Guardiolu potěšil přístup hráčů, Emery uznal sílu Barcelony

17.10.2010, 12:36
Aktuality
Valencia včera zaznamenala první ligovou porážku v letošní sezoně, jejím katem se stal obhájce španělského titulu FC Barcelona. Katalánský velkoklub neměl cestu za třemi body snadnou, k výhře nakonec vedl vynikající výkon ze druhého poločasu...

Barcelona má po reprezentačních přestávkách problémy dostat se do tempa a to dlouho platilo i včera. Valencia odehrála na Camp Nou vynikající první poločas, díky pozorné obraně a aktivnímu napadání eliminovala sílu soupeře a po brance Pabla zaslouženě vedla 1:0.

Po změně stran už na hřišti dominovala Barcelona, která také zásluhou Iniesty rychle srovnala. Gólovou asistenci si připsal Xavi a španělský reprezentant měl prsty i ve vítězné brance, tu zaznamenal v 63. minutě důrazně a přesně hlavičkující Puyol.

"V prvním poločase jsme byli pasivní a nedařilo se nám dostat se do zápasu, ve druhém poločase už to bylo daleko lepší. Jsem šťastný, protože jsme porazili kvalitní tým s kvalitním koučem. Opravdu si cením toho, kolik úsilí jsme do zápasu dali," pochvaloval si po utkání kouč Pep Guardiola, jemuž udělal radost i zdravotní stav autora branky na 1:1: "Iniesta nyní odehrál dvanáct nebo třináct zápasů v řadě, musím pogratulovat jak jemu, tak i doktorovi. Zápas pro nás byl lekcí. Když prohráváte a říkáte, že jste unavení, tak to není pravda, je to psychická záležitost."

Valencia po sobotní porážce vyklidila první příčku, na tu se po výhře v Malaze posunul Real Madrid. "V prvním poločase jsme hráli skvělý zápas, po změně stran už tomu bylo naopak. Přijeli jsme vyhrát, hráli jsme na výhru a nakonec nemáme nic. V první půli jsme byli nebezpeční a soupeř se trápil. Do druhé půle jsme šli optimisticky naladěni, ale rychle jsme inkasovali a to byl handicap. Musíme být odolní ja po fyzické, tak i po psychické stránce. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát stejně jako v tom prvním, jenomže Barcelona nám to komplikovala dobrými akcemi. Je třeba uznat její sílu," hodnotil kouč Valencie Unai Emery.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
Kongo

Remizu jsme si aspon za prvni polocas urcite zaslouzili

Reagovat
smazaný uživatel

však první poločas jste vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ronaldinho_10

Ano, první poločas jste si zaloužili o gól vyhrát a druhý poločas jste si zasloužili o dva prohrát... Takže i podle zásluh je výsledek spravedlivý

Reagovat
X-bano-X

Kvalitný zápas, konečne bol na Nou Campe tým, ktorý sa snažil hrať, vysoko napádal a aktívne presoval.

Reagovat
FC Porto FC

krásně řečeno

Reagovat
madridcan

to uz bol aj Hercules

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl

Reagovat
alcantara

nebolo z jeho strany take aktivne ako v podani valencie, ale ani ziaden beton typu chelsea ci united to nebol, v ofenzive si to vedeli pekne narazit

Reagovat
X-bano-X

Kec. Vale a Hercules nemôžeš porovnať. Vale bola u nás prvý polčas lepšia, kým Hercules bol štastnejší. Proste u mňa je zatiaľ Vale zatiaľ náš najsilnejší súper a nechýbalo veľa a zápas mohol skončiť opačne. Inak ak má niekto link kde by sa dal zápas stiahnuť tak sem s ním. Rád by som si to zarchivoval.

Reagovat
alcantara

a hned bol kvalitny futbal, bodaj by bolo takychto priposrancov co najmenej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Vale hrála 1 poločás suprově a Pablo dal gol ale pak jak zahodil TUTOVOU šanci tak.... měla to být alespon remíza

Reagovat
smazaný uživatel

takový mač musí dodat spoustu psychických sil. Jsem zvědav, zda z toho budeme těžit, nebo tyhle potem a krví vydřené body zase někde lehkomyslně necháme ...

Reagovat
X-bano-X

Tak celkom sa obavam aby si to neodniesol Xavi a nepauzoval, Keita tiez ked odchadzal tak nevyzeral dvakrat dobre, aj ked z jeho vykonov mam zatial v tejto sezone zmiesane pocity.

Reagovat
Footballer

to jo, ale včera se mi Keitič líbil, vybojoval spoustu míčů, stejně jako Sergi

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi se vcera zase pochroumal..

Reagovat
Xavi

Píší, že je vpořádku. Jen lékaři naléhali, aby ho Pep stáhnul kvůli prevenci.

Keita je taky vpořádku, ikdyž odcházel s bolestí, ale vyšetření úkázalo, že mu nic není.

Reagovat
smazaný uživatel

pekne belhal pri tom stridani

Reagovat
Xavi

Jn. taky jsem si říkal, že prý cítil bolest v oblasti slabin... Ale hlavně, že to je dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

No určitě k tomu zápasu nenastupoval 100% fit. Byla spíš taková Pepova nouzovka. Samé keci že dostanou šanci mladíci a stejně tam nacpe dřeváka Keitu a zraněného Xaviho...chci šanci pro Thiaga

Reagovat
smazaný uživatel

Taky Thiago má na to být příštím Xavim, ale musí hrát.

Reagovat
Footballer

Reagovat
Paddy

Skoda, mohli jsme urvat aspon bod, ale i tak Vale

Reagovat
smazaný uživatel

letos jsou ty výkony barcy zatím poněkud rozpačité

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si

Reagovat
smazaný uživatel

není to ono

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy bude?? až bude Barca každýho klepat 5:0? Já jsem spokojenej, vyhrávat je těžké a každé výhry si cením. Barcelona až na Hercules zatím hraje výborně. Zbývá proměňovat šance (Mallorca, teď taky těch šancí bylo hodně).

Reagovat
X-bano-X

Tak tak, je tam síce viac nepresností ako býva zvykom ale to sa spraví.

Reagovat
alcantara

MS

Reagovat
milan78

bohužel je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

"Do druhé půle jsme šli optimisticky naladěni, ale rychle jsme inkasovali a to byl handicap. Musíme být odolní ja po fyzické, tak i po psychické stránce"

Emery jak říká to samé jako já po zápase.

Ale jinak se mi jeho prohlášení líbí, vidí kde nás tlačí bota, že v posledních zápasech máme problémy stím, že poločas hrajem dobře a pak najednou hrajem průměrně až podprůměrně. Řekl že na tom mužstvem zapracuje.

Uvidíme jestli to bude na titul stačit už letos ale příští rok vsadím klidně milion na titul.

Reagovat
.13

myslim ze to bol vyrvnany zapas hlavne koli tomu, ze nedavame goly z takych supersanci ako mal Villa 2x, Messi a im podobnym myslim ze ten zapas keby skoncil 5;6:2 tak by nidko nemohol nic na to povedat

aj tak sok mozno za toto tesne vydrete vitazstvo aj kusok stastnejsi a pysnejsi ako keby vyhrali o 2 alebo 3 lebo dokazali sa vzchopit aj ked im moc stastie neprialo a koncovka nevychadzala

a co ten rozhodca robil hlavne 2.hy polcas by som ho vyfackal, hlavne v prvom polcase ta ruka po villovej hlave...

kazdopadne som stastny a titul je nas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

bol to krasny zapas v podany oboch tymov ale barcelona bola trochu lepsia ale musim uznat ze valencia je fakt dobra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele