Calzona by mohl vést Slovensko i Neapol. Svaz s tím údajně souhlasí

19.02., 09:04
Aktuality

Slovenský fotbalový svaz (SFZ) údajně souhlasil s tím, aby Francesco Calzona (55) vedl vedle tamního národního týmu i italský klub SSC Neapol. V pondělí o tom informovali novináři Matteo Moretto a Fabrizio Romano.

Šéf úřadujícího italského mistra Aurelio De Laurentiis chce, aby se Calzona ujal funkce co nejdříve a nahradil na lavičce Waltera Mazzarriho. Rozhodnutí by mělo padnout v pondělí a podle italských médií by v Calzonově realizačním týmu měl být i bývalý dlouholetý kapitán slovenské reprezentace a hráč SSC Marek Hamšík.

Partenopei se v lize trápí, z posledních osmi zápasů vyhráli pouze dva a v tabulce jim patří až devátá příčka. O víkendu doma pouze remizovali 1:1 s Janovem. Ve středu je čeká úvodní zápas osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (59)

Přidat komentář
St. Pauli

Calzona je frajer. Tohle se Slovensku povedlo.

Reagovat
vacin

Za tohle mužou Hamšíkovi poděkovat.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
sergi

Reagovat
mastakillah

Tohle řešení nemohlo přijít dřív? Kdyby dostal ten prostor co Mazzarri, tak jsme mohli být jinde. Teď už vypadá, že je vše ztraceno. Navíc, když proti Barce bude na lavce ještě Mazzarri ...

To že by se mohl vrátit Marekiaro by bylo super. Příští rok zpět ještě Mertens a bude to komplet

Reagovat
Axelrose

Na Barcu stačí

Reagovat
Petrinho17

Každopádne toto nemôže fungovať. Absolútne nebude mať čas sledovať hráčov pre reprezentáciu. Jednoducho sa nedá plne venovať aj klubu aj reprezentácií.

SFZ zjavne momentálne nechcel hľadať nového trénera tak to musel prijať. Calzona ostane do ME a potom sa bude hľadať nový tréner ( samozrejme to bude Weiss )

Reagovat
O.Giroud

Tiež to vidím, že to je len dohoda na EURO a potom rozlúčka. Weiss by ma odstrelili, rešpekt k nemu, ale zas pozerať na taký futbal by bol krok späť. Haška zobrali už Česi a potom neviem už kto sa spomínal pred Calzonom

Reagovat
Petrinho17

Tak Calzonovi končí zmluva po ME. Tú má do 31.7.2024 s tým, že sa na základe dohody môže uplatniť opcia. ( Čo sa už teda neuplatní )

Reagovat
O.Giroud

Tak potom zbytočne riešiť, že či môže fungovať alebo nemôže. Na Euro už aj tak nebude zostavu nejak výrazne meniť aby musel sledovať hráčov.

Reagovat
Zemun

Ferko Straka môže byť

Reagovat
O.Giroud

Ten by sa hodil možno maximálne na EURO ale tak možno v Neapole vyhorí a nemusí sa nič riešiť

Reagovat
Axelrose

To by bylo tataracku

Reagovat
Seydou Doumbia

Chtělo by to domluvit dalšího zahraničního trenéra (Česko není zahraničí), jinak vaše repre zase bude stágnovat.

Reagovat
Zemun

Gattuso bude volny za chvíľku,tak možná

Reagovat
Seydou Doumbia

To ale nekoresponduje s tím že vaše repre nebude stágnovat

Reagovat
janinho

vyjebeme s neapolom a pride spalletti

Reagovat
Neutron

Hapala chcu vyjebat v Baniku, nie?

Reagovat
Greny

Právě že hráči asi ne, on vždy když to má nahle tak dokáže udělat sérii výsledků a pak to jede odznova

Reagovat
Jason_

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
j_mrazik

Přes týden calzone, o víkendu halušky.

Reagovat
meno

Reagovat
netopier

Reagovat
janinho

akoze pokial calzona v LM po 24 hodinach v klube vyjebe xaviho tak mi toho katalanskeho kluka usateho zacne byt normalne aj luto

Reagovat
kris_kros

Caute mohol by sa mi ozvat ci uz pod koment alebo do spravy niekto kto bol na zapase SSC Napoli? Chcel by som sa spytat na par veci ohladom listkov

Reagovat
Seydou Doumbia

zprávy tu už nefunguji ne?

Reagovat
sergi

Ja som bol len na SSC Naštadióne.

Reagovat
misinho7

Akoze prajem mu to, lebo vidno ze vie co robi a s nami ten pokrok spravil. ( a to mu tolko ludi neverilo lebo treba praveho slovenskeho junaka..)

Ale o to viac ma sere ze teda toto asi znamena ze po ME urcite skonci...a to som mal konecne nadej, ze konecne naozaj top trener ktory sa neboji hrat futbal.

Reagovat
ratusek

taky máte to specifické slovenské prostředí a může u vás trénovat jen domácí trenér?

Reagovat
Neutron

Hej, po vymenovani Calzony sa vela domacich “expertov” vyjadrilo, ze nepozna nase prostredie a co tam vlastne chce robit. Popravde na zaciatku som mu neveril a aj tie vykony boli strasne, ale potom ma prekvapil

Reagovat
misinho7

Ono bola to neistota ale ked ho odporucil Hamso a videl jeho pracu tak som myslel ze vie co robi. Na zaicatku to bol des, ale tak dokym nam vnukol ten herny styl co chce hrat, tak to trvalo. Ale teraz sa nebojime hrat futbal s hocikym a konecne sa na to da pozerat. A zaujem Neapola len ukazuje to ze to nie je nejaky nazdarek.

Reagovat
Neutron

Ako hej, len mne to pripomenulo Satanove odporucenie Ramseyho a posobilo to na mna, ze sa chce Hamsik opicit prakticky z tych nasich “expertov” ho nikto nepoznal a som presvedceny, ze aj tragedi v SFZ ho podpisovali totalne naslepo preto sa ti skeptici vyhovarali na specificke prostredie ako neviem co sa tym mysli, ci korupcia, rodinkarstvo a protezovanie ale som rad, ze nam vsetkym zavrel hubu

Reagovat
Seydou Doumbia

Každý se vymlouvá na specifické prostřední přitom snad více než polovina repre ve světě má zahraničního trenéra...v čem je Slovensko víc specifické než Ekvádor nebo Albánie či DR Kongo

Reagovat
uff

Reagovat
ratusek

Reagovat
10

jo, nepozná naše prostředí, to se říká i u nás...akorát tihle "experti" to myslí v negativním slova smyslu, přitom je to přesně naopak

Reagovat
Axelrose

Tak u vás je naroďák stejně z větší části složený ze zahraničních hráčů, ne?

To potom nepotřebuješ ani znát specifické prostředí.

U nás stačí, když v každým městě, kde hraje repre, dokážeš doporučit alespoň dva slušný kluby ( a nemyslím fotbalové)

Reagovat
Emmett Brown

Ktorých zahraničných hráčov myslíš? Hráčov maďarskej národnosti? Nepovedal by som, že to sú cudzinci. Ešte Suslov je polovičný Ukrajinec, ale mamu má Slovenku, potom je tam naturalizovaný De Marco, ktorý ale aj tak nehráva a teraz zrejme pribudne Čavrič.

Reagovat
Axelrose

Ale né, myslím hráčů, co hrají v zahraničních ligách.

Jsem to blbě napsal.

Reagovat
Emmett Brown

Aha

Reagovat
sergi

Reagovat
JackDaniels.

Presne tak, a ked vidim slovenských "fanusikov" (primitivov), ktorí ho posielajú kade ľahšie, normálne mi zastáva mozog, co to za tupci existujú. Samí hejt a ziadne ocenenie jeho práce, inteligencia holt u nás "pokulhává" Každopádne som dufam ze u nas vydrží aspon 2-3 roky, skoda..

Reagovat
fenixLFC

to su taki ti hrdi hejslovaci ktori beru ako potupu ze nieco ako narodak nie je pre trenera vsetkym a dovoluje si vedla toho pracovat aj na niecom inom. beru to ako potupu svojej narodnosti

Reagovat
vladino10

to by naša ruská Nastenka nikdy neurobila

Reagovat
sergi

Reagovat
sergi

Tvl, to s tebou asi prvý krát úplne súhlasím.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Tak určitě lepší než ten trenérosaurus, ale jako nějaký výhra mi to tedy nepřijde.

Reagovat
Modroočko

Škoda, toto je situácia, z ktorej môže profitovať len Neapol. Akože gratulácia trénerovi, že si ho všimli tak skoro vo výbornom klube, ale SK reprezentácia na tom bude len tratiť - do ME v zdvojenej roli nebude mať toľko času na repre, potom odíde a aj keby sa angažmán v Neapoli nepodaril a Calzona zostal, môže to podľa mňa dosť narušiť kontinuitu hry a vývoj mužstva. K inému trénerovi sa ale netreba predčasne vyjadrovať.

Reagovat
JackDaniels.

Je to skoda no. Ale iste chápeme všetky strany.

Reagovat
Modi6

Pokud s tím Svaz souhlasí, jsou to nehorázní hlupáci. Je těžké když trenér trénuje reprezentaci a klub z jedné země. A on by teď měl trénovat klub ze své rodné země? K tomu takový klub jako je SSC Neapol? Nevěřím, že zvládne obě funkce natolik aby se oběma věnoval stejně naplno. Myslím si, že přednost dostane pro něj jako pro Itala, prestižnější Neapol.

K tomu si také myslím, že s ní moc úspěšný nebude. Spalletti to ještě není ani náhodou.

Reagovat
Breze

Myslim, ze vsetkym je jasne, ze ide len o to, aby dokoncil ME a potom u Slovenskej repre konci. Je dost mozne, ze to aj on takto chcel, aby dokoncil robotu, ked uz ten tim dotiahol na zaverecny sampionat. Motivaciu urcite bude mat. Zase az take dlhe obdobie na dvoch stolickach sediet nebude.

Reagovat
Breze

Tak beriem spat, Calzona zaroven s podpisom v Neapole predlzil zmluvu aj s nasou repre do konca roka 2025. S Neapolom podpisal do konca sezony. Este to bude teda zaujimave, je mozne, ze ho Neapol zatial berie len ako prechodne riesenie.

Reagovat
Breze

A takto na rychlo urcite lepsieho trenera nezozenieme, takze pre Slovensku repre este dobre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele