Galatasaray mění trenéra, ujal se ho Chorvat Tudor

15.02.2017, 18:09
Aktuality
Turecký Galatasaray dohraje jarní část sezony s novým trenérem. Nizozemec Jan Olde Riekerink se s Istanbulem loučí po necelém roce ve funkci a Galatasaray opouští na třetí příčce tabulky, pět bodů za vedoucím Beşiktaşem. Nahradil ho chorvatský internacionál Igor Tudor...

Galatasaray pod Riekerinkem nezvládl dva z posledních tří ligových duelů a navíc v osmifinále národního poháru vypadl na sousedním Başakşehiru. V této soutěži přitom istanbulský gigant obhajoval loňský triumf, ke kterému ho již dovedl právě 53letý trenér.

Riekerinkovi bezprostředně zlomila vaz už třetí domácí ligová prohra. Ještě včera se o odvolání bývalého lodivoda Gentu, Emmenu nebo čínských mládežnických výběrů živě spekulovalo, dnes potom Galatasaray koučův vyhazov oficiálně potvrdil.

Riekerinkovým nástupcem se stal další relativně nezkušený trenér. Igor Tudor od konce své aktivní kariéry, respektive od roku 2013, trénoval jen tři kluby - Hajduk Split, PAOK Soluň a doposud pak jiný turecký celek, Karabükspor.

Autor: Tomáš Daníček / football-oranje.com, gianlucadimarzio.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Frantszek

Nem tudor

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumim

Reagovat
smazaný uživatel

Z kap

Reagovat
smazaný uživatel

nem tudom

Reagovat
smazaný uživatel

S Dovalilem do Evropy?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele