Hejda před Ballkani: Po Zlínu nelétáme v oblacích, čeká nás těžký soupeř

20.09.2023, 19:52
Aktuality

Plzeňští hráči podle kapitána Lukáše Hejdy po nedělním ligovém vítězství 7:1 ve Zlíně nelétají v oblacích a nepodcení čtvrteční úvodní utkání skupiny Evropské konferenční ligy s Ballkani. Obránce Viktorie na tiskové konferenci označil kosovského mistra za tým se šikovnými hráči a zajímavou ofenzivou.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve Zlíně zaznamenali historicky nejvyšší venkovní ligovou výhru. "To pomůže každému mužstvu. Výsledek fantastický, hra taky dobrá, ale nesmíme zapomínat, že Zlín hrál celý zápas v deseti. Určitě nelítáme v oblacích, že jsme dali sedm gólů. Teď je na nás, abychom v podobných výkonech pokračovali. Víme, že to umíme," řekl Hejda.

Západočeši se ve 2. předkole Konferenční ligy nečekaně trápili s jiným kosovským protivníkem Dritou. Po domácí remíze 0:0 vydřeli v odvetě v Prištině postupové vítězství 2:1 až díky proměněné penaltě v nastavení.

"Z mého pohledu půjde o úplně jiný zápas. Ballkani vypadá, co se týče ofenzivy, velice zajímavě. Čekám těžký zápas. Mají tam šikovné hráče a my se musíme dobře připravit," uvedl třiatřicetiletý stoper.

Loni sledoval duely Slavie s Ballkani ve skupině Konferenční ligy. Pražané doma vyhráli 3:2 a v Kosovu 1:0. "Neřekl bych, že by nám Slavia dala nějaký recept. Zápasy jsem samozřejmě viděl. Ballkani je velmi ofenzivní tým, vepředu mají šikovné hráče. Očekávám, že na balonu budou dobří. Ale hrajeme doma, chceme tady diktovat tempo. Věřím, že nás lidi poženou a že to společně zvládneme," prohlásil Hejda.

Plzeňští se v nepříliš atraktivní skupině C ještě utkají s Dinamem Záhřeb a Astanou. "Samozřejmě šance na postup jsou, ale určitě bych neřekl, že jsme jasnými favority. Soupeři budou všichni dobří. Všichni, co se dostali do skupiny, musí mít svou kvalitu. Nebudeme to mít nějak snazší. Čekají nás těžké zápasy, ale postoupit chceme," řekl Hejda.

Hráče Viktorie může povzbudit i to, že vyhráli deset soutěžních utkání po sobě. "Každá takhle úspěšná série je výborná, takže se hraje dobře. Cítíme, že výsledky máme, i hra vypadá dobře. Chceme to natáhnout dál," dodal rodák z Bílovce.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele