Do Herthy se po roce a půl vrací trenér Dárdai

25.01.2021, 15:31
Aktuality
Jenom několik desítek hodin byla bez hlavního trenéra berlínská Hertha. U kormidla klubu z hlavního města Německa v neděli skončil Bruno Labbadia, jehož povinnosti přebírá stará známá tvář - pro klub bude opět pracovat Pál Dárdai...

Někdejší maďarský záložník za Herthu dlouhé roky hrával a následně se do klubu vrátil jako trenér, nejprve působil u mládeže a mezi lety 2015 až 2019 byl kormidelníkem prvního týmu. Nyní dostal smlouvu na rok a půl a jeho prvním úkolem bude vyvést klub co nejrychleji ze sestupového pásma.

Labbadia převzal berlínský celek na jaře minulého roku, po nadějném začátku se však Hertha spíše trápila, což vyvrcholilo v této sezóně, kdy má "Stará dáma" po 18 kolech na kontě pouze sedmnáct bodů. V tabulce to znamená až čtrnácté místo, náskok na šestnáctý 1. FC Köln činí pouhé dva body.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Rudnevs

Dočasne by to bol dobrý krok, ale s tou dlhodobou zmluvou, neviem neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu tyto smlouvy pro trenéry , kteří tam nedávno skončili , ty kluby se pořád motají v kruhu , viz Real , Parma , Cagliari , Janov , trenéra vyhodím , protože vidím že už nemá co týmu nabídnout a hele , za rok ne-li dříve je zpátky , komedianti

Reagovat
Werkrider

Zrovna u Herthy to trochu chápem, mali pocit že do klubu dajú nejaké peniaze, nakúpia hráčov a prihodia Klinsmana a idú bojovať o titul, spálili sa rýchlo. Bruno to pytlíkoval a teraz sa vrátia k starému dobrému a relatívne stabilnému Dárdaiovi.

Reagovat
Rudnevs

Ja to práveže nechápem. Ako píšem, keby to bolo do konca sezóny s tým, že teraz nikoho nezohnali, tak okej, ale nechápem tú dlhodobú zmluvu. Konečne sa zbavili brzdy v podobe Preetza a teraz vrátia do hry ďalšiu brzdu. Pôvodný vyhadzov Dardaia bol správny, on tam bol už proste dlho a nikam ďalej ich už neposúval, akurát sa nevydarili ďalšie kroky, ale vrátiť sa dva kroky späť teraz nikomu nepomôže. Dardai nie je zlý tréner, rovnako ako Labbadia, ale momentálne to proste neni tréner, ktorého Hertha potrebuje. Za mňa trochu sklamanie.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně , se jsou zpět v situaci před dvěma lety

Reagovat
Werkrider

Nikto nepozná ten klub lepšie ako on z tej pozície. Asi nemá na to aby ťahal poháry ale vytiahnuť ich zo zostupového pásma má šancu veľkú. Zase sa stabilizujú a potom príde ďalší krok snáď smerom hore. Premyslene, postupne na istotu nie ako naposledy.

Reagovat
Rudnevs

To by ale stačilo do konca sezóny a od leta tam potom prviesť niekoho poriadneho. Hertha sa nemôže donekonečna stabilizovať v strede tabuľky, to je mrhanie peniazmi a potenciálom.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno ale on nechcel pristúpiť na pol ročnú zmluvu. Nie je vylúčené, že do leta poriešia Ragnicka či iné meno a smerovanie, a kontrakt rozviažu, hoci ich to bude niečo stáť. Tá nie až tak dlhá zmluva ponúka priestor špekuláciám týmto smerom.

Reagovat
Rudnevs

To je možné, to by bol ten lepší prípad

Reagovat
Arne

Možná si vedení nemyslí, že se ten poslední rok a půl plný nesmyslů podaří smazat a klub stabilizovat během 5-6 měsíců... Možná to bude delší cesta, vůbec vybudovat nějaký fundament, aby se za 2-3 roky dalo mířit na Evropu. A na druhou stranu - třeba se posunul Pál...

Zase ale chápu jedno - pokud se spekuluje o Rangnickovi, tak kdo by ho nechtěl.

Reagovat
JozkokozleJ

A mozno je dlzka zmluvy len signal pre kabinu, aby Dardaia nebrali ako nejaky docasny medzistupen. Dardai je voci klubu loajalny a verim, ze Pal i Arne pocitaju s alternativou, ze v pripade letneho prichodu noveho GM, ktory by mal inu predstavu o trenerovi, Pal sa vrati bez problemov k mladezi (v lete alebo v zime).

Je v tom niekolko neznamych premennych. Ukaze cas ako sa to vyvinie.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, snáď nás Pál prekvapí

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako u nás v hokeji v Extralize, jak se říká "škatulata"

Reagovat
Arne

Ten kdo ho vyhodil, už v klubu není.

Reagovat
esmuellert

Možná kdyby vzali tenkrát toho Kováče...

Reagovat
Arne

Vzali by, ale Nico nechtěl.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Radka??? To asi ne, ten čekal na Opavu tehdy

Reagovat
smazaný uživatel

Do konce sezony ok, ale dal?

Reagovat
db18

No, ta smlouva i na další sezonu mne překvapila. Ale snad to tam s novým ŠŘ dají zase do pořádku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele