Hašek nebude trenérem ČR, pokud nerezignují Mokrý a Košťál

29.06.2008, 15:55
Aktuality
V diskusním pořadu ČT1 a ČT24 Otázky Václava Moravce byli v neděli hosty mimo jiné předseda ČMFS Pavel Mokrý a nedávný kandidát na místo trenéra reprezentačního týmu internacionál Ivan Hašek. Mokrý odmítl všechny výtky a nevyrovnal se s kritickými replikami Ivana Haška.

Předseda ČMFS Pavel Mokrý se snažil vysvětlit blamáž s ohlášením kandidatury francouzského trenéra Gérarda Houlliera, za niž se musel svaz omluvit. "My jsme jenom potvrdili, že přišel e-mail se jménem Houlliera. Ale vzhledem k tomu, že přišly další maily s podvrženými jmény, tak nyní tuto situaci nebudeme nijak komentovat," řekl Pavel Mokrý. Jeho sekretariátu se vytýká, že elektronickou poštu neprověřuje. "Ověření probíhá v těchto dnech, zatím bych nerad ta další jména říkal," dodal Mokrý.

"Ještě jsem neviděl dobrého trenéra, který by se na funkci reprezentačního trenéra sám hlásil e-mailem," poznamenal Ivan Hašek.

Oba diskutéři se shodli v názoru, že reprezentaci ČR by měl vést český trenér. Pavel Mokrý zdůraznil, že přes těžkosti, kterými je jmenování nového kouče národního mužstva provázeno, svaz neuvažuje o provizorním řešení. "Varianta, že by pokračoval trenér Karel Brückner je nereálná. Stojíme o trenéra na celý cyklus, přechodné řešení není v plánu. Jedním z řešení je Jozef Chovanec, ale je tu řada dalších jmen."

Ivan Hašek zmínil, že řada schopných trenérů mezi kandidáty není. "Souhlasím však s tím, že český reprezentační celek potřebuje českého kouče. Zdejší trenéři mají svá specifika, šel bych touto cestou," přitakal.

Populární reprezentant a úspěšný trenér se vyjádřil zcela konkrétně a podrobně k problému, proč nepřijal nabídku trénovat výběr České republiky. "Před mistrovstvím Evropy, kdy byli všichni přesvědčeni o tom, že postoupíme ze skupiny, jsem se nechtěl zúčastňovat hry o místo trenéra," vysvětoval. "Po šampionátu jsem dostal znovu nabídku a nechtěl jsem ji projednávat po telefonu. Čekal jsem na osobní schůzku s místopředsedou svazu panem Košťálem, abych mu své stanovisko řekl přímo do očí," uvedl Ivan Hašek.

Potvrdil své výhrady vůči současnému vedení fotbalu. "Na Strahově se zastavil čas. Principem fotbalu je, že je to lidová zábava. U nás je to zábava pro úzkou skupinu lidí, kteří z toho mají finanční profit. Vládne nekoncepčnost, klientelismus, neprůhledná ekonomika, udělala se řada chyb," prohlásil Ivan Hašek. Na přímou otázku Václava Moravce, zda jeho podmínkou bylo odstoupení Pavla Mokrého a Vlastimila Košťála, kouč odpověděl. "Jsem trenér a nemohu si určovat podmínky, pod kým chci či nechci vést mužstvo. Svaz vedou lidé, kteří byli demokraticky zvoleni. Ale byla tu možnost, že by svou rezignaci nabídli, ale oni to neučinili, tak jsem nabídku nemohl přijmout."

Pavel Mokrý všechny Haškovy výtky odmítl. "Já jsem o rezignaci vůbec neuvažoval. Jistě, není všechno úplně v nejlepším pořádku, ale nejsme si vědomi žádných velkých chyb. Máme vynikající ligu, vynikající reprezentaci, dobrou mládež, svaz je finančně zajištěný," tvrdil jeho předseda.

"Jsem rád, že se pan Mokrý konečně veřejně vyjádřil a všichni slyšeli, že v českém fotbalu je vlastně všechno v pořádku. Takže můžu být spokojený," odpověděl ironicky Ivan Hašek, který se vrací do Dubaje a bude pokračovat ve svém angažmá v klubu Al-Ahlí.

Možnost, že by Ivan Hašek změnil své stanovisko, kdyby mimořádná valná hromada ČMFS vyměnila vedení svazu, trenér nekomenoval. "Nevidím důvod svolávat mimořádnou valnou hromadu. Kdyby to však byla vůle většiny, tak ji budu respektovat," prohlásil Pavel Mokrý.

Na pořad Otázky Václava Moravce s hosty Pavlem Mokrým a Ivanem Haškem se můžete podívat zde

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taky bych byl rad kdyby odesli kazi ceskej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek je prostě nejlepší českej trenér

Reagovat
cerwi

jojo souhlasím a hlavně vidí kdo tady tomu fotbalu nejvíc ubližuje!! Koštál a Mokrý ven!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"Já jsem o rezignaci vůbec neuvažoval. Jistě, není všechno úplně v nejlepším pořádku, ale nejsme si vědomi žádných velkých chyb. Máme vynikající ligu, vynikající reprezentaci, dobrou mládež, svaz je finančně zajištěný," tvrdil jeho předseda.

Uff, tak to už je na mě příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, je tohle nějaká krize? Byly na tom někdy finance, liga, repre a mládež nějak drtivě líp?

Reagovat
plechi

mohly by být...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohly, ale chyba je, že si každý druhý v novinách stěžuje, ale nikdo nepřijde s tím, jak to vlastně zlepšit. Teď to zkusil Csaplár ve Sportu a nedopadlo to vůbec dobře. Nakonec mu ještě přišla odpověď ze svazu, že náš údajně mizerný mládežnický systém k nám chodí studovat z celého světa .

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy neni tak dobře, že by nemohlo bejt líp. To by si měli bafuňáři uvědomit... měli by si spíš brát příklady z lepších lig než máme my.. nebo snad k nám choděj studovat fotbal Angličani, Francouzi, Španěléi, Němci??? nechoděj dočet sem se jen o fotbalistech z Keňských slumů a jiných většinou z tzv. třetího světa

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi spokojen s dnešním stavem fotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

českého

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem, ale je otázkou, kolik toho v naší zemi a podmínkách jde změnit. Jenom podotýkám, že před Mokrým tam seděl podobný expert - Obst. A kdo vlastně tvoří tu dnešní údajně velkou opozici? Hašek utekl zpátky do Asie. A kdo dál? Každý má strach, příští valná hromada může skončit opět fiaskem. Nikomu se ten aktuální stav nelíbí, ale zároveň jen málo lidí s tím má chuť něco dělat. Přesně jak to říkal váš Verner.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To máš určitě pravdu, ale... Kdo mohl co udělat? Kubíček přestal být kamarádem, dělal dusno a zbavili se ho, protože ovládaj disciplinárku. Není pochyb, že by se dokázali zbavit každýho. Jak už sem napsal o Haškovi dřív - stáhl se, podle hesla "kdo nic nedělá, nic nezkazí" si udržel oblibu u fanoušků. Kdyby tu zůstal a kritizoval, mohl by se dostat do pozice Luhového, kterej je lidem spíš pro smích. Celkově co může člověk z venku udělat? Změnit nic, dělat problémy ( tím akorát nahraje protistraně, tzn. Košťálovi ), zapojit se ( pak už ale nebude opozicí ). Hašek nemůže ani moc vykládat, co chce dělat - když se koukneš na jeho web, tak to je taková klasická hromada frází "jinak a lépe", PR kecy. Když řekne konkrétně, koho se chce zbavit ze současnejch špiček, tak na sjezdu zase prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Laurinca nikto nemá....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že sem to neviděl.. mokrej haškovi nesahá ani po kotníky. si z něj musel dělat dobrou haluzku.. chtělo by to bafuňářskou defenestraci za ty jeho výroky o vynikajicí lize, ze který hvězdy odcházej a skoro pokaždý se z nich stanou průměrný až podprůměrný evropští hráči... čmfs

Reagovat
plechi

taky mě mrzí že sem to nechyt... mohlo to tu být alespoň v expreskách...

Reagovat
smazaný uživatel

jěště víc mě to mrzí kvůli tomu, že sme koukali na nějakou enormně drastickou pohádku na čt2 kde bylo víc mrtvejch než ve filmech s Chuckem Norrisem... já totiž radši komedie a to dnešní otázky by byli fakt hodně dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo vám brání se na to podívat teď?

Reagovat
smazaný uživatel

kde??

Reagovat
PJ

Doplnili jsme do clanku odkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/

29.06.2008/208411030510629-13:05-24-otazky-vaclava-moravce-2-cast.html

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl sen

Reagovat
Banger

Máme vynikající ligu, vynikající reprezentaci, dobrou mládež, svaz je finančně zajištěný," tvrdil jeho předseda.

Jsem rád, že je na tom český fotbal tak skvěle. To jsem ani netušil...l

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi haska bez vedeni nez vedeni bez haska

Reagovat
herbage

OT: Henrique za 10 milionů eur do Barci

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ale to už viem den

Reagovat
Paddy

No to má recht.Svaz potřebuje celkovou obměnu a to to totální.Jinak se nikam nehneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohla by ČT udělat "Kotel" kde by každej tyden byl někdo ze svazu

Reagovat
smazaný uživatel

já bych udělal pořad: Z těch lidí je mi k zblití... byla by to taková reality show. Zavřelo by se pár našich funkcionářů a dávali by se jim nějaký fotbalový otázky.. mohlo by se to jmenovat i Hry bez hranic

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek je rozumný člověk, já bych být jím měl podobné podmínky!

Reagovat
Slejdy

kéžby vypadli z tama

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

"Máme vynikající ligu"..

Reagovat
smazaný uživatel

On si dovolil to nazvat ligou??

Reagovat
smazaný uživatel

Ivan Hašek je naším nejlepším trenérem a kdyby vyhrál ty volby na mistopředsedu svazu nastala by velká čistka a náš fotbal by byl uplně někde jinde.Ale to nemohli dopustit lidi co chcou být u svého korýtka a nahrabat si co nejvíce do svojí kapsy!!Košťál a Mokrý ven a s nimi taktéž Vacek a další sebranka která tam nemá co dělat!! Chce se mi zvracet z těch tupých hlav!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nic se nezmění, dokud se ty "lidi" nebudou sami volit do svých funkcí. To je jakoby někdo chtěl aby senátoři podpořili rozpuštění Senátu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak novým českým trenérem se prý stává sbormistr Bambini di Praga, pan Kulínský. Že prý ví, jak nejrychleji vniknout do šestnáctky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělá ten už náhodou asistenta na Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejť Ivane, nebuď blbej !!!

Reagovat
smazaný uživatel

S Reprezentaci taky trochu prestrelil.Na turnaj se dostanem,dobre rozehrajem a pak vsecho proserem.Tim bych se zrovna taky nechlubil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychom postavili na jednu stranu Haška a na druhou Košťála s Mokrým... Koho by asi veřejnost poslala do prdele?

Reagovat
pavel.fotbal

Oni sedí na svýcch židlích,jistě výhodných postech a pokud se volitelé, kteří byli v opozici nenaštvou a budou jen koukat a nevyvolají svolání mimořádné valné hromady tak se nikam nic nepohne.V každý normální zemi by po takovém propadu tento krok vedení udělalo a na tý hromadě nabídlo svojí rezignaci.U nás jsou,ale všichni spokojený. Říkavalo se že reprezentace je výkladní skříní našeho fotbalu a v současný době vystihuje přesně stav našeho vedení.Jestli to takhle půjde dál skončíme jako Maďarsko , který nehrálo na významným turnaji 26let. Prostě Košťál, Mokrý a další jejich přisluhovači VEN!!!A nové vedení v čele s Haškem ukjáže jak to s tou změnou opravdu myslí.Jen aby to ,že to u nás ve fotbale nestojí zanic taky chtěli vidět volitelé našeho fotbalu,pokud ne můžeme si dál hrát nato jak jsme dobrý.Myslí m,že je tu spousta lidí co by Haška podpořilo,je otázka zda těmto lidem to jak to teď ve fotbale je vyhovuje.Musí prijít změna a vyčistit to.Blamáž s hymnou, neúspěch reprezentace a blamáž s výběrem nového trenéra jen dokazuje neschopnost tohoto vedení cokoliv řešit, není přece možné aby předseda dělal něco a místopředseda něco jiného a handrkovali se přes média.(Houllier,Carlos Alberto Torres) Mělo by se prostě změnit úplně vedení svazu jinak se nikam nepohneme,nebo chtějí čekat na nepostup na příští MS a zbytečně přijít o 2 roky.Mokrý s Košťálem a jejich pohůnkové by měli jít někam nejlíp do p.....e a to nejlíp hned.

Reagovat
smazaný uživatel

je to přesně tak... akorát z toho stejně nevidim žádný východisko, protože jak včera řek ten redaktor z Hatricku lidi kteří byli za haškem najednou záhadně přeskočily na mokrýho... mam takovej pocit, že teď už žádná opozice neni.. a bez tý prostě nejdou dělat velký pokroky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele