Frankfurt potvrdil informace tisku, po sezoně se rozloučí s Glasnerem

09.05.2023, 20:08
Aktuality

Poslední čtyři zápasy ve funkci hlavního trenéra Frankfurtu před sebou má Oliver Glasner. Rakouský kouč sice má smlouvu ještě na jeden rok, hodně hlasitě se ale spekulovalo o jeho odchodu a vedení Eintrachtu dnes vše potvrdilo.

"Jsme toho názoru, že po spoustě spekulací bylo třeba vyčistit vzduch a co nejdříve vše vyřešit. Trenér se díky tomu bude moci plně koncentrovat na závěr sezony a pohárové finále," prohlásil sportovní ředitel Markus Krösche.

48letý rakouský kouč přišel do Frankfurtu předloni z Wolfsburgu a vyhrál s ním Evropskou ligu, na mezinárodní úrovni se pak neztratil ani letos - v konkurenci Tottenhamu, lisabonského Sportingu a Marseille obsadil druhé místo v základní skupině Ligy mistrů a cestu milionářskou soutěží mu až v osmifinále zatarasila Neapol.

Důvěru v Glasnera ovšem hodně podkopaly jarní výsledky v německé lize. Tým vyklidil pohárové příčky a propadl se na deváté místo, z posledních deseti bundesligových zápasů nevyhrál ani jednou.

Glasner na lavičku usedne ještě v ligových soubojích s Mainzem, Schalke a Freiburgem. Začátkem června pak dostane možnost rozloučit se druhou trofejí, Frankfurt tou dobou čeká pohárové finále proti RB Lipsko.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Žádná škoda, obyčejná glásná trouba na tiskovkách a výsledky nikde.

Reagovat
vladino10

Prečo?

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt je v tabuľke Rückrunde na 16. mieste. Ich forma je príšerná. Som zvedavý, ako sa to teraz odzrkadlí na zvyšku sezóny, mohli by poraziť Lipsko vo finále a prehrať s nami v lige.

Reagovat
Kily

"Im Erfolg macht man die größten Fehler"

Krösche to po minulé sezoně svým způsobem předpověděl

Reagovat
andrew96

Snad v BL zůstane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele