Gbamin se stěhuje do Premier League, bude hrát za Everton

02.08.2019, 21:16
Aktuality
Everton do úspěšného konce dotáhl příchod Jeana-Philippa Gbamina. Třiadvacetiletý defenzivní záložník se do liverpoolského klubu vydává z Mainzu, jenž dostane až 27 milionů eur...

Gbamin je produktem vyhlášené mládežnické akademie Racingu Lens, za který si kromě jiného zahrát i nejvyšší francouzskou soutěž, aby se před třemi lety přestěhoval do Mainzu.

Ve Falcku se 23letý defenzivní univerzál postupně zařadil k důležitým hráčům, načež se začalo spekulovat o jeho odchodu - nakonec Gbamin přestupuje do Evertonu.

"Jean-Philippe Gbamin je ukázkovým příkladem rozvoje talentovaného hráče v Mainzu. Přejeme mu všechno nejlepší v jeho osobní i sportovní budoucnosti," uvedl sportovní ředitel německého klubu Rouven Schröder, jehož tým obdržel od "Karamelek" poplatek ve výši 25 milionů eur a další dva může dostat na případných bonusech.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (37)

Přidat komentář
Zaschrona
Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

drzim palce

Reagovat
RadekVonCZE

Skvělá náhrada za Gueyeho

Reagovat
smazaný uživatel

"22:15 Everton dohodl přestup Keana

Další novou akvizici by měl brzy představit Everton. Toffees se dohodly s Juventusem na přestupu Moiseho Keana, za kterého by mělo na Apeninský poloostrov putovat 27,5 milionu liber. Talentovaný útočník, jenž by měl týdně pobírat 52 tisíc liber, zítra v Liverpoolu podstoupí zdravotní prohlídku. (skysports.com)"

30 mil. eur za 19-letyho typka co mel minulou sezonu 90 minut / gol? Neznam ho, ale zda se mi to (pri dnesnich cenach) trochu malo. Pletu se? Mohl by nekdo osvetlit? Proc si ho Juventus nenecha? Ma tam starnouciho Mandzukice, Higuaina…

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně by měla být sjednána nějaká klauzule o zpětném prodeji za 45. V každém případě je to špatný deal. Vypadá to, že se vedení bojí, že Mandžukič ani Higuain neodejde a tak vymysleli tohle. Ale Kean se loni jevil fantasticky podle mě obrovský talent, proto podle všeho ta klauzule a asi věři, že takto bude hrát víc, než kdyby hostoval. Ať je to jakkoliv ta klauzule dává trochu klidu.

Reagovat
Zaschrona

Žádná klauzule zpětného odkupu tam být nemá, pokud se nic zásadního v posledních hodinách nezměnilo, Juve jen má mít možnost dorovnat pro EFC akceptovatelnou nabídku a Keana tak získat zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry možná za blbou otázku, ale jak to bude fungovat v praxi? to jako Everton pokaždý zavolá Juve, že někdo nabídl za Keana, a jestli chce taky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak tú nabídku Everton prijme, tak hej.

Reagovat
Zaschrona

Pokud nám dorazí nabídka, kterou se rozhodneme přijmout, tak bychom měli dle uzavřené dohody zavolat Juve, že tohle přijímáme a že jim dáváme možnost to dorovnat, což bychom pak automaticky taky akceptovali a Kean by si pak sám následně vybral nový klub. Juve by se tím mělo jistit, že je nebudeme moci obejít a hráče jim jen tak prodat konkurenci bez toho, aby s tím mohli cokoliv dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

není tam klauzule

Reagovat
Zaschrona

Rok do konce smlouvy a agent Raiola, pokud nechce prodloužit, Juventus má hodně svázané ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Jestli vyjde, tak vyjma Vlasiće parádní léto. To fakt nechápu, jak jste mohli pustit za 14 milionů, ale tím líp pro nejlepší moskevský klub.

Mimochodem, po očku sleduji zápas s Werderem a Delph musel jít vcelku brzo dolů. Nevíš proč?

Reagovat
Godwinson

Everton teda taky posiluje hodně slušně, jsem na něj zvědavý. Gbaminovi nevím, jak se dařilo v Německu, ale v Lens to byl dost zajímavej hráč, takže snad to potvrdí

Reagovat
Whitemedia

O Everton já se nebojím, ti zajímavě posilují už nějakou dobu, ale vždy to pak v sezoně statečně dojebou, aby mohli i v dalším přestupáku zajímavě posilovat

Reagovat
smazaný uživatel

Everton zase krásné 7-9 místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
R22

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Pro Mainz super obchod.

Reagovat
andrew96

Btw. nejen pro tebe (ale i pro mě): KICKTIPP!

Reagovat
db18

si budu muset upravit spam filter v emailu sakra...

Reagovat
Rudnevs

Ja som nezabudol, ale bodov mám za toto kolo rovnako ako vy.

Reagovat
andrew96

Jediné štěstí, že až na Gajdyho všichni čistý průstřel.

Reagovat
Rudnevs

2. BL je na tipovanie fakt lotéria. To je tak vyrovnané, že je to ako generátor náhodných výsledkov. Niet divu, že i v posledných kolách je väčšina tímov v tabuľke narvaná takmer bez rozostupov.

Reagovat
Elliasson

Doufám, že postoupí Kiel.

Reagovat
Rudnevs

Prečo Kiel? Inak, tých mám tiež celkom rád, ale tento rok to na postup teda fakt nebude.

Reagovat
Elliasson

1. Zapomněl jsem napsat své oblíbené St. Pauli i já Ijáček.

2. Nějak bych tomu městu přál, aby kromě házenkářské nejvyšší ligy chvíli hráli i fotbalovou bundesligu.

Koho mimochodem tipuješ Ty?

Reagovat
Rudnevs

Tak pokiaľ som o Kieli napísal, že to na postup nevidím, tak v prípade St. Pauli už vôbec nie. Tam to nevidím dobre, káder je slabý, tréner je dinosaurus, ktorý pár dní pred začiatkom sezóny skritizoval hráčov i celý klub a športový riaditeľ je priemerák. Videl som zostrih proti Bielefeldu a až na jeden výpad tínedžera, ktorý hral svoj prvý zápas v živote, nepredviedli absolutne nič a môžu byť radi za remízu. Včera navyše prehra s Fürthom.

Ja by som im taktiež prial, sympatický klub i mesto. Ako vravíš, hrá sa tam hádzaná, navyše je to mesto s morom a plážou, celkovo je to niečo také nové neohrané, je to úplne na severe a prináša to tak trochu inú kultúru. Taktiež klub je sympatický, pekné klubové farby a robia to tam dobre, kreatívne a berú mnoho zaujímavých hráčov. Ale ako píšem, postup z toho nebude. Na postup bude Stuttgart a tie zvyšné miesta si rozdelia HSV, Nürnberg a Hannover. Túto sezónu pri takejto konkurencii to nevidím na nejake prekvapenie typu Paderborn.

Reagovat
Zaschrona

Nestojí za ty prachy podle tebe? Nebo fajn i pro nás?

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa celkom dobrý deal pre všetky tri strany.

Reagovat
db18

V rámci BL bych ten přestup nechápal no. Špatný hráč to není, ale podle mne si i Mainz od něj sliboval větší efektivitu směrem dopředu. Podle mne je ta cena tak o 5-10 mega přestřelená, ještě když teď vidím, za kolik přichází Kean. Ale na to, že evropské kluby chtějí PL kluby už častěji podojit, tak si myslím, že pro vás taky dobrý přestup.

Reagovat
Zaschrona

Tak Kean je zas levnější díky tomu, že má jen rok do konce smlouvy, ty ceny jsou prostě děsné. Ale díky. Z videa se mi líbí ten jeho klid, oproti trochu splašenému Ganovi v tomhle to bude zajímavá změna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele