HITZLSPERGER OPOUŠTÍ VILLU

05.04.2005, 11:50
Aktuality
Německý fotbalista Thomas Hitzlsperger po necelých pěti letech opouští britské ostrovy a vrací se domů. Reprezentační záložník, který v srpnu roku 2000 odešel z dorosteneckého týmu Bayernu Mnichov do Aston Villy, si ke svým zítřejším 23. narozeninám dal dárek v podobě dohody se Stuttgartem.

Hráč, který si svou tvrdou střelou od fanoušků vysloužil přezdívku "kladivo", se s birminghamským klubem tak dlouho dohadoval o nové smlouvě, až mu došla trpělivost a rozhodl se odejít. V létě mu jeho současný kontrakt končí, a tak může změnit dres zadarmo. K odchodu jej přimělo především to, že v této sezóně nehraje pravidelně v základní sestavě. A protože by se rád příští rok představil na domácím světovém šampionátu, musí hrát a být reprezentačnímu kouči Klinsmannovi na očích.

"Jsem rád, že přestup do VfB dostal konkrétní podobu. Rozhodl jsem se pro Stuttgart, protože tam vidím sportovní perspektivu. A přesvědčily mě i pozitivní rozhovory s vedením," prohlásil šťastný Hitzlsperger. Spokojeností září i kouč německého týmu Matthias Sammer. "Pro příští sezónu je to velmi důležitý krok. Thomas uspěl v Anglii a určitě v sobě má velký potenciál. Jsme rádi, že se rozhodl pro Stuttgart a jsme přesvědčeni, že u nás bude pokračovat ve svém vývoji."

Smlouva, kterou obě strany podepíší příští týden, bude platná do léta roku 2007. Stuttgart navíc bude mít opci na dalších 12 měsíců. Za dobu strávenou v Anglii Hitzlsperger za svůj klub odehrál 109 zápasů, v nichž nastřílel 12 branek.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*sipi

jupii sem poprvi prvni na foru...to se mi stalo poprvy...

...ted k tomu prestupu---myslim ze je to oboustrane dobrej tah...jak pro hrace/mel by konecne hrat pravidelne..tak i na druhou stranu pro klub protoze takovejhle perspektivni...hrac s dobrou strelou se muze vzdycky hodit....!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Hitzelsperger Thomas Hitzelsperger Thomas Hitzelsperger ....hodne stesti.....mozna je to krok zpatky...ale aspon si zahraje////bude aspon hrat po dlouhy dobe pohary

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele