Havlík měl po čtyřech gólech na krajíčku, tabulku střelců neřeší

09.12.2023, 19:43
Aktuality
Marek Havlík (© FC Slovácko)
Marek Havlík dnes odehrál životní zápas a čtyřmi góly pomohl Slovácku k domácímu vítězství 5:2 nad Bohemians 1905 v 18. kole první ligy. Osmadvacetiletý záložník je s deseti brankami aktuálně nejlepším kanonýrem nejvyšší soutěže, ale na tabulku střelců se podle svých slov nedívá. V rozhovoru s novináři Havlík přiznal, že po čtvrté trefě měl slzy na krajíčku a úplně nechápal, co se děje.

Havlík vede pořadí střelců před sparťanem Lukášem Haraslínem a olomouckým Lukášem Julišem, kteří se v ligové sezoně dosud trefili osmkrát. "Na to se nedívám, pro mě je nyní hlavní, že moje branky pomáhají týmu. Ale přiznávám, že to zní dobře," uvedl Havlík, který do Slovácka přišel před deseti lety a nejvyšší českou soutěž v jiném klubu nehrál. "Ani si nepamatuju, zda-li jsem někdy dal čtyři branky za zápas třeba v žácích nebo dorostu," doplnil.

Dosavadním maximem během jedné ligové sezony pro něj dosud byly čtyři branky. Potenciálního kanonýra z něj letos na podzim udělal trenér Martin Svědík, jenž ho z pozice defenzivního záložníka posunul výše pod hrot. "Mám větší volnost, mohu volit jiná řešení, víc střílím a daří se mi," přiblížil Havlík.

Slovácko v úvodním poločase dvakrát vedlo, ale Bohemians dokázali dvakrát odpovědět. "Myslel jsem, že to bude víc v klidu, ale dvakrát jsme inkasovali. O přestávce jsme si něco řekli, chtěli jsme to urvat a povedlo se," řekl bývalý hráč Kroměříže, jenž otevřel skóre už ve druhé minutě.

V rozmezí 24 minut druhé půle vstřelil další tři branky. "Klíčový byl můj druhý a týmový třetí gól. Balon trochu zaplaval, lehce ho tečoval obránce, ale spadlo to tam," radoval se Havlík. Po zkompletování hattricku mu spoluhráči říkali, ať střílí dál, že mu tam spadne všechno. Po čtvrté trefě si skryl tvář do dlaní. "Měl jsem slzy na krajíčku a říkal si, že to snad ani není možné," přiznal záložník Slovácka.

Čtyři branky v jednom utkání zaznamenal v české nejvyšší soutěži naposledy Václav Jurečka. Někdejší útočník Slovácka už jako hráč Slavie dal čtyři góly právě bývalému týmu při výhře 4:0 v nadstavbové části minulého ligového ročníku.

Havlíkovi na Slovácku v červnu příštího roku vyprší smlouva. Trenér Svědík řekl, že by s Havlíkem rád spolupracoval i dál, ale že rozhodnutí je plně na jeho straně. "Ještě nás čeká jeden podzimní zápas, pak bude chvilku volno a já si sednu se svým manažerem panem Nehodou a probereme nějaké varianty," dodal Havlík.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Radin

Zaslouží si ještě před důchodem vydělat pořádný prachy :)

Reagovat
Bender

Kam s ním? Česká top trojka, nebo nějaké Turecko?

Reagovat
srandamač

Do Slavie a na rok do béčka, aby si zvyknul.

Reagovat
smazaný uživatel

Rok v béčku, pak rok ve Vlašimi, rok v Liberci a pak Silvestrovské derby. Ale vyděláno mít bude.

Reagovat
oli9

Tak snad do repre i ze Slovácka.. Už tam má minimlane rok, dva naskakovat..

Takový hráč který umí vystřelit z dálky, běhá nahoru dolů.. Hraje skvěle pozičně.. Takových moc není, nebo spíš žádní v repre

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
OnderCZ

Má no. Jenže to je bolest naší repre, dlouhodobě. Než ho někdo povolá, tak už tu formu ztratí a celkově spadne z té vlny. A to není myšleno proti němu, ale obecně, takových hráčů, co zrovna zářili a repre je nevyužila bylo dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele