Garcia ztrácí půdu pod nohama, Neapol mu měla dát ultimátum

26.09.2023, 13:43
Aktuality
Rudi Garcia (© AFP)

Neapol loni suverénním způsobem získala italský titul, letos se ovšem SSC nepovedl start do nové sezony a začíná se spekulovat o rychlé výměně trenéra. Klidné spaní tak nemá Rudi Garcia.

59letý kouč v létě nahradil Luciana Spallettiho a začal dvěma výhrami, z dalších třech zápasů Serie A ovšem Neapol vytěžila jen dva body a nedokázala porazit Lazio, Janov ani Bolognu. Vedení není spokojeno a podle tisku je připraveno jednat, Garcia tak má čtyři zápasy na to, aby si zajistil další pokračování.

Garcia před několika měsíci podepisoval kontrakt na dva roky a v nadcházejících dnech potřebuje porazit Udinese a Lecce. Další dva soupeři budou papírově silnější, nejprve se Neapoli postaví Real Madrid a následně pod Vesuv dorazí Fiorentina.

Garcia v minulosti seděl na lavičkách Saint-Étienne, Dijonu, Le Mans, Lille, AS Řím, Marseille, Lyonu a Al Nassru. Podle médií by jeho povinnosti v Neapoli mohl převzít Igor Tudor nebo Christophe Galtier.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (20)

Přidat komentář
kattos

Cože

Reagovat
Kluivert9

Co čekali?

Reagovat
TheTopFootbaler

Tyvole tak to je nářez, borcovi se nepovedou dva zápasy hned takhle zkraje angažmá a už se mluví o jeho konci... tohle fakt nemám rád na současným fotbale, ta rozhodnutí jsou strašně ukvapená často a pak trpí jenom fanoušci.

Reagovat
kattos

Hlavně vedení Neapole ted dělá manýry velkoklubů, jak prostě budou dělat že když se nevyhraje titul vše špatně... jasná cesta do pekla

Reagovat
Martin9719

Nejdřív aspoň trochu sleduj dění v klubu, náladu a řeč těla současných opor než začneš psát tyhle nesmysly. Nepovedené dva zápasy jsou totiž to poslední co je špatně.

Reagovat
TheTopFootbaler

No tak jako okej, v klubu je nespokojenost, super. Ale proč teda angažovali borce, kterýho vyhodí za tři měsíce? Já jsem zaznamenal nějaký bahno kolem, že hráči něco říkali do médií, a že to je takový rozložený, i jsem viděl ten tiktok z oficiálního účtu co doslova urážel Osimhena. Jo, ten klub je v prdeli, ale tohle je tak jako tak fenomén, kterej se ve fotbale děje

Reagovat
juveforever

To bolo snaď každému jasné že tam dlho nevidrží

Reagovat
Eldarion

Mohli by si ho ešte dlhšie podržať, ideálne do konca sezóny

Reagovat
Breze

Kto mohol len cakat, ze vymena top trenera podpriemernym sa moze nepodarit

Reagovat
10

Kdo viděl Osimhena a Kvary po těch střídáních a následně reakce Garcii na tiskovce, tak asi tuší, že výsledky budou ještě ten nejmenší problém

Reagovat
Kapřík

Jo, to bylo vserikajici.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Moshe Dajan

Ale Kvara je opravdu hodně z formy, ne? Půl roku nedal gól.

Reagovat
Kluivert9

One season star.

Reagovat
M.Vaza

Co jsem koukal na záznamy z LM, tak tam Kvara připravil snad tři tutovky, ale ta koncovka jim skřípe.

Reagovat
FuckT

No, musim tu kazdeho opravit.

1. Osimhen sa pobil aj so Spalletim, normalka, nic nove. Kvara dal minulu sezonu nad 10 golov a asistencii, teraz ma od minulej sezony tusim 1 asistenciu. Nervy? Normalne, aj keby tam bol Ferguson.

2. Proti Bologni sme mali obranu, ktora NIKDY nehrala, zatial co Spal mal jedneho z najlepsich DM na SVETE, ktory momentalne podava slusne vykony v Bayerne. Ako nahradu Rudi ma Juana Jesusa, ktory sa este aj zranil.

3. Osimhen proti Bologni nepremenil penaltu, opat raz nepremenil sance, a potom nadaval trenerovi a hneval sa. Opakujem, OSIMHEN NEPREMENIL PENALTU A POTOM SA HNEVAL NA TRENERA. Neviem, mozno to dnes kopu treneri a mne to uniklo, alebo maju napojit hraca na joystick a kopnut to za nich, nova doba asi, neviem fakt.

4. TOTO sa zacalo uz davno minulu sezonu. Vinit trenera po par zapasoch je take dnes ludske, kedze sa cely svet zacal spravat ako 12.rocne deti. Ludia sa tvaria, ako keby Spal bol nejaky virtuoz co fakt mal hracov napojenych na joystick, ale zabudaju, ze vela zapasov sme vyhrali o JEDEN gol vdaka INDIVIDUALITAM. Kvara urobil 3,4 hracov a gol. Osimhen da Rimu gol z krasneho voleja, takisto vyhra o 1 gol.

Dnes Rudi pripravi tim na skvely vykon v prvom polcase, nedame gol z brankovej ciary a ani z 2 metrov do prazdnej brany, tim sa cely zosype v druhom polcase a vysledky logicky nechodia. A teraz mu samozrejme vytvorime prostredie, z ktoreho sa uz nevyhrabe ani keby mal Peleho a Maradonu v najlepsej forme, a v obrane Nestu a Beckenbauera...

Reagovat
Martin9719

Spalletti samozřejmě hrdina je a zůstane. Hlavním problémem jsou individuální výkony hráčů s čímž souvisí i neproměňování šancí. Nevětší problémy jsou v obraně kde po odchodu Kima nepřišla náhrada do základní sestavy. Teď to Rudi samozřejmě zkouší různě míchat, hlavně u stoperů, ale udělat z tohohle silnou stoperskou dvojici asi nepůjde. Kim dokázal jednak vyhrávat mraky soubojů což zvládá i v Bundeslize ale hlavně dokázal zastínit rychlostní limity Rhamaniho. Do toho v nové sezoně přišel úpadek Ruie který se teď taky střídá s Oliverou a ani jeden nedokáže podat nadprůměrný výkon. V obraně si drží standart jen Gio. V záloze je taky úpadek min. u Zamba. Co se týče Stana tak ten hraje pořád stejně. Statisticky má stejné procento úspěšných přihrávek vč. přesnosti. O ztrátě formy Osimhena se nemusíme bavit a tahle dnešní maškaráda ho možná posadí na lavičku, protože prostě nebude v pohodě. Jediné pozitivum na nové sezoně je vzestup Raspy. Přestupový období se za mě hrubě nezvládlo, vůbec nechápu k čemu je tady Lindström který hrál ve Frankfurtu na jiné pozici a nevidím koho by měl vlastně střídat/nahradit. O Kvaru strach nemám protože byl zraněný a jeho forma jde nahoru. Naději dal teda trochu Cajuste což by mohla být solidní kometa. Proč ale polovina tahounů minulé sezony absolutně nemá formu a hraje bez zápalu? Proč Osimhen reaguje podrážděně na střídání? Proč se u střídání v Janově dost vyčítavě tvářil i Kvara? U Spallettiho by si tohle nedovolili.

Reagovat
FuckT

Suhlasim takmer so vsetkym, ale tie posledne otazky nie su tak jasne zodpovedatelne ako si asi uz myslis. Ako som pisal vyssie, Osimhen sa so Spalletim dokonca dostal az do potycky. Co sa tyka tej individualnej formy, to by sme sa mohli opytat aj Spalletiho, kedze sa to ocividne zacalo uz minulu sezonu. Za neschopnost pred brankou trener nemoze. Vzhladom na situaciu a tlak pred zapasom s Bolognou treba povedat, ze Garcia pripravil tim perfektne. Nepustili sme ich k nicomu napriek tomu, ze obranna dvojica snad nikdy neodohrala na tomto svete zapas. Ale ked nedas penaltu a hraci maju zviazane nohy pri kazdej sanci, nemozes vyhrat. Kvara pojde hore, tomu verim, snad uz dnes.

Ale velke plus za postreh pri Lobotkovi. To iste som si vsimol aj ja, ze zatial co este aj Anglicki komentatori sa pozastavuju nad tym, ze co robi Zambo v zakladnej zostave tento rok, tak Lobotka si ide svoje, stale tie iste stabilne a spolahlive vykony zapas co zapas.

Reagovat
Eichel

Tam musí byť super atmosféra, keď Osimhen zvažuje žalobu na klub (inak ten tiktok tam musel ale fakt dávať dement).

Reagovat
1899-1995

Taky jsem to nepochopil, totální dno a neúcta. Jak to asi dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele