FORTUNA:LIGA - souhrn 4. kola nadstavby: Sparta mistrem

23.05.2023, 20:58, aktualizováno 24.05.2023, 20:59
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Sparty (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparta si na půdě Slovácka uhrála to, co potřebovala, tedy alespoň remízu, a poprvé od roku 2014 mohla v Uherském Hradišti započít oslavy titulu. Nic na tom nezměnila ani v souběžně hraném utkání Slavia, která začala mizerně v Olomouci, ale přesto slavila tři body. Na strategickou čtvrtou pozici se posunuli hráči Bohemians po vítězství v Plzni. Pardubice si výhrou nad Jabloncem zajistily baráž, přímý sestup se tedy bude týkat buďto Zlína nebo Brna...

O titul

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:0

23.05.2023 19:00

Góly: -

Hráči Sparty vybojovali v předposledním kole skupiny o titul ve Fortuna lize na půdě Slovácka kýžený bod za remízu 0:0, což jim stačilo k zisku vytouženého a zároveň prvního titulu od sezony 2013/2014. Podobu utkání výrazně ovlivnil silný déšť i defenzivní taktika Pražanů, kvůli čemuž se fanoušci na zaplněném stadionu Miroslava Valenty nedočkali mnoha vyložených příležitostí. Méně to však vadilo hostům, kteří mohli ihned po závěrečném hvizdu začít slavit.

Pražský celek přijížděl na jižní Moravu poté, co si na konci dubna odvezl ze hřiště Slovácka bod po kontroverzním pokutovém kopu. Právě remíza z tohoto duelu by jej definitivně přivedla k vysněnému cíli v podobě mistrovské trofeje. Po divokém zápase s Bohemians však na seznam sparťanských absencí přibyl Jan Kuchta, který nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám. Toho chtěli modrobílí využít, neboť do posledního kola sváděli právě s Klokany tuhý boj o místenku v evropských pohárech.

Pod potemnělým nebem v Uherském Hradišti byl úvod utkání velmi opatrný z obou stran. Silný déšť nutil fotbalisty hrát jednodušeji, což vyhovovalo trochu více domácím, kteří drželi míč častěji na svých kopačkách. Největší náznaky šancí však měli svěřenci Martina Svědíka z rychlých protiútoků, které ovšem sparťané vždy na poslední chvíli faulem zastavili. V nastavení první půle mohl naopak poslat Rudé do vedení Ladislav Krejčí, jeho střela z pokutového území byla ale zblokována domácí obranou.

Druhá půle začala ve stejném tónu, ve kterém probíhal celý úvodní poločas. První oficiální střely na bránu se diváci dočkali v 58. minutě, kdy hezký pas od Adama Karabce doputoval až k Martinu Minchevovi, jenž však z úhlu trefil připraveného Filipa Nguyena. Jen o minutu později si na centr z rohového kopu naskočil v nebezpečném prostoru Martin Vitík, hlavičku ovšem namířil pouze vedle. Sparta si byla v závěru utkání vědoma, že jí stačí bod k mistrovskému titulu, a tak si šikovně kontrolovala bezbrankovou remízu, kterou nakonec až do závěrečného hvizdu uhájila.

Slovácko tak soupeře obralo o dva body, ani tak mu však nezabránilo v zisku prvního titulu po dlouhých devíti letech. Oba celky zakončí sezonu 27. května v Praze, kde novopečený mistr přivítá Plzeň, zatímco modrobílí se představí na stadionu Slavie.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Slavia Praha 2:3

23.05.2023 19:00

Góly: 2. Juraj Chvátal, 5. Pavel Zifčák - 21. Václav Jurečka, 35. Václav Jurečka, 67. Ondřej Lingr

Slavia zvítězila ve čtvrtém kole nadstavby Fortuna ligy na hřišti Sigmy Olomouc 3:2, ale vzhledem k remíze Sparty na hřišti Slovácka definitivně přišla o poslední naději na zisk titulu. Hanáci vedli již v šesté minutě o dva góly, což se jim naposledy podařilo před 35 lety, kdy ke stejnému počinu potřebovali ještě o čtyři minuty méně. Ještě před pauzou však dorovnal skóre ve skvělé formě hrající Václav Jurečka a po změně stran zajistil sešívaným tři body Ondřej Lingr.

Zbytek jakýchkoliv nadějí na mistrovský titul přijela Slavia hájit na Andrův stadion. Na něm musela za každou cenu zvítězit a zároveň na dálku fandit Slovácku, aby si připsalo plný bodový zisk proti Spartě. Sigma měla rovněž o co hrát, na poslední chvíli se totiž zapojila do boje o čtvrtou příčku. Stejně jako sešívaní však již nesměla zaváhat, nerozhodný výsledek by tak ukončil snažení obou celků.

Větší vůli jít za vítězstvím prokázali na samém začátku utkání Olomoučtí, kteří šli už ve druhé minutě do vedení. Z velké dálky napřáhl Juraj Chvátal, jehož střelu ještě pomohl usměrnit do hostující sítě jeden z bránících hráčů. Opaření slávisté znovu inkasovali hned čtyři minuty nato, když podklouzl Tomáš Holeš, a Pavel Žifčák tak měl již volnou cestu k zakončení. Hosté se probudili ve 21. minutě, kdy šikovnou tečí ve vápně vsítil kontaktní gól Jurečka. Kanonýr Slavie navíc před pauzou skóre i srovnal, když dobře pronikl za defenzivu a v šestnáctce technicky prohodil brankáře.

Sigma si mohla ztracený náskok vzít zpět krátce po návratu z kabin, kdy se na levé části vápna dostal k zakončení Ondřej Zmrzlý. Střele však nedal dostatečnou razanci, a nepřivodil tak dobře postavenému Ondřeji Kolářovi větší potíže. Na druhé straně po hodině hry dokonal obrat střídající Lingr, jenž z hranice malého vápna usměrnil hlavou míč přesně k levé tyči. Olomoucké naděje na vyrovnání v závěru zhatil Denis Ventúra, jemuž hlavní arbitr ukázal podruhé žlutou kartu.

Slavia tak na Hané dokázala zvítězit, kvůli bodovému zisku Sparty v souběžně hraném utkání se však musela smířit s konečnou druhou příčkou. V závěrečném kole přivítá 27. května Slovácko, Sigma tentýž den zavítá na stadion Bohemians.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 0:2

23.05.2023 19:00

Góly: 2. Martin Hála, 39. Lukáš Hůlka

Špatná forma Plzně se projevila i ve čtvrtém kole nadstavby Fortuna ligy, když doma prohrála s Bohemians 0:2. Už ve druhé minutě poslal Klokany do vedení Martin Hála po obrovské chybě brankáře Jindřicha Staňka. Viktoriáni sice měli snahu vyrovnat, ale gólově se neprosadili, zatímco soupeř zasadil druhý úder v závěru první půle. Výborný výkon mezi třemi tyčemi předvedl Lukáš Soukup, jenž si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži a dovedl Bohemku k důležitým třem bodům v boji o pohárovou Evropu.

Bohemians trápila situace v brankovišti. Obvyklá jednička Martin Jedlička byla zraněná a Roman Valeš inkasoval v minulém klání čtvrtou žlutou kartu a dostal disciplinární stopku. Otázkou bylo, zda by se vůbec v zápase objevil, jeho kiks z Letné by se totiž mohl objevovat v silvestrovských vydáních sportovních novin ještě několik let. Nejdůležitější však bylo, že i kvůli němu Klokani nakonec padli 1:2. Stejným výsledkem skončilo snažení Plzně v Edenu.

Úvod utkání domácímu celku vůbec nevyšel, protože už ve druhé minutě gólman Staněk namazal míč Hálovi před odkrytou bránu a zkušený záložník neměl problém úspěšně zakončit. Na opačné straně se ve 12. minutě k míči dostal Rafiu Durosinmi, který vypálil tvrdě z hranice vápna. Soukup ovšem předvedl skvělý zákrok. Nigerijský mladík měl šance i následně. Nejprve si naskočil na centr a jen těsně poslal balon nad břevno. Poté se uvolnil na hranici pokutového území a vystřelil, nicméně pozorný Soukup ukázal své kvality a zasáhl. Neproměněné příležitosti potrestal před koncem poločasu Lukáš Hůlka, jenž vyskočil nejvýš na centr a zamířil přesně k tyči.

Viktoriáni do druhé půle vlétli aktivně a snažili se snížit vedení Bohemky, nicméně každá tvrdá rána z jejich kopaček skončila na pevném obranném bloku. S přibývajícím časem začala stoupat nervozita domácích a v jejich hře se objevovaly nepřesnosti, a tak se ani nedostávali do šancí ke skórování. Až v 80. minutě se k míči v malém vápně prodral Tomáš Chorý. I tohoto střelce ovšem vychytal bezchybný Soukup.

Poslední domácí klání Plzně této sezony tak skončilo porážkou. V závěrečném vystoupení se 27. května představí na hřišti Sparty, Bohemians tentýž den přivítají Olomouc.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
34
23
9
2
76 : 32
78
2
Slavia Praha
34
23
6
5
94 : 31
75
3
Viktoria Plzeň
34
17
7
10
59 : 38
58
4
Bohemians Praha 1905
34
15
7
12
56 : 57
52
5
1. FC Slovácko
34
13
11
10
40 : 42
50
6
Sigma Olomouc
34
11
12
11
52 : 47
45

O udržení

FK Pardubice - FK Jablonec 2:0

24.05.2023 19:00

Góly: 8. Vojtěch Sychra, 26. Pavel Černý

Fotbalisté Pardubic odčinili zaváhání z minulého utkání a ve čtvrtém kole nadstavbové skupiny o udržení ve Fortuna lize porazili Jablonec 2:0. Výrazná aktivita domácích vyústila ve dvě branky už v úvodní půli, přičemž jednu z nich obstaral klíčový veterán Pavel Černý. Pro Východočechy byl triumf o to sladší, že vzhledem k ostatním výsledkům vyloučil možnost jejich přímého sestupu.

Hostům již zdánlivě o nic nešlo, a tak se jablonecké vedení rozhodlo nalákat fanoušky na výjezd nejen proplacením jízdného, ale také dresem na památku. Zato příznivce Pardubic dostala na stadion už jen samotná důležitost zápasu, protože náskok Východočechů na poslední příčku činil po porážce se Zlínem jediný bod. Na nedělním neúspěchu červenobílých měl značný podíl jindy precizní Florin Nita, kterého po rozhodující chybě možná až příliš otevřeně zkritizoval i trenér Radoslav Kováč.

Aktivní vstup Pardubic do utkání byl korunován v osmé minutě, kdy míč po centru Bartosze Pikula na zadní tyč nasměroval Vojtěch Sychra z první až za záda Jana Hanuše. Bleskové vyrovnání měl na noze po přízemním centru Matěje Polidara zakončující Michal Černák, z nadějné pozice ve vápně ale zamířil nad. A tak se na konci 26. minuty radovali opět červenobílí, když se pohledný projektil Michala Hlavatého odrazil od břevna k Černému, který nezaváhal a hlavou navýšil vedení Východočechů. Ve 36. minutě si centr z pravé strany hřiště našel Jan Chramosta a střelou z voleje vyzkoušel pozornost Nity. V nastavení byl blízko své druhé trefy Sychra, chybu hostující obrany ale napravil včasným vyběhnutím Hanuš.

Do druhé půle nastoupili Pardubičtí v lehce pozměněné sestavě, zraněného Nitu nahradil v brance domácích Jakub Markovič. Toho prověřil již krátce po příchodu na hrací plochu Václav Sejk, jehož hlavičku vyrazil pardubický gólman na roh. Oproti úvodnímu dějství byla defenziva domácích v permanenci mnohem častěji, další z příležitostí Jablonce zakončoval po hodině hry Polidar střelou těsně vedle pravé tyče. V 63. minutě se hostující záložník ujal exekuce přímého kopu, pokus směřující do sítě zastavil skokem k tyči Markovič. Tlak Jabloneckých s přibývajícimi minutami nepolevoval, tým z města perníku výrazněji zahrozil až v 73. minutě, s ranou Denise Darmovzala ale Hanuš problémy neměl. Krátce před koncem pálil znovu ofenzivně laděný Polidar, zařízení ale tentokrát netrefil.

Pardubice zvítězily a udělaly výrazný krok k záchraně. V závěrečném kole se představí v neděli na stadionu Baníku. Jablonec se s ligovým ročníkem rozloučí doma proti Teplicím.

Více informací k zápasu

FC Trinity Zlín - Baník Ostrava 2:1

24.05.2023 19:00

Góly: 48. Antonín Fantiš, 87. Jakub Janetzký - 53. Cadu

Zlín ve čtvrtém kole skupiny o udržení ve Fortuna lize porazil na vlastním hřišti Baník Ostrava 2:1. Góly padaly až po změně stran, přičemž o ten rozhodující se v 87. minutě postaral odchovanec opavského rivala hostů Jakub Janetzký. Ševci, jimž ještě zhruba po hodině hry reálně hrozil přímý sestup do druhé ligy, se zároveň díky remíze Zbrojovky v Teplicích dostali na předposlední příčku. K zajištění baráže jim bude stačit v závěrečném utkání neprohrát právě v Brně.

Mnohými experty odepisovaný Zlín se v závěru sezony přece jen vzchopil a rázem měl boj o baráž ve vlastních rukou. Potřeboval ovšem porazit Baník, jehož trenér Pavel Hapal v posledních týdnech hned několikrát ujišťoval média, že konec ročníku i přes jistotu záchrany rozhodně nehodlá vypouštět. To se potvrdilo v minulém kole, kdy Ostravané s přispěním první trefy Ladislava Almásiho od listopadu porazili Teplice.

Ševci byli v úvodu důležitého utkání aktivní, i přesto se však nedostávali do jasných gólových příležitostí. Postupem času se ale směrem dopředu více hrnul Baník, který vytvářel na obranný blok Zlína tlak. To se mu málem vyplatilo těsně před půlhodinou hry, kdy Martin Cedidla ve vápně zatáhl za dres Almásiho a hlavní sudí po komunikaci s videorozhodčím přisoudil hostům pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný útočník, jenže jeho střelu k levé tyči skvěle vystihl Stanislav Dostál a uchránil žlutomodré od inkasované branky.

Domácí celek vstoupil po poločasové přestávce do hry tím nejlepším možným způsobem, když hned ve 47. minutě vsítil první gól duelu. Na skvělý centr Roberta Hrubého si ve vápně naskočil Antonín Fantiš a přesně mířenou hlavičkou k levé tyči poslal Ševce do vedení. Radost žlutomodrých ovšem vydržela pouhých šest minut. Poté přišla dalekonosná přízemní střela Roberta Miškoviče, kterou Dostál vyrazil pouze k pozornému Caduovi, jenž pohotovou dorážkou vyrovnal. K další trefě měl velmi blízko Tom Slončík, z přímého kopu ale orazítkoval jen levou tyč. Svěřenci trenéra Pavla Vrby vsadili v závěru vše na jednu kartu a spoustou centrovaných míčů zaměstnávali obranu hostů. To se jim nakonec vyplatilo, jelikož právě po centru z přímého kopu vsítil kýženou branku Janetzký.

Mohutný finiš Zlína tak pokračoval i proti Baníku, který z moravské Letné odjel s prázdnou. Ševci se v závěrečném nedělním kole představí na hřišti Zbrojovky, ostravský celek přivítá Pardubice.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1

24.05.2023 19:00

Góly: 58. Daniel Fila - 17. Jiří Texl

Teplice remizovaly ve čtvrtém kole skupiny o udržení Fortuna ligy s Brnem 1:1. Jako první skórovali hosté, když se v první půli prosadil Jiří Texl. Na jeho branku však po změně stran dokázal reagovat odchovanec moravského klubu Daniel Fila, čímž určil konečný stav duelu. Ten znamenal, že se Zbrojovka v posledním nadstavbovém utkání střetne se Zlínem v souboji o vyhnutí se přímému sestupu do druhé ligy.

V brněnském táboře se po nedělním neúspěchu s Jabloncem začala šířit docela opodstatněná panika. Ve hře moravského celku nefungovalo prakticky nic, což dokládal i pohled na statistiky. Zbrojovka čekala byť jen na vstřelení gólu takřka měsíc a mimo svůj stadion zvítězila naposledy v říjnu. Zato v Teplicích panovala i přes porážku s Baníkem až nečekaně pozitivní nálada. Trenér Zdenko Frťala vybičoval Skláře k velmi dobrým výkonům a relativně pohodlné záchraně.

Od úvodních minut bylo znát, že se Teplice nepotřebují nikam hnát, a iniciativy se tak snažila chopit Zbrojovka. Po jejím rohu ze 17. minuty se dostal k míči Wale Musa Alli, jenž ho ukázkově nachystal Texlovi a zkušený záložník pohotovou ranou na zadní tyč otevřel skóre. O pět minut později předvedl Tomáš Kučera povedenou individuální akci po pravé straně, kterou vyšperkoval přesným centrem na hlavu Fily. Ten ale své zakončení poslal jen do přibíhajícího Abdallaha Gninga. Krátce před odchodem do kabin mohl vylepšit pozici Moravanů Lukáš Endl, k němuž po několika odrazech doputoval uvnitř teplické šestnáctky míč, mladý stoper ovšem mířil vysoko nad.

Jen několik minut po změně stran měla Zbrojovka další solidní příležitost, když se k přímému kopu postavil Filip Souček, jeho tvrdý projektil však pohotovým zákrokem zneškodnil Filip Mucha. Na tahu tak byli opět domácí, konkrétně Fila, jenž si ve středu hřiště nikým neatakovaný navedl míč na levačku a nechytatelnou ranou k pravé tyči Vlastimila Hrubého srovnal. Odchovanec brněnského fotbalu mohl vývoj utkání dokonce otočit, jeho pokus z úhlu po rychlém centru ze 67. minuty ovšem skončil pouze na boční síti. Ani on, ani nikdo jiný už ale síť rozvlnit nedokázal a utkání na severu Čech vyústilo v remízu.

Zbrojovka tak sice konečně alespoň bodovala, do posledního kola však půjde z poslední příčky. Oba celky zakončí působení ve skupině o záchranu v neděli. Skláři zamíří do Jablonce, Brno přivítá Zlín.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
11
Baník Ostrava
34
11
9
14
51 : 46
42
12
FK Jablonec
34
10
10
14
49 : 61
40
13
FK Teplice
34
10
9
15
43 : 67
39
14
FK Pardubice
34
10
4
20
34 : 61
34
15
FC Trinity Zlín
34
7
12
15
43 : 60
33
16
Zbrojovka Brno
34
8
8
18
41 : 64
32

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (347)

Přidat komentář
lada.sp

tak jdu na noční no a cooo

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Neon

snad ne v nemocnici jako doktor na pohotovosti

Reagovat
John Obi Mikel

Sparta se v létě zbavila slabších článků jako byl Nita, Hložek, Hancko nebo Dočkal a výsledkem je titul. Bohužel. Příští rok bude náš.

Reagovat
Freedo

Tam hlavně bylo zásadní, že po těch 5 remízách nevyhodili Priskeho. Čekal jsem, že už jim dojde trpělivost, ale zachovali se nečekaně koncepčně na jejich poměry.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlozek slabsi clanek?

Reagovat
andrew96

I ten Hancko wtf

Reagovat
Hasan Šáš

herně ne, ale mentálně.. neni to moc vítěznej typ, je trochu nesebevědomej a mouchy sežerte si mě, Obi má zde recht

Reagovat
Pablos

On se ti na to vážně někdo chytil

Reagovat
Mass

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Imos

Reagovat
ratusek

Reagovat
El Cid z City

Kde vůbec skončil Sima, byla tu velká válka mezi sparťanama a slávistama, kdo je větší talent a kdo se prosadí v cizině, už je čas to zhodnotit.

Reagovat
kilobyte

Sima je nejlepší střelec Angers. Ale trochu to kazí, že Angers už mají jisté poslední místo.

Reagovat
Frank Lampard 8

A taky, že mu k tomu stačilo 5 gólů

Reagovat
$dolar$

Reagovat
John Obi Mikel

Hložek 28/5 v Bundeslize,

Sima 32/5 v Ligue 1.

Uvidíme jak na tom budou dál.

Reagovat
Greny

Ten kluk od nás z Brna vám ten titul musel získat gratulace...

Reagovat
ratusek

No a jinej kluk z Brna to zase dlouho sabotoval

Reagovat
Lojd

a ja jako kluk z Brna "fandim" Sparte ciste z provokace, po Stavageru si rikam, ze to uz je mega komedie a na ten popud si poridim i dres. A voni dneska vyhrajo titul.

Reagovat
Greny

Na Křetinskýho séru ale Ladikovi to preji

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

dosly prachy na rozhodci, co vy smetaci

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
ratusek

Gratulace Spartě. Je ostuda Slavie, že 2x po sobě takovej tým nevyhraje titul a jsem zvědavej příští sezonu na Plzeň, protože ti jsou solidně v piči nebo na to spíš serou

Reagovat
Greny

Vole to zde nemůžeš psát, protože Trpis je přece nejlepsi

Reagovat
jsemdement

Udělá z něj dělo.

Reagovat
Bakary3

vyser se na to už...

Vždyť tu po právu dostává naloženo i od většiny slávistů

Reagovat
Salfovic

Ti na to totálně mrdají celé jaro.

Reagovat
ratusek

škoda, že je ještě nepřeskočilo Slovácko a Klokani

Reagovat
kilobyte

Za posledních 20 zápasů na ně Sparta udělala 29 bodů.

Reagovat
Salfovic

Jenom Čekal bych, že tolik na ně udělala Bohemka.

Reagovat
r.mrazik

Už jsem myslel, že se toho nedoziju.

A zrovna tenhle rok. To je fakt vtipný.

Reagovat
ratusek

to jste v přestavbě. Ted se zbavíte hráčů jako jsou Wiesner, Mejdr a budete příští rok válec

Akorát by mě zajímalo co s brankářem. Jestli má smysl si ještě nechat Kováře, který za rok se vrátí do MU a často navíc kiksuje

Reagovat
r.mrazik

Jj. Letos to je fakt úlet a Číňani to opět úplně posrali

Uvidíme, co přinese léto. Snad přestupy trefíme.

Kovář chytá celé jaro hodně dobře ne? Toho bych si nechal rozhodně i na příští rok

Reagovat
PBLead

Zprvu mi přišlo, že nebyl moc extra, ale pak se rozehrál a myslím, že vytáhne dost dobrý zákroky. Nebýt jej, tak Sparta dostala o dost víc gólů jako v minulých letech. Má skvělý reflex, dobře sbírá vyskoké míče. Nejslabší mi přijde jeho rozehra nohou. Jednoznačně by ho Sparta měla dotáhnout na přestup.

Reagovat
r.mrazik

A přitom se jeho hra nohou dost chválí. Zajímavé

Taky bych ho bral nastalo

Reagovat
kilobyte

Rozehru nohou určitě nemá nejslabší. Naopak je to jedna z jeho nejsilnějších stránek. Jen tak míč nezakopne a i v tlaku dokáže dát přesnou přihrávku.

Reagovat
PBLead

Jako je fakt, že nohama hraje dost. Jen mi to nepřijde zas tak suverénní.

Reagovat
kilobyte

To je právě tím, jak často nohama hraje. Představ si na jeho místě jiného gólmana z ligy a kolik by udělal chyb. Moc lepších bys nenašel. Pokud vůbec nějaké.

Reagovat
PBLead

Jojo, já ani netvrdím, že je v tom špatný, jen mi přijde v jiných disciplínách lepší...

Reagovat
doshcz

je strasne silnej na ty vysoky mice a nakopy do vapna, coz je v nasi lize dost potreba kdyz to je jedina taktika vetsiny tymu

Reagovat
KnoxXx

hru nohami ma o parnik lepsiu nez umelo vytvoreny superhrac nohami Kolar (co som doteraz nepochopil a jemu ako brankarovi tato nalepka len ublizila)

Reagovat
KnoxXx

slabinou je jeho chytanie ran spoza vapna (nieco ako Kepa)

Reagovat
PBLead

Jo, to je asi pravda, že ty střely mu zas tak nejdou. Jak kdy, poslední měsíce mi přijde hodně suverénní.

Reagovat
KnoxXx

on je vyborny 1na1 (vykrokovat najazd) a ma aj slusny reflex pri hlavickach/strelach vo vapne (sa mi vybavi u21, zakrok(y) proti Slavii (napr. ten ofsajdovy, ktory by ofsajdom nebol), ale ked ide na neho cokolvek z 25/30m, je to o zivot

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

A urcite nabehali nejmin z lize, co ty ubohej klaune z rudeho kanalu

Reagovat
r.mrazik

Vůbec nevím, co to plácáš, ale je mi to u prdele.

Mistři pico!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Sparte to preju, ale tobe ne ty nebehajici, ubohej potkane co vylezl s Manchestersky odpadni stoky. A koukej tam zase zaplout.

Kolik jsi ubehl ty luzo?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
PBLead

co?

Reagovat
ratusek

V 5 před Letnou?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

S touhle spinu si nebudu spinit ruce

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty jsi postizenec

Reagovat
smazaný uživatel

Rika retard, ktery vsechny presvedcuje o sve nepravde

Reagovat
Zephyr

Reagovat
10adam

Reagovat
Salfovic

Chudáci hráči Slovácka, vybojují kýžený bod se Spartou, ale ti plzeňští kokoti zase doma rupnou s Bohemkou.

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

Jejich blbost. Jsou jediní, kteří s Plzní ztratili.

Reagovat
Salfovic

Vidíš, já tu někdy před nadstavbou psal, že Plzeň bude ráda za bod

Reagovat
Posledni Kovboj

Jindra T nema curaka

Reagovat
Kang & Kodos

SIEG!

Reagovat
Sosi

Smrk!

Reagovat
John Obi Mikel

Smrk Spartě?

Reagovat
John Obi Mikel

Siegl?

Reagovat
Salfovic

Siegl heil.

Reagovat
Salfovic

1) Jakou měla Sparta nejvyšší ztrátu ?

2) Jakej byl tehdy na ní kurz ?

3) Vsadil si někdo ?

Reagovat
kilobyte

Ve 14. kole ztráta na Plzeň 12 bodů. Teď náskok 20 bodů.

Reagovat
81Tomas

Reagovat
kilobyte
Reagovat
smazaný uživatel

Neobjektivni novinar je nejvetsi frajer, kam se hrabe nejakej Piers Morgan

Reagovat
Neon
Reagovat
Salfovic

Podle mě to tedy bylo ještě víc.

Reagovat
kilobyte

Když si projdeš i reakce, tak tam dávají i 40.

Reagovat
Pablos

Gratulace Spartě… přál jsem jim to po těch letech Teď hlavně zkvalitnit kádr a něco uhrát v Evropě.

Reagovat
Shevchenko

Tak se v té výroční sezóně Trevor toho titulu přece jenom dočkal

Reagovat
doshcz

Reagovat
PBLead

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Rizek

Reagovat
thewall

Reagovat
andrew96

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Selänne

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
icka

Reagovat
PBLead

ULTIMÁTNÍ CÍL JE SPLNĚN!

Reagovat
ZB 07

Sparta titul a my sestup...nevím, jestli si dovedu představit horší sezonu

Reagovat
Jolly Roger

Gratulace Spartě. Hlavním důvodem byl příchod Priskeho. Je to sympaťák, i když ten fotbal Sparty za moc nestál. Ale titul mají zaslouženě.

Reagovat
kecipep

jejich fotbal není hoden mistra, ale co už.

Reagovat
kilobyte

A viděl jsi venku Slavii?

Včera potřeboval jeden tým bod a druhý tým 3 body. Možná kdybyste něco zahráli, tak bychom taky něco zahráli.

Reagovat
kecipep

My jsme měli 5 hráčů základní sestavy mimo, s naším kádrem je to likvidační. Ale není to vůbec o včerejšku, podívej se na vzájemné zápasy mezi Slavii a Spartou. Jako nezaujatý se raději budu dívat na Slavii v Evropě, než na fotbal Sparty. To stejné Bohemka, bránit a pak to nakopnout dopředu... trochu proti trendům, ale účel světí prostředky. Ale čert vem styl fotbalu, nejvíc do sezony promlouvala nekvalita a nekonzistence rozhodčích, to mi vadí nejvíc.

Reagovat
kilobyte

My jsme měli taky absence. První ligový zápas se Slavií jsme se sesypali, ale ty další dva jsme zvládli. První jarní jsme hráli lepší fotbal, ale to nás právě pohřbilo. Ve druhém zápase byla taktika podřízená důležitostí zápasu a už se hrálo jen na body. Sice Slavia držela víc míč, ale nebezpečnější byla Sparta.

Pokud soupeř Slavii nenabídne šanci špatnou rozehrávkou vzadu, tak jsou dost bezzubý. Většina jejich akcí končí přihrávkou do strany a centrem. To mi taky nepřijde moc trendy. Pro mě je teda vytváření šancí u Sparty zajímavější. Kdy se snaží hrát přímočaře a dávají kolmice za obranu. Když se to umí, tak se to špatně brání. Pokud je přihrávka přesná, tak to většinou končí šancí a nebo faulem.

Nekvalita a nekonzistence rozhodčích je tady furt. A jestli narážíš na to kolik Sparta získala bodů po chybách rozhodčích, tak by ses měl taky podívat kolik jich ztratila.

Reagovat
kecipep

Není někde celkový přehled chyb ve prospěch/neprospěch Sparty během celé sezony?

Jo, jak jsem u nás hráli 1:1, tak to se mi ten fotbal líbil, kdy ze zadní rozehrávky šli kolmice středem hřiště na rozběhnuté útočníky - nové a velmi účinné

Reagovat
kilobyte

Tak oficiálně máš komuniké od komise rozhodčích. Ale ti jsou na straně rozhodčích. A nějaký rozumný a objektivní přehled jsme neviděl.

Reagovat
dondinho

Dnes večer se paří...faktor pařby je 5...ou jééé

Reagovat
monty25

Sparťani, gratuluju a užijte si to. Po těch letech strádání jste zase byli jak hladoví supi, co nezajímá nic jiného než titul a nekoukají napravo nebo nalevo. Myslím, že přesně takhle máte tu svou Spartu rádi, my fanoušci ostatních týmů už teda trochu míň.

Reagovat
Neon

Reagovat
PBLead

Díky

Reagovat
Ondatra6

Reagovat
doshcz

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Blasphemer

Ty krávo ještě že už tam letos nemusím.

Reagovat
Rizek

Ohromný a nečekaný úspěch. Děkuji.

Reagovat
exse

Nejslabší mistr za posledních 15 let. Jedinýmu komu to jde přát je Rosa, už jen za to jak na něho byly vlastní fans hnusní. Teď nezbývá než doufat, že zase neudělají ostudu v Evropě.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

Si děláš prdel Nebejt to Rosa, tak mu už dávno zapálili barák.

Reagovat
7kaka7

15 let? asi si nepamatuješ fotbal co se v lize hrál v letech 2007-2010. 2010 v roce 2010 Sparta vyhrála titul s bilancí 16 výher 14 remíz

Reagovat
Neon

Chovancovy invincibles

Reagovat
exse

Tu jsem měl na mysli no, tak 13 let.

Reagovat
7kaka7

Obecně, tohle se těžko srovnává. Ke konci jara možná slabota, ale když vezmu v potaz celou sezónu, tak ten tým byl určitě lepší než loňská Plzeň, a velkou část jara i lepší než Šilhavého Slavie. Řeči o nejslabším mistrovi také lehce nabourává fakt, že všichni tušíme, že Priske ještě nepředvedl zdaleka všechno, ten tým má o dost větší potenciál, než to co předváděl poslední kola. U loňské Plzně jsme tak nějak tušili, že to je jejich vrchol (ačkoliv se ještě vybičovali v kvalifikaci LM)

Reagovat
kilobyte

Liberec vyhrál před 11 lety.

Reagovat
exse

Jojo, jenže my jsme tehdy otáčeli zápasy v prodloužení i bez rozhodčích https://youtu.be/l2jc9v_qOZc

Reagovat
ratusek

Pootočit kormidlem o 360°

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kiwi-21

Spíš za 6-7 ale protivníci si za to můžou samy

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Martin9719

V Evropě? Vždyť ten tým jede přece na morál asi po 5 anglických týdnech na jaře a nějakých 15ti ligových zápasech. Tak jak by mohli hrát Evropu a zároveň ligu?

Reagovat
kilobyte

Škoda, že není přestupní okno, abychom mohli posílit.

Reagovat
lampas

To byla zcela určitě Plzeň 14/15 a 15/16.

Reagovat
Salfovic

S Koubkem hrála náhodou Plzeň nejlepší bezVrbovský fotbal a vyhrála s velkým náskokem.

Reagovat
Imos

nejhorší byla pod Krejčím ne?

Reagovat
lampas

Reagovat
Papra

o se tvrdilo loni i o náš a já teda souhlasím, že jsme byli slabší mistr než letos sparta

Reagovat
Witcher

Asi nejslabší ročník za poslední roky

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Rizek

Asi jo, ale za to Sparta nemůže.

Reagovat
Rizek

Ikdyž, teď o tom přemýšlím - 3 ligová derby, která měla 3 různé velké příběhy. Výborný začátek Plzně. Výborný podzim Slávie. Fantastické jaro Sparty. Výborné Slovácko na jaře. Výborná Bohemka. Řezníček. Posily pro Plzeň. Zafeiris a Ogbu pro Slávii. Priske. Vrbova dvojanabáze. Zajímavé Pardubice. Kuchta from zero to hero. Boj o titul téměř do konce ligy (ne jak loni). Boj o záchranu do posledního kola (ne jak loni).

Těch příběhů se dá i letos najít hodně. A ani bodově to není o moc slabší - mistr měl loni 85. Letos by mohla mít Sparta 81 bodů. Vicemistr loni i letos 78 bodů. Loni Karviná 19 bodů. Letos ta trojka dole 30+ bodů.

Reagovat
Salfovic

Nerozhodlo se náhodou loni taky v předposledním ?

Reagovat
Blasphemer

To jsou hrozný kecy jako každý rok. Letos to bylo alespoň po delší době trochu vyrovnané. Nejdřív na titul vypadala Plzeň, pak Slavia a nakonec to urvala Sparta se kterou se moc nepočítalo. Plus spousta těch věcí cos vypsal.

Reagovat
Mass

To mi připomíná mojí třídní učitelku ze základky, která rodičům na schůzkách říkala, že zrovna ta jejich třída je ta nejhorší, kterou kdy učila. A rodiče, kteří měli děti ve víc třídách tohle od ní slyšeli víckrát

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom rodiče věděli, že to je nejhorší učitelka, která kdy učila jejich děti.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
r.mrazik

byl to dost zajimavy rocnik

Reagovat
r.mrazik

to je ale dobra kravina

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
exse

Ročník byl super, jen mistr je slabej. Ale asi to byl osud. Slavia vlastňák a penalta v nastavení, 2 penalty v nastavení v Liberci, darovanej gól Bohemkou, ukopnutí se Mincheva v Olomouci, atd. tolik náhod, že tam musela hrát roli i vyšší moc než jen sám Křéťa.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Fakt

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
kilobyte

Prostě vyvolený tým.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Gedofrey

Lepší zůstanou

Reagovat
Mass

Priske má tady fotku se svatozáří, ale musel podepsat smlouvu s ďáblem. Tolik haluznických gólů a měkkých penalt nepamatuju ani z 90. let.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kecipep

slabí rozhodčí

Reagovat
r.mrazik

jasne, protoze lonsky mistr s nejvice vyhrami o jeden gol byl naprosto valcujici ligu

odbornik,to se pozna

Reagovat
Mass

Podle čeho?

Reagovat
kilobyte

Teplice se udrželi moc snadno.

Reagovat
Witcher

Jj myslel sem z pohledu Teplic.Nechapu co se tu rozjíždí za diskuzi.Na Sraltu si zejtra nikdo nevzpomene

Reagovat
Mass

Nechápeš toho víc. Příště napiš, že jde o Teplice.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
oli9

Ta Plzeň to je bída ty vole, doufám že bude pěkný sešup bez peněz. Nedostávají výplaty nebo co...

Reagovat
Rizek

Kuchta.

Tak tohle na Slávii radost neudělá.

Reagovat
Zdechlina

Neví někdo, proč na minulém finále poháru byli psi, ale dnes nic?

Reagovat
Salfovic

Dnes ?

Reagovat
Pablos

Nguyenovi je snědli

Reagovat
kilobyte

Reagovat
John Obi Mikel

To patřili všichni ti vlčáci Nguyenovi? A kdo mu je snědl?

Reagovat
Greny

Asi Asiati ..

Reagovat
fabec1222

No nejspíš my, v nějaké Čínské restauraci

Reagovat
Mass

Reagovat
Zdechlina

Tak proto valí do Vietnamu. Tady už zdroje došly

Reagovat
Salfovic

A proto není k sehnání koriandr.

Reagovat
Freedo

bez koriandru?

Reagovat
Cotton

Reagovat
kilobyte

Protože se nehrálo finále poháru?

Reagovat
Greny

Příběh takový a makový .. ale #FDF

0:0 a vyhrát tím titul

Tak to má byt

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Slavia10

Sláva vítězům, čest poraženým. Nebude to tady taková komedie jako u Oktagonu.

Takže oficiálně gratuluji Spartě po 9 letech k titulu. Body jsou dané, nějaký kdyby nemá cenu, užijte si oslavu titulu, hodně štěstí v LM. Priske je fakt dobrý. Kuchtu nesnáším, ale fotbalově je prostě top naší ligy a máte štěstí, že ho máte po fotbalové stránce. Příští rok snad zase budeme slavit my, ale teď je to vaše noc Sparťani, upřímná gratulace, užijte si léto, krásný zážitky a příští sezonu si to zase rozdáme

Reagovat
Rizek

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tady probíhala nějaká diskuze o oktagonu jo pod jakym článkem, bych chtěl vidět ty výplody.

Reagovat
Slavia10

To nevím, myslel jsem to tak, že je to sport, sezóna skončila, vyhráli ste, tak nemám problém to uznat a pogratulovat vám, nebudu tu připomínat nějaké penalty a podobně, vyhrají ste a já to akceptuji a gratuluji.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
PBLead

Reagovat
RuneSKS

Ale jo

Reagovat
kilobyte

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
10adam

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
risk je zisk

42k v kapse

Reagovat
Mass

Vsadil si 20k na remízu?

Reagovat
risk je zisk

Nn, někdy zacatkem února byl kurz 15 na titul pro Spartu . Vsadil jsem 100£. Hned jakmile zničili Bohemians 2:6 u nich.

Reagovat
Rizek

Tak to bylo zpětným pohledem skoro bláznovství, ale gratulace k dobré trefě. Já bych to tenkrát netipoval ani ve snu. Těch 15 by mi přišlo dost nízkých.

Reagovat
risk je zisk

Díky, pak jsem tomu i začal pomalu věřit, když měli šňůru 8-9 zápasu bez prohry. Pak jsem zapomněl, že je v ČR nastavba , no nakonec to dobře vyšlo. Aspoň tím nemusím šahat na úspory kvůli svatbě .

Reagovat
dest1l

haha nice, tak gratulace ke svatbě, je super že Spartička finančně vypomohla

Reagovat
risk je zisk

Diky jj tohle bylo od ni super

Reagovat
risk je zisk

Ještě před SF ligy mistrů byl kurz 8 na Inter, tak jsem to taky zkusil za 100£. Tak snad to bude dobrý měsíc :)

Reagovat
$dolar$

Risk je zisk

Reagovat
Lexi Belle

Nick on point

Reagovat
Papra

to jsi nemusel zkoušet, ten kurz je pořád 8

Reagovat
risk je zisk

teď je to asi stejný, já to tam hodil ještě pred zápasy s AC.

Reagovat
Nuno čomes

Už je menší na vítěze ne?

Reagovat
Papra

když jsme koukal naposled bylo myslím 7,5

Reagovat
Nuno čomes

Jako čistá dvojka po 90 minutách je nějak 7 teď, celkový vítěz je 4.30 na Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

good job

Reagovat
Abbe Faria

gratulace na Letnou....jsem uprimne rad, ze se tahle namistrovanost rozmelni mezi vice klubu... at zije Bohemka! sezona snu, jen to potvrdit proti Olmiku....

Reagovat
Mass

Po kolika letech Bohemka evropský pohár?

Reagovat
Salfovic

Naposled je hrála ještě jako Střížkov.

Reagovat
naheCZ

Gratuluji Spartě k titulu. Zaslouženému nebo ne, na to se historie neptá. My jsme si to posrali sami a to je to hlavní, vše jsme měli ve vlastních rukách, ale zoufalství to snad bylo větší jak loni. Snad příští rok mám bude lépe nakloněn

Reagovat
Witcher

Minimálně si Slavie to objektivní publikum přetáhla na svou stranu a teď je za mr.ky Sralta od toho se dá odrazit.V pohárech neuhrají beztak nic.Labilni gólman na hostování,sklenenej stoper a Puchta teď párkrát zahrál aby nemusel domů.Jinak nevyřešili nic pavelci a spol zůstávají karabci sedí.Pekne to pod pokličkou dál hnije.Prysk je do října venku

Reagovat
kakinho

Ty vole, to je hrozna snuska hoven jen doufam, ze ty se za “objektivni publikum” nepovazujes

Reagovat
Salfovic

Mně se to líbilo. Má to takovou osobitou poetiku

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivita sama

Reagovat
ACSeRw!n

Rosicky

Reagovat
oli9

Sparta zaslouženě. Ten úvod jara měla parádní. Slavie si to pomrdala sama a Plzeň je ráda, že je vůbec ráda za třetí flek který nějak ukopala hlavně na podzim.

Reagovat
Martin9719

I tím jak defakto už asi 8 kol nemáme o co hrát tak konec sezony vypadá jak vypadá. Jediný pozitivum jara je Durosinmi.

Reagovat
oli9

U vás jsou spíš problém prachy co jsem slyšel,sám jsem na váš zvědavý.. Co ten sponzor nový je to fakt RB?

Reagovat
smazaný uživatel

ročník slabej, mistr slabej..ta diskuze mě fakt baví.

Mistr slabej a druhý tým ligy ještě slabší, o třetím ani nemluvím. Jinak ročník super, plný překvapení, a hlavně po zimě byly o titul ve hře tři týmy. A ne jak když měla Slavia nebo Plzeň 12 bodů náskok...to je ročník o ničem. Letos to bylo super a já jako nezaujatý divák jsem si to užil.

Reagovat
kakinho

Naprosty souhlas, letosni rocnik byl zajimavy

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Imos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
chavi.27

"Když jsem viděl stav 2:0 v šesté minutě, tak mi blesklo hlavou, jestli to není moc brzo a nehodili jsme býkovi do arény kořist,” hodnotil duel domácí lodivod Václav Jílek.

to je úplná tragédie vyhrávat 2-0 v 6. minutě no

Reagovat
Salfovic

Podobně vznikla ta posraná Csaplárova past. Blábolem, kterému se všichni smáli.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz z te Csaplarovky ma kazdy srandu a jak to debilne zni, tak to opravdu funguje, viz. Euro 2008 s Tureckem

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Salfovic

Jo, jednou za uherák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
božský John

Sparta vyuzila naseho rebuildu. Pristi rok si s drony letime pro titul

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

a s Považancem

Reagovat
Freedo

Gratulovat rudejm nebudu, na to mám nějakou hrdost, ale souhlasím, že my jsme si to pokazili sami. Na jaře šňůra 5 venkovních zápasů, z kterých jsme získali 4 body, to je hodně velká bída. A pořád jsme se proti autobusu hrát nenaučili.

Doufám, že si realizák zanalyzuje, co bylo špatně a podnikne adekvátní kroky, co se týče přestupů, ale i výběru sestavy a herního stylu. Loni se ještě dalo říkat, že po několika titulech není hlad, a proto to urvala Plzeň, ale nyní jsme již druhý rok bez prvenství.

Reagovat
Salfovic

Trpišovi do toho moc kecaj.

Reagovat
Freedo

Tady spíš převládal názor, že po odchodu Nezmara nemá opozici a dělá si co chce.

Reagovat
noustres

Jenže Nezmar měl jinou vizi, která se neslučovala s velkolepým plánem. Mě by zajímalo, kde jsou ty pravidelný účasti v LM. Teď už slevili. Prý cíl je skupina EL. A Sparta? Ta to nějak bude haluzit, má křéťu. Kdyby chtěl, tak z hadice upustí na Letnou velkou dávku.

Reagovat
Martin9719

Právě že mu do toho nekecá nikdo krom nemocnýho "chairmana" Tvrdíka.

Reagovat
kilobyte

Jak by vypadal souboj Sparty a Slavie v AZ kvízu.

https://youtu.be/YV0VmfYe_Qw

Reagovat
thewall
Reagovat
Neon

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Manik...

Reagovat
lampas

Titul s vůní suchýho hajzlu Na LM ale bude potřeba ten hajzl napustit, jinak si tam Křetínský udělá ostudu.

Reagovat
ratusek

Ale tak ty jsi spokojen ne? Liberec vyhrál prostřední skupinu a jeden mega a Sparta titul

Reagovat
lampas

No s titulem Sparty spokojený samozřejmě jsem, jen nemám problém ironicky šťourat do všech okolností, které k zisku titulu vedly

Se Slovanem spokojený nejsem, ale žádný průser letošní sezonu naštěstí nakonec nenastal.

Reagovat
ratusek

Takže s Kozlem co? Nechat a pak ho stejně v půlce podzimu vyrazit? ikdyž ke konci se vám to rozjelo slušně a když se na to naváže, tak z toho vyšší umístění být může. Nebo se to zesere a budete během podzimu zralí na poslední skupinu. Kdo ví

Reagovat
Shevchenko

Teď si tam vyměň Kozla za Hapala a sedí to úplně na nás

Reagovat
ratusek

tak já s tím víceméně počítám, že Hapal podzim nedokončí nebo to budeme uměle prodlužovat a vyměníme ho na začátku jara no

Reagovat
smazaný uživatel

Po loňské prohře ve finále poháru by mě v životě nenapadlo, že prakticky přesně o rok později budu slavit náš titul přímo na trávníku v Uherském Hradišti, ale nezlobím se, bylo to fajn.

Před letošní sezónou jsem si dal za cíl, že bez ohledu na výsledky krom klasicky 100% docházky na domácí zápasy zkusím absolvovat ještě více výjezdů, než jsem zvládal předchozí sezóny a jsem rád, že jsem si tohle plnil nejen já, ale i dost jiných fans a mohli jsme si tak připsat nejen domácí návštěvnost v průměru přes 14tis na zápas, ale i několik výjezdových rekordů, které gradovaly v nadstavbě Olomoucí a Slováckem.

Nebudu teď hodnotit výkony hráčů, to už nejen tady, ale i všude jinde zvládají ostatní. Co ovšem zmínit chci, tak to je hrdost na to, jak jsme se my jako fanoušci dokázali sjednotit. Ten kdo sleduje dění na tribunách, tak moc dobře viděl, jak to u nás haprovalo. Souboje kotel vs část vedení, kotel vs protilehlá, bojkot kvůli zákazům..No bylo toho dost, ale dokázali jsme se k tomu všichni postavit čelem, spojit síly v komunitě a výsledek je takový, že teď společně fandíme a slavíme. A vztahy zbytku s kotlem jsou myslím teď úplně někde jinde, když na posledním domácím zápase se díky kelímkům vybralo na choreofond přes 74tis Kč.

No dodržím co jsem psal už v průběhu jara, tenhle "upgrade" eurofotbalu mi nesedl, takže tu již končím a jsem rád, že to vyšlo aspoň stylově na mistrovskou sezónu po 9 letech.

Reagovat
Lemond Laws

Sbohem Božooo

Reagovat
ratusek

Néééé. Tvé postřehy budou chybět

Reagovat
kilobyte

Když se člověk zpětně podívá, čím vším si Sparta během sezóny prošla, tak o to je ten titul cennější.

Ostudné vypadnutí z předkol. Špatný start sezóny. Hledání ideálního rozestavení a základní sestavy (vypořádávání se s odchodem opor). Bojkot kotle. Skandál kolem Jankta. Obvinění Mejdra a Čvančary z braní drog. Obvinění Čvančary z dealování drog.

Reagovat
ratusek

Obvinění Čvančary z pěstování drog

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
dejvikker

Obvinění Mabila z toho, že je fotbalista.

Reagovat
Mass

Reagovat
GabrielBatistuta

Obvinění Čvančary z pašování drog.

Reagovat
Mass

Obvinění Čvančary, že je čurák jak Kuchta.

Reagovat
$$CaptainKokotko

O to víc se projevuje mentální síla týmu

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já poděkoval našim hráčům a musel jsem odejít. Nešlo to vydržet. Na to jsem si hned vzpomněl. Je to symbolické. Když si vezmeš tak vaše cesta za titulem začala od toho prohraného finále. Jinak vaše domácí návštěvy a výjezdy super. Snad vám to vydrží. Včera super atmosféra. Věrným fanouškům to fakt přeju tak si to uživejte. A v létě posily a minimálně skupina EL

Reagovat
r.mrazik

pekny a skoda,ze koncis...rozmysli to

jinak to,ze se kotel vratil ve chvili,kdy se zacalo darit je husty chucpe...navzdy to budou takovi kaspari

Reagovat
ACSeRw!n

cus

Reagovat
Pablos

Škoda, že odchází další z těch normálních uživatelů… dokud neuvidím smazaný uživatel, tak budu rád, že Tě tu zase uvidíme, ať se Ti daří

Reagovat
Pablos

*když Tě tu…

Reagovat
KingMaster13

Ať se ti daří, tebe jsem měl docela rád

Reagovat
Hasan Šáš

Kdo to byl?

Reagovat
Rarášek

Posledni mohykán .. No nic, ať se ti daří :)

Reagovat
rufus

U nás není nic na stálo a na dlouho, to známe.. Hodně rychle se může zase přihodit, že se kotel se zbytkem rozhádá. Jen je potřeba využít toho, že v současný době to funguje a doufám, že přes léto se dají pryč ploty kolem kotle a otevřeme ten sektor pro všechny.

Užívej oslavy titulu. Ať se ti daří.

Reagovat
Coutinho10

Béčko super Olayinka dnes hodně pomohl...velkej borec, že ještě před odchodem do Zvezdy šel pomoct B-týmu a přispěl k důležitým 3 bodům

https://twitter.com/Coutinho10CZ/status/1661435987262668803

Reagovat
Salfovic

Zvezda se stává vejminkem pro legionáře odcházející z SS

Reagovat
smazaný uživatel

taková argentina po druhý světový

Reagovat
Mass

Patrně asi jeden z mála klubů z "Východu", kterej si může dovolit přeplatit SS.

Reagovat
Mass

To se divim, že když už to má za pár, tak ještě riskuje zranění v béčku. No škoda jeho, velkej bojovník a Slávista, ale zároveň chápu, že Tvrdík musí udržovat vyrovnanej rozpočet a na jeho plat prostě není a zároveň i Olieho, kterej by byl blbej, kdyby si nešel vydělat víc.

Reagovat
Coutinho10

je to srdcař, ne moc hráčů a ještě cizinců by toto udělalo, bude hodně chybět

Reagovat
lampas

Být Brnem, vyhodím Haška a naberu cestou z Trenčína Straku. Teď už nemají co ztratit.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Mass

Zbytek důstojnosti?

Reagovat
Salfovic

Brno je taky marný, že nedokáže vyhrát ani v koupeném zápase.

Reagovat
Coutinho10

Brno nebo Zlín spadne

Reagovat
kilobyte

Souboj kriplů.

Reagovat
Coutinho10

ani nevim, komu to přát víc... Zlínu asi za Cedidlu a ten stadion s parkovištěm místo hlavní tribuny a Brnu poslední dobou za Haška + když jsem viděl dnes od Líšně jednoho vandráka, co provokoval na Béčku posledních 10 minut s nějakou trubkou, tak ani Brno by mi obecně nechybělo a taky Švancara by na rok zalezl do kanálu

Reagovat
Salfovic

Teda přát Zlínu sestup kvůli stadionu, když má Brno ještě horší

Reagovat
Coutinho10

asi důvody pro Brno převažujou, nicméně oba ten stadion mají špatnej, ale ten Zlín na první pohled víc bije do očí než Brno...tam jsou jinačí věci, který mi na nich vadí víc, ale ok, stadión se dá taky zmínit

Reagovat
andrew96

To mně teda mnohem víc vadí Srbská. Celé okolí a zázemí vůbec nevypadá, že by se tam měla hrát první liga. Letná je taky děsná, ale zázemí je přece jen lepší než v Krpoli.

Reagovat
Coutinho10

jako na druhou stranu máš pravdu, že potenciál druhýho největšího města by měl bejt větší než to, co mají

Reagovat
andrew96

No právě, a hlavně o brněnském potenciálu (ať už ve smyslu kvality mužstva, kvalitního stadionu nebo fanouškovské podpory) se mluví neustále. Ale jen mluví. Tak kdoví, zda nějaký potenciál vůbec existuje.

Reagovat
Coutinho10

jako kdyby se jim povedlo oživit ty Lužánky, jak se před pár lety psalo, jak tam měl Švancara tu rozlučku, tak by to bylo peckový a je hodně smutný, že se to nedalo do pohybu, ale asi fotbal pro Brno není důležitý to tak bohužel vypadá...mají hokej a to jim stačí

Reagovat
andrew96

Hlavní tribuna je naproti.

Reagovat
Coutinho10

ok, ale zkrátka to vypadá hrozně

Reagovat
Salfovic

Koukám, že už jsou na 99 % jistí postupující do baráže. Řekl bych, že ani Příbram ani Vyškov to s první ligou nemyslí moc vážně. Takže pokud nebudou hrát s Brnem, které by vyřadily, i když by nechtěly, tak je to asi jasné.

Reagovat
lampas

Že by Příbram nechtěla hrát první ligu bych neřekl.

Reagovat
Kepy_FCB

baráž znovu Brno-Příbram a postup PB by byl luxus

Reagovat
C-M@ster

No, vzhledem k tomu, jakým způsobem Sparta „vyhrála” titul a co se děje kolem penalt Zlína, by mě další fraško-baráž nepřekvapila a jen by korunovala tu sezónu.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Salfovic

Bonus za postup do ligy by jim údajně nepokryl ani hráčské prémie za postup.

Reagovat
lampas

To je v klubu, kde se vyplácí mzda za celý rok po sezoně v igelitce, ta nejmenší starost.

Reagovat
Salfovic

Bejvávalo. Starka by měl mít dost velký nedostatek munice.

A sponozory, i na první ligu, už skoro taky nesežene.

Reagovat
lampas

Ale má zázemí, a pořád lepší být ve sračkách v první, než ve druhé lize.

Reagovat
$dolar$

Nebude mít žádný hráče.

Reagovat
$dolar$

Nemaji na to penize.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fabec1222

Nemaj prachy. Potřebovali postoupit do baráže, aby to pak mohli prodat

Reagovat
oli9

Vyškov podle mě jo

Reagovat
Martin9719

Zlín. Pavel Vrba → Jan Vacek.

Reagovat
$dolar$

Jeste to nezakrikni.

Reagovat
Martin9719

Já když si vzpomenu jak šel Hašek proti Vrbovi Sparta - Plzeň a teď Brno - Zlín tak mi to přijde komický.

Reagovat
Salfovic

A v příští sezoně titul s Plzní

Reagovat
Martin9719

Doufám v Koubka, Vrbiče bych ale asi klidně bral.

Reagovat
$dolar$

Proc se tak jde proti Zlinu? Dneska zase 100% pecka a nic.

Reagovat
Salfovic

V Brně to bude pěkná řezničina. Ale Brno je úplně v hajzlu, takže tu remízu by tam ukopat mohli.

Reagovat
Martin9719

Budeš platit 50.

Reagovat
John Obi Mikel

Pavel Černý 6. ligový gól

Reagovat
Kily

uff, až někdo vydá český fotbalový slovník a zahrne do něj slovo nepoučitelný, tak tam bude náš znak, klasicky jsme po prvním gólu vypnuli a čekali, co bude

Reagovat
ACSeRw!n

Zbrojovka

Reagovat
Kuba94

Ta holomajzna včera ze strany Kurvinska byl děs, tak snad s Třincem nebude žádné překvapení a půjdeme z prvního místa. Klasicky jak hrajeme v tv a o lepší umístění, teď o postup tak hrajeme velkou pejču. Ten Shön z Varnsdorfu zahrál obstojně.

Reagovat
Greny

Snad spadneme, někdo dá Bartonkovi do držky a on to konečně prodá...

Stejně nemá smysl se udržet - odhody - Alli, Ševčík, Souček, Falta, Tijani, Blecha, beztak i Endl a nikoho by nekoupil

Nemáme sportovního manažera už i Požár se na něj vysral po té jeho akci s trenérem kdy z něj udělal totálního kokota .. jen škoda že se nedozvíme zda by Pozarova(Klusáček) volba byla lepší než Bartonkova (Hašek)

Reagovat
kilobyte

Tak určitě by ta volba nebyla horší.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Klusáček by horší nebyl. A máš pravdu v tom, že když sestoupíte, tak jste v piči uplně, protože ty zmíněné odchody, to pro vaše ambice bude konečná.

A rýsuje se nějaký zájemce? Nebo to bude mít Bartoněk na věky věků

Reagovat
Greny

Zájemců už bylo několik, ale vždy to padlo...

Nechtěl udělat audit, chtěl by po prodeji mít ještě nějaké pravomoci v klubu na mládež atd...

Údajně dluží hráčům od ledna výplaty dostávají jen někteří a dalším lidem a subjektům

Napíšu něco strašné hnusnyho ..

Asi to bude mít do smrti, bohužel pro něj, naštěstí pro klub to nemusí trvat dlouho

Reagovat
kilobyte

Tak jestli hráčům nezaplatí a nebo se s nimi nedomluví, tak nedostanou licenci na příští sezónu, ne?

Reagovat
Greny

To zaplatí z prodeje hráčů beztak, nebo to udělá klasický na zmrda a napaří jim pokuty za to že sestoupili

Reagovat
kilobyte

Tak ty pokuty musí mít podchycené ve smlouvách a pochybuji, že by měli ve smlouvách tak vysoké možné pokuty.

Takže jedině ten prodej. Ale když potřebuješ prodat, tak se hned hůř vyjednává. Nic dobrého vás nečeká.

Reagovat
Salfovic

Určitě, Brno není Slavie, to klidně pošlou do hajzlu.

Reagovat
Martin9719

Ten Hapal bere drogy? Prej "byli jsme lepsi, vyhrál šťastnější". Druhá půle 0 střel na bránu.

Reagovat
ratusek

Hapal je mimoň. Snad mu nikdo z ostatních týmů nevolal, že nasadil mladé hráče

Reagovat
oli9

Řezníček prý při sestupu do Slovácka na rok. To bych bral

Reagovat
lampas

Pro Slovácko bohužel dobrá posila

Reagovat
Coutinho10

srdcař

Reagovat
Greny

Tak pro nás udělal víc než kdokoli jiný, vrátil se i do druhé ligy ... Že je majitel curak za to nemůže... Všichni to ví i ten Požár ale on si dělá vše po svým ...

To mu nebudu vyčítat a ještě mu poděkuju za ty léta u nas

Reagovat
Salfovic

Nejstarší tým v Evropě

Reagovat
kilobyte

Vecheta jim kazil průměr, tak ho nahradí Řezníček.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Snad prodáme Vechetu i Jurošku, aby nezabírali místo starým

Reagovat
ratusek

Reagovat
oli9

Bohužel, Reznicka na rok ovšem v poho. Potřebujeme góly a raději vedle něj uvidím růst fotbalove Jurosku než Vechetu. A bohužel hrát jen na dva mladochy... To by nedopadlo dobře už teď nemáme útok

Reagovat
Cotton

Tak kolik týmů mu pak ještě bude chybět?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele