Francouzský stoper Mangala přestoupil do Manchesteru City

11.08.2014, 13:55
Aktuality
Eliaquim Mangala podle očekávání opouští FC Porto a od nové sezóny bude hrát za Manchester City. Příchod mladého francouzského zadáka dnes úřadující anglický mistr oznámil na svém oficiálním webu, podle tamních médií činí přestupová suma dvaatřicet milionů liber...

Třiadvacetiletý pařížský rodák bude na severozápadě Anglie oblékat dres s číslem 20, délku podepsané smlouvy klub nezveřejnil.

"Už nyní je dobrým hráčem, ale podle mého názoru má mentální, fyzické, technické i taktické atributy k tomu, aby se stal jedním z nejlepších obránců Evropy," uvedl manažer Manuel Pellegrini, pro kterého je Mangala šestou letní posilou. Již dříve na Etihad Stadium zamířili Willy Caballero, Fernando, Frank Lampard, Bacari Sagna a Bruno Zuculini.

"City je top evropský klub a pro mě je tento krok velmi důležitý. Chci vyhrávat tituly a věřím, že tady můžu. Jsem ambiciózní a to je důvod, proč jsem zde," prohlásil Mangala, který nakoukl do velkého fotbalu ve Standardu Lutych a v Portugalsku strávil poslední tři sezóny.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk, mcfc.co.uk

Komentáře (809)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele