Griezmann se stal nejlepším střelcem Atlética. Je to něco neuvěřitelného, popisuje

11.01., 15:04
Aktuality
Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético Madrid se v sezoně 2020/2021 stalo španělským mistrem, od té doby trofej nezískalo a čekání se protáhne ještě minimálně o několik měsíců. Klub z hlavního města v semifinále letošního Superpoháru nestačil na Real Madrid, jeden jeho hráč přesto měl důvod k radosti.

Do historie Colchoneros se nesmazatelně zapsal útočník Antoine Griezmann, od středečního večera nejlepší střelec historie klubu. Francouzský reprezentant ve 37. minutě zaznamenal 174. trefu a na čele žebříčku se odpoutal od Luise Aragonése (173), na třetí příčce je Adrián Escudero (169).

"Pro mě je to něco neuvěřitelného, jsem na to strašně moc pyšný. Během poločasové přestávky se ke slovu dostaly emoce, ale museli jsme se rychle začít zase soustředit na zápas," popisuje Griezmann dění ze včerejšího večera.

32letý Griezmann za Atlético odehrál 371 zápasů, profesionální kariéru začínal v Realu Sociedad a na dvě sezony si odskočil do Barcelony. Na čele pořadí zůstane ještě hodně dlouho, z hráčů stávajícího kádru jsou mu nejblíže Ángel Correa (73 branek), Álvaro Morata (51) a Koke (47).

Atlético mělo včerejší semifinále velmi dobře rozehrané a ještě v 85. minutě vedlo 3:2, než duel do prodloužení nasměroval Daniel Carvajal. Bílý balet nakonec po prodloužení vyhrál 5:3 a do finále proti lepšímu z dvojice Barcelona - Osasuna postoupil on. Atléticu naopak podruhé během ledna selhala defenzíva, rok 2024 začalo porážkou 3:4 v Gironě.

"Sami nejlépe víme, že se v tomto směru musíme zlepšit, jinak se nám to bude stávat i nadále. Pevná defenzíva tento tým charakterizuje, dlouhodobě jsme dostávali málo branek. Musíme na tom zapracovat, defenzíva každopádně není záležitostí pouze obránců a brankáře," nechal se dále slyšet francouzský útočník.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (20)

Přidat komentář
kattos

A La Liga nikde a vyhrála se ten rok co byl pryč

Reagovat
Mönchengladbach

Hrát deset sezón v řadě La Ligu za Barcelonu/Atlético a ani jednou ji nevyhrát, to je docela umění.

Reagovat
Pharrell

Jn.

Reagovat
kattos

Hlavně šel do Barcy když to zrovna nevyhrála a odešel z Atletů když to zrovna vyhráli

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
oli9

pan útočník

Reagovat
Elliasson

Děkuji, Antoine! Doufám, že se podaří splnit jeden velký sen. Ušatá trofej za Ligu Mistrů!

Reagovat
rominhoFCB

Iñaki Peña; Koundé, Araujo, Christensen, Balde; Sergi Roberto, De Jong, Gündogan; Raphinha, Lewandowski and Ferran.

Reagovat
Witcher

Ještě dělá ty debilni oslavy?

Reagovat
kattos

Nejvíc cringe oslava v historii fotbalu

Reagovat
rominhoFCB

To je hnus, co hra Barcelona. Xavi out, Hansi Flick in.

Reagovat
ADM

Tak odhodlal som sa k prvému zápasu tejto sezony - je to poriadne utrpenie. Messi by bol náš najlepší hráč a bohužiaľ teda s obrovským náskokom

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PP

Po včerejším namlsání Madridského derby že se mrknu i na Barcu a to je hrozný grc. Osasuna docela marná a to zakončení žalostné a stejně skoro stačí na Barcu..

Reagovat
Well

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele