FORTUNA:LIGA - souhrn 20. kola: Slavia zklamala v Teplicích, Plzeň na Slovácku

18.02.2023, 17:03, aktualizováno 19.02.2023, 19:59
Komentáře a souhrny

Slavii se nepovedl duel v Teplicích, remizovala 1:1, přesto zůstává na čele, poněvadž Plzeň v neděli prohrála na půdě Slovácka. Další výhru zaznamenala Sparta, tentokrát nad Jabloncem. Olomouc na hřišti Liberce neudržela vedení a nakonec si odváží pouze bod po remíze 2:2. Mladá Boleslav na vlastním hřišti jakožto hostující zdolala Hradec Králové. Baník Ostrava nestačil na Brno...

Sparta Praha - FK Jablonec 3:0

19.02.2023 18:00

Góly: 31. Lukáš Haraslín, 55. Jan Kuchta, 71. Lukáš Haraslín

Sparta využila zaváhání vedoucí dvojice a přiblížila se prvnímu místu na pět bodů poté, co si s Jabloncem poradila snadno 3:0. V první půli otevřel skóre Haraslín, po přestávce už hosté neměli nárok a dalšími brankami se ukázali Kuchta a znovu Haraslín.

Na úvodní vzrušení se čekalo něco přes čtvrt hodiny. Poté Kuchta neproměnil nájezd na Hanuše, navíc pomezní odmával postavení mimo hru. Po půlhodině už se Letná radovala. Jablonečtí nebránili zrovna nejlépe, čehož ke své souhře využili Sadílek se Zeleným. Míč se nakonec dostal až k Lukáši Haraslínovi, jehož přízemní střela se pro Hanuše stala příliš velkým soustem.

V závěru první půle předvedli sparťani velké zaváhání - jmenovitě Krejčí zpětnou hlavičkou předal balón Chramostovi. Ten toho sice nevyužil ke gólovému úniku, avšak připravil situaci pro Šulce. Jenže ani ten neukázal instinkt zabijáka a nechal se vychytat Kovářem. Hosty to mohlo mrzet o to více proto, že po přestávce přišla ofenzivní smršť Letenských.

Zeleného hlavička ještě minula prostor mezi třemi tyčemi, Minčevovu tečovanou ránu zase reflexivně vytěsnil Hanuš stejně jako Haraslínovu příležitost. Následně gólman Severočechů předvedl nejistý zákrok proti Wiesnerově střele a dal tak příležitost k dorážce Janu Kuchtovi, jenž jí nepohrdnul a podruhé rozjásal ochozy.

Ani dvougólové vedení Priskeho svěřencům nestačilo a pokračovali v nátlaku. Kuchta po Minčevově pobídce zakončoval do tyče, jen o tři minuty později orazítkoval sparťanský útočník i druhou polovinu brankové konstrukce. Kuchtovi zřejmě nebyl druhý gól přán, ještě než odešel ze hřiště totiž spálil další příležitost.

Co nezvládl on, to dokonal Lukáš Haraslín. Ten využil kombinace Jankta s Lacim a na rozdíl od své první branky tentokráte svou ránu zvednul, díky čemuž vymetl horní růžek Hanušovy svatyně. Ten se nenudil ani v následujících minutách, musel si totiž poradit se Sadílkovým pokusem. Naopak jeho protějšek měl podstatně klidnější utkání, vyděsil se znovu až v nastavení, kdy Štěpánkův obstřel minul jeho bránu jen o kousek.

Sparta je díky třetímu vítězství v řadě na dostřel jednoho zápasu druhé Plzni, na Slavii ztrácí pět bodů.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FC Trinity Zlín 2:1

19.02.2023 15:00

Góly: 7. Dominik Janošek, 69. Ladislav Krobot - 90+5. Neđeljko Kovinić

Ačkoliv si Pardubice v samotném závěru situaci pořádně zkomplikovaly a do poslední vteřiny se strachovaly o tříbodový zisk, povedlo se jim nakonec Zlín v důležitém záchranářském souboji porazit a bodově se tak na něj dotáhnout.

První gól zápasu, který byl zároveň premiérovou trefou Východočechů na svém nově otevřeném stadionu, přišel už v sedmé minutě. Dominik Janošek si dobře udělal prosto ve větší vzdálenosti od brány a ještě lépe si počínal při střele. Ta měla rychlost i umístění a skončila mimo dosah gólmana.

Uklidnění pro domácí přišlo po necelých sedmdesáti minutách hry, kdy Hlavatého centr šikovně tečoval Hranáč. Na toho se sice štěstěna neusmála, avšak po odrazu od tyče se dostal k balónu Ladislav Krobot, jemuž už nečinilo žádné potíže doklepnout jej za brankovou čáru.

Během závěrečné čtvrthodiny pohrdl dvakrát šancí na pojistku Sychra, a tak přišla naděje pro ševce. V páté minutě nastavení série šťastných odrazů vedla k tomu, že míč vyplaval před Nedeljkou Kovinićem, jenž této situace využil ke vstřelení prvního ligového gólu.

Pardubičtí nakonec přežili masivní závěrečný tlak hostí a podruhé v řadě zvítězili, díky čemuž v tabulce mají již stejně bodů jako právě Zlín. Na třináctou pozici zaručující záchranu ztrácí už jen tři body.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 1:0

19.02.2023 15:00

Góly: 84. Roman Potočný

Uplynulý víkend přinesl premiérovou bodovou i posledním dvěma týmům FORTUNA:LIGY. Den po remíze Teplic se Slavií se dočkaly i České Budějovice, které získaly dokonce tři poté, co na domácím hřišti zaskočily Bohemians.

Hned v páté minutě se přitom mohli Klokani dostat do vedení, kdyby Dostálovu střelu nezneškodnil Janáček. Činil se i na opačném konci hřiště Jedlička, jenž po uplynutí dvaceti minut dvakrát zastavil Adedirana. Štěstí měl hostující gólman při přímáku Hory, ten totiž letěl jen těsně vedle.

Hra se přelévala ze strany na stranu a otevřít skóre mohl i Puškáč, proti němuž opět zasáhl Janáček. Jelikož v závěru poločasu pohrdli svými šancemi Adediran i Škoda, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu. Po návratu z nich chyběl jen kousek Puškáčově hlavičce, pak už přebralo otěže zápasů Dynamo.

Škoda ani Adediran Střelecký ostrov nerozjásali, povedlo se to však ve čtyřiaosmdesáté minutě Romanu Potočnému. Ten se dostal k balónu po Jedličkově zákroku proti Adediranovi a bez větších potíží jej dopravil do sítě. Jihočeši se tak díky vítězství dostali z barážových pozic, Bohemians stále drží první šestku.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 2:0

19.02.2023 15:00

Góly: 26. Vlastimil Daníček, 63. Milan Petržela

Po remíze Slavie v Teplicích se Plzeň mohla po dvou kolech vrátit na první místo ligové tabulky. Jenže místo smazání manka se rozdíl mezi Pražany a Západočechy zvětšil. Viktoria totiž nezvládla utkání v Uherském Hradišti, kde tamní Slovácko potvrdilo dobrou formu a po výsledku 2:0 zvítězilo potřetí ze čtyř jarních utkání.

V základní sestavě Plzně se poprvé od svého zimního příchodu ukázal útočník Vydra, avšak forvard se zkušenostmi z anglických soutěží nedostal v úvodu mnoho prostoru na to, aby se ukázal. Start duelu totiž vyšel lépe domácím. Ve 13. minutě zpoza pokutového územ tvrdě vypálil Vecheta, jehož projektil musel brankář Viktorie Staněk vyrazit na rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal Reinberk, po jeho pokusu spadl míč na břevno.

Po třetí zaznamenánihodné akci už stadion u řeky Moravy vybuchl nadšením. Po centrovaném balónu vznikl před bránou hostů zmatek. Po něm ještě Petrželův volej neprošel přes blokující hráče, avšak ihned poté práskl do meruny Daníček, který se přízemní střelou trefil ideálně, tedy mimo dosah Staňka. Až poté se konečně ukázala také ofenziva Západočechů, nicméně pokus Kopice ze 36. minuty zneškodnil gólman Slovácka Nguyen.

Do druhé půle už Viktoria vstoupila lépe, avšak žádnou vyloženou příležitost si nevypracovala. Po hodině hry se tak znovu radovali Moravané, kteří v 63. minutě vybojovali balón. Toho na levé straně využil Petržela, jenž driblinkem zamotal hlavu bránícímu Havlovi a následným zakončením po zemi na přední tyč zaskočil také ne zrovna ideálně připraveného Staňka.

Slovácko si vypracovalo dvougólový náskok, který se ukázal být dostatečným. Plzeň se snažila alespoň o korekci výsledku, nicméně z gólu se neradovala ani jednou. Jirka v 71. minutě po centru Vlkanovy netrefil bránu a do zámezí se míč odkutálel také v 87. minutě po závaru před Nguyenovou svatyní.

Plzeň tak zůstává na 45 bodech a místo jednoho bodu ztrácí po 20. kole na Slavii rovnou dva. Slovácko si zase upevnilo čtvrté místo a na nejbližší pronásledovatele má komfortnější náskok čtyř bodů.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slavia Praha 1:1

18.02.2023 18:00

Góly: 3. Tadeáš Vachoušek - 74. Stanislav Tecl (pen.)

Už na podzim obraly Teplice na svých Stínadlech Plzeň i Spartu, nyní si na severu Čech vylámala zuby také Slavia. Vedoucí mužstvo soutěže brzy prohrávalo, po změně stran mělo k dispozici hned dvě penalty. Sešívaní ovšem proměnili jen jednu z nich a zpět do Vršovic si odvezli jen bod za remízu.

Pražané si zavařili už ve třetí minutě. Olayinka chtěl míčem na obránce uklidnit hru, své spoluhráče ovšem našel v nedbalkách. Toho číhající hráči Teplic využili a Vachoušek se rázem řítil na gólmana Koláře, jehož také prostřelil. Slavia si v první půli vypracovala v podstatě jedinou šanci na vyrovnání, když Traorého tečovaná střela skončila na tyči. Sešívaní naopak mohli být rádi, že domácí v 16. minutě nezahrávali penaltu poté, co Urbanec soudě dle televizních záběrů trefil ruku Ogbua.

Také zkraje druhé půle se za defenzivou hostů zjevil Vachoušek, jenž následně hledal kolegu ve žlutém dresu před bránou. Zde nakonec nebezpečí z pohledu slávistů uhasil Ogbu, i tak ale nastřelením Koláře způsobil značné zmatky. Nedlouho poté o sobě dal poprvé vědět v pozdějších minutách důležitý Hronek. Jeho přihrávka na Olayinku způsobila pozdní skluz Urbance a penaltu pro Pražany. Tu ovšem zahodil Van Buren, jehož vychytal Grigar.

Zkušený lapka mezi třemi tyčemi Teplic se ovšem později moc nevyznamenal. Do souboje s Hronkem se totiž dostal pozdě a záložníka sešívaných podrazil. Jelikož se incident odehrál v pokutovém území domácích, kopala Slavia další pokutový kop. Ten si vzal tentokrát na starost Tecl, jenž se na rozdíl od Van Burena nemýlil.

Agilní Hronek se nakonec mohl stát hrdinou hostů. Poté, co obdržel přihrávku za obranu Teplic, chtěl kličkou přelstít Grigara, míč ale do brány neprocpal. Nepovedlo se to ani žádnému jinému svěřenci kouče Trpišovského. Závěrečný tlak Slavie tak vítěznou branku nepřinesl.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:1

18.02.2023 15:00

Góly: 48. Vasil Kušej

Děsivý zápas odehrála obrana Hradce Králové proti Mladé Boleslavi. "Votroci" několikrát totálně propadli a mohli děkovat svému brankáři Pavolu Bajzovi, jenž lapil řadu šancí soupeře. I tak Východočeši prohráli, neboť jednu ze svých několika příležitostí proměnil útočník Boleslavi Vasil Kušej.

Úvod sice vyšel lépe Hradci. Nejprve zahrozil Koubek, jehož přihrávku si do vlastní brány málem srazil stoper Boleslavi Šimek a jen přítomný gólman Šeda zabránil gólu, což se mu povedlo také po hlavičce Čiháka z rohového kopu. V následujících minutách ovšem dominoval tým vedený koučem Hoftychem. Po vystihnuté rozehrávce Východočechů se proti Kušejovi musel blýsknout Bajza, jenž nahradil indisponovaného Reichla. Mareček zase pálil těsně vedle a Fulnek z akrobatické dorážky po ráně Ladry z úhlu trefil tyč.

Ve 37. minutě pelášil na Bajzu Kušej, jenže úspěšnější byl znovu strážce hradecké svatyně. To už neplatilo krátce po změně stran, kdy centr Suchomela proskákal právě ke Kušejovi, který Bajzu konečně prostřelil - 0:1. Souboje střelce branky s jeho nemesis nicméně pokračovaly dál. K dalšímu střetu došlo v 58. minutě, kdy si pochvalu tentokrát vysloužil Bajza.

Až po hodině hry o sobě konečně dali vědět také Votroci, avšak Koubek po rohovém kopu vysoko přestřelil. A tak dopředu zase mohl pelášit Kušej, jenž při své akci ze 70. minuty udělal všechno skvěle. Tedy až na zakončení, které vystihl hrdina Východočechů Bajza. Ten vychytal také Jawa s Žitným a po závěrečném hvizdu měl plné právo pořádně seřvat své laxní spoluhráče.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 2:1

18.02.2023 15:00

Góly: 9. Jakub Řezníček, 65. Jakub Řezníček - 80. Matěj Šín

Napínavou bitvu v brněnském Králově Poli nakonec dopadla lépe pro domácí Zbrojovku, která tak zvítězila poprvé od zimní přestávky. Moravany k vítězství nasměrovala dvougólová opora Jakub Řezníček. Baník dokázal pouze snížit, a tak podruhé v řadě prohrál. Jeho sobotní přemožitel se navíc na Slezany bodově dotáhl v tabulce.

První zajímavý projektil v utkání vyslal hostující Plavšić, jenž ve čtvrté minutě přestřelil svatyni Brňanů. Do vedení však šli nedlouho poté domácí. Endl vyhrál důležitou hlavičku na hranici pokutového území, čehož využil Musa Alli k ideálnímu pasu před bránu, jenž zužitkoval produktivní Řezníček.

Útok Ostravanů i po inkasované brance táhl především Plavšić, avšak ani jeho druhý pokus se nevměstnal mezi tři tyče. Na druhé straně naopak evidentně chutnalo Řezníčkovi, jeho druhé rozvlnění sítě ovšem neplatilo kvůli ofsajdu. Ve 30. minutě měl s rohovým kopem Zbrojovky plné ruce práce gólman Baníku Laštůvka, Endl ale jeho chyby nevyužil, neboť hlavičkoval příliš vysoko.

Moravané nicméně dál větrali hostující obranu a hlavičce Hladíka po pasu od Alliho nechybělo mnoho. Nepřesně mířil také útočník Ostravanů Buchta, který zkoušel štěstí z otočky. A do brány se netrefil ani hlavičkující Řezníček, jehož příležitost uzavřela první půli.

Tu druhou nastartovaly dvě rány Kaloče, obě ovšem zneškodnil Berkovec. Zbrojovka přežila šance protivníka a po hodině hry opět sama udeřila. Hladík pláchl defenzivě Baníku, sám si na Laštůvku sice nepřišel, avšak dorážející Řezníček už se zblízka snad ani mýlit nemohl.

Domácí na tom mohli být ještě lépe, to by ale Alli musel lépe naložit s průnikovou přihrávkou od Alliho. Slezané za nepříznivého stavu vrhli všechny síly do ofenzivy a na hřiště se dostal také vysoký Tijani, který sváděl souboje se svým jmenovcem v červeném dresu. V 70. minutě útočník Baníku nebezpečně hlavičkoval, jenže těsně minul bránu.

O deset minut později se už přesně trefil Šín, jenž zužitkoval centr Fleišmana z levé strany a přízemní střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Do dvougólového vedení chtěl Brno vrátit Pachlopník, avšak obstřel mu ideálně nevyšel. V nastavení mohli vyrovnat Plavšić s Tijanim, oba ovšem vychytal Berkovec.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:2

18.02.2023 15:00

Góly: 2. Ľubomír Tupta, 78. Lukáš Červ - 20. Mojmír Chytil (pen.), 55. Jan Navrátil

Liberec šel proti olomoucké Sigmě do vedení, nakonec ale mohl být rád za konečnou remízu. Hanáci totiž skóre u Nisy otočili a o vítězství přišli podle mnohých kvůli brankáři Jakubovi Trefilovi, jehož hráči Slovanu dvakrát překonali střelami z dálky.

Poprvé lovil Trefil míč z vlastní svatyně již ve druhé minutě hry. Odražený balón po rohovém kopu napálil za pokutovým územím Tupta a strážce hostující svatyně se jen proletěl vzduchem. Sigma se však nepříjemným políčkem nechtěla nechat zaskočit. Okamžitě hodlal skóre vyrovnat a zprvu akcie Liberce držel jen gólman Vliegen, který zneškodnil jak přízemní pokus Chytila, tak také ránu Beneše.

Další volej Slámy ještě proletěl kolem brány Severočechů, nakonec se ovšem Hanákům podařilo srovnat ještě před uplynutím 20 minut. Navrátil vystihl rozehrávku Slovanu a jeho postup vpřed zastavil nedovoleným zákrokem Vliegen. Hosté dostali k dispozici penaltu, kterou s přehledem proměnil Chytil. Domácí tak mohli litovat, že chvíli předtím spadl Preislerův centr na břevno a z následného závaru nic nebylo.

Divoký úvod střetnutí vystřídala hlušší pasáž. Vody tak až na konci prvního poločasu rozčeřil stoper Olomouce Vraštil, po jehož skluzu se vzduchem proletěl křídelník Liberce Ghali. Hlavní arbitr chtěl Vraštila nejprve vyloučit, nicméně po zhlédnutí videozáznamu si rozmyslel původní verdikt a zadák Sigmy viděl místo červené "pouze" žlutou kartu.

Po změně stran zase hosté prosili sudího, aby v jejich prospěch nařídil další pokutový kop. Rozhodčí však usoudil, že Prebsl si ve vlastní šestnáctce nastřelil ruku sám, což pravidla dovolují. Hanáci si ale poradili i bez penalty. Sláma poslal v 55. minutě centr před bránu, kde si ideálně naběhl Navrátil - 1:2.

Tři body však Olomouc na Hanou nakonec nedovezla. V 68. minutě se ještě po rohovém kopu neprosadil Valenta, jehož hlavička skončila v náruči Trefila, poté už však brankář Sigmy kapituloval. Překonal jej Červ, a to střelou, která sice mířila do břevna, zároveň však šla doprostřed. Fanoušci Sigmy tak už spekulují, zda by v dalším kole nemohl dostat šanci jiný gólman.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
20
15
2
3
61 : 16
47
2
Viktoria Plzeň
20
14
3
3
40 : 16
45
3
Sparta Praha
20
12
6
2
44 : 19
42
4
1. FC Slovácko
20
9
5
6
24 : 27
32
5
Sigma Olomouc
20
7
7
6
30 : 23
28
6
Bohemians Praha 1905
20
8
4
8
33 : 36
28
7
FC Hradec Králové
20
8
3
9
23 : 25
27
8
Slovan Liberec
20
7
5
8
26 : 25
26
9
FK Mladá Boleslav
20
7
5
8
28 : 29
26
10
Baník Ostrava
20
6
6
8
34 : 29
24
11
Zbrojovka Brno
20
7
3
10
30 : 40
24
12
Dynamo České Budějovice
20
6
3
11
19 : 35
21
13
FK Jablonec
20
5
5
10
27 : 38
20
14
FK Teplice
20
5
5
10
25 : 45
20
15
FC Trinity Zlín
20
3
8
9
21 : 36
17
16
FK Pardubice
20
5
2
13
17 : 43
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (173)

Přidat komentář
C-M@ster

Kolik borec zaplatil za reklamu na song v kotli Baníku?

https://youtu.be/77uak6cLUiI

Reagovat
Kepy_FCB

To je naše věc...

Reagovat
ratusek

A prý že se zlepšujeme. Rekulérně jsme zabředli do boje o to, abychom se vyhnuli poslední skupině. At už tady nikdo nepíše ohledně top6. Zoufalci

Reagovat
Stannis Baratheon

Mimo realitu už jste bohužel delší dobu.

Reagovat
verv

Klasickej Hapal, chvíli to vypadá celkem nadějně, má i nějaký výsledky a pak se z toho stane nekoukatelná sračka.

Reagovat
ratusek

Jo taky ho nevidím jako budoucnost. Jít s ním do nové sezony by byl omyl. Ale oni ho nevyrazí, stejně není náhrada a takžš letošní sezona v prdeli. A příští, jelikož ho vyrazí tak po 10 kolech už tqky. A to je furt dokola několik let a takhle si tady žijeme.

Ale věřím tomu, že pod Mikloškem dojde v létě k radikálnímu řezu a zbavíme se zoufalců, co na to nemají a budem stavět na těch, co za nás chtějí bojovat a na mladejch. A konečně se už vysrat na hostovačky. Jedna jediná hostovačka Plavšiče se jakštakš povedla, zbytek jedna velká nula už několik let

Reagovat
Greny

Můžu se zeptat kdo jsou Ti zoufalci?

Ja jen koho chcete nahrazovat... V první řadě budete muset sehnat křídla protože obe vám odejdou.

A pak kdo ? Oba krajní obránci? Já jen že ostatní jsou snad kolem 20-25 let

Reagovat
ratusek

Ráno z PC ti odpovím. tolik se mi přes mobil na tuhle super mobilní verzi toho psát nechce

Reagovat
ratusek

Osobně bych nahradil Fleišmana, to není zoufalec, ale věk nezastavíš a musíme tam zabudovávat nějakou náhradu. Kterou ovšem Sehič není, takže toho bych se zbavil, jako třetí volba a záskok na beka či křídlo by mohl zůstat.

Juroška mi připomíná Dostála od klokana. Bojovník, dříč, nic nevypustí, žere trávu, ale to je dobré pro týmy středu tabulky. Což teď sice jsme, ale do budoucna snad chceme být jinde.

Ke Caudovi se ani radši nebudu vyjadřovat. Zabírá místo Jaroňovi, který musí prostě hrávat od začátku. Hůře než Cadu tam hrát nebude a je to náš odchovanec.

Boula jako záskok dobrý, ale do základu né.

Osobně si myslím, že to chce levého beka, asi i pravého, křídla do rotace, ale ne na ukor Jaroně. Nějakého tvůrce ke Kaločovi. Což nevím, jeslti ještě někdy naplní Tetour. A utokem po odchodu Laca si nejsem jist, ale Klíma je kvalitní, takže na něm bych se to nebál stavět a když byl Laco minule zraněn, tak ho plnohodnotně nahradil.

Šín, Buchta, Jaroň jako ofenzivní část zálohy je sen. Před nimi někdo, kdo to umí zužitkovat (klidně Klíma) a bude to dobrý.

Reagovat
meno

Jarošíka bych vám přál.

Reagovat
bobis21

Z toho bolely oči a došla flaška. Fakt nevím, jakým způsobem chtěl Baník vlastně dát gól. Jediný plán je "doufej že Plavšič něco vymyslí", což překvapivě na ligu není dost dobrá taktika.

Snad Šín bude dostávat co nejvíc prostoru (samozřejmě nevím jak na tom teď je fyzicky) a nebude to další mladý, kterého zabijeme tím, že bude jen vysedávat.

Co myslíte, skončí před námi Kozel i Vrba?

Reagovat
Pablos

Vrba asi né, Kozel by měl no.

Reagovat
KingMaster13

Liberec hraje strašně, to je fakt až zoufalství ale jestli nebudete sbírat body tak jo. Pokud by před Vámi skončil Vrba tak je to průser, protože by to znamenalo, že jste pravděpodobně sestoupili

Reagovat
Salfovic

To je ďábel ten Řezníček Kam by to asi mohl dotáhnout, kdyby to nebyl ožralej debil.

Reagovat
Kepy_FCB

Někdo tu v zimě psal že se vedení bojí přivést posily, že prý by rozhodili cosi nadějně se rodícího. Tak nějak. Dal jsem to jen deset minut po gólu dnes.

Tady vidíme že zakonzervovanej tým je jistá cesta do pekel. Opravdu úžasná výroční sezona, prohrát oba mače s Brnem, pochcat, poblít a zapálit ty šašky

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Průser. Jak z toho ven?

Reagovat
Kepy_FCB

Bělák ven!

Reagovat
bobis21

Cestu z toho vez jsme pošlapali před dvěma lety.

Pamatujete jak se nestavilo, že budeme hrát dlouhodobě nějakým stylem, který budeme zdokonalovat a na který budeme hráče dlouhodobě připravovat? Pak postupným zlepšováním hry v rámci toho systému budeme postupně zlepšovat i výsledky? Že stejným stylem bude hrát i celá akademie a Baník se tak nějakou tváří bude prezentovat dlouhodobě?

Pak se to celé zahodilo a od té doby je pro nezaujatého Baník jeden z nejméně zajímavých týmů ligy. Fotbal hrajeme na náhodu a doufáme, že ten jeden ofenzivní hráč ve formě nám zajistí body. Mladé do kádru žádné taky moc nepřidáváme, radši vezmeme hostovačky.

Já vím, já vím, co když to nebude fungovat a budou kvůli tomu teď horší výsledky. Co kdyby Baník kvůli tomu Baník skončil třeba 9.? (pozice v tabulce, na které jsme od toho celého upustili)

Překvapivě jsme 10. i bez toho

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

stačilo by začít přivádět hráče na posty, kde vás pálí bota a ne mít x ofenzivních záložníků a 0 defenzivních, x dobrejch hroťáků a 0 vlastních křídel, x stoperů a 0 pořádnejch levejch beků (kterým není 40).

V tom kádru je hodně velmi dobrejch individualit, ale zároveň o to víc slabin, hlavně záloha je absolutně špatně poskládaná.

Reagovat
Martin9719

Pan Mikloško to bohužel vede jak to vede. Myslím, že by měl skončit, Vrba taky nedostal víc času.

Reagovat
andrew96

Je tam 4 měsíce.

Reagovat
ratusek

Naopak pod Mikloškem začaly fungovat interní procesy, co před tím nefungovaly. On zdědil zoufale složenej mančaft, věřím tomu, že udělá radikální řez a zbaví se těch podprůměráků. Akorát se to má dělat po dohodě s trenérem a tím snad Hapal dál nebude

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Koho by sis představoval v roli trenéra? Já už nevím, kdo by se hodil do našeho regionu. Vrba, do kterého jsem vkládal veškeré naděje, skončila fiaskem. Není vina někde jinde?

Reagovat
ratusek

máš pravdu. Sám nevím koho. Je to dané i tím, že ten kádr není složen dobře a může tady psát někdo něco o tom, že máme kádr na TOP6 nebo dokonce hned v závěsu za velkou trojkou. kdyby to byla pravda, tak by byla chyba v trenérech. Ale řekl bych, že to bude půl na půl. ještě se nenašel trenér, který by z nás vyždímal maximum. Přitom když ti hráči chtějí, tak hrají pohledný, rychlý fotbal. Nevím kdo to v nich brzdí, jestli ty připosrané taktiky trenérů? Fakt nevím. Začarovaný kruh

Reagovat
Axelrose

Nejlepšího trenéra, kterého jste mohli mít, jste bohužel vyhodili už dávno. Měli jste dát Svědíkovi víc času.

Reagovat
Kepy_FCB

Poslechl jsem si ty dva hodinový rozhovory s ním na YouTube. Že by mě nějak přesvědčil o vizi se říct nedá. Má a ještě bude mít dlouhou dobu hájení ale fakt nevím. Docela mám obavy že bude příliš spoléhat na odchovance, že jako v 70' a 80' to fungovalo tak musí i nyní, což může ale max na suterén tabulky...

Reagovat
pingla

V žádném průseru nejste, hrajete střed tabulky, což odpovídá tomu, na co máte. Akorát že vy si pořád dáváte ambice hrát o špičku

Reagovat
$dolar$

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
ZB 07

Kuba Řezníček Konečně jsme docela dobrý výkon přetavili v body, ale za posledních 20 minut bych nám nafackoval

Reagovat
Greny

Duležitý tři body, Tijani hral velmi dobře na to ze mel par treninku a je po zraneni.. a dost se mi zacina libit Endl na DZ, Richard z nej udela Soucka jen škoda ze se vykartoval na pristi zapas ...

Reagovat
soukup

no záleží kterýho Součka

Reagovat
Greny

Ono se to nezdá, ale Souček na hostování u nás ze Sparty je pro nás víc klíčový hráč než se zdá, bez něj to moc nefunguje takže je jedno zda toho nebo toho z WHU

Reagovat
soukup

jo, mně se náš Souček taky líbí, ale ten druhej by byl lepší

Reagovat
ZB 07

souhlas se vším, Tijani až na pár zaváhání výbornej.

Reagovat
Martin9719

Jsem to říkal, že jsme vám poslali jednoho z našich nejlepších, ne-li vůbec nejlepšího stopera.

Reagovat
John Obi Mikel

Tohle bylo hodně špatný. I v předchozích zápasech nás zachraňoval Kolář, tentokrát už to nevyšlo. Opět podcenění slabšího soupeře. Musíme se zlepšit.

Reagovat
Coutinho10

pravda ty venkovní zápasy nejsou dobrý...buď soupeře přestřílíme (gólově), ale hlavně doma, ale abysme něco o gól urvali jako Plzeň, tak to moc ne

Reagovat
Axelrose

Za ten výkon, jsme si nezasloužili ani ten bod.

V první půli byli na vystřídání snad všichni (tedy kromě Koláře), i když né všichni svou vinou. MvB těžko něco předvede, když mu nikdo nepřihraje.

Docela mi zatrnulo při tom zranění Holeše, to už jsem si fakt říkal, že se mu někdo mstí

Tak snad dneska Slovácko něco uválčí s Plzní . Jablonci moc nevěřím.

No a hlavně Pce rozdrtí Zlín

Reagovat
Kang & Kodos

Slavie čistá katastrofa. Proti nim obrana z ČFL, a za 100 minut akorát čtyři střely na bránu. Z toho půlka z penalt. Hronek ale až na ten poslední centr někam do města dobrej, měl podíl na obou penaltách. To nakonec bude další kopyto, který bude Slavii tahat

Reagovat
$dolar$

Nebude, protože bude vysedavat na lávce..

Reagovat
mrtvej ofsajd

Hronek hral dobře.

Reagovat
Posledni Kovboj

tomu se rika umlatit nekoho argumenty

Reagovat
mrtvej ofsajd

Strasnej výkon, velká pachuť. Obě penalty pisknul dobře, ale tu ruku bych teda pisknul taky. Jak je to ted s pravidly o ruce v takovýhle situaci? Vi někdo?

Pozitivum je výkon Zefeirose, ma dobrej pohyb, prunikovy přihrávky, techniku. Ten me bude bavit.

Provod je bohužel dost mimo, Pech, D. Jurasek taky.

Reagovat
mistr129

Já to videl jen jednou, ale nebylo to v místě, kde je běžně rukav? To se pak bere jako rameno

Reagovat
r.mrazik

Cože??

Reagovat
inferno08

Tak v tom případě bych hrál už jen s dlouhým rukávem

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Axelrose

Nevím, já bych jí písknul taky, ale nevím jak to mají v pravidlech.

Zefeiros bude dobrý, jen se s nimi musí ještě sehrát a podle mého bylo vidět, že mu spoluhráči zatím moc "nevěří.

Jinak výkon byl ještě větší bída, než u nás v Pcích. Ono, ani proti Brnu to nebyla žádná hitparáda.

Reagovat
Rothbard

Opravte si nadpis prosím.

Slavia potěšila v Teplicích.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Mirek na tenisu

Ztráta Slavie vždy potěší. Už jen kvůli Trpišovic a jeho rádcům. Tolik asistentů nemají ani v Barce nebo Bayernu! Köstl, Řehák, Kovář, Houštecký, občas do toho kecá Vlček a dokonce už i Búřil Nechtěl bych se těm komikům skládat na výplaty. Trpišovic mi někdy připadá jak nesvéprávný, když z tribuny nebo přidané lavičky přiběhne Houštecký a vypouští ty slinty.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Martin9719

Víc motivace na zítřek už mít nemůžeme. Jsem velice zvědav jak k tomu přistoupíme.

Reagovat
ratusek

Jsem ti to psal, že Slavia bude ztrácet hlavně venku a hned první zápas se to potvrdilo. Titul máte ve vlastních rukách

Reagovat
Martin9719

Dneska bych to vážně nečekal, spíš 0:4 s tím co hrajou Teplice. Spíš to bylo ale tím jak je Slavie marná než výkonem Teplic. Stopeři jsou pořád k smíchu, ten Ogbu ničím nevyniká, Santos má alespoň rychlost. Van Buren taky není dlouhodobý řešení, Traorého bude asi Trpiš stavět dokud sám neukončí kariéru a křídla tragický.

Reagovat
twl

Já jsem bez motivace,když píská Zelinka a u varu je machalek.Zelinka jako fizl bude hru kouskovat .

Reagovat
Martin9719

Tady mi přijde že už neumí pískat nikdo, takže to je jedno. Ty co něco uměli ukončili kariéru nebo je vyhnali nebo se na to vy*rali. Dokazuje to i návrat tragickýho Orla u kterýho už bych čekal, že si neškrtne.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
monty25

OT: Funguje vám Twitter?

Reagovat
Neon

jako obecně, nebo že v záložce "pro vás" se zobrazuje víc věcí a okamžitě od lidí, co sleduju, než v záložce "sledování"? nebo druhý extrém, v záložce "pro vás" se neukazují věci mladší 24 hodin?

Reagovat
monty25

Mně se tam teď už asi hodinu neukázal žádný nový tweet. A když jsem šel na profil Teplic, abych použil jejich tweet k citaci, tak se mi to sice odeslalo, ale nikde to nevidím...

Reagovat
monty25

Tak až teď mi to zase jde.

Reagovat
Uwe háže buly

Ne

Reagovat
Salfovic

Pěkně Slávie, to se sázkovky zase napakovaly

Reagovat
monty25

Tak oproti dnešnímu slalomu žen na MS to až takové překvapení není. Tam byl na vítězku kurz 195.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Pablos

Já tu remízu tipoval… sice 2:2 ale stejnak nevsadil a kdybych vsadil, tak dám 3,5g vice v zapasu… takže jo no, taky bych jim přidal

Reagovat
Mass

Stačilo se podívat jak hrály Tepláky s Plzní a Spartou, co?

Reagovat
$dolar$

Klima

Však se toho Ogbu nohou ani nedotknul

Reagovat
Greny

On řekl že si to nastřelil sám?

Reagovat
$dolar$

Jo

Reagovat
Greny

to

Reagovat
Greny

To ne... Asi by si měl od zápasu Slavie odpočinout už na konci podzimu vyhodnotil všechny sporné situace pro Slavii s Bohemkou

Reagovat
Rizek

Jako tohle byla sviňárna sezony. A on je ještě schopný to obhájit. Uvidíme, co Příhoda, ale nepřekvapilo by mě, kdyby ho nějak přikryl.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasikej Klíma jako na podzim s Bohemkou kdy pomohl Slavii a pak dostal trest.

Spousta objektivnich Slavistů říká, že ji měl písknout. Bohužel jsou mezi nami tací kteří budou říkat něco o rukávu

Reagovat
Mirek na tenisu

Kádr Baníku na 10 flek samozřejmě nepatří. Něco v tom klubu ale neladí. Jednoduché to mají trenéři co mají 11 fotbalistů a tři jakž takž náhradníky. Hapal je další který neumí trefit sestavu ani taktiku. Dneska hořela obrana. Když měl hrát s Gablonz Fleišman, slabší v bránění, rozdílový v kombinaci a finálce, postavil Sehice. Dnes by se spíš hodil ten jugoš a dál tam Flašku. Zase hořeli stopeři, jako minule. Nadějně se jevil Mišković a on ho vyndá po slabším výkonu doma. Postaví kombinaci na Boulovi atd. Brno to nakonec s klikou uhaluzilo. Jako Zlín. S takovými soupeři je povinností Baníku vyhrávat.

Reagovat
Kepy_FCB

Na 10.ne ale na 9. už jo

Reagovat
Sosi

Njn, Hapal nema Almasiho a je v prdeli stejne jak Vrba...

Reagovat
Kepy_FCB

Kozlomajznaball baví 1450 diváků v Liberci

Reagovat
Imos

tam je hlubší problém, že v kozlomajzně

Reagovat
ACSMan

Zkoumala se přihrávka před 2. penaltou slavie? Přemýšlel jsem jestli to nebyl náhodou offside

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl, zapoměl se tam Hyčka (jestli se nepletu) na pravé straně

Reagovat
Mass

Teplice doma dokázaly remizovat taky s Plzní i Spartou, takže to vypadá, že když přijde na stadion víc lidí, tak se dokážou hecnout. Teplice i s improvizovanou defenzivní řadou dokázaly ubránit nejlíp střílející tým ligy, takže je pro mě trochu s podivem, jaktože jsou schopní dostávat takové náklady od Liberce nebo Baníku. Na druhou stranu výkon některých hráčů Slavie opravdu dobrý nebyl, hlavně ti co se vrátili po zranění (Pech, Provod, Schranz) působili jak mátohy a Van Buren s Ewertonem taky neukázali, že chtějí do základu. Hronek se snažil, ale bránu jako obykle netrefil. Příští zápas už s Lingrem, Holešem, Ševčíkem a Oscarem v záloze bude mnohem lepší.

Reagovat
Coutinho10

ale s Baníkem dostali bura, ale jakou návštěvu měli, tak nevím, ale jo, na top 3 se nahecujou a pak prohrávají s průměrem a podprůměrem, to je nejbolestivější toto, tyhle týmy, který tam jsou jenom od toho, aby škodili

Reagovat
ratusek

takhle to má většina týmů. Na nejlepší se hecnout a pak s týmama okolo sebe nebo pod sebou prohrát

Reagovat
Coutinho10

j, je to dost frustrující jako takto, pokud to tak mají, tak ok, když to jako favoriti zvládnem, to mi nevadí , ale pokud se jim povede docílit toho, co chtějí, tak už mi to vadí

Reagovat
Ahoso Widaho

Nechcete tady brečet, že se na vás ostatní týmy víc namotivují, že ne?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Coutinho10

Je to trochu frustrující, když to odsereš, ale je to příděl velkých týmů, takže to musíme akceptovat...včera to bylo od nás slabý, takže jsme si 3 body nezasloužili

Reagovat
Keeper117

Pretože s tímami okolo seba musia aspoň trochu tvoriť čo tam reálne nemá kto okrem Gninga ktorý je tiež skôr do protiútokov tým pádom strácajú ľahko lopty a v trochu otvorenejšej hre už nevedia brániť a dostávajú góly

Reagovat
smazaný uživatel

Se Spartou Teplice remizovaly, když si teprve zvykala na Priskeho fotbal, byla v "krizi" a ztrácela skoro s každým, např. předtím byla remíza doma s Bohemkou a ta po pár měsících dostala šestku a mohla za to být ještě ráda. Ta včerejší sestava Teplic (napůl jejich béčko) by se současnou Spartou byla ráda za jednociferné skóre.

Reagovat
ratusek

at vám dají soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Až v září v LM. Do té doby to budou zápasy o ničem.

Reagovat
ratusek

liga už ztratila náboj. At vám ten titul dají rovnou. Takhle zbytečně riskujete zranění

Reagovat
Pablos

Reagovat
andrew96

Sparťané, jak moc užíváte web klubu? To je šílenost, všechno podléhá přihlášení, samá videa, nic si nelze přečíst.

Reagovat
Kang & Kodos

Vůbec. Leda kvůli lístkům, když se jednou za čas zvednu z gauče. Akorát když se tam zaregistruješ pod fejkovým jménem, tak jdeš na fotbal jako (např.) Adolf Hitler, nebo si musíš změnit jméno účtu.

Každopádně je to strašný.

Reagovat
Bechy1893

Minimálně..je to jak říkáš. Většinou jedu přes appku. Web je o hovne

Reagovat
smazaný uživatel

Nabízet obsah až po přihlášení je totál blbost, kterou taky nechápu. Kdyby pro přihlášené byl nějaký nadstandard - třeba přístup do archivu nebo tak něco, tak to smysl dává. Já účet založený mám, takže limity nepociťuji. Kouknout tam jdu tak jednou za dva týdny a třeba půl hodiny tam vydržím, což není mnoho. Je to takové "marketingové", tedy bez ducha.

Ale úplně nejhorší je ten karusel - to já tak nenávidím. Místo normální nabídky článků musím čekat, až se to přelistuje, a když mě něco zaujme, nestačím přečíst, co se na tom obrázku píše a už mi tam skočí další.

Takže moc to tom rád nemám. Třeba si to tu přečtou a něco s tím udělají

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dík, namachrovanej buzerante!

Reagovat
$$CaptainKokotko

To mě poser. My už máme náskok 4body. Super zápas.

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
Slovácký trojboj

SLOVÁCKO

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

K titulku: Plzeň na Slovácku nezklamala. Na Slovácko se vyhrávat nejezdí

Reagovat
oli9

Slovácko Plzeň absolutně nic... Jinak Chorý, Mosquera to jsou panečku curaci

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
ratusek

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Mass

To si zjistil až teď? Tihle dva vždycky byli. Chorý hraje zákeřně a sám simuluje, Mosquera simuluje a když mu to někdo vyčte, tak si neváhá stěžovat na rasismus.

Reagovat
oli9

Nezjistil, jen mi to opět potvrdili a o to víc jsem si jich všímal

Reagovat
Martin9719

Tak takhle přátelé ne! Po tom co můžeme jít do čela předvedeme výkon opět lážo plážo na přes držku. Vlastně jsem původně nic jinýho ani nečekal, ale ta ztráta Slavie mě dala jen falešný naděje.

1) Trenéři vůbec nevědí co s tím a je to vidět. Změna sestavy sice mohla pomoct ale ne v tomhle složení. Asi všichni vědí že Slovácko hraje 4231 a my postavíme 2 útočníky a celý zápas dostáváme uprostřed hřiště na prdel, protože máme o 1 hráče míň. Vydra uplně k ničemu, prohrává souboje a pohybově taky o ničem. Chorému hlavně vůbec nepomohl.

2) O půli čekáme co se změní a pouze vyndáme už několikátý zápas tragickýho Jemelku. Systém ale zůstane stejný.

3) Čím si zasloužil Vlkanova a Jirka vyndání ze sestavy po podzimu? Přitom dnes jediní hráči kteří byli schopni vytvořit alespoň 1 tutovou šanci, jinak nikdo. Navíc, pokud chybí jediný tvůrce hry Kalvach který dává hře řád a neposavíme tvořivého Vlkanovu který hraje i pod hrotem taky spíš z hloubky tak kdo tu hru bude tvořit? Vydra asi ne. A Bucha se na tu roli alá Stano Lobotka opravdu nehodí, protože taky kazí dost.

4) Pohyb. Chorý je asi ten poslední kdo za tenhle srab může. Když už na něj ten míč přiletí tak ho sklepne, ale nikdy mu nikdo nepomůže, všichni kolem něj vyklusávají nebo k němu ani nedoběhnou.

5) Obrana. Není to ani tak o stoperech, ale o prostoru před nimi, což je věc kterou jsem tady už zmiňoval jindy a opět dostaneme gól jako s Hradcem. Protože nemáme žádný odražený míče před našim vápnem a nikdo v tom prostoru není. To se dá zmínit i gól Pavelky - což byl opět nepohlídaný prostor a taky inkasovaný góly v LM.

6) Jak z toho ven? Vrátit se k tomu co alespoň zdánlivě fungovalo. Vlkanova musí do základu, jestli trenéři nevidí jakou má pro hru přínos tak ať si pustí 2. poločasy dnes a s Brnem. To samý Jirka - to je alespoň nějaká dynamika, ne jako Kopic kterýmu už to taky mimochodem dost odskakuje a v první půli tam těch 5 metrů od brány na brankový čáře asi čekal ty 3 vteřiny na písemný pozvání nebo nevím. Dál, klidně postavit Modoua - uprostřed zálohy chybí jakýkoli důraz. Sýkora v sestavě jakkoli je v pořádku.

Staněk - Holík, Hejda, Pernica, Havel (Sýkora) - Modou, Bucha - Jirka, Vlkanova, Mosquera (Pilař, Sýkora) - Chorý

Reagovat
ratusek

toho Vlkanovu nechápu. Suverénně jeden z nejlepších hráčů a vy ho vyndáte ze základu. To vypadá, že se nepohodli s trenérem. Případně má nějaké zranění, které mu nedovoluje hrát delší časový usek. Kdo ví.

Reagovat
Martin9719

Nemá zranění, za mě teda ani náhodou. Víš za co to má? Za to vypuštění souboje se Smržem ze zápasu s Hradcem, to je podle celý. Ale to, že ostatní brání na hovno, už Míša nevidí..

Reagovat
Martin9719

*podle mě celý

Reagovat
ratusek

Pardubice

Škoda Budějovic, ale aspon to bude zajímavější

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
JessePinkman

Jak škoda? Holt, ksyzcmas Potoka není, co řešit.

Reagovat
ratusek

Takže jste s ním spokojení?

Reagovat
JessePinkman

Ne, stále zůstává kriplem nad všema kriply. Ale včera hrdinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci to zakřiknout, ale začíná to vypadat, že v roce 2023 se svět vrací do normálu. Hrad opustí ruští a čínští agenti, Ronaldo má na kontě víc gólů než Messi a titul v nejsledovanější lize světa by se mohl po letech v exilu vrátit domů na Letnou.

Reagovat
Greny

Na to se těším, jak opustí hrát Číňani, ukáže se jak je Slavia a zda vůbec na ně ještě nějak napojena ...

Reagovat
dondinho

Tak to nezakřikni

P.S. zajímá po tom, jak dopadlo mistrovství světa, ještě někoho pseudosouboj Messi vs. Ronaldo ?

Reagovat
GabrielBatistuta

stary.eurofotbal.cz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Zdechlina

FCS Plzeň si ani nečuchla

Reagovat
JessePinkman

Roman Potočný je bůh. Dneska si tu držku v klidu vylej.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Martin9719

Bílek takticky popřel všechno pravdivé. Ale popravdě nic jinýho mu ani nezbývá, protože pustit tlak do kabiny to by byla konečná.

Reagovat
Snatus

Jak je na tom vůbec Kadlec v Žižkově? V přátelácích zas nehraje.

Reagovat
Keeper117

S Vlašimom dával fotky že hral

Reagovat
Uwe háže buly

Na podzim hrál z lavičky..

Reagovat
PBLead

vízek klasicky za kokota, jinak už to ten tlučhuba neumí.

Reagovat
Sosi

Jako v primym prenosu vyznel za totalniho curaka...

Reagovat
ratusek

to je debil

Reagovat
Spalovač šancí

Se toho nebojí

Reagovat
smazaný uživatel

To bych nechal na teplejch, jestli jim to tam pasuje nebo ne.

Reagovat
Greny

Berte to s nadsázkou ale ten asistent Priskeho je fotr toho lovce Lišáka z Novy?

Reagovat
Pablos

tak v tom případě s nadsázkou je to jeho máma

Reagovat
PBLead

Reagovat
MikeHavenaar

Spíš ten pravník od starýho Lebowskiho

Reagovat
Spalovač šancí

sice nevím, kdo to je (asistent, lovec, Lišák), ale asi jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

asistent, -a m. (asistentka, -y ž.) (z lat.) kdo provádí pomocné odborné práce; pomocný odborný pracovník na vysokých školách a ve vědeckých ústavech; (dř.) titul nižších úředníků: a. režie; a. na stavbě; a. v technické kanceláři; – a. katedry pozemního stavitelství; – policejní a.; soudní a.; poštovní a., a-ka; veř. spr. odborný a. učitelská a vědecká síla na vysokých školách, na klinikách a ve vědeckých ústavech; lékár. lékárník v prvních pěti letech odborné činnosti (podle starého zákona); – porodní a-ka žena oprávněná vykonávat praxi porodnickou; — asistentský příd.: a-é místo; a. plat; → podst. *asistentství, -í s. asistentura

lovec, -vce m. (lovkyně, -ě ž., 2. mn. -yň, -yní) kdo loví, kdo se zabývá lovem: l. divoké zvěře; pravěcí lovci, lovci mamutů; l. kamzíků; vášnivý, náruživý l.; l. perel; l. lebek; přen. expr. l. senzací, autogramů; l. ženských srdcí; lovci mikrobů vědci objevující mikroby

lišák, -a m. (6. mn. -cích) 1. samec lišky; expr. liška vůbec: ostražitý, lstivý, prohnaný, krvežíznivý l.; ferina l. 2. expr. vychytralý, lstivý člověk; vychytralec, chytrák, filuta: l. hostinský; → zdrob. lišáček, -čka m. (mn. 1. -čci, -čkové, 6. -čcích)

Reagovat
Witcher

Slavii se nepovedl duel v Olomouci, remizovala 1:1 a zřejmě přijde o část ze svého náskoku. Olomouc na hřišti Liberce dvakrát neudržela vedení a nakonec si odváží pouze bod po remíze 2:2,

Reagovat
Pablos

BAN (četl si článek)

Reagovat
Greny

Jak se chtěl pochlubit, že umí číst

Reagovat
fabec1222

Nové EF, nová doba

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem články na protest proti zdejšímu establishmentu začal číst a nepřestanu s touhle rebélií, dokud si na nový EF za 20 let nezvyknu.

Reagovat
Kily

návštěva ok, atmosféra byla fajn, tři body a k tomu vědomí, že vedle na zimáku měl vystoupení nějaký cirkus, takže je dost reálné, že se nám povedlo během poločasové pauzy prodat Pikula

Reagovat
ratusek

Příště už bude plný dům

Reagovat
Axelrose

No, dá se počítat jak s tím, že od vás bude plný kotel, tak i s tím, že na Baník si nějací blázni lístek za 2 litry koupí.

Čili také věřím že se to vyprodá.

Reagovat
Kily

Baník, Sparta a derby jsou tutovka, navíc bude lepší počasí (což tedy bude peklo, až nám tam bude celý zápas svítit do očí), podle mě pod čtyři tisíce už nepůjdeme

Reagovat
Axelrose

Jj, taky myslím. Na Slovácko bude taky plný dům a podle mého přijde hodně lidí i na Tepláky

Se sluncem máš pravdu, přemýšlím, že pošlu stížnost na město, památkáře, atd. Svítí zbytečně moc, měli by to přeměřit a případně omezit.

Reagovat
Axelrose

Souhlas, až na toho Pikula. Viděl jsem ho po zápase v teplákovce

Jinak super výkon, až na to prodloužení, které bylo navíc taky prodloužené.

Se hrálo snad 15 minut, místo šesti, ale je fakt, že v podstatě v kuse kopali rohy, tak se mu to asi nechtělo ukončit.

Reagovat
Kily

nebylo na té teplákovce napsané cosi jako Pardubice B? Proti němu je zlatý i Červenka, to bylo prostě kopyto, Pikul zatím dává zbytečnosti nový rozměr díky tomu, jak neskutečně u zadku má bránění, které se ani nesnaží předstírat... naštěstí Lima včera docela dobrý výkon, nic nevypustil, takže v Olomouci už to bude s Pikulem na lavičce

Reagovat
Axelrose

Akorát mám takový pocit, že si přitáhl Kováč, na základě nějaké předchozí zkušenosti (asi Karviná), takže to bude asi jeho oblíbenec.

Ale je fakt, že v té první půlce na to pěkně s..l a Chlumecký pak nestíhal.

Ale jinak výkon týmu dobrý, taktika dát o gol víc než soupeř taky sedí, tak doufejme, že se to projeví i bodově a dostaneme se z těch největších h...n co nejdřív

Reagovat
dejvikker

Já teda doufám, že v základu nebude Lima, ale mladej Sychra. Včera výbornej.

Reagovat
Kily

já bych určitě dal Limu, který zahrál slušně i směrem dozadu. Sychra hrál dobře, ale byl vidět hlavně směrem dopředu, kdy už to bylo o dva góly a Zlín to začal otevírat, takže tam měl volného prostoru asi jako Fillo v prvním poločase. Do Olomouce se určitě útočit nepojede, tam bude Lima od začátku podle mě platnější

Reagovat
Csaplárova past

Sparta titul?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
ratusek

To je nuda, Sparťanský válec se rozjel a už ho nic nezastaví

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdík už jim lezl do análu během MS, protože ví, že po konci Zemana na Hradě je otázka času, než se Čína na Slavii vykašle (tipnul bych to cca po jarní návštěvě Pavla na Taiwanu), tak potřebuje nového bohatého porušovatele lidských práv za majitele/sponzora.

Reagovat
kilobyte

Slávisti si vždycky hráli na morální vítěze, ale ono to bylo spíše o tom, že neměli příležitosti. Teď je mají a vlezli by do zadku komukoliv.

Reagovat
Muffi

Kde to jsme?

Vzali nam stary eurofotbal a clovek chce napsat Sparta do toho

Ctvrtstoleti nesnasis Banik a Spartu a pak si prejes, aby nahore hrali radsi oni nez Slavka, Slovacko a Plzen.

Je v lize vubec nekdo, kdo ma normalni majitele? Taxikar Bartonek ve Zbrojovce, Peltonec, Karl, sasci v Budejovicich.

Reagovat
ACSeRw!n

akademie pro Slavii a katarsky sponzori pro Slovacko, no pekny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele