Chceme ukázat, že jsme lepší než loni, vyhlásil Daja před Plzní

21.09.2023, 10:52
Aktuality

Trenér Ilir Daja s Ballkani v loňské skupině Evropské konferenční ligy dvakrát prohrál s pražskou Slavií, ve čtvrtek jeho svěřenci zahájí nový ročník třetí nejvyšší evropské klubové soutěže v Plzni. Albánský kouč na tiskové konferenci označil Viktorii za velkého favorita a řadí ji na úroveň Slavie. Přesto by chtěl s kosovským týmem tentokrát z Česka odvést body.

Ballkani loni při debutu v hlavní fázi Konferenční ligy prohrál v Edenu se Slavií 2:3 a v Prištině podlehl pražskému favoritovi 0:1. "Se Slavií jsme sehráli dobré zápasy. Plzeň je na stejné úrovni jako Slavia. Chceme ukázat, že jsme lepší než loni, přestože nám v létě odešlo několik hráčů," uvedl Daja.

Plzeňský celek označil za spolufavorita skupiny C, kde jsou ještě Dinamo Záhřeb a Astana. "Viktoria a Dinamo budou největšími favority skupiny. Jsou lepší než my a mají zkušenosti z pohárů, hráli několikrát i Ligu mistrů. My jsme podruhé ve skupině Konferenční ligy, takže jsme pořád nováčky a nejsme tak silní jako oni," prohlásil Daja.

"Ale samozřejmě předem nic nevzdáme, dáme všechny síly do toho, abychom ukázali, jak jsme dobří. Věřím, že to ve čtvrtek bude jiný zápas než se Slavií, budeme mít i štěstí a odvezeme si z Česka nějaké body," přidal šestapadesátiletý trenér.

Sledoval duely Plzně ve 2. předkole Konferenční ligy s jiným kosovským soupeřem Dritou. Západočeši po nečekané domácí remíze 0:0 vydřeli v Prištině postupové vítězství 2:1 až díky proměněné penaltě v nastaveném čase. "Samozřejmě, že jsme zápasy viděli. Ale na to jsme se nějak nesoustředili, protože to byl začátek sezony a druhé předkolo. Očekáváme mnohem silnější Viktorii," podotkl Daja.

Svěřenci kouče Miroslava Koubka vyhráli posledních deset soutěžních zápasů a v nedělní ligové generálce rozdrtili Zlín na jeho hřišti 7:1. "Jsou teď v dobré formě, máme k Viktorii velký respekt. Ale my jsme v posledních čtyřech týdnech také sehráli dobrá utkání. Jak jsem říkal, Plzeň je favorit, ale každý zápas je jiný," dodal trenér úřadujících kosovských mistrů.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Salfovic

Já už se lekl, že Plzeň po Dritě a Gziře hraje s Dajou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele