Galatasaray to s námi nebude mít jednoduché, řekl Vitík. V postup věří i Kairinen

16.02., 14:01
Aktuality

Pocit hrdosti, ale také zklamání z porážky. Hráče Sparty porážka 2:3 na půdě tureckého Galatasaraye v Evropské lize bolela. Obránce Martin Vitík (21) i záložník Kaan Kairinen (25) v rozhovorech pro Sparta TV dali najevo, že zápas rozhodly detaily v podobě zahozených šancí a chyb v defenzivě. Oba ale shodně věří, že nic není ztraceno. "Ukázali jsme, že na Letné můžeme porazit kohokoliv. Můžeme postoupit," řekl Kairinen. "Galatasaray to s námi nebude mít jednoduché," doplnil zkušenějšího parťáka také mladý stoper.

Sparta držela v Istanbulu nerozhodný výsledek do poslední minuty, pak ale kapitulovala. Dostala třetí branku, což překlopilo zápas ve prospěch soupeře. "Nemáme se za co stydět, odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme i v některých fázích navrch. Jen se prostě ukázala kvalita soupeře v ofenzivě," myslí si Vitík. "Rozhodly detaily a my jsme v těch detailech, co se týče koncovky, nebyli efektivní," dodal.

S tím souhlasil i finský záložník. "Vždycky rozhodují detaily a chyby. Soupeř toho dokázal využít. Nevytvořil si tolik šancí, ale ty, co měl, dokázal využít. To je jeden z rozdílů, na který narazíte v evropských pohárech. My jsme měli šancí spoustu, ale dali jsme jen dva góly. Věřím, že v odvetě to bude lepší," konstatoval Kairinen.

Letenští vstoupili odvážně do obou poločasů, gólově se ale prosadili až po přestávce. Dvě trefy ale nakonec nestačily ani na remízu. "Měli jsme i další šance, ale nedali jsme je a prohráli," mrzelo Vitíka. Na druhé straně Mauro Icardi v nastavení skóroval a složil Spartu na lopatky. "Je to nadstandardní útočník. V detailech byl trošku dál," uznal obránce.

Víra v postup

Sparta tak půjde do odvety s jednobrankovým mankem, ale oba zpovídání hráči věří, že je v silách pražského týmu souboj zvrátit ve prospěch českého mistra. "Víme, co fanoušci na Letné dokážou. Galatasaray to s námi nebude mít jednoduché, určitě budeme bojovat do konce," slíbil Vitík.

Kairinen řekl, že je na spoluhráče z týmu hrdý a pyšný, protože předvedli úžasný výkon. "Do utkání jsme šli sebevědomí a ukázali jsme to. Teď musíme zvládnout ligu proti Liberci a pak budeme myslet na Galatasaray. Na Letné jsme ukázali, že tam můžeme porazit kohokoliv. Máme na to. Všichni jsme přesvědčení, že můžeme postoupit," dodal finský záložník.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (4)

Přidat komentář
Modi6

Galatasaray vyhrál i na Old Trafford, takže to ani Sparta s ním nebude mít jednoduché.

V Istanbulu dokázali soupeře zaskočit, žel místo výsledku 6 : 4, to skončilo 2:3.

Nemělo by se zapomínat kolikrát vznikly zmatky v pokutovém území Sparty, kdy se to tam různě mydlilo a ten míč poskakoval z nohy na nohu. Jen se štěstím a velkým nasazením bránících hráčů se ho vždy podařilo odkopnout. Takové štěstí Sparta doma mít nemusí.

Moc bych jí postup přál ale chce to uzemnit Galatasaray tím, že se promění šance. Chybět bude Krejčí i Birmančevič.

Reagovat
ACSeRw!n

soucasnej Man Utd bych se Spartou moc nesrovaval.. Sparta ma precejenom vyssi kvalitu

Reagovat
Condrella27

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
didosh

Co tam bylo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele