Hertha zareagovala na výsledky, odvoláni byli Labbadia a Preetz

24.01.2021, 11:59
Aktuality
Bruno Labbadia už není trenérem Herthy BSC. Bývalému útočníkovi se staly osudnou neuspokojivé výsledky, načež vedení klubu se nakonec rozhodlo pro nový impuls. Kromě změny na trenérském postu berlínský celek po necelých dvanácti letech opouští také sportovní ředitel Michael Preetz...

Čtyřiapadesátiletý kouč převzal berlínský celek na jaře minulého roku, po nadějném začátku se však Hertha spíše trápila, což vyvrcholilo v této sezóně, kdy má "Stará dáma" po 18 kolech na kontě pouze sedmnáct bodů. Vedení klubu se tak rozhodlo trenéra odvolat.

"Bruno Labbadia se svým týmem věnovali rozvoji mužstva velké úsilí, za což si zaslouží poděkovat. Pouhých 17 bodů po 18 kolech je ale velmi neuspokojivá bilance. Po pečlivém zvážení jsme se proto rozhodli dát mužstvu nový impuls. Nástupce do trenérské pozice jmenujeme v nejbližších dnech," řekl generální ředitel Carsten Schmidt, jenž by mohl ukázat na Pála Dárdaie, který vedl Herthu BSC mezi lety 2015 až 2019 a nyní působí u mládeže.

Kromě Labbadii z Herthy odchází také dlouholetý sportovní ředitel Michael Preetz. Bývalý hráč berlínského klubu se na funkcionářskou dráhu vrhnul bezprostředně poté, co pověsil kopačky na hřebík, načež byl do pozdější funkce uvedený v roce 2009. Hertha během té doby dvakrát spadla do 2. Bundesligy, hned záhy se však vrátila mezi elitu, přesto byl Preetz několikrát spojován s odchodem, k čemuž nakonec vedení klubu sáhlo až po necelých dvanácti letech.

"Hertha BSC vděčí Michaelu Preetzovi za mnohé. Je s naším klubem spojený téměř 25 let, nejprve jako hráč a nyní téměř 12 let jako sportovní ředitel," řekl prezident Werner Gegenbauer. "Michael Preetz stabilizoval Herthu v Bundeslize, ale vzhledem k vývoji v minulé a letošní sezóně jsme se rozhodli pro změnu na této pozici. Přesto chci Michaelu Preetzovi poděkovat za vydařenou dlouholetou spolupráci."

Autor: Jiří Vojík / kicker, herthabsc.de

Komentáře (17)

Přidat komentář
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Čo povedať...konečne Preetz odišiel

Reagovat
wishmaster

Peki, si to ty?

Reagovat
smazaný uživatel

kiežby

Reagovat
Rudnevs

Bruno je sympaťák a super tréner, akurát je to skôr typ, ktorý dokáže dostať zo slabého kádra dostať maximum než viesť nejaky super ambiciózny tím, čiže to nie je typ trénera, ktorý momentálne Hertha potrebuje, ale aj tak bez práce zrejme dlho neostane. Možno škoda, že to neprišlo skôr a nemohlo po ňom siahnúť Schalke, ale ani tam sa Grossovi zatiaľ nedá moc vyčítať.

Pokiaľ príde skutočne Dardai (transfermarkt píše, že o náhrade sa ešte len rozhodne), tak sa vracia veľký obľúbenec Herthanerov a som si istý, že ich zachráni (aj keď zachránili by sa aj s Brunom). Ale v dobro budúcnosti Herthy dúfam, že len do konca sezóny. Nič proti nemu, ale Dardai pre mňa symbolizuje defenzívu a nudu, čo tiež nie je úplny ideál pre klub, ktorý sa chce zbaviť imidžu šedej myšky.

Konečne prišiel najmä odchod Preetza, teraz sa môžu začať konečne diať zaujímavé veci. Ideál a zrejme absolutny sen pre fanúšikov by bol na oba posty Rangnick.

Reagovat
Beči

Ragnick by byl nejlepší volba, hlavně pro klub, který chce růst a do budoucna se vyrovnat TOP týmům Bundesligy, ale nějak moc nevěřím, že ho přivedou.

Reagovat
Rudnevs

Rangnick je veľmi žiadaný a taktiež má už svoj vek, čiže myslím, že si bude veľmi vyberať, kam pôjde, ale zrovna projekt Herthy pre neho môže byť dostatočne zaujímavý a atraktívny na to, aby to vzal. Je otázne, či si Hertha na niečo také po fiasku s Klinsmannom trúfne, ale myslím, že by urobili veľkú chybu, keby ho aspoň neoslovili.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, vraj to bude Dárdai. Je to legenda klubu ale nie je to typ trénera ktorý by vedel hrať o priečky kde by chcela Hertha byť

Reagovat
stas87

Hertha a Windhorst maju zatial naslipanute k tomu, aby sa na ten ich projekt spominalo na nieco, co sa k uspechu ani len nepriblizilo. TSG alebo RB nemali tradiciu v BL, takze tam obycajny fanusik cakal ze ak to nevyjde, tak sa nic nestane a tie kluby spadnu do 3. ligy ci este nizsie. Ale ak ma klub s tradiciou ako prave BSC zrazu financne moznosti ktore daleko prevysi okrem stabilnych poharovych ucastnikov konkurenciu a v polke maju nepatrny naskok na baraz, tak robi nieco velmi zle.

Preetz skratka nebol clovek s nejakou viziou a dlhodobym konceptom toho, aby klub posunul z toho sedeho priemeru k tomu, aby 3/4 sezony hrali realne minimalne o EL. Völler alebo Eberl tiez urobili niektore zle kroky, ktore ich ale casom posunuli dalej a poucili sa z nich a dnes su na svojom poste absolutna spicka, casom tam moze byt Rolfes prave vdaka moznosti vsetko odpozerat od Völlera. Hoffenheim zasa postavl na nohy Rangnick a tiez to trvalo nejaky cas a nespadlo im vsetko z neba. Potom sa teda nuka otazka, co by vlastne Windhorst chcel a ci je ochotny akceptovat to, ze na vysnene pozicie ten klub bude potrebovat kludne dve sezony aby si vsetci uvedomili, coho chcu dosiahnut a ze to pojde len ak budu vsetci spolupracovat. Toto prave tie koncernove mancafty dosiahli, u berlincanov to tak uplne neplati. Schmiatke u vlkov je velka osobnost, ktora ten celok dokaze spojit a Glasner je zasa clovek na svojom mieste, preto Wolfsburg ako jeden z kandidatov na miesto o ktore by Hertha rada hrala ukazuje, ze 150 milionov este nezarucuje uspech.

A tiez je mi cudne, ze nezapoji viac vlastnych hracov do prveho timu, pretoze mladez Herthy celkom jasne patri do spicky a väcsinou im ti mladici po konci juniorskeho veku odidu zadarmo inam ci vobec nemaju zaujem podpisat novu zmluvu. A aj ked by ju podpisali a hned nemali na prvy tim, tak by Hertha mala ponuknut rozumne hostovanie v 2.BL ci 3. lige. Praveze ide o mancaft z hlavneho mesta, tak je to preslapovanie na mieste dost cudne, kedze medialnou pozornostou ten klub moze disponovat a zohnat silneho partnera je urcite jednoduchsie ako v Mainzi ci Bremach.

Draxler, Götze ci Piatek fakt nie su mena, co ten tim dokazu dostat do popredia. Prvi dvaja by chceli miliony ale je otazka ci by mali aj vykonnost k tomu adekvatnu a treti menovany sa hlada a zrejme mu sedi klub bez amibicie nahanat spicku. Hertha by mala robit prestupy ako napriklad Sevilla, ta nevykupi za velke peniaze nikoho zo spicky PL ci LL ale hlada cesty k tomu, aby mohla konkurovat a kludne posle 15 milionov o Bordeaux za Koundeho s tym, ze sa im ten hrac v buducnu moze vyplatit a pomoze im na ihrisku ako aj casom svojim odchodom.

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ to s peniazmi od Windhorsta nejde podľa predstáv, ale myslím, že stále majú možnosť zmeniť kurz. Zrovna teraz príde pre Herthu dôležité rozhodovanie o budúcnosti klubu. Teraz sa konečne zbavili Preetza a majú vyklidené dve zrejme najdôležitejšie pozície vo fungovaní klubu. Pokiaľ na ne dokážu dosadiť schopných ľudí, tak to ešte stále môže dopadnúť dobre.

Súhlasím, že nákup vyhoretých hviezd nie je tá správna cesta, ale podľa mňa tie ich posily práve nie su vôbec zlé. Götzeho, Draxlera ani Boatengov nakoniec nepriviedli a miesto nich prišli hráči s väčšou perspektívou. S tým Piatekom je to komplikované. On je klasická deviatka, čo je typ, ktorých je v modernom futbale čoraz menej. Jemu podľa mňa nesedí, že Hertha hrá tak dole a že to nehrajú naňho. To je podľa mňa podobný princíp ako s Teroddem, ktorý je vždy v 2. BL kráľ, ale v bundeslige sa nechytí, pretože začnú hrať defenzívnejšie a prestanú hrať na neho. Ten by podľa mňa mal paradoxne väčšiu šancu sa presadiť v Bayerne než u tímu, čo práve postúpil. A to isté platí aj pre Piateka, ktorý je mimochodom ako žolík dobrý, ale s jeho platom je to priveľký luxus, čiže očakávam, že sa ho skôr či neskôr zbavia.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chce to toho Rangnicka + pořádný skauting, hlavně do Francie, Holandska, popřípadě Belgie a Portugalska. Tam se dají sehnat kvalitní hráči do těch 15, 20 mega s obrovským potenciálem. Ono ostatně RB podobný transfery taky uskutečnovalo a uskutečnuje i ted. Já bych klidně jím toho skauta ve Francii dělal, ale neoslovili mě zatím. Dokázal bych jím sehnat kvalitní matroš, ale potom by s tím museli umět i dobře pracovat v klubu. Kdyby se ten hráč neprosadil je to samozřejmě jejich chyba a já od toho dávám ruce pryč a jedu na Bali. Chapeme sa, hej? A pokud neosloví ani Rangnicka tak at se nediví v jakých sračkách jsou.

Reagovat
Rudnevs

Inak, keď už je tu zrejme posledný článok o Preetzovi, musím sa podeliť, na toto som nedávno narazil:

https://youtu.be/haSpgCoZ41I

Boy band Michaela Preetza a jeho spoluhráčov z Herthy ešte z jeho dávnych hráčskych čias.

Reagovat
Arne

Tak tenhle trash jsem už dlouho neslyšel... Mám z fanshopu CD a tam je takových vypalovaček, co trhají uši, spousta.

Reagovat
Rudnevs

Náhodou, pokiaľ si to vypočuješ dostatočne veľakrát, dá sa na to zvyknúť

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JozkokozleJ

S Labbadiom to zial nevyslo, zmena je ocakavana a na mieste. No priznam, cakal som, ze sa Preetz bude odhodlanejsie drzat zarubne.

Reagovat
Arne

Gegenbauerova pozice je oproti dřívějším letům značně oslabena... Kdyby nebyla, tak Micha vydrží jeho další období.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele