Garcia ztratil důvěru, v Neapoli ho střídá navrátilec Mazzarri

14.11.2023, 11:04, aktualizováno 14.11.2023, 16:50
Aktuality
Rudi Garcia (© AFP)

Třetího trenéra v průběhu jednoho kalendářního roku má Neapol. Úřadující italský mistr v neděli překvapivě padl doma s Empoli a jednalo se o derniéru pro Rudiho Garciu, jeho povinnosti přebírá Walter Mazzarri.

Pod Vesuvem na konci minulé sezony slavili mistrovské Scudetto a o několik týdnů později přišli o strůjce úspěchu Luciana Spallettiho. Garcia dříve vedl Lyon, Marseille nebo AS Řím a v Neapoli podepisoval dvouletý kontrakt s ročním platem 2,8 milionu eur.

Italská liga za sebou má dvanáct kol a Neapol je na čtvrté příčce, vedle toho má nakročeno do vyřazovací fáze Ligy mistrů. O Garciově odvolání se během podzimu už spekulovalo a tamní tisk od včerejšího dne přinášel informace o chystaném propuštění, v úterý odpoledne pak bylo vše oficiálně potvrzeno. Počítal s tím i sám kouč, který v pondělí ráno odcestoval do vlasti.

Hlavním favoritem na místo trenéra Neapole byl Igor Tudor, Chorvat se s vedením dokonce měl domluvit na spolupráci do konce sezony. Nic ale nakonec podepsáno nebylo a důvěru dostal Mazzarri. 62letý kormidelník se vrací do důvěrně známého prostředí, v Neapoli jako asistent začínal svou trenérskou kariéru a první tým vedl mezi roky 2009 - 2013.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (90)

Přidat komentář
JhonLimon

Čekal někdo něco jinýho? Nerozumím, že tady ten borec má tak zajímavý angažmá

Reagovat
Seydou Doumbia

slabý trenér no on kdyby šel do repre tak věřím že by mohl udělat úspěch, však i s marným lyonem došel do semi lm a s OM došel do finále el...ale mimo toho titulu v lille v lize slabota, repre a krátkodobý turnaje by mu seděli víc si myslím

Reagovat
JhonLimon

tyvole no vidíš já úplně zapomněl, že udělal titul s Lille už jsem asi starej, protože mi to přijde, jak kdyby to bylo před 30 lety

Reagovat
Seydou Doumbia

Podobné, taky si to už nevybavují...tehdá eden azard začínal kariéru

Reagovat
Rudnevs

Si vravim, že však titul s Lille má Gautier a oni majú vlastne dva tituly

Reagovat
LeonardoUžoa

Rudi měl titul dřív než to bylo cool.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo musíš umět, tehda začínala kariéra žervinovi a azardovi

Reagovat
Csaplárova past

A Mazzarri má být jako výhra? Na zápas mu připadá v průměru méně bodů než Garciovi v jeho štacích ...

Reagovat
Seydou Doumbia

hele já na mazzariho a taloše odborník nejsem, jen píšu že garcia je spíš turnajový trenér a na dlouhodobé fungování v klubech nemá, k mazzarimu se nevyjadřuju když o něm píču vím

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
lajka30

Reagovat
janinho

moja rec. toto bola otazka casu. aj ked prist po spalettim by bolo narocne pre kazdeho, tak garcia bol evidentny krok vedla. snad mazzari nezahalal, lebo on bol prvy kto dostal do talianskej spicky. a dufam, ze naplno vyuzije prednosti lobotku.

Reagovat
Csaplárova past

Jsi nějakej chytrej

To samý se říkalo o tom Australanovi co je u Spurs a hodně lidí zavřelo hubu

Reagovat
JhonLimon

Nevím, kdo co říkal o Australanovi, ale když budu vycházet z jeho minulých angažmá, tak je jasný, že nějakou kvalitu mít musí. S repre dobrý, s Yokohamou během tří let titul + druhý místo, s Celticem za dvě sezony dva tituly. Chápu, že je to neporovnatelný (kvalita lig) ale bylo přinejmenším pravděpodobný, že totální propadák jako Garcia u většiny angažmá to nebude

Reagovat
Kucka

Reagovat
Largo

Může za to ADL, protože mu nepřivedl Gervinha

Reagovat
Seydou Doumbia

Žervino, Já, Ibarbo a Iturbe to byl nejvíc ikonický útok vůbec

Reagovat
Largo

Reagovat
Martin9719

FIFA 15.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Witcher

To se hodně hrálo Pobřeží slonoviny

Reagovat
hornito

Ultimate team

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Raffaello

Reagovat
juveforever

načo ho vlastne angažovali ?

Reagovat
Hachim Mastour

Iba tak, aby sa nepovedalo

Reagovat
Neutron

Aby ho mohli vyhodit

Reagovat
pawels

Reagovat
Salfovic

Tak tohle se De Laurentiisovi hrubě nepovedlo. Měl se zeptat tady, kde snad každý psal, že to bude průser.

Reagovat
Martin9719

Teď je otázka zda to bude s těmi ostatními lepší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak pokud se nás zeptat tak ano

Reagovat
Martin9719

Samozřejmě.

Reagovat
Greny

Četl jsem nějaký spekulace že by tam mohl ten trenér co trénuje SVK repre

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Greny

Tak on dělal v Neapoli x let asistenta a vzali ho na doporučení Hamsika

Reagovat
Rudnevs

Teraz až zisťujem, že nás trénuje nejaky Talian... som bol doteraz v tom, že nás trénuje Tarkovič ci kto

Reagovat
Martin9719

Koukám že vám je repre u zadku stejně jako nám.

Reagovat
Rudnevs

Uplne Ale mrzí ma to, lebo viem, že by to tak byť nemalo, samozrejme prípadne z nejakeho úspechu na MS/ME by som sa aj tešil a neúspech by ma mrzel, ale ináč to ide obzvlášť poslednou dobou, ked už na volný čas a futbal neni toľko času, úplne mimo mňa.

Reagovat
Martin9719

Mě přišla slovenská repre vždy celkem fajn. Máte alespoň zapálené komentátory. Já jsem v tomhle jako Nicolas Fiorillo z knížky Piraně od Boba Saviana který reprezentaci nesleduje, protože v ní hraje málo hráčů Neapole.

Reagovat
Rudnevs

Ja som slovensku repre prezival za svoj zivot asi dvakrat, samozrejme pocas MS 2010, Robo Vittek a podobne. A potom okolo roku 2016, ked tam bol Jany Kozak a porazili sme Spanielov. Dalo by sa povedat, ze som taky fanusik uspechu, ale co uz, poviem jak je, inak k tomu vztah moc nemam. Celkovo repre sledujem len pocas ME/MS, to je sviatok futbalu, ale tie kvalifikacne zapasy a podobne, to je pre mna tak nejak len strata casu a myslim, ze viaceri fans futbalu beru repre okna len ako nutne zlo. A ano, za Slovakov hra malo hracov Schalke, takze nuda, nezájem

Reagovat
Martin9719

Mě tahle slávisticko-sparťanská naplavenina hrající většinu kvalifikačních zápasů ještě ke všemu v Mordoru (Edenu) opravdu logicky nepřitahuje. Samozřejmě na ty zápasy koukám, ale docela s odporem a že bych se nějak radoval z gólů to ne. Repre pauzy nesnáším, ale zase je čas alespoň na jiný záliby a nemusím spěchat a hlídat hodiny kdy bude v sobotu 15:30 nebo v neděli už 13:30.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Unai

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
lajka30

Z bláta do louže.

Reagovat
Uwe háže buly

byl jsi rychlejší

Reagovat
10

ADL má co chtěl, ať si to užije s tímhle dinosaurem, když pod ním nikdo normální trénovat nechce

Reagovat
mastakillah

Tak hlavně, že vy máte “normálního” Maxe

Reagovat
10

ano, mokrej sen De Laurentiise

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Raffaello

Aktuální Allegri je pořád o dvě třídy lepší trenér, než jaký kdy byl ten klaun, co se vrací do Neapole. Od Garcii k Mazzarrimu, to je z bláta do louže. Zlatej Gennaro.

Reagovat
LeonardoUžoa

Walter je ale zase nejhlasitější trenér ever, což je v Allegriho konkurenci taky výkon.

Reagovat
mastakillah

Neříkej hop dokud nepřeskočíš. Já taky nejsem nějak extra nadšený, ale furt u nás už jednou byl, klub zná, má potřebné zkušenosti a hráče k tomu, aby to nějak vypadalo. Lepší trenér soudíš podle čeho, že ukope výhru 1:0 a nudíš se u toho celý zápas? Já jsem teda raději pro útočné pojetí a výsledky 4:3 apod. což tak nějak od něj čekám …

Reagovat
pistacik11

Lepšie 1:0 ako 3:3 hraje sa na body a tie Max zbiera

Reagovat
Seydou Doumbia

předvedená hra zajímá jen blbé fanoušky, ale sport se hraje pro výkony a učelovost...na nějaké kráse nezáleží, když jsou výhry a body

Reagovat
mastakillah

Tak jsem asi blbej no

Psal jsem výhra 4:3 se spoustou chyb, než upachtěných 1:0

Výhra jak výhra a aspoň u toho člověk neusne nudou

Reagovat
Seydou Doumbia

fanoušci někdy mají až přílíš velké nároky...už tak se po celém světě vyhazují trenéři po pár měsících, pokud se už najde někdo kdo by mohl mít výsledky ale hra bude stát za hovno tak je to taky špatně podle nich...to už je ale jejich problém, ne problém trenéra a majitele žejo...pro většinu trenéru nikdy nebudou lepší přestřelky 4:3 než výhry 1:0

Reagovat
mastakillah

To ale není případ Garcíi v Neapoli. Tam nebylo nic a nároky jsou po scudettu poměrně velké (otázkou je jestli je zrovna Mazzarri dokáže naplnit).

Já jsem fanoušek a ne majitel a proto píšu, že je pro mě lepší výsledek 4:3 než 1:0. Ale zas se dostáváme úplně jinam, než kde to začalo. Allegri je stejný dinosaurus jako zmíněný Mazzarri (a to ještě Mazzarri může překvapit, což se u Allegriho čekat nedá )

Reagovat
Raffaello

Majitele zajímají výsledky a ne hezká hra. Na prvním místě je zaplacení účtů, které se plní zejména díky umístěním, pak až zábava pro diváky. Nevěřím, že ADL je udělá na marketingu, lístkách a merchi tolik peněz, aby ho to zajímalo do takové míry, aby si řekl "OK, Evropská liga nám taky stačí". Liga mistrů je cíl číslo jedna a peníze z něho jsou to, oč tu běží.

Já jsem pro defenzivní pojetí, takže tam se neshodneme, za mě lepší 1:0 než 4:3, ale to už je otázka vkusu. Podstatné je vyhrávat, cokoliv ostatního je druhořadé.

Reagovat
mastakillah

To co výše zmiňuješ, tak to myslím ADL jde poměrně dobře. To kam se Neapol posunula za jeho fungování je vypovídající. Neapol je jedním z nejlépe fungujících mužstev v Itálii.

Reagovat
Raffaello

A za mě teda i škoda toho Tudora. Ten chtěl ale primárně dlouhodobější spolupráci, kontrakt aspoň na dva roky, co jsem četl zprávy na Twitteru. Pro ten tým, jaký v Neapoli je, by byl Tudor vhodnější. Mám obavu, aby ta nostalgie a jen to hezké spojené s Mazzarrim, na co rádi budou teď v Neapoli všichni vzpomínat a promítat skrze to svá očekávání, nepřineslo víc bolesti než radosti.

Reagovat
Pipo123

Ja sa teším, Mazzariho Neapol ma bavil viac než pod Sarrim alebo Spaletim. Si spomínam vtedy hrať proti Neapolu to bolelo, navyše dokázali neskutočne zdeptať rozhodcu.

Reagovat
Raffaello

Bolelo to kvůli tomu středu zálohy, který byl postavený na destrukci soupeře, aby ho to bolelo. Tu atraktivitu dělali Cavani s Lavezzim a Hamšík. Gargano, Inler, Zuniga, to byl přesně ten typ "dementů", které potřebuješ, aby to soupeře bolelo. Aktuální tým je podstatně fotbalovější ve všech řadách. Podle mě by s ním takový Pirlo dokázal hrát v TOP 3.

Reagovat
Nuno čomes

Pirlo na to zatím vůbec nemá.

Reagovat
Kucka

Reagovat
stuff

Ked si to napisal, tak som si siel pozriet, za koho nam skoncila dominancia v lige. Uprimne som si nepamatal, ci on bol prvy. A samozrejme, nie je za tym len on, ale ty vole, okrem prvych par zapasov tam nebolo tu sezonu vobec nic.

Reagovat
Raffaello

Ano, dominance skončila kvůli jednomu člověku. Ale to jméno tu psát nebudu, protože by se sem připlazila pakáž odvedle. Takže mlčím. Pirlo se s tím jen svezl. A ten kádr Neapole s hráči jako Kvara, Raspadori, Politano, Zielinski, s tím bych mu věřil. Možná dostanu bídu od Milanistů, ale za mě má Neapol lepší kádr než oni a má být výše než s odřenýma ušima čtvrtá.

Reagovat
stuff

s tym, kvoli komu skoncila, samozrejme suhlasim. Pisal som to pri jeho prichode. Len dvaja pred nim to zvladli udrzat napriek nemu

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Ranoth

Reagovat
LeonardoUžoa

ten bude chtít v zimě Gargana a Zunigu jako posily.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Martin9719

Zuniga už ukončil kariéru. Ale Gargano v ideálním věku stále hraje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hraje i Děkan Inler?

Reagovat
Martin9719

No spíš nehraje od doby co přestoupil v září do Besiktase. Ale jít v 39 do předního tureckého klubu - klobouček.

Reagovat
Seydou Doumbia

on tam snad i po čtyřititce hral i atiba hutchinson v tom besiktasi, tak asi to jde

Reagovat
Rudnevs

Inler, Dzemaili, Behrami, Garics.. - vzdycky ti Rakusania/Svajciari s balkanskymi/vychodnymi korenmi hravali za Neapol.

Reagovat
Martin9719

To mě přivedlo na to se kouknout kolik je vlastně aktivních hráčů z Mazzariho éry. Nějak jsem nepostřehl, že Lavezzi už snad 5 let nehraje a koupe se v čínských penězích. Opravdu nejlépe je na tom asi Inler v současnosti, "hraje" (spíš působí) alespoň v Evropě. Cavani - Boca, Insigne kterého Mazzari vytáhl - Toronto, F. Fernandéz - Katar, Gargano - River plate, Vargas - Brazílie no a to je snad vše.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Martin9719
Reagovat
Seydou Doumbia

joooo ten gol pamatuju

Reagovat
GEGE

Reagovat
Zark

Hodinky jsou zpět

Reagovat
md92

První 4 zápasy:

Atalanta venku

Real Madrid venku

Inter doma

Juventus venku

Měsíční brigádka?

Reagovat
smazaný uživatel

ADL je mu schopný dať ultimátum minimálne 10 bodov z tých zápasov

Reagovat
Kloppo

Tak stále lepšie ako Boehly, ktorý by mu dal ultimátum z týchto štyroch 15...

Reagovat
Slavia10

Náhodou Boehly je trpělivý. Pochetino má skončit alespoň lépe než 12

Reagovat
Csaplárova past

Komici v Neapoli. Jako tehdy v Leicesteru. Rychle si zvykli na úspěch a naivně si myslí, že to snad bude pokračovat

Neapol nemá na to bojovat o vyšší příčky

Reagovat
Raffaello

Přesně tohle by řekl Pepík Csaplár.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele