Košťál kontaktoval Matthiase Sammera, propásl už Hitzfelda

20.06.2008, 13:36
Aktuality
Německá média se v pátek zabývají možností, zda by mohl být německý internacionál a trenér Matthias Sammer (40) novým trenérem české reprezentace. Tuto informaci jako první uveřejnila ve čtvrtek agentura Mediafax.

Místopředseda Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Vlastimil Košťál, v jehož gesci je reprezentace, má 23. června předložit výkonnému výboru svazu návrh na jmenování nového kouče národního mužstva, který nahradí Karla Brücknera. Po EURO 2008 Košťál zůstal v zahraničí, aby kontaktoval vytipovaného trenéra či trenéry, což sdělil agentuře Mediafax.

Podle pátečního vydání německého odborného magazínu Kicker potvrdil Košťál ve čtvrtek pozdě večer jednání s Matthiasem Sammerem. Ještě ve čtvrtek odpoledne Sammer vzkázal Mediafaxu: "Nejsem v kontaktu s českým svazem."

V pátek po informaci Mediafaxu embargo na jednání se zahraničními kandidáty padlo. Zprávu o tom, že Matthias Sammer je kandidátem na funkci trenéra národního mužstva ČR také přinesla agentura DPA, kterou citují páteční vydání deníků a významné servery, např. německý Sport1.

DPA se dokonce poněkud zvláštně odvolává potvrzení této informace generálním sekretářem Českého olympijského výboru Petrem Hrubcem. Kicker cituje třetího místopředsedu ČMFS Jaroslava Vacka, který řekl, že jako první byl v úvahách českých funkcionářů Ottmar Hitzfeld. "Vážně jsme se tím zabývali, ale při jednání s tímto koučem jsme propásli ten správný bod," říká Vacek. Hitzfeld se mezitím dohodl se Švýcary a od července povede jejich reprezentaci.

"Prioritou na místo reprezentačního kouče je stále Ivan Hašek. Dal jsem mu nabídku, odstoupil jsem z funkce manažera reprezentace, aby mu to nevadilo. Mám se s ním sejít a je to na jeho rozhodnutí. Národní tým se neodmítá. Pokud Ivan Hašek nabídku vést reprezentaci odmítne, je to jenom o něm. Ne o Košťálovi," řekl agentuře Mediafax Vlastimil Košťál. "Já mu pochopitelně nemohu nabídnout takový plat, jako šejkové ve Sjednocených arabských emirátech. Ale post reprezentačního kouče je prestižní a Ivan Hašek bude akceptován. Jinak už jsou jen dvě možnosti. Buď cizinec, nebo Petr Rada," dodal Vlastimil Košťál.

Komentář magazínu Kicker však nedává Košťálovi velkou šanci, že Matthiase Sammera přemluví k "přestupu" do Prahy. Sammer je sportovním ředitelem německého svazu (DFB), má na starosti mj. složité úseky jako mládež a trenérské vzdělávání, a nedávno prodloužil smlouvu s DFB do roku 2013.

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (33)

Přidat komentář
Sosi

Dobrý Čechy propásl, a teď machruje s cizincema. Ať jde do háje...

Reagovat
smazaný uživatel

Co si ten hňup porád o sobě myslí? Co to je vůbec funkce manažer reprezentace? Za co je odpovědný? Když jsou např. v Anglii trenéři zároveň manažeři tak proč by to nešlo u naší repre? Doufám že ten post budoucí trenér zruší.

Reagovat
fantomas

Trenér a zrušit tento post?

Reagovat
Sosi

Jinak oni už změnili DOPORUČUJEME za ZAUJALO NÁS?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci,aby měla reprezentace německýho trenéra.To ať tam dá radši toho Radu nebo kohokoliv jinýho.Dobrých trenérů máme dost.

Reagovat
hawk

Náhodou mě by cizí trenér nevadil, na druhou stranu samozřejmě by byl lepší čeký trenér. Ale jen proto, že bychom měli trenéra z německa či odjinud, bychom ho měli odmítat? Když bude mít výsledky tak proč ne, vždyť to není nic nenormálního mít trenéra z ciziny.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se "líbí", jak někdo uslyší německý jméno a už se osype. Přitom dnes čím dál víc repre týmů má zahraničního kouče. Je to risk, ale přináší to zcela novej přístup. V současnosti si přeju Haška, ale dovolím si předvídat, že i Češi jednou k zahraničnímu kouči dospějí. I když tobě asi vadí hlavně ta německá státní příslušnost.

A s tvojí větou - dobrých trenérů máme dost - nesouhlasím. Je jich naopak hodně málo. A volba Rady by byla nejhorší variantou. Absolutně mu chybí charizma, který reprezentační trenér prostě mít musí (Brückner ho měl).

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Hitzfelda... ten by mohl být parádní. Na druhou stranu Sammer má zkušenosti se základními kameny Rosickým a Kollerem (bohužel o tom druhém hráči můžeme v souvislosti s reprezentací mluvit jen v minulém čase)... V Haška příliš nevěřím a s Radou bych neriskoval... To raději zkušenější Dojky... Ještě je tu vytříbený taktik Franta Straka :-)) Teda jestli by ho z Řecka pustili…

Reagovat
smazaný uživatel

Franta Straka (fandím Budějkám) je výbornej trenér, avšak určitě né pro reprezentaci. Nabudí, má zvláštní praktiky, je odlišný od většiny "pohodovejch" trenérů, energickej, charismatickej. Jenže repre potřebuje kliďase, stratéga ovládajícího výborně prvky taktiky hry, komunikace s hráči, psychologii...Brückner to vše měl, Rada ani "pošuk" Straka to nemají (ve vší úctě k nim)

Reagovat
smazaný uživatel

zahranici trener je v soucasne situaci dobra volba. navic u zahranicniho trenera se da vice predpokladat, ze dokaze odolavat tlakum ruznych zajmovych skupin, typu "potrebujeme prodat Sivoka a Kadlce, tak je dame na Euro"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš hňup....."potřebujeme prodat Sivoka a Kadlece tak je dáme na euro?" Kolik si ty dva zahráli????

Reagovat
smazaný uživatel

standu levýho bych tam dal :)

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér Hašek, asistent Beránek, manažer Šmicer, vedoucí Poborský.

Reagovat
Bennhy

Košťál nech je tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraničniho trenéra néééé!

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci Sammra, já chci Sammra

Reagovat
fantomas

Sammera prosim, jmenovče...

Reagovat
smazaný uživatel

To už radši Sámera.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně,Issu

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek by byl nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bože on se zbláznil, Sammera .... neskutečný. A jak nenápadně naznačil že pokud Hašek odmítne, je to jen o něm, ne o Košťálovi. Fakt úsměvný. Pochybuju že když Košťál odstoupí, tak do toho nebude v zákulisí kecat.

Reagovat
smazaný uživatel

Košťál je, ať si říká každej co chce, ten, co tady tahá za ty největší loutky...ať odstupuje odkud chce, pořád sedí v pohovce jako žába na prameni (ve vší úctě k němu, protože na druhou stranu je to dobrý manažer)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud né Hašek, tak zahraniční trenér nebo Rada... To je vyhlídka do budoucna, že bych se z toho zbláznil...

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim o cem tady vubec diskutujete hasek je nejlepsi volba a nema cenu to dal rozebirat

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel má, protože otázka "Hřebík a reprezentace" není ještě zdaleka zodpovězena. Neposlouchal bych jiné spekulace a soustředil bych se na jedno jméno, né házet do pytle jmen víc a říci: "Vyberte si, je mi to u Pr..ahy"

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek,Zeman to jsou prostě naši nejlepší trenéři.Rada je dobrý možná akorát jako asistent.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho-koliv jen ne RADU !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi zdá, že si tady někdo snaží zlepšit image - Sammer, Hitzfeld - hmm. Rada je tragég a navíc je spojen s posledními neúspěchy a ještě ke všemu ho nikdo nemá rád. Hašek to vezme, včera to na něm bylo vidět. Ale do budoucna bude zahraniční trenér potřeba, u nás je málo špičkových trenérů světový úrovně. Pokud se chceme i nadále účastnit MS a ME, tak elitního kouče potřebujeme. Přísný německý trenér s důrazem na disciplínu bude mít u hráčů respekt, protože bude jasný, že kdo udělá p.r.ů.s.e.r. typu akce Hotel, tak v repre okamžitě skončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman je volnej ................

Reagovat
smazaný uživatel

Dostali jsme se do takových sr...., že by to místo nechtěli ani druholigoví renéři. Mimochodem, Rehagel bude možná volnej, Koště...

Reagovat
smazaný uživatel

bral bych trenera mirko slomku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele