Fousek směrem k plotu na stadionu Slavie: Jednání budou probíhat

21.02., 22:26
Aktuality

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek považuje kauzou okolo plotu před sektorem pro soupeřovy fanoušky na stadionu Slavie v Edenu za příliš zveličenou. Pražský klub oznámil, že musí po roce před hostující "kotel" vrátit oplocení, jinak by prý od policie nedostal certifikaci pro pořádání prvoligových zápasů. Policie ale tvrdí, že nejde o její rozhodnutí. Asociace se tématu dotkla na dnešním zasedání výkonného výboru, který se shodl, že je potřeba prostředí na stadionech pro fanoušky kultivovat. Podle Fouska bude FAČR o situaci jednat s Ligovou fotbalovou asociací, která v Česku řídí profesionální soutěže, policií a kluby.

"Přestože se po roce 'bez plotu' ukázala správnost tohoto kroku směrem ke kultivaci sektorů hostů nejen v Edenu, ale i celé lize, Policie ČR rozhodla o tom, že pokud Slavia plot znovu trvale nenainstaluje, nedostane certifikaci na pořádání zápasů nejvyšší soutěže," uvedl v úterý pražský klub v prohlášení na svém webu.

Policie později reagovala tím, že nejde o její rozhodnutí. "O certifikaci stadionů rozhoduje certifikační komise složená ze zástupců LFA, FAČR, ministerstva vnitra a Policie ČR. Jelikož stadion v Edenu nesplnil podmínky certifikace, stanovené také ze strany UEFA, nemohla komise, nikoliv my, certifikaci udělit," napsala policie na sociální síti X. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík to později okomentoval mimo jiné jako nedůstojné slovíčkaření.

"Nechci se tady zabývat jednotlivými technikáliemi, protože celá matérie má nějakou reglementaci, která je poměrně složitá. V každém případě do toho vstupuje několik stran, každá má nějaký úkol - ať už je to FAČR, LFA, kluby, samozřejmě policie, záchranný systém," řekl Fousek novinářům.

"My jsme se toho dnes lehce dotkli na výkonném výboru. Není to matérie pro výkonný výbor, je potřeba, aby to řešily kompetentní orgány, které k tomu máme. FAČR k tomu má zřízenou komisi pro stadiony a hrací plochy, je tady bezpečnostní manažer, samozřejmě LFA a tak dále. Můj osobní názor i názor výkonného výboru je, že je potřeba prostředí pro fanoušky kultivovat," podotkl šéf FAČR.

Věří, že se celá záležitost uspokojivě vyřeší. "Jednání probíhala, probíhala pochopitelně i na půdě LFA. Chtěl bych hlavně zdůraznit jednání, která budou probíhat. Teď to akcelerovalo touhle kauzou, já myslím, že to je trochu jako přehřáté. Určitě budeme jednat jak s LFA, s kluby, tak s policií, abychom tuto záležitost posunuli," podotkl Fousek.

"Český fotbal si taky musí položit otázku, jestli už je na tom s výchovou fanoušků jako třeba v Anglii, kde vstup na hrací plochu je automaticky trestný čin. Je to jiné než v České republice. Ale v České republice je to zase jiné než v celé řadě zemí, kterých je v UEFA celkem 55. Jsou tady předpisy FAČR. Myslím, že určitě najdeme ten nejlepší model pro Českou republiku," doplnil.

Slavia uvedla, že celý rok monitorovala fungování sektoru bez přední části plotu a nezaznamenala v soutěžních zápasech jediný problém, který by s jeho odstraněním přímo souvisel. Při některých duelech Pražané na žádost soupeře oplocení před "kotel" hostů vrátili.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Kryptos_

Plot na stadionu Slavie is the new Mbappé to Real

Reagovat
kilobyte

Takže se rok čekalo a až teď o tom budou jednat? Nebo o tom rok jednali, aby zjistili, že se radši vrátí k plotu a pak o tom začnou jednat? Nebo jak to mám chápat?

"Nechci se tady zabývat jednotlivými technikáliemi, protože celá matérie má nějakou reglementaci, která je poměrně složitá."

Jak se to Fousek snaží zabalit do méně užívaných slov, aby to vypadalo chytřeji.

Reagovat
Salfovic

To je děsnej kokot

Reagovat
delfin

Tak to tě ale nenapadne, že si někdo něco takového vymyslí, dokud se to nestane. Aspoň ta snaha to řešit, je krok dopředu.

Reagovat
kilobyte

A je tam ta snaha? Protože to mohli řešit už rok. Mě spíše přijde, že se rozhodli pro plot a teď to potřebují nechat vyšumět, tak si vymysleli, že je to vlastně v jednání.

O čem teď chtějí jednat?

Reagovat
Mass

Snahu řešit si nepředstavuju jako slib po roce, kdy nastal problém, že to budou jednat.

Reagovat
Igner Farnsworth

Jestli bude někde plot nebo nebude je děsně složitý no

Reagovat
delfin

Reagovat
Mass

Fousek žvaní jako Humphrey Appleby aby zamaskoval, že se tam na tuhle věc prostě vykašlali.

Reagovat
ratusek

James Hacker: „Ale Humphrey, proč ta náhlá návštěva?”

Sir Humphrey Appleby: „Pane premiére, já musím protestovat, a to naprosto zásadním způsobem. Musím velice důrazně nesouhlasit se zavedenými praktikami, jež uvalují tvrdá a neobhajitelná omezení týkající se vstupu i odchodu vysoce postavených pracovníků státní správy, a jež se vší pravděpodobností, pokud se v těchto praktikách bude pokračovat, přivodí přiškrcení veškerých komunikačních kanálů a mohou dokonce i kulminovat stavem rozvinuté organizační atrofie a nezvratné administrativní paralýzy, což může vyústit ve faktickou nemožnost promyšleně a koordinovaně konat vládní funkce ve službách Jejího Veličenstva Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.”

James Hacker: „Čili nemáte klíč.”

Reagovat
xjert02

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Neon

Reagovat
Puskas

Reagovat
Čenda

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mass

Reagovat
LukKov

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Pablos

Mezi ploty

Reagovat
Sosi

Fousku, sklapni... Hovno děláš a zase si jen přihříváš kašičku v mediálně zajímavé kauze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele