Hertha by ráda udržela Grujiće, ten se setrvání v Berlíně nebrání

29.03.2019, 14:48
Aktuality
Marko Grujić před třemi lety odešel z Crvene Zvezdy do Liverpoolu a stále se nedokázal naplno prosadit do prvního týmu slavného anglického klubu. Brzy 23letý srbský záložník absolvoval několik hostování, loni v létě byl zapůjčen do Herthy a berlínský celek má eminentní zájem o prodloužení spolupráce...

"Marko je případem kvalitního hráče, jakého si běžně dovolit nemůžeme, ale můžeme ho na jednu nebo dvě sezony získat na hostování. V budoucnosti bude pro Liverpool představovat velký přínos. Nám pomáhá a rádi bychom ho udrželi, k rozhodnutí ale dojde až po sezoně," řekl sportovní ředitel Herthy Michael Preetz.

Grujić má na Anfield Road kontrakt až do června 2023 a za Reds zatím v Premier League naskočil jen k osmi zápasům, ve všech případech se na trávník podíval až na závěrečné minuty. Loni na jaře hostoval v Cardiffu, začátkem druhé poloviny srpna pak odešel zkusit štěstí do Německa.

Za Herthu zatím Grujić sehrál 16 bundesligových zápasů a na svém kontě má i tři góly. Tato čísla může vylepšit v závěrečných kolech probíhající sezony, sám fotbalista se pak případně nebude bránit možnosti protáhnout si své působení v Berlíně.

"Hertha je mým favoritem, rád bych tady zůstal déle. A pokud by Liverpool uvažoval o prodeji a já se mohl rozhodnout, bylo by skvělé, kdyby Hertha přišla se svou nabídkou. Většinu svého sebevědomí jsem získal díky pravidelné zápasové praxi, díky spoustě zápasů se zlepšila o moje defenzivní činnost. Samozřejmě by bylo skvělé být v Liverpoolu, ale pro další vývoj mojí kariéry je v tuto chvíli důležitější pravidelně nastupovat v základní sestavě," uvědomuje si Grujić.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
stiflerovamama

Idú na neho odtiaľ len slová chváli a musím povedať, že mu aj celkom verím čo sa týka presadenia sa v Liverpoole. Budúcu sezónu asi ešte hosťovačka a potom by som mu dal šancu.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Elliasson

Je to škoda, že u Vás ztratil nějaké sezóny. Marko je skvělý odchovanec Zvezdy.

Reagovat
stiflerovamama

Tak neviem či sa dá povedať, že zrovna stratil. Prišiel v 19 rokoch, mal zopár zápasov za A-čko a inak sa myslím rok zapracovával v klube v rezerve. Ďalší rok potom hosťovačka Cardiff teraz Hertha, obe hosťovania dosť vydarené. Takže podľa mňa zatiaľ ide všetko ako má, v tých pár zápasoch, ktoré za nás odohral ukázal podľa mňa veľký potenciál ale zase naopak aj dosť nedostatkov, čo je pochopiteľné v takom veku. A tie nedostatky mu môžu pomôcť odstrániť práve tieto hosťovačky, najmä teraz v Herthe a celkovo v Nemeckej lige sa podľa mňa ako hráč rozvinie po všetkých stránkach. Takže myslím, že šancu dostane aj u nás, hovorilo sa aj, že práve Klopp si od neho dosť sľubuje a má sním veľké plány.

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by (ale nechce sa mi veriť, že s ním má veľké plány)...

Reagovat
smazaný uživatel

na co proboha ještě další hostovačka ve 23 letech?

Reagovat
stiflerovamama

Tak trebárs by to možno chcelo ešte hosťovanie v rámci Anglickej ligy, o čom sa myslím aj hovorilo. Ale súhlas, ako píšem vyššie Nemecko mu môže veľmi pomôcť a trebárs by mohol dostať šancu aj budúcu sezónu, kto vie.

Reagovat
smazaný uživatel

už teraz by mohol mať na to, aby nahradil Hendersona, ale kľudne si rok počkám a bodaj by sa to vyplnilo. Uvidíme. Fabinho - Grujič by nemusela byť zlá dvojka, ale musí sa ukázať aj v LFC, no.

Reagovat
smazaný uživatel

asi to je hipster

Reagovat
elChe

Nebo kobliha..

Reagovat
lajka30

Goran Grujić (otec Marka Grujića): "Klub chce Marka predať. Musia byť trpezliví. Ak by klub vyhral titul, Marko by stál oveľa viac ako dnes. Sú tu aj lepšie ponuky ako tá od Liverpoolu, navyše kluby by počkali do leta. Stuttgart svoju ponuku stiahol a svoj záujem obnoví v máji. Liverpool FC ponúkne viac, len získajme titul. Na Marka je vyvíjaný tlak. Žiadny zo srbských mladíkov v Premier League neprežili - Bojan Djordjić, Miloš Veljković, Adem Ljajić, Zoran Tošić, Lazar Marković, Danilo Pantic... Mám pokračovať? Nikto z nich nedostal príležitosť na vývin. Iné je to ohľadom Branislava Ivanovića a Nemanju Vidića, tí totiž prišli ako skúsení hráči. Viem, že Marko má potrebné kvality, aby hral v Anglicku, no v súčasnosti to nie je liga pre neho."

Tady někdo předpovídal budoucnost.

Reagovat
Bandita_Harry

jasne len neviem v ktorom zivote hral Ljajic v anglicku , Djordjic tam prestupoval este snad v minulom storoci, tak neviem kam az by chcel pokracovat? ok Nastasic a Savic tych hracov co oni produkuju a predavaju do zahranicia je take kvantum , ze keby sa mal kazdy presadit tak je snad v kazdom klube v zakladnej zostave nejaky Srb v anglicku odpaili troch hracov a tatko uz je jasnovidec... v inych ligach sa ich nepresadilo este ovela viac Djuricic, Jojic, Radonjic Stojiljkovic, Gajic, Antonov, Babic, Pesic , Krsticic, mam pokracovat ?

Reagovat
lajka30

Adem Ljajić – the story of one of Europe's most gifted and controversial footballers

runningtheshowblog.wordpress....

Reagovat
smazaný uživatel

Adem hral za mancs.

Reagovat
Bandita_Harry

aj keď hral je silné slovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OK...ako beriem to, len nechápem prečo potom išiel do LFC, ak je tam tá zlá skúsenosť so srbskými mladíkmi všeobecne???

Reagovat
TheMally11

Tak Darida místo něj do Liverpoolu

Reagovat
nani92

Brexiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Ferguson6

Až o dva alebo tri týždne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele