Guardiola po zisku Superpoháru ocenil touhu po vítězství, pochválil i Edersona

17.08.2023, 10:02
Aktuality

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola si po zisku Superpoháru UEFA pochvaloval, že i po minulé úspěšné sezoně ze svého týmu cítí chuť vyhrávat. "Citizens" v Pireu udolali Sevillu po výsledku 1:1 a 5:4 v penaltovém rozstřelu. Guardiola jako první kouč získal Superpohár s třemi týmy, po středečním zápase ale uznal, že jeho mužstvo mělo zejména na začátku druhé půle při soupeřových šancích i štěstí.

Na stadionu Jorgose Karaiskakise poslal andaluský celek do vedení v 25. minutě útočník Youssef En-Nesyri, v 63. minutě srovnal na 1:1 záložník Cole Palmer. Krátce předtím přitom prožil Manchester slabší pasáž a Sevilla měla několik velmi nadějných brejků.

"Pokud by soupeř zvýšil na 2:0, možná bychom už nedokázali odpovědět. Několikrát nás zachránil brankář Ederson, který vychytal Ocampose i velkou šanci Nasírího. Pak jsme ale znovu převzali otěže zápasu," citoval Guardiolu web UEFA.

"City málokdy vyjde střelecky naprázdno, proto jsme věděli, že potřebujeme skórovat alespoň dvakrát. Sehráli jsme skvělé utkání, bohužel jsme ale také neproměnili spoustu příležitostí. Možná jsme měli dokonce více šancí než soupeř," litoval trenér Sevilly José Luis Mendilibar.

Jeho tým nezopakoval penaltový triumf z finále Evropské ligy proti AS Řím. Střelci obou týmů byli neomylní až do páté série, ve které trefil obránce Nemanja Gudelj břevno a Manchester se stal šestým anglickým vítězem Superpoháru. Poslední šampioni Ligy mistrů si částečně vynahradili zklamání z neúspěšného rozstřelu v duelu o anglický Superpohár proti Arsenalu.

"V minulosti mi občas přišlo, že hráči po úspěšné sezoně a zisku trofejí ztrácejí motivaci. Ale dnes jsem takový pocit rozhodně neměl," těšilo Guardiolu, jenž navázal na triumfy s Barcelonou (2009, 2011) a Bayernem Mnichov (2013). Dvaapadesátiletý Španěl dorovnal čtvrtým vítězstvím dosavadního rekordmana mezi trenéry Carla Ancelottiho.

"Trenér nám dal před utkáním jasně najevo, jak je pro něj i pro celý tým tahle trofej důležitá. Proto je klub tak úspěšný, neustále chce přidávat další úspěchy. Chceme vyhrát všechno," uvedl záložník Jack Grealish.

"Citizens" hráli o Superpohár UEFA poprvé a navázali na minulou sezonu, ve které ovládli Ligu mistrů, Premier League a Anglický pohár. "Jsme rádi, že máme trofej hned na začátku sezony. Tahle nám ve sbírce chyběla," dodal Guardiola.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
El Cid z City

No vypadalo to při šanci En Nesyriho na ofsid.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ederson

Reagovat
el Principito

36. trofej za 14 let ...

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
technecium

Ferguson ma 49 za 39 let aktivnich? Co mi prijde silenejsi je, ze Messi ma 43 trofeji za nejakych 19 let kariery. To da Fergusona jeste jako hrac

Reagovat
-R2D2-

Mnohem silenejsi jsou individualni trofeje, to je cistej nesmysl…

Reagovat
kilobyte

V absolutních číslech oba Fergusona asi dají. Ale když se vezme v potaz s kým kdo vyhrával trofeje, tak je na tom podle mě Ferguson o dost lépe.

Když přišel do Aberdeenu, tak měli 5 trofejí za 75 let. Když po 8 letech odcházel, tak měli 15 trofejí (včetně PVP).

Když přišel do United, tak měli 23 trofejí. Když po 27 letech odcházel, tak měli 62 trofejí. Na titul čekali 26 let.

Reagovat
Well

Hlavně ten jeho neskutečný čich na hráče.

Reagovat
El Cid z City

Vůbec se nechci pouštět do jejich porovnávání, bylo by to nefér i vůči Guardiolovi, kterej svůj příběh ještě nedopsal. Věděl jsem (a vím) hovno o Aberdeenu, jenom taková parafráze- AF vstoupil do klubu v červnu 78, ačkoli patřil k hlavním klubům v zemi, vyhrál titul pouze jednou.. Hrál však dobře, od prosince minulého roku neprohrál jediný ligový zápas, v loňské sezoně skončil druhý.

To není přímo na tebe, spíš pro neználky jako já, který si mysleli, že udělal ze skotských "Blšan" mistra ligy.

Reagovat
kilobyte

Tak Aberdeen patřil do špičky. Sezónu před příchodem Fergusona dokonce vyhráli pohár. Ale Ferguson z nich udělal nejlepší tým ve Skotsku v té době a ještě dokázal vyhrát PVP. V sezóně 82-83 jim navíc chyběli 2 body v lize na treble. Nejvíc ho asi hnala nenávist k Rangers, za které hrál a "vyhnali" ho i kvůli tomu, že měl katolickou manželku. Jestli jsi neviděl Sir Alex Ferguson: Nikdy se nevzdej, tak doporučuji.

Oni se porovnávat moc nedají, protože každý šel jinou cestou. Guardiola trénuje ty nejlepší týmy a dělá z nich ještě lepší. Ferguson trénoval spíše výborný týmy a dělal z nich nejlepší. Jejich hodnocení je spíše o subjektivních pocitech.

Reagovat
El Cid z City

Díky za tip

Reagovat
technecium

V prime konfrontaci ale dostal Fergie dvakrat nechutne na prdel

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
LyEX

Reagovat
kilobyte

Ještě má 18 trofejí jako hráč.

Reagovat
hornito

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele