Fungování videa? Je to fraška, konstatoval Dyche z Evertonu

27.11.2023, 10:16
Aktuality
Sean Dyche (© AFP)

Za frašku označil manažer Evertonu Sean Dyche systém fungování videa ve fotbale. Jak uvedla agentura Reuters, podle kouče je zbytečné, aby rozhodčí kontrolovali záznam na monitoru u hřiště, protože nikdy nejdou proti verdiktu videoasistenta.

Dyche reagoval na událost z nedělního utkání anglické ligy, kdy sudí nejprve udělil Anthonymu Martialovi z Manchesteru United žlutou kartu za simulování, po zhlédnutí videa však verdikt změnil na penaltu.

United z pokutového kopu zvýšili na 2:0 a nakonec na hřišti Evertonu zvítězili 3:0. "Celá ta věc s obrazovkou je fraška," řekl Dyche. "Každý mluví o zrychlení hry, ale oni se jdou podívat na monitor, přitom všichni vědí, jak to dopadne," dodal.

"Ještě jsem neviděl, že by někdo byl proti rozhodnutí videa. Proto nechápu, proč se musí chodit dívat na monitor. Ať prostě rozhodnou a jede se dál," prohlásil dvaapadesátiletý anglický manažer.

Everton po porážce v prvním zápase po odečtu deseti bodů za porušení finančních pravidel klesl do sestupového pásma. "Dokud se nevyřeší odvolání, nebude to jiné. Musíme se od toho prostě oprostit," uvedl Dyche.

Autor: ČTK

Komentáře (106)

Přidat komentář
r.mrazik

Reagovat
cr7sux

Reagovat
SunFells

VAR se vyhraňuje extrémně k zakročení do dění, takže aby tam sudí chodil a v 99 % sdílel jejich názor je kokotina.

Reagovat
Grahf

VAR by mal byť nadradený rozhodcovi na placi a nie ho volať k videu, aby to odobril.

Reagovat
J0EL

a hlavne VAR (kedze ma na to x lepsich prostriedkov ako hlavny) musi opravit kazdu takuto chybu, nie len "zjavnu".

Reagovat
Mastný Chobot

a sobotné zápasy budú končievať v nedeľu večer

Reagovat
J0EL

Nebudu. Riesia to iste aj teraz, akurat ked nejde o zjavnu chybu, tak aktualne nechaju v platnosti povodne rozhodnutie. To je zbytocna degradacia VARu.

Reagovat
Busby babes

jenze ono pak ty zapasy musis prerusovat.

Reagovat
J0EL

Ved ich prerusujes aj teraz.

Reagovat
j_mrazik

Aspoň budou reklamní pauzy, vydělá se víc peněz. Něco jako americký fotbal.

Reagovat
JohnnyBravo

No tvl, to se divim, že s tim ještě nějaká chytrá hlavička nepřišla, že se nasere reklama do každý pauzy během zápasu, když se bude něco prověřovat u VARu apod.

Reagovat
bartes

v hokeji to je už dávno

Reagovat
Mastný Chobot

To je kokotina, hlavný rozhodca je len jeden a ten určuje, ako zápas bude viesť.

Reagovat
Talker

Tak to je jen "technický" problém - stačí určit za hlavního rozhodčího toho u videa, který vidí každou situaci z 5 různých úhlů, kdežto ten na hřišti to vidí jen z jednoho a to ještě může mít před sebou hráče, který mu "brání ve výhledu".

Bylo by to logické, kdy ten na hřišti dává "předběžná" řešení, které mu do sluchátka potvrzuje ten hlavní u videa.

Reagovat
vitasrp

A vznikne z toho úžasnej produkt, který budou fanoušci na stadiónu doslova milovat.

Už teď to stojí za hovno. Kontrola ofsajdu tři minuty je prostě úplně debilní, i když nakonec dospěješ ke správnýmu řešení. Pocit z toho obzvlášť na stadiónu není - je super, že jsme se dopracovali ke správnému rozhodnutí - ale běžte doprdele, trvá to tři minuty, stojíš tu jak sloup a nevíš, jestli gól, který si právě slavil, platí nebo neplatí. A vlastně ani nevíš, jestli příští gól máš slavit, protože pak zase naběhne VAR check a seš za jantara.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Grahf

tak to je ale problém samotnej podstaty toho, čo chceš. Buď chceš čo najpresnejšie rozhodovanie, čo trvá dlhšie, alebo nepresné a máš ho okamžite. To druhé sme tu mali 100 rokov, ale evidentne boli tlaky, aby sa ten VAR zaviedol. Tiež by som to vrátiť do doby pred VARom, ale pochybujem, že tá možnosť v súčasnosti existuje. Dnes sú výsledky všetko a ak ti jedno špatné rozhodnutie rozhodcu dokáže pokaziť celú sezonu (trebars vymyslená pencla vo finále LM), tak toto si už asi nikdo nelajzne, tie prachy, o ktoré sa hraje sú šialené.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Talker

On ten rozhodčí na hřišti rozhodne třeba 90-95% situací správně, takže je není potřeba opravovat. Ale každý zápas máš prostě pár situací, které rozhodčí vidí z blbého úhlu, nemá přehled, je daleko a prakticky "jen hádá, co se vlastně stalo"...

Pak tu máš dodatečné věci, kde třeba (špatně) neudělí kartu a může mu rozhodčí u videa říct, že při příští pauze dát kartu hráči s číslem 3 kvůli faulu na hráče XY, který přehlédl. Ona je v tom zápase hromada času na tyhle věci, stačí se kouknout - jak dlouho trvá hodit aut, občas to jde do desítek vteřin (míč si vezme jeden hráč, zahodí ho, jde tam druhý, s míčem popojde 5 metrů, rozhodčí ho pošle zpátky, tam se pár vteřin rozhoduje, komu to vlastně hodí,...), rozehrát roh/přímák,...

Pak je otázka, jak to komunikovat - viz níže, klidně to může být jako v rugby a přes mikrofon sdělit, proč se došlo k rozhodnutí.

Reagovat
vitasrp

Vzhledem k subjektivitě, kterou ty situace ve fotbale přináší, by to byla strašná bramboračka.

Faul Trippiera na Sterlinga. Byl to vůbec faul? Hlavní řekl, že ano a nařídil faul a žlutou. Půlka rozhodčích by ale faul nepískla a půlka ano. Když bude u VARu sudí, co by měl volnější metr, tak doporučí zrušit kartu a přímák není, když tam bude jiný týpek, tak ji nechá.

Jako nechat o žlutých kartách a obyčejných faulech, autech a rohových kopech rozhodovat rozhodčího u videa, tak to fakt bude šílená sračka. Ale jsem klidně pro, abychom to zkusili, dal bych tomu tak dva týdny a lidi okamžitě začnou křičet, že to s fotbalem nemá vůbec nic společnýho.

Reagovat
vitasrp

Jde mi hlavně o to, že v tom fotbale máš tolik situací, kdy to může být faul, ale nemusí, kdy sudí může dát kartu, ale nemusí, že si neumím představit, co by tohle větší zapojení VARu vlastně přineslo.

Reagovat
fff

Ako ja si radsej pockam 5 minut na spravne rozhodnutie ako byt potom tyzdne, mesiace ci teoreticky roky (podla toho, v ako vyznamnom zapase a s akymi dosledkami by sa konkretne rozhodnutie spajalo) nasraty, ze o niecom rozhodli zle, lebo sa ponahlali. Idealne to nie je, no ta hra sa vealkrat kuskuje tak ci tak (fauly, osetrovanie, v lete prestavky na obcerstvenie, niekedy ucelove zdrziavanie atd. atd.ˇ), takze ak sa k tomu prida dalsi dovod na kuskovanie hry, avsak s dobrym cielom (mat tie rozhodnutia co mozno najspravnejsie), tak ja som uplne za to.

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vitasrp

Oukej, beru, že to podstatná část má takhle, proč ne. Já jsem každopádně na tý straně, který to dost kazí zážitek z toho sportu. Byl jsem na tom Tottenhamu - Chelsea, kde VAR zastavil hru v součtu snad na 28 minut, a to teda byla totální šílenost. Samozřejmě, že to byl totální extrém a není to něco, co by se dělo týden co týden, každopádně tu plynulost hry a zážitek to kurví šíleně.

A teda vadí mi to hlavně u ofsajdů, který trvaj šíleně dlouho. Jasný a zjevný chyby jsou sudí schopni opravit během chvíle (jasnej ofsajd Chilwella proti Liverpoolu, například, nebo nějaká jasná penalta, která se neodpíská), ale to lovení čar, kdy to trvá tři minuty, aby se pak zjistilo, že hráč byl o 7 centimetrů v ofsajdu, to bych si klidně odpustil. Jednak ta technologie není přesná (někdy se nepodaří přesně stopnout ten prvotní moment, kdy se hráč dotkne míče), jednak by se taková situace před VARem akceptovala jako neofsajd a nikdo by do toho nevrtal.

Tady si dost slibuju od toho semi-automated systému, ale v současný podobě to prostě stojí docela za hovno.

Když si ale vezmu, že by se po každém odpískaném přímáku čekalo, jestli videorozhodčí potvrdí, zda to skutečně byl faul, když by se po každé žluté kartě čekalo na potvrzení, jestli to fakt byla žlutá, nebo když by se před rohem čekalo na to, jestli poslední dotek byl opravdu od obránce, to se neumím představit, že by to fungovalo a lidem to přinášelo jakýkoliv požitek ze hry. Odbouraly by se sice jakýkoliv chyby, ale ta cena, kterou by se za to platilo, mi přijde úplně nesmyslná.

Reagovat
Nikikrew

Tak chod na ten stadion a uvidis ako ti to pokazi dojem, navyse za tazke peniaze. Je rozdiel doma vyvaleny pozerat ci to je gol, offside alebo hruby faul, lenze ti divaci na stadione nemaju tu moznost a cakaju vo vela pripadoch co sa vlastne deje. Naozaj krasny zazitok

Reagovat
smazaný uživatel

Několik tisíc lidí na stadionu vs několik milionů lidí u televize.

Reagovat
jk

Lidi na statku jsou zbyteční. Mohli by při zápase jen stremovat mikrofony fans čumících do mobilů a televizí.

Reagovat
Nikikrew

Ktori prislievaju na chod rozpoctu viac ako ten milion fans

Reagovat
Neutron

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Busby babes

coz je dobry jen pro lidi u televize a pro ty na stadionu to bude uplne nahovno.

Reagovat
kilobyte

Pokud by rozhodčí u VAR, pak svoje rozhodnutí vysvětlil do mikrofonu (třeba jako to dělá v rugby), tak by to naopak mohl být přínos i pro lidi na stadionu.

Reagovat
Busby babes

ani v rugby to ale takhle uplne nefunguje. lidi na stadionu casto netusi, co se stalo. viz posledni finale MS, dve vylouceni za veci, kterych si na stadionu nikdo nevsiml a o deset minut pozdeji rozhodci jen rekne: after review, dangerous play, red card.

Reagovat
kilobyte

Což je pořád víc než na fotbale. Těžko jim tam bude detailně popisovat situace, nebo to pouštět všem na videu.

Prostě sdělil, kdo a jak se provinil. To podle mě není málo.

Reagovat
Busby babes

me teda prijde, ze pak az se bude zverejnovat jen: after review, penalty... tak ti to rekne uplne to same, co ti to rika ted.

Reagovat
kilobyte

Tak můžeš mít penaltu po ruce, podkopnutí, zatažení, atd. Další informace může být, který hráč se provinil.

Třeba v pražském derby Slavia dala gól a rozhodčí nařídil penaltu pro Spartu po ruce. Sice ta ruka byla hodně vidět, ale dost lidí podle mě muselo být zmatených.

Kdyby od rozhodčího zaznělo: "Dřevák s číslem X zahrál v pokutovém území rukou", tak by to sice slávisty moc neuklidnilo, ale aspoň by věděli proč.

Reagovat
Busby babes

hele ja jen rikam, ze si myslim, ze lidi pak budou zklamani, protoze od toho cekaj neco, co imho neprijde.

ale tak uvidime, az se toho dockame jaka bude ta implementace

Reagovat
kilobyte

Záleží jak kdo. Prostě kdo si neuvědomuje, že chyby budou pořád, tak zklamaný bude furt a žádná změna s tím nic neudělá.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Grahf

VAR existuje preto, že vidí veci, ktoré hlavný nie. A preto by o týchto veciach logicky rozhodovať mal VAR.

Reagovat
J0EL

Ved to mala byt prave jeho pointa. To ze sa z toho spravil nejaky podradny a len poradny organ rozodcu je proste podobny nezmysel ako ked si kupis Ferrari a jazdis s nim len v mestkych zapchach

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

nie nemal, rozhodca prijima zodpovednost za rozhodnutia a tak by mal vidiet o com rozhoduje. VAR su len dalsi asistenti, doslova to maju v nazve

Reagovat
SunFells

To si mu jen pospal, jak to je teď. Změnit název asi není překážka.

Reagovat
SunFells

*popsal

Reagovat
Busby babes

btw vis co znamena to R v tom VAR?

Reagovat
dantetomas

Vzhladom na niektore rozhodnutie by som povedal “retards”

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Co se snažíš říct hochu?

Reagovat
bbbauch

Hochu is the new kluku

Reagovat
Salfovic

R je vpořádku, škrtl bych A.

Reagovat
fenixLFC

praveze nie je, castokrat sa rozhodca ani nejde sam pozriet, len ked ho tam poslu. VAR nie je a ani by nemal byt nadradeny rozhodcovi na place, su to jeho asistenti, nic viac nic menej

Reagovat
SunFells

"rozhodca prijima zodpovednost za rozhodnutia a tak by mal vidiet o com rozhoduje. VAR su len dalsi asistenti, doslova to maju v nazve"

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
iamek

Včera rozhodl dobre

Reagovat
andkoo

nemala byt este aj druha zlta pre Younga pri tej penalte?

Reagovat
Salfovic

Má pravdu

Reagovat
fenixLFC

uplne vidim ze keby sa nejde pozriet na video tak dyche bude zas plakat preco sa v spornych situaiach nejde pozriet na obrazovku a da len na to co mu povedia

Reagovat
vitasrp

Vždycky se na tom najdou věci, který jsou špatně.

A sluší se upozornit, že původně to takhle fungovalo, původně rozhodl sudí u videa a hlavní rozhodčí jeho verdikt automaticky převzal. (sezóna 19/20)

Problém byl v tom, že sudí vlastně nevěděli, na základě čeho to rozhodnutí dělají. A samozřejmě některým manažerům se to nelíbilo.

Takže došlo ke změně (nevýhoda samozřejmě je, že to trvá déle a v tomhle je VAR fakt hrozná věc), aby se to pa pár letech některým manažerům zase nelíbilo.

Reagovat
Busby babes

There will be questions about the referee being shown the incident in slow motion, and a freeze frame of point of contact. Yet the point of the pitchside monitor is always lost in this: the screen exists to present the evidence for the referee to change his decision, and not for a second look. It's not an impartial process, but it's not meant to be -- because the point of the VAR process is that a clear and obvious error has already been identified. It's always going to be an area that supporters will struggle to grasp, especially as the lawmakers continue to refuse to allow the broadcast of the discussion with the VAR.

zas dle toho, co pise Johnson ten monitor proste neni od toho aby mu dal moznost znovu posoudit situaci, ale jen na to, aby mu ukazal situaci, kterou vyhodnotil spatne.

Reagovat
vitasrp

Já to vím, ale hlavní sudí má stále možnost to doporučení odmítnout a trvat na svém. Loni se to stalo snad ve dvou případech, letos myslím teda ani jednou, ale tu možnost má.

Bez monitoru tu možnost nemá a víceméně musí rozhodnout tak, jak mu napoví VAR.

Reagovat
Busby babes

jasne no, ale to by muselo jit o nejake vylozene subjektivni hodnoceni a aspekt typu sila strceni nebo tak neco. Jinak ano, vcera klidne mohl i rozhonout jen o zruseni zlute, ze to dive nebyl, ale na penaltu malo...

Reagovat
mistr129

Z mého pohledu to ani tak není o tom, aby to rozhodčí mohl opravit, ale aby vůbec věděl, co pisknul. Takhle by mu jednou VAR opravil nějaký faul ve vapne, potom by to samé na druhou stranu na půlce nepísknul a hraci by se na nej skeptiků, v čem je to liší od toho faulu predtim. A on by samozřejmě neměl co na to odpovědět, když neví co pisknul

Reagovat
Busby babes

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/38964403/the-var-review-man-united-penalty-foul-alisson-more

jj, je to jeden z duvodu. jde se podivat, proc ho VAR opravuje a muze pripadne opravit chybu VAR.

but the referee isn't going over to have another look, only to approve the overturn.Once at the monitor, the referee does retain all options, so the VAR isn't in control of the decision. The referee could have opted to stick with his decision, or give the penalty to Manchester United -- or even rescind Martial's yellow card but not award a spot kick. Brooks could also have shown Young, who had already been booked, a second yellow card.

In Europe's major leagues, a referee will stick with his own decision around five times a season. It happened four times in the Premier League last term, but only once so far in this campaign (compared to two at this stage last season).

The monitor is supposed to create a safety net for errors made by the VAR. It's unrealistic to think that a VAR will never make an incorrect intervention, so the screen should give the referee an opportunity to prevent his decision being incorrectly changed.

The monitor is important for the referee's own game management. Both the Bundesliga and the Premier League tried making decisions without the pitchside screen in VAR's early years, but it was a failure in both competitions. The referee was unable to explain why his decision had been changed, which causes anger and confusion among players and coaching staff. If a referee has seen the incident himself, he's able to explain it to the captains and any affected player. It's also felt that a referee making the final call gives him authority on the pitch.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Zbyntsek

Kdo kromě fotbalu sleduje i ragby, tak ví, jak to úplně v pohodě může fungovat. Hlavní zavolá videorozhodčímu a ten mu sdělí, co má písknout. Opravdu není třeba, aby se hlavní chodil dívat na video. Je to stejné, jako když se jde poradit s pomezním, který mu řekne, byl to faul, pískej trestňák. Taky mu prostě věří

Reagovat
vitasrp

Fungovat to určitě může, já jenom poukazuji na to, že to takhle fungovalo, ale lidé okolo fotbalu byli stejně nespokojení.

Reagovat
dantetomas

A z tej trochy, co som na MS sledoval, tak je tam smerom k rozhodcom totalny respekt od hracov. Aj ked bolo jeho rozhodnutie otazne (rozporovali ho aj komentatori), nikto ho neobkruzil a nevyhrazal sa mu sicilskou mafiou. Proste to rozhodnutie prijali a islo sa dalej.

Reagovat
kilobyte

V rugby se to nevyplatí. Rozhodčí nemá problém hráče potrestat. Ve fotbale se vytváření tlaku vyplácí, protože s tím rozhodčí většinou nic nedělají.

Reagovat
TopinB

Což je jejich blbost. Ty nástroje na to maj, ale radši budou brečet PGMOLu a nemusí nic měnit.

Reagovat
Busby babes

akorat ze to takhle v rugby nefunguje no

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť v rugby je videorozhodčí od toho, aby hlavnímu ukázal správný záběr ze správného úhlu a po nějaké společné diskuzi a společném sledování videa dojdou k rozhodnutí. Do čeho hlavní nezasahuje je jen zákrok za “oranžovou” kartu, který posuzuje další rozhodčí a ten pak sdělí hlavnímu výsledek.

Reagovat
Busby babes

a teda rugby si proslo i podobnyma vecma jako fotbal. moc VAR, rozhodci se moc spolehajici na video a nerozhodujici na hristi, prodluzovani zapasu a tak...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Zbyntsek

Psal jsem, jak to funguje v praxi. Sleduji i anglickou Premiership rugby, kde dost často se hlavní sudí na velkoplošnou obrazovku ani nedívá. Videorozhodčí mu řekne, jak to je, a hlavní to pískne podle něj. Je to samozřejmě mnohem rychlejší. Ale dlužno dodat, že respekt hráčů k rozhodčím v ragby je někde úplně jinde, než ve fotbale. (Mimochodem, osobně nechápu, proč se ve fotbale automaticky nedává žlutá karta hráči, který není kapitán a diskutuje s rozhodčím. Max. bych ještě toleroval zainteresované hráče, tj. faulujícího a faulovaného, ale kdokoliv jiný - automaticky ŽK.)

Reagovat
jk

Dlužno taky dodat, že respekt fans k rozhodčím v ragby je taky někde úplně jinde než ve fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je dost často? Jedenkrát z deseti, pětkrát z deseti? Prostě se záběry při posuzování promítají i na stadionu, stejně jako mají diváci na stadionu možnost slyšet komunikaci rozhodčích. A přesto je důraz na to, aby TMO do rozhodování nezasahoval příliš a aby měl hlavní rozhodčí na hřišti pořád hlavní slovo.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Jenže to by v současné chvíli porušili vlastní pravidla, takže by bylo jen logické, že by je pak kritizoval.

Jeho argument je o kritice současného systemu, takže tyto dvě věci se nevylučují a nijak by z toho hypotetického pláče nevycházel jako pokrytec.

Reagovat
SunFells

První šepty o Osimhenovi Jsem zvědavý na kroky Realu, pokud by se jim podařil Mbappé, tak hádám budou na CF spoléhat na stávající hráče a nestavět Endrickovi tak velkou překážku do cesty ...pak bychom mohli být asi i favoriti.

Reagovat
JohnnyBravo

Hodil by se mi k vám víc, ale myslim, že ho koupí Chelsea za nějakou nechutnou raketu

Reagovat
SunFells

Chelsea nemusí mít LM a je tam hrozba nějakého postihu, aktuálně netuším jak reálná. Pak může záležet na přání Osimhena, bude mít rok do konce kontraktu ...na druhou stranu prezident Neapole je blázen ...ale veskrze myslím, že máme dost dobré podmínky, pokud se nezúčastní ten Real.

Reagovat
Salfovic

Vždyť prodloužil smlouvu.

Reagovat
SunFells

Zdroj?

Reagovat
Salfovic

I tady se o tom psalo.

Reagovat
SunFells

To je neprůstřelné teda

Reagovat
Salfovic

Jako na ef, ne v dskusi.

Reagovat
SunFells

Nevidím to, ale EF není nikdy originálním zdrojem a přebírají věci i od hoven. Veřejnosti není známé, že by Osimhen prodloužil a vzhledem k tomu, že měl tutově podepisovat už v létě, tak je dost nepravděpodobné, že by prodloužil. Nedává to pro něj smysl.

Reagovat
JohnnyBravo

No on prodloužit měl, předtim než byla ta aféra s tim videem a celkově se trochu posral ten jeho vztah s vedením

Reagovat
fff

To by bola pre vas parada, dalsi diel po Riceovi je podla mna prave poriadny utocnik (a nie Gabriel nim pre mna nie je a nikdy nebude).

Reagovat
SunFells

Myslím si, že to byl vždy plán. Přivést Jesuse byla dobrá příležitost, jak ten post obsadit krátkodobě (vzhledem k absenci kvalitních devítek na trhu) a mít univerzála do přední linie dlouhodobě, ale už i dřívější zájem o Vlahoviče ukazuje Artetův jiný záměr na hrotu.

Reagovat
kitas

Aj keď treba dodať, že začiatok Minulej sezóny až pokým sa nezranil bol Jesus nezastaviteľný. Herne najlepší útočník v lige. To mal neskutočnú formu. (Haaland bol golovejsi o tom sa nebavme)

Reagovat
SunFells

Pořád se oproti konkurenci dost limituješ s takovým hrotem. A Jesus by minuty sbíral i tak, je využitelný i jinde.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Neříkej mi, že už jsi i ty odepsal Eddieho.

Reagovat
SunFells

Pro mě nejsou věci černobílé.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Godwinson

Je fajn videt, ze fotbal je v tak ubohym stavu, ze ackoliv se zavede neco tak jasneho a prinosneho, stejne to konci podobnym poctem kontroverzi a sracek, jako kdyz nebylo.

Reagovat
Busby babes

to neni stavem fotbalu, ale stavem fanousku a jejich (ne)pochopenim jak funguji fotbalova pravidla a ze tam je milion veci subjektivnich

Reagovat
Bakary3

Ne, je to tím, že z toho sami tím protokolem dělají guláš

Reagovat
Herbmeister

Je to tím, že si to rozhodčí sami komplikují vlastní neschopností s tím pracovat. Mají se nastavit jasná pravidla hry a práce s VARem. Ale místo toho, aby se s tímhle pracovalo, tak raději budou nastavovat bambilión minut a dávat žlutý za zdržování, jak se zrovna vyspí

Reagovat
masly008

Mi přijde že jak fungují pravidla často neví ani ti rozhodčí.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele