Guardiola: Manchester City má stále víru v obhajobu titulu

30.12.2018, 14:35
Aktuality
Hráči Manchesteru City stále věří, že jsou schopni obhájit mistrovský titul z minulé sezony. Tvrdí to manažer Pep Guardiola. Ani po třech porážkách z posledních čtyř zápasů se na tom prý nic nezměnilo.

Obhájci trofeje ztrácejí před svým dnešním zápasem na vedoucí Liverpool už deset bodů. Pro Guardiolu to ale není důvod pro znepokojení.

"Proč bychom těmto hráčům neměli věřit?" tázal se Guardiola na tiskové konferenci před zápasem proti Southamptonu. "Jen se podívejte na to, co jsme dokázali za posledních 15 nebo 16 měsíců. Pro mě jsou to pořád absolutní hrdinové," řekl španělský kouč.

Minulou sezonu ovládli Citizens s 19bodovým náskokem a stali se prvním týmem v historii Premier League, který získal 100 bodů.

Ještě na začátku prosince vedli ligu i tentokrát. Před Liverpoolem o dva body. V poslední době ale začali ztrácet. Jestli se budou chtít do boje o titul vrátit, potřebují nutně naskočit na vítěznou vlnu. Navíc už 3. ledna si to s rozjetými Reds rozdají v přímém souboji. Podle expertů by případná porážka naděje na obhajobu prakticky odpískala.

"Nic se nezmění, ani kdybychom znovu prohráli," řekl Guardiola na otázku, zda by Citizens neměli upravit svůj herní styl. "Jako vždy si zanalyzujeme, co bylo špatně a posuneme se zase dopředu," uvedl Guardiola, který také vyloučil, že by se Manchester City chystal posílit kádr v lednovém přestupovém okně.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele