Grealish přestupuje z Aston Villy do Manchesteru City

05.08.2021, 21:59
Aktuality
Manchester City dotáhl příchod Jacka Grealishe. Anglický reprezentant přichází z Aston Villy za 117,5 milionu eur a s Citizens podepsal smlouvu do roku 2027...

Odchovanec birminghamského klubu se stává nejdražším anglickým hráčem v historii, na prvním místě vystřídal Harryho Maguirea, za něhož Manchester United před dvěma lety poslal Leicesteru City 87 milionu eur.

Kromě toho získává Grealish primát nejdražší posily v Premier League, kde pomyslnému žebříčku vévodil Paul Pogba, který před pěti lety vyšel Man Utd na 105 milionů eur.

Grealish se stal historicky sedmým nejdražším transferem a teprve jedenáctým hráčem, jenž přestoupil za více než 100 milionů eur. Kromě anglické národnosti zvýšila přestupovou cenu i dlouhodobá smlouva. Aston Villa nemusela prodávat, proto kapitána uvolnila až na základě výstupní klauzule.

"Jsem šťastný, že přestupuji do Manchesteru City. Je to nejlepší klub v Premier League a Pep Guardiola je nejlepším manažerem na světě - být součástí tohoto klubu je splněný sen," řekl Grealish po podpisu šestileté smlouvy. "Citizens během posledních 10 let pravidelně vyhrávají trofeje. Pep po svém příchodu posunul mužstvo na další úroveň a nyní hrají nejzajímavější fotbal v Evropě," pochvaluje si nové angažmá 12násobný reprezentant Albionu.

"Jsme rádi, že můžeme přivítat Jacka Grealishe v Manchesteru City. Je to mimořádně talentovaný hráč," prohlásil sportovní ředitel Txiki Begiristain. "Jackům vývoj v posledních letech byl mimořádný a stal se jedním z nejzajímavějších ofenzivních hráčů světového fotbalu," uvedl. "Jsem nadšený, že ho budeme sledovat v našem dresu," doplnil funkcionář.

Grealish odchází z Aston Villy s bilancí 213 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal 32 gólů a 43 asistencí. Vyjma hostování v tehdy třetiligovém Notts County strávil u Villans celou kariéru.

Pětadvacetiletého křídelníka se v birminghamském celku pokusí zastoupit Emiliano Buendía (Norwich City) a Leon Bailey (Leverkusen), za které Aston Villa zaplatila 70 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, skysports.com

Komentáře (483)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele