FORTUNA:LIGA - preview 20. kola: Střídání stráží na čele?

18.02.2023, 09:08, aktualizováno 19.02.2023, 08:55
Previews
Jhon Mosquera a Tomáš Chorý (© twitter.com/fcviktorkaplzen)

Slavia zklamala v Teplicích a to je šance pro Plzeň - pokud mistr uspěje na půdě Slovácka, vrátí se na první místo. Do boje o titul se navíc může zapojit Sparta, pakliže zvládne souboj s Jabloncem. Existenční bitva bude k vidění v Pardubicích, body do boje o záchranu potřebují i České Budějovice...

FK Pardubice - FC Trinity Zlín

neděle 15:00

Pardubicím i Zlínu se v minulém kole podařilo do tabulky připsat důležité tři body. Vyhráno ovšem nemá ani jeden tým. Dál se totiž nachází u dna ligové tabulky. Jejich vzájemný střet tak bude nesmírně důležitý.

Teprve podruhé se Pardubice představí na svém zbrusu novém stadionu. Poté, co při domácí premiéře podlehly favorizované Slavii, se tentokrát pokusí navázat na týden staré vítězství v Mladé Boleslavi. "Kluci jednoznačně vědí, o co jde. Já do toho dávám klid, nepochybně jde o důležitý zápas. Jistě, ligových utkání je před námi ještě hodně, ale bitva proti Zlínu je pro vývoj v tabulce důležitá, stačí se na ni podívat," prohlásil trenér Východočechů Radoslav Kováč.

Zlín si v 19. kole poradil s Teplicemi, a byť dál zůstává na nelichotivé 15. přičce, na mužstva před sebou už tolik neztrácí. "Hráči zvládli výsledkově zápas s Teplicemi, za to jsme samozřejmě rádi. Zároveň ale víme, že jsme na začátku cesty. Zápasů nás čeká hodně, bodů je ve hře také hodně. Tím, v jakém postavení jsou oba týmy, bude zápas v Pardubicích zajímavější," řekl asistent hlavního trenéra Moravanů Víť Vrtělka.

Také v Pardubicích si Zlín bude muset poradit bez útočníka Libora Kozáka, jenž pyká za červenou kartu, kterou viděl před dvěma týdny v Jablonci. Vedle něj bude možná absentovat také levý bek Lukáš Bartošák. Východočeši postrádají obránce Marka Ichu a středopolaře Jana Jeřábka s Tomášem Solilem.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Niță - Mareš, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Tischler, Janošek, Hlavatý, Pikul - Černý

FC Trinity Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Fillo - Hrubý, Hlinka - Reiter, Janetzký, Čanturišvili - Balaj

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.11 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905

neděle 15:00

České Budějovice po třech jarních kolech stále čekají na vítězství. Zatímco Jihočechům teče do bot, Bohemians dál vzdorují předsezonním očekáváním a drží se v první polovině tabulky. Na jihu Čech by ovšem "Klokani" rádi odčinili poslední nezdar.

Výsledkově se budějovickému Dynamu moc nedaří, avšak herně mají na čem stavět. Alespoň soudě dle posledního utkání v Plzni, kde domácího favorita značně potrápili. Podle trenérů tedy není důvod k panice. "Na tabulku se moc nekoukám. A když ano, tak na to, kdo je nad námi. Vidíme zlepšení ve hře, posouváme se dál. To je pro nás to nejdůležitější a věříme, že přijdou i výsledky," prohlásil kouč Jihočechů Tomáš Zápotočný.

Bohemians první dva jarní zápasy zvládli, poté ovšem inkasovali nepříjemný direkt v pražském derby. Z něj se pokusí oklepat u soutoku Vltavy a Malše. "Musíme se vzpamatovat po vysoké porážce 2:6 se Spartou. Na druhou stranu jsme přišli jenom o tři body, věřím, že jsme se z toho poučili. Venku se nám daří, doufám, že to potvrdíme. Nepůjde to ale samo, Budějovice hrají o záchranu a na jaře ještě nebodovaly," vzkázal trenér Vršovických Jaroslav Veselý.

Také v Budějovicích si Klokani budou muset poradit bez stopera Daniela Köstla. Říznému fotbalistovi dál trvá trest za červenou kartu, kterou mu rozhodčí udělil před dvěma týdny v zápase s Hradcem Králové. Na marodce zůstává nedávná posila, obránce Jan Shejbal. Nejisté jsou starty zadáků Antoníka Křapky s Martinem Hálou a středopolaře Jana Morávka. Dynamu bude scházet pouze zraněný útočník Daniel Hais.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Janáček - Čolić, Havel, Králik, Skovajsa - Hora, M. Čermák - Jakub Matoušek, Hellebrand, Mršić - Škoda

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Dostál, Jindřišek, A. Čermák, Kovařík - Jan Matoušek, Drchal - Puškáč

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.61 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň

neděle 15:00

Díky zisku sedmi bodů z devíti možných se Slovácko za poslední tři kola vyšvihlo na čtvrté místo ligové tabulky. V neděli ovšem Uherskohradišťské čeká dosud nejtěžší protivník v průběhu jarní části ročníku. K řece Moravě dorazí Plzeň, která nechce ztratit z dohledu vedoucí příčku.

Zatímco na podzim se Slovácku v nejvyšší soutěži i kvůli nabitému programu tolik nedařilo, v roce 2023 dělá vše pro to, aby se zase vrátilo na pozice, které okupovalo v předchozích dvou letech. Nejprve Moravané splnili povinnost a porazili České Budějovice, poté se rozešli smírně s olomouckou Sigmou a před týdnem vydřeli výhru v Liberci.

Zdá se, že mužstvo z Uherského Hradiště se vrací do herní pohody. Náladu uvnitř klubu jistě zlepšilo také vyřešení několika záležitostí. Uzavřela se sága okolo obránce Michala Tomiče, jenž přestoupil do pražské Slavie. V kádru naopak setrval gólman Filip Nguyen, o jehož služby usilovali ve Vietnamu. Aktuálně tak Slovácko výrazněji trápí jen trest pro trenéra Martina Svědíka. Emotivní stratég neudržel v Liberci nervy na uzdě a za vulgární urážky adresované rozhodčímu nebude svůj tým dirigovat ve třech soutěžních utkáních.

I bez Svědíka si ale Moravané chtějí vyšlápnout na Plzeň. "Člověk se musí opravdu dobře vyspat, aby je nějak potrápil. Mně osobně se Viktoria zdá v domácím prostředí o hodně silnější. Myslím, že nějakou cestičku ke třem bodům dokážeme najít," doufá zkušený křídelník Milan Petržela, který v kariéře řadu let strávil právě na západě Čech.

Zatímco Slovácko od konce ledna vystoupalo tabulkou vzhůru, Plzeň o jednu příčku klesla. Zimní pauzu přečkala na vedoucí pozici, avšak hned na úvod druhé poloviny ročníku nečekaně podlehla Hradci Králové. Brněnskou Zbrojovku i českobudějovické Dynamo sice následně Západočeši přemohli, to už ovšem jen naháněli bezchybnou Slavii, která využila prvotního klopýtnutí Viktorie a dostala se do průběžného vedení v soutěži.

Viktoria tak bude mít co dělat, aby pražského rivala zase předehnala a obhájila mistrovský trůn. Poslední zápas s Českými Budějovicemi ostatně ukázal, že se Plzenští mohou trápit i se slabšími protivníky. Pevná obrana sice zůstává devizou Západočechů, avšak i ta už za tři jarní kola dovolila soupeřům čtyřikrát skórovat.

Sami hráči Viktorie si nicméně dál věří. "Slovácko je kvalitní tým, jsou dlouho pospolu a několik let v řadě se drží v horních patrech tabulky. My chceme vyhrát každý zápas. První jarní kolo s Hradcem nám sice nevyšlo, ale v dalších dvou zápasech jsme to dokázali napravit. Byť ten poslední s Budějovicemi nebyl optimální, my ho dokázali dotáhnout do vítězného konce. A to je důležité," sdělil obránce Plzně Milan Havel.

V Uherském Hradišti se Západočeši budou muset obejít bez záložníka Lukáše Kalvacha a někdejšího útočníka Slovácka Jana Klimenta. Moravané by naopak měli být pro nedělní klání kompletní.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Havlík, Daníček, Doski - Kim - Mihálik

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Pernica, Hejda, Jemelka - Ndiaye, Bucha - Kopic, Květ, Mosquera - Chorý

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.09 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Sparta Praha - FK Jablonec

neděle 18:00

Po zaškobrtnutí v Olomouci se Sparta rychle postavila na nohy. Porazila Mladou Boleslav i Bohemians a dál se tak snaží zatápět dvěma týmům, které v tabulce sídlí před ní. Nyní mohou Letenští využít zaváhání Slavie. Pokud tedy přemůžou Jablonec, jenž má na opačném konci tabulky zcela jiné starosti.

Ve dvou zmíněných vítězných utkáních dokázali sparťané nasázet úctyhodných deset branek. Čtyřikrát pokořili obranu Boleslavi, šesti zásahy pak zlomili odpor Bohemians. Zdá se tedy, že útok Letenských šlape. Což je důležité i s ohledem na to, že obraně Sparty se po zimní přestávce ještě nepodařilo udržet čisté konto.

Zastřílet si Pražané budou chtít také proti Jablonci. Chybět jim sice bude útočník Tomáš Čvančara, jenž na hřišti Bohemians viděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně a kvůli disciplinárnímu trestu se tak nepředstaví proti svým někdejším spoluhráčům. V základní sestavě by jej však zdatně mohla nahradit lednová posila ze španělského Cádizu Awer Mabil.

Jablonec se podobně jako Sparta prosadil v každém ze třech utkání v jarní části sezony, vítězství ovšem oslavil pouze jednou. A to před týdnem v Ostravě, kde o body nečekaně oloupil Baník. Předtím museli Severočeši zkousnout debakl od Slavie i remízu se Zlínem, s nímž bojují o udržení v nejvyšší soutěži. Kdyby ligová sezona skončila nyní, Jablonec by nesestupoval. Jenže kol zbývá pořád dost a proto by se na 12. místě neměl spoléhat pouze na nemohoucnost mužstev pod sebou.

Dobře to ví také trenér Severočechů David Horejš, který sní o dalším lupu také na Letné. "Zápas vždycky začíná za stavu 0:0. Věříme, že mužstvo připravíme tak, abychom předvedli kvalitní výkon jako na Baníku. Samozřejmě víme, že nás čeká obrovská síla, Sparta v domácím prostředí má velkou kvalitu, za poslední dva zápasy dala deset branek. Musíme se připravit na její silné stránky, ale samozřejmě známe i slabší místa, které budeme chtít využít. Věřím tomu, že máme na to, abychom předvedli takový výkon, který by nám zaručil bodový zisk," řekl.

Na hřišti Sparty neobléknou jablonecký dres záložník Matěj Polidar a útočníci Vojtěch Patrák s Václavem Sejkem. Všichni tři totiž v podhůří Jizerských hor hostují právě z Letné. Hrát nebudou ani zranění levý bek Jan Krob, středopolař Miloš Kratochvíl a křídelník Tomáš Malínský. Marodku Pražanů zaplňují stoper Ondřej Čelůstka s křídelníkem Jakubem Peškem. Nejisté jsou starty brankáře Milana Heči, zadáků Caspera Höjera s Filipem Panákem a záložníka Jakuba Jankta.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Vitík, Sörensen, Krejčí - Wiesner, Sadílek, Kairinen, Zelený - Mabil, Kuchta, Haraslín

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Akpudje, Martinec, Král - Hübschman - Šulc, Považanec, Jovović, Souček - Ikaunieks, Chramosta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.16 - 9.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav

sobota 15:00

Mladá Boleslav opět jednou odehraje ono zvláštní utkání, kdy bude v zápise vedena jako hostující celek, přestože se představí na hřišti, které dobře zná. Hradečtí "Votroci" totiž boleslavskou půdu dál využívají jako své dočasné útočiště. Půdu ve středních Čechách ale drancují obstojně, na rozdíl od Boleslavi, která do jara vstoupila špatnou nohou.

Také ve druhé sezoně po postupu z nižší soutěže se Hradec Králové drží v tabulce vysoko. Pohybuje se v její horní polovině a nic nenasvědčuje tomu, že by se měl zaplést do bojů o udržení. Po zimní přestávce už Východočeši posbírali jak výhru, tak také remízu s porážkou. Naposledy získali bod za remízu 2:2 na půdě olomoucké Sigmy, po níž figurují na sedmém místě šestnáctičlenného pelotonu.

Přestože Hradec v Olomouci dvakrát neudržel vedení, našel asistent hlavního kouče Votroků Stanislav Hejkal i několik pozitiv ve hře Východočechů. "Hlavně jsme konečně dali gól ze standardky, to je velice důležité. Je to taky dané tím, že jsme nasadili vyšší hráče - Ševčíka, Čiháka. Když uvážím, že v minulé sezóně jsme tam měli urostlého Krále a Mejdra, tak v tomto kontextu můžeme být nyní spokojení," řekl.

To v Boleslavi nemohou být s hrou po zimní pauze spokojeni. Mužstvo trenéra Pavla Hoftycha získalo ve třech zápasech jediný bod, a to hned na úvod po bezbrankové remíze s brněnskou Zbrojovkou. Poté Středočeši podle očekávání podlehli na pražské Letné Spartě a před týdnem vyšli v domácím prostředí gólově znovu naprázdno, když je zaskočily poslední Pardubice. Po těchto výsledcích zůstává Boleslav v tabulce na neuspokojivé desáté pozici.

A může být hůř, pokud Středočechy zaskočí další sok. "Čeká nás nesmírně těžký soupeř, který je výborně organizovaný, fyzicky vyspělý a velmi produktivní. Umí z minima šancí dát maximum gólů. Uspějeme, pokud se mu vyrovnáme nasazením a začneme se prosazovat v koncovce," uvedl asistent hlavního trenéra Boleslavi Marek Kulič.

V zápase s Hradcem se Boleslav bude muset opět obejít bez obránce Denise Donáta, záložníka Samuela Dancáka, křídelníka Antonína Vaníčka a útočníka Vojtěcha Stránského. Votroci dál řeší potíže v útoku. Zraněný zůstává Daniel Vašulín, další alternativa na hrot Matěj Ryneš si po čtyřech udělených kartách v ročníku musí odpykat disciplinární trest. Vrátit se může Filip Kubala, nicméně jeho start je podobně jako v případě zadáka Michala Leibla dál nejistý. Vedle Vašulína marodí také záložník Jakub Kučera.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Reichl - Klíma, Čihák, Ševčík - Gabriel, Kodeš, Rada, Novotný - Smrž, Trusa - Koubek

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Šimek, Karafiát, Suchý - Tomič, Kubista, Mareček, Fulnek - Kušej, Škoda, Ladra

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.26 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava

sobota 15:00

Baníku to na jaře jde zatím výhradně na hřištích soupeřů. V domácím prostředí před týdnem zklamal, v Brně se tak pokusí znovu dostat do herní pohody. Domácí Zbrojovka ovšem na po zimní přestávce ještě nezvítězila, což chce zlomit právě proti Ostravanům.

Dosud se Brňané mohli vymlouvat na těžký los. Po remíze v Mladé Boleslavi podlehli v tabulce druhé Plzni i lídrovi soutěže Slavie. A také ve 20. kole vyzve ambiciózního soupeře. Před Baníkem už ovšem Moravané nemohou strkat hlavu do písku. Na ligovou výhru čekají od konce října a mezitím se na ně dotahují níže postavené celky.

Dočká se tedy Zbrojovka konečně vítězství? Asistent hlavního mužstva Josef Dojčan doufá, že s podporou diváků na tribunách to Brno proti Ostravanům zvládne. "Všichni vědí, o co se hraje. Doufám, že nás přijde podpořit i hodně fanoušků, které máme výborné. I na Slavii byli hodně slyšet, šli s námi do té jámy lvové. Bohužel jsme je neodměnili bodem, ale snad viděli, že jsme tam odevzdali maximum. Doufáme, že se i teď zmobilizují a vytvoří co nejlepší atmosféru," řekla pravá ruka kouče Richarda Dostálka.

Na hlasitou podporu se tradičně budou moci spolehnout také fotbalisté Baníku. Svým věrným svěřencům se ale potřebují revanšovat. Slezané v minulém kole nezvládli domácí střetnutí s Jabloncem a zůstávají tedy v dolní polovině tabulky. Tentokrát to raději znovu zkusí venku, kde jim to od ledna zatím jde. Ve Zlíně jim vítězství uniklo jen o vlásek, v Teplicích si už ale pořádně zastříleli a Severočechy zničili pěti góly.

V Brně tak chtějí Ostravané oslavit druhé jarní vítězství. "Zápas s Jabloncem jsme doma neodehráli vůbec dobře. Ale rozebrali jsme si to a věřím, že to hráči nějakým způsobem vstřebali a připravíme se dobře na Brno. Viděli jsme ho v posledním domácím utkání proti Plzni a i přes porážku podalo velmi dobrý výkon. Je to houževnatý soupeř, má ve svých řadách nebezpečné a produktivní Ševčíka a Řezníčka, na ně si musíme dát pozor. Ale věřím, že i my se dokážeme prosadit svými zbraněmi a vytvoříme si nějaké situace, které proměníme," uvedl trenér Slezanů Pavel Hapal.

Ostravané na marodce dál evidují stopera Jaroslava Svozila a středopolaře Ladislava Takácse s Danielem Tetourem. V Brně bude chybět také ofenzivní záložník Nemanja Kuzmanović, který proti Jablonci viděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně a musí si tedy odpykat jednozápasový trest.

Zbrojovce se v průběhu týdne nakupily zdravotní patálie. Vedle dlouhodobě zraněných středopolařů Filipa Součka s Adamem Fouskem začali laborovat také stoper Lukáš Endl a pravý bek Matej Hrabina. Po udělené červené kartě proti Plzni navíc zůstává mimo hru další zadák Josef Divíšek. Na kraj obrany se však může vrátit Róbert Matejov, jenž po drobném zranění začal trénovat, Endla zase může zastoupit čerstvý host z plzeňské Viktorie Mohamed Tijani. K dispozici už je také záložník Filip Blecha, který se před týdnem kvůli dohodě o hostování nemohl ukázat proti svému zaměstnavateli Slavii.

Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Hrabina, Tijani, Šural, Granečný - Texl, Blecha - Musa Alli, Ševčík, Pachlopník - Řezníček

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Boula - Cadu, Kaloč, Buchta, Plavšić - Klíma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.64 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Slovan Liberec - Sigma Olomouc

sobota 15:00

S řadou pozitiv i negativ vstoupily do jarní části sezony jak liberecký Slovan, tak olomoucká Sigma. Oba týmy chtějí své postavení vylepšit, a tak v průběhu týdne oznámily příchod posil. Ukáží se nové akvizice na trávníku již během sobotního vzájemného střetu?

Liberec se ze zimního spánku probral remízou s Pardubicemi. Následně dovezl tři body z Českých Budějovic, avšak uplynulý víkend podlehl Slovácku gólem z nastaveného času. Po přičtení zmíněných výsledků se Severočeši drží v ligové tabulce na osmém místě. Směrem vzhůru jim má od nynějška pomáhat také pravý bek Gigli Ndefe, jenž k řece Nise dorazil na hostování z ostravského Baníku.

V sobotu chce Slovan především uhlídat nebezpečné zbraně protivníka. "Musíme si dát pozor na ofenzivní hráče Chytila, Růska, štírka Navrátila, šikovného Slováka Ventúru, ale také na zkušenosti Breiteho, Beneše. My jsme v posledním zápase nešťastně prohráli se Slováckem, takže všichni už chceme v domácím prostředí získat tři body," řekl asistent hlavního trenéra Liberce Ivan Kopecký.

Také Olomouc si před časem vyhlédla cizince. Nigerijský záložník Dele Israel uspěl na Andrově stadionu na zkoušce a po lotyšské kopané si vyzkouší také české soutěže. V té nejvyšší figuruje jeho nový zaměstnavatel na šesté pozici. Sigma na jaře ještě nezvítězila, zároveň ale ani nenašla přemožitele. Postupně totiž remizovala s pražskou Spartou, uherskohradišťským Slováckem i královéhradeckými "Votroky".

Není tak divu, že dosavadní počínání Olomouce po zimní přestávce vyvolává rozporuplné pocity. "Pozitivní je, že jsme neprohráli. Na druhou stranu máme ale jen tři body. Chtěli jsme určitě více. Hráli jsme se soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás. Je dobré, že nám neutekli. Bodů jsme ale chtěli více. Je na nás, abychom to odčinili v Liberci a získali tam kýžené tři body," prohlásil stoper Hanáků Lukáš Vraštil.

V Liberci bude Sigmě scházet středopolař Jan Fortelný, nejisté jsou pak starty gólmana Matúše Macíka, pravého beka Juraje Chvátala a záložníka Jana Spáčila. Slovan postrádá krajní obránce Jana Mikulu s Michalem Fukalou a záložníka Denise Višinského. Poslední duel se Slováckem vynechal zkušený zadák Theodor Gebre Selassie, proti Olomouci už by se ale mohl vrátit do sestavy.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Ndefe, Valenta, Červ, Preisler - Frýdek, Tupta - Olatunji

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Trefil - Navrátil, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Breite, Ventúra - Zifčák, Růsek, Zorvan - Chytil

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.08 - 2.94

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FK Teplice - Slavia Praha

sobota 18:00

Posledním na jaře stoprocentním týmem v nejvyšší české soutěži je lídr v podobě pražské Slavie. Ta v rámci dvacátého kola vyzve mužstvo, které naopak na své první jarní body stále čeká - Teplice.

Skláři přitom neměli úplně nesnesitelný los, avšak pokaždé zůstali od vítězství poměrně daleko. V Ďolíčku i poté doma s Baníkem uhráli bezbrankový první poločas, po pauze však přišla pohroma. Od Bohemky obdrželi dva góly, Ostravští jich nasázeli dokonce pět. Před týdnem na hřišti Zlína naopak z dílny Balaje a Filla dvakrát rychle inkasovali, Vachoušek pak skóre jen korigoval.

Sešívaní to ve svých zápasech neměli úplně jednoduché, výsledky však nakonec působí přesvědčivě. Po remízové první půli smetli Jablonec 5:1, dotírající Pardubice zneškodnili až druhým zásahem v závěru a rovněž proti Brnu čekali na své dva góly poměrně dlouho. Na tomto vítězství se podílel i Mick van Buren, který tak pálí i po návratu z libereckého hostování a je jedním ze tří lídrů střelecké tabulky.

"Jsme spokojeni se vstupem do jara, zápasy v lize jsou nevyzpytatelné. Na druhou stranu máme kvalitu, chtěli jsme, aby to takhle probíhalo. Až na nějaké výjimky jsme to zvládli výsledkově i herně. Všechno jsme si ukázali a budeme přichystaní na další zápasy. Teplice měly slušný bodový polštář z podzimu, ale úvod jara jim nesedl. Budou hrát trochu o život. Jejich hra je pro nás trochu neznámá, hledají východisko ze své momentální situace. Máme tam vždy trochu smůlu na hřiště, ale věříme, že uspějeme," komentuje Jaroslav Köstl, asistent trenéra Trpišovského.

V poslední době však i tak neměly Teplice v bojích se Slavií moc nárok. Z posledních deseti zápasů vytěžili jediný body s hrůzostrašným skóre 4:34! Největší mírou se na této nelichotivé bilanci podílel srpnový zápas, který Vršovičtí opanovali šesti zásahy.

Domácím navíc nyní budou Sy a Fila kvůli dohodě klubů, k dispozici nejsou ani vykartovaní Hybš s Kučerou či zranění Jukl, Knapík a Vondrášek. Aby toho nebylo málo, panuje nejistota ohledně startu Žáka. Hosté dorazí bez indisponovaných Hromady, Hovorky, Oscara, Bořila a Holeše, otazník visí nad Mandousem, Masopustem a Provodem.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Chaloupek, Dramé, Mičevič - Hyčka, Mareček, Trubač, Urbanec - Čičovský - Gning, Vachoušek

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Douděra, Ousou, Santos, D. Jurásek - Traoré, Ševčík - Jurečka, Lingr, Olayinka - Van Buren

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.90 - 7.60 - 1.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
19
15
1
3
60 : 15
46
2
Viktoria Plzeň
19
14
3
2
40 : 14
45
3
Sparta Praha
19
11
6
2
41 : 19
39
4
1. FC Slovácko
19
8
5
6
22 : 27
29
5
Bohemians Praha 1905
19
8
4
7
33 : 35
28
6
Sigma Olomouc
19
7
6
6
28 : 21
27
7
FC Hradec Králové
19
8
3
8
23 : 24
27
8
Slovan Liberec
19
7
4
8
24 : 23
25
9
Baník Ostrava
19
6
6
7
33 : 27
24
10
FK Mladá Boleslav
19
6
5
8
27 : 29
23
11
Zbrojovka Brno
19
6
3
10
28 : 39
21
12
FK Jablonec
19
5
5
9
27 : 35
20
13
FK Teplice
19
5
4
10
24 : 44
19
14
Dynamo České Budějovice
19
5
3
11
18 : 35
18
15
FC Trinity Zlín
19
3
8
8
20 : 34
17
16
FK Pardubice
19
4
2
13
15 : 42
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (509)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele