Frankfurt našel nového trenéra, Glasnera vystřídá Toppmöller

12.06.2023, 09:41
Aktuality

Dino Toppmöller si vyzkouší první velké angažmá jakožto trenér, bývalý asistent Juliana Nagelsmanna převezme Eintracht Frankfurt. Obě strany podepsaly smlouvu do roku 2026...

Dvaačtyřicetiletý bývalý útočník v předchozích letech působil jako asistent Juliana Nagelsmanna v RB Lipsko a Bayernu Mnichov, nyní znovu bude trenérem, což si vyzkoušel hlavně v lucemburském F91 Dudelange, kde mezi lety 2016 až 2019 získal tři tituly.

Toppmöller nejde do úplně neznámého prostředí, za Frankfurt nastupoval v sezoně 2002/03 ve 2. Bundeslize a v sezoně 1993/94 vedl Eintracht jeho otec Klaus Toppmöller.

"Vývoj Eintrachtu Frankfurt v posledních letech je impozantní. Vzhledem ke své minulosti jsem měl ke klubu vždy zvláštní vztah a neustále jsem sledoval jeho vývoj. O to více mě těší, že mohu být opět součástí Eintrachtu, a rád bych společně s trenérským týmem, hráči a všemi zaměstnanci klubu pokračoval v pozitivním vývoji. Vrátit se nyní jako trenér do Frankfurtu s jedinečnými fanoušky je pro mě čest a zároveň výzva. Jsem si jistý, že i v budoucnu budeme společně prožívat úspěchy," řekl k novému angažmá Toppmöller, za něhož - vzhledem k platné smlouvě - musel Eintracht zaplatit Bayernu odstupné.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
VersaceChain

Klaus Toppmoller

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

takže rodinná legacy toppmöllerovcov vo frankfurte pokračuje som na dina zvedavý, vybral si takú zaujímavú cestu cez luxembursko

každopádne mi to príde zo strany frankfurtu celé trochu ako riziko. vyhodiť úspešného trénera (ano, ta forma v lige bola zlá, ale aj tak) je vždy ťah, ktorý sa môže otočiť rýchlo proti tebe.

Reagovat
andrew96

Jestli zůstane Krösche, tak snad ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele