Gasset: Do naší hry se vkrádá beznaděj

26.04.2021, 10:13
Aktuality
Hodně mizerná atmosféra aktuálně panuje v Bordeaux. Klub řeší existenční problémy a nedaří se mu ani po sportovní stránce, včera prohrál na půdě Lorientu a opět se přiblížil k sestupovým pozicím tabulky Ligue 1. Hodně složitou pozici má trenér Jean-Louis Gasset...

Bordeaux v neděli vůbec nezvládlo první poločas, během něhož inkasovalo tři branky. Největší starosti mu dělal Terem Moffi, ten si na své konto nakonec připsal hattrick a nejvýraznější měrou se podepsal pod výsledek 4:1.

"Čtyři dny jsme se snažili vyčistit si hlavy a poctivě se připravovali na zápas... A nakonec z toho v prvním poločase byla katastrofa, a to po všech stránkách. Nebyli jsme koncentrovaní a dělali dětské chyby, je to těžké," posteskl si Gasset.

Do konce francouzské ligy zbývají čtyři kola a Bordeaux je až na šestnáctém místě tabulky, náskok na osmnáctou (Nantes) a devatenáctou pozici (Nîmes Olympique) činí pět bodů. Klub kráčí od porážky k porážce a prohrál pětkrát za sebou, od konce ledna se ze tří bodů radoval jenom jednou.

"Když děláte podobné chyby, je strašně těžké vyhrát nějaký zápas. Po přestávce to bylo o něco lepší, ale tou dobou už bylo o výsledku rozhodnuto. Jsme pod tlakem, prohráli další zápas a před sebou máme čtyři další. Do naší hry se vkrádá beznaděj, bojíme se a je to více než patrné. Měli jsme problém s tím, že několika hráčům končí smlouvy a ty by naše situace nemusela tolik rozhodit, teď se ale obává celý tým," nechal se dále slyšet kouč.

Bordeaux v tuto chvíli netrápí jenom špatné výsledky, ale také situace okolo majitele. Americká společnost King Street nemá dostatek peněz a přestala klub financovat, tradiční tým se musel uchýlit pod ochranu soudu.

"Zpráva o majiteli nás ovlivnila. Byl jsem požádán, abychom se chovali pozitivně, ale když došlo k prohlášení, nemohli jsme hráčům zabránit, aby se o tom bavili. Co se týče mě, já jsem na konci kariéry a přišel jsem pomoci klubu, který mi je hodně blízký. Horší je to pro vedení. Je potřeba myslet pozitivně, ve hře stále zůstává dvanáct bodů," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
viteezy

Je to škoda, ale nevidím to dobře ani v oblasti prodejů. Zajímavý peníze by mohli dostat asi jen za Bašiče, Adliho a Kalua, možná ještě Oudina.

Reagovat
smazaný uživatel

Do naší hry se vkrádá gas.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
bourbon

no aby tu ligu nakonec vůbec zachránili

Reagovat
Vincent Vegan

Zapas v Nantes bude klicovej. Lens i Rennes jeste bojuji o o pohary, takze nic nevypusti, jen Reims uz (skoro) o nic nehraje.

Reagovat
Axelrose

No, mám docela velký strach. Jak nejsou prachy, není na výplaty, řeší to hráči víc než svoje vlastní výkony. A můžou si do novin říkat co chtějí.

Bude to hodně velký boj, pět bodů není moc, ale doufám, že budou prohrávat i ostatní na spodku. Protože moc nadějí na vítězné zápasy nevidím.

Ale palce budu držet stále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele