Hertha BSC překonala rekord a přivedla Lukebakia

01.08.2019, 17:00
Aktuality
Dodi Lukebakio bude nastupovat za Herthu BSC. Celek z hlavního města Německa se na příchodu 21letého útočníka dohodl s Watfordem, jenž vyinkasuje 20 milionů eur...

Talentovaný hráč je odchovancem Anderlechtu, kde se však výrazněji neprosadil a nepovedlo se mu to ani v Toulouse. Lukebakio na sebe upozornil až v Charleroi.

Belgického reprezentanta do 21 let následně vykoupil Watford, za ten však nastoupil pouze do jednoho ligového utkání, načež zamířil do Düsseldorfu. Teprve zde Lukebakio naplno ukázal svůj potenciál, když porýnskému klubu výrazně pomohl k záchraně 1. Bundesligy.

Po vydařené minulé sezóně neměl mladý útočník nouzi o zájemce, nakonec se vrací do Německa, kde se dohodl na dlouholeté smlouvě s Herthou BSC. Ta zaplatila 20 milionů eur a překonala dosavadní transferový rekord. "Jsme rádi, že se Dodi rozhodl pro Herthu BSC. Věříme, že se u nás bude nadále rozvíjet a pomáhat týmu," řekl sportovní ředitel Michael Preetz.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (46)

Přidat komentář
kiwwi

Pepe ofiko do Arsenalu za 72m£

Celkom rychlovka to bola

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemáš ve vedené Woodwarda, tak to jde rychle

Reagovat
smazaný uživatel

INsane

Reagovat
Werkrider

Super Verím tomu že môže v Herthe hviezdiť ak dostane dosť priestoru. Som rád že sa na neho môžeme v Bundeslige tešiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Wow, paráda.

Reagovat
valloire

belgickej reprezentant

Reagovat
smazaný uživatel

DR Kongo je jeho země

Reagovat
smazaný uživatel

Tak DR Congo, či Belgicko?

Reagovat
Rudnevs

Tak reprezentoval obe. Ale momentálne hrá za Belgicko v U21.

Reagovat
smazaný uživatel

new era.

Reagovat
verv

a ne snad?

Reagovat
Werkrider

Neviem prečo ma to stále zaskočí, ani či sme v Československu tak obmedzení (alebo len hlúpi?), Ale zakaždým sa pozastavuje nad dôsledkami kolonizačnej histórie...

Reagovat
verv

Reagovat
Kapřík

Je fakt, že jestli temi důsledky myslí silnice, zeleznice, nemocnice, lepší zdravotní péči, vzdělání, lidská prava a ekonomiku, tak má pravdu.

Reagovat
valloire

Reagovat
db18

Reagovat
Kapřík

Jeden z mnoha tech dusledku: Byvala britska kolonie Katar je dnes na hlavu nejbohatsi zeme vubec. Ropu tam Britové objevili v roce 1939, samostatnost jim dali v roce 1971...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne jsi omezený ty, když si myslíš, že každý černoch v Evropě je důsledek kolonizační historie.

Reagovat
Werkrider

Toto je článok o Lukebakiovi ne o všetkých černochoch.

Reagovat
smazaný uživatel

A o něm máš jaký důkz?

Reagovat
Werkrider

Zaire bolo ešte nedávno pod správou Belgicka ak sa nemýlim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to vím, děkuji a teď ten důkaz.

Reagovat
Werkrider

Lukebakio má korene v Kongu, ktoré "patrilo" Belgicku. Preto ma prekvapuje, že sa to niekomu zdá zvláštne, že je Belgiský reprezentant a preto som sa ho "zastal". Nie je to Turecký, Sýrsky, alebo Afgánsky imigrant v Nemecku, hrajúci za DFB.

Ale neviem aký dôkaz by si chcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že tam mám kořeny a pořád čekám na ten důkaz, který nemáš.

Reagovat
Kapřík

Kolonizace, které se Češi ani Slováci nezúčastnili, skoncila před 50-70 lety a jejími důsledky nebylo jen vysavani těch krajin, ale také vybudování moderní infrastruktury včetně nemocnic, zvýšení životní úrovně, doby dožití, vzdělanosti a rapidni snížení dětské umrtnosti. Spíš se zamysli, proč kolonizace Singapuru, Hongkongu, Macaa, Goa, Malajsie, Bruneje, Martiniku, Barbadosu aj. způsobila ohromný rozkvět techto dosud periferních oblasti, zatímco Afrika je spíše v riti i po 60 letech a jejich "hrozna" zkušenost s kolonizatory vedla k tomu, že si tam zcela svobodné pouštějí nové kolonizatory z Ciny, kterým je ale rozvoj těch zemí putna. Jo, jsme fakt omezení... PS: Kolonizace dělaly v historii skoro vsechny státy a civilizace a většinou mnohem krvaveji, bezohledneji a hlavne méně úspěšně než Západ.

Reagovat
vodka

tak to se moc nehodí zrovna pod případ belgie a konga...

Reagovat
Kapřík

Souhlasím, že zrovna belgická kolonizace patřila k nejhorším. Měli málo zkušeností a spravovali mimořádně neprostupnou a zaostalou oblast. Asi hlavně narážíš na tu temnou periodu 1885-1908, kdy Kongo nebylo ve vlastnictví Belgie, ale jejího psychicky narušeného krále a ten se choval k domorodcům hrozně. Jenže, Belgičanům to jedno nebylo a když se to provalilo, skončilo to velkým skandálem a musel na vládu převést většinu práv. Zkus si to ale představit někde v Asii, jak za tohle despotu někdo trestá... I to je důkazem odlišné povahy západní kolonizace. Pod belgickou vládou pak byla spravována až do roku 1960, tedy mnohem déle než pod vládou samotného krále. Taky přechod k samostatnosti už probíhal poměrně spořádaně a vůči Belgii vcelku loajálně, oproti mnoha jiným francouzským a některým britským koloniím. Ale moc netuším, proč by 111 let starý průšvih jednoho psychopata měl ovlivňovat dnešní Belgii, pokud někteří Belgičané nemají nezvladatelné nutkání k dědičné kolektivní vině.

Reagovat
smazaný uživatel

Priam učebnicový príklad je Zimbabwe.

Kedysi, nie až tak dávno, povedzme v časoch Woodstocku, to bola obilnica Afriky, vyvážajúca prebytok potravín ktoré dopestovali na farmách bieli farmári.

Po dekolonizácii, keď prevzal opraty štátu pevne do rúk miláčik ľavičiarov celého sveta, týchto zlých bielych farmárov vyhnali...nie všetci mali to "šťastie", že ich iba vyhnali...a začali hospodáriť sami.

Výsledok? Psota, bieda, hyperinflácia.

Á propos, ak si vygúglite najchudobnejšie krajiny sveta, tak Zimbabwe tam je, aj DR Congo...v prvej dvadsiatke takmer výlučne africké štáty....no a Haiti.

Inak Haiti prvý štát, kde si zotročení černosi začali vládnuť sami....

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Letos se snaží téměř každý tým překonat dosavadní transferový rekord :/ btw. Barca pustila Malcolma a Neymar nenastoupil ani na minutu v přípravných zápasech - dohodnou se letos? co myslite?

Reagovat
db18

Snad jo, ať není Sané nejdražším hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl dražší než Felix?

Reagovat
db18

City chce najednou 150 mega...

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně to vidím, až za rok. Je možné, že si vytrucuje přestup, už v lednu.

Reagovat
Rudnevs

20 Mio. za Lukebakia, ktorý má jednu podarenú sezónu v bundeslige (a aj v tej nastrielal 10 gólov, čo je síce slušné, ale tiež to neni zas až tak úplne top)? To je trocha dosť, ne? Mi príde, akoby tam bola prirážka len kvôli tomu, že ide z Anglicka.

Reagovat
db18

Tak v minimálně 14 (pravděpodobně v 18) ze 31 zápasů nastoupil na křídle, kam ho Hertha asi taky primárně chce stavět. Podle mne slušné číslo, navíc na Fortunu Düsseldorf. A důležitý taky asi bylo, že 4 z těch 10 gólů dal Bayernu (ach jo )

Reagovat
Rudnevs

Neviem, no. Mne príde, že Fortuna mala tak dobrú sezónu i vďaka takému tomu nováčikovskému nadšeniu a dobrému tímovému duchu. Skôr to bola dobrá práca tímu a napriek tomu sa niektoré kluby nechajú zlákať a kupujú od nich po jednej sezóne za celkom veľké peniaze. Úprimne nie som moc nadšený ani z predraženého Ramana v Schalke. Ale tak uvidíme, je to celkom riziko, ale trebárs sa tí hráči presadia.

Inak, jak dal vtedy Lukebakio ten hetrik proti vám, tak na posledný predzápasový tréning prišiel neskoro a normálne mal byť vyradený z kádra, lenže spoluhráči ho podržali a trénerovi to nepovedali, čo sa nakoniec teda celkom vyplatilo.

Reagovat
Rudnevs

Skvele sa to čítalo, je to veľký sympaťák. V Schalke mal veľkú smolu, že hneď narazil na dementa Magatha. Keby vtedy vedenie nepriviedlo Magatha a dalo trebárs šancu Mulderovi s Büskensom (ktorí vtedy dvakrát po sebe vyťahovali Schalke z nepodarenej sezóny a mali veľmi slušný bodový priemer), tak verím, že by sa Morávkovi pozdávala i atmosféra v Schalke. Káder by tiež nemal 40 hráčov a bolo by tam omnoho príjemnejšie. Ale je fajn čítať, že tie hviezdy ako Kurányi, Huntelaar alebo Raúl boli vlastne celkom v pohode.

Inak, veľmi by ma zaujímal jeho názor na Bauma, Hintereggera a ako to celé vlastne bolo, ale chápem, že je to proste čerstvé a vypúšťať to na verejnosť by možno nebolo najvhodnejšie. Ale tak trebárs bude niekedy po konci kariéry i druhá časť.

Reagovat
fenixLFC

mna prekvapilo to ako bozkaval znak lauternu po gole svojmu domovskemu klubu, o tom som nepocul

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne zaujímavý moment... Každopádne treba pochopiť, že futbalisti sú tiež len ľudia. V Schalke narazil na totálneho magora a za jeho diktatúry sa mal zle. Lautern mal naopak super sezónu, vtedy boli nováčikovia a porazili trebárs i Bayern, mali v kabíne super partiu, skvelú podporu od fanúšikov atp. a keď rozbili práve Schalke na čele s tým magorom, tak to bolo proste zadosťučinenie.

On asi sám vedel, že to neni loajálne a správne, ale v tom momente sa musel proste cítiť skvelo. Aj o tom je život.

Reagovat
smazaný uživatel

Honza je charakter.Ať si tu mele každej,co chce o tom,že je pořád zraněnej atd. Koho chleba jíš,toho píseň zpívej...A klub to pak ocení a vrátí mu to ve špatných časech.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele