Šafář

Reagovat
8lampard8

Reagovat
naheCZ

"Hlavičkoval do soupeře, dostal vyhazov."

Toto by se Chorému nestalo

Reagovat
Bucky

Chorý by se nestal trenérem, takže určitě ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele