Haller přestoupil z West Hamu do Ajaxu a stal se jeho rekordní posilou

08.01.2021, 09:59
Aktuality
Sebastien Haller (© AFP)
West Ham United po roce a půl opouští Sébastien Haller. Šestadvacetiletý útočník, jenž se neprosadil podle představ, přestoupil do Ajaxu, kterému se upsal do roku 2025...

Haller je odchovancem Auxerre, výrazněji však na sebe upozornil až po přesunu do Utrechtu, za který během dvou a půl roku nastřílel přes 40 gólů a řekl si o nabídku Frankfurtu.

Také v hesenském klubu se reprezentant Pobřeží slonoviny zařadil k oporám, povedla se mu hlavně sezóna 2018/19, ve které vstřelil 15 ligových branek, přidal devět asistencí, navíc Eintrachtu pomohl k postupu do semifinále Evropské ligy, kde pětkrát skóroval.

Před osmnácti měsíci nakonec za 50 milionů eur přestoupil do West Hamu United, tam ale vysoká očekávání nenaplnil a trápení prodlužovat nebude, když za méně než polovinu odchází do Ajaxu. Pro nizozemský velkoklub se za 22,5 milionu eur jedná o nejdražší posilu v klubové historii.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele