FORTUNA:LIGA - souhrn 1. kola nadstavby: Čtyřgólový Jurečka

06.05.2023, 16:54, aktualizováno 07.05.2023, 19:52
Komentáře a souhrny

Sparta nejtěsnějším poměrem vyhrála v Olomouci, zůstala tedy na čele tabulky, Slavia každopádně, hlavně díky parádnímu výkonu Václava Jurečky, stáhla manko po utkání s Bohemkou zase na dva body. Baník Ostrava potvrdil dobré rozpoložení v Brně a podruhé za sebou čtyřikrát skóroval. Teplice vyhrály důležité utkání s Pardubicemi, k nimž se na rozdíl jediného bodu přiblížil poslední Zlín, který remizoval s Jabloncem...

O titul

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 6:0

07.05.2023 18:00

Góly: 31. Václav Jurečka, 48. Václav Jurečka, 53. Václav Jurečka, 57. David Douděra, 82. Mick van Buren, 84. Václav Jurečka

Také poslední ze třech jarních vršovických derby, která se odehrála v Edenu, dopadlo lépe pro Slavii. To květnové vyznělo pro domácí jednoznačně nejjednoznačněji. Sešívaní zničili rivala ze stejné pražské čtvrti šesti góly a odpověděli na odpolední vítězství Sparty. Poražení Bohemians se navzdory debaklu udrželi na čtvrtém místě.

Naplno se kanonáda slávistů rozjela až ve druhém poločase. V tom prvním ještě vystrkovali růžky i "Klokani" z Ďolíčku. Přesto se sešívaní ještě před přestávkou ujali vedení a po změně stran přidali dalších pět přesných zásahů. Řádil především útočník SKS Václav Jurečka, který rozvlnil síť hned čtyřikrát.

Pro Slavii je každopádně důležité, že se nadále drží v kontaktu s vedoucí Spartou, na kterou i po prvním kole nadstavby ztrácí jediný bod. Právě s Letenskými se sešívaní utkají již za týden. Také hráči Bohemians klíčové duely teprve čekají. O čtvrtou příčku bojují především se Slováckem, s nímž rovněž změří síly následující víkend.

V úvodu nedělního derby se zdálo, že by Klokani mohli delší dobu vzdorovat. Již v šesté minutě zahrozili před bránou slávistů, nicméně k zakončení, které by zaměstnalo brankáře Koláře. nakonec nedošlo. To po 20 minutách už strážce svatyně domácích musel zvýšit hlas na své spoluhráče, neboť ti nechali vypálit Křapku, jenž těsně přestřelil břevno.

Poté ale domácí začali vyučovat efektivitu. Douděra ve 30. minutě poslal oblouček do pokutového území Bohemians. V něm si míč nalezl Jurečka, který jej dotlačil za záda gólmana hostů Jedličky. Nedlouho poté se mezi střelce málem zapsal též Kačaraba, k němuž se míč dostal po rohovém kopu. Ukrajinský obránce však tváří v tvář trefil tentokrát bravurně zasahujícího Jedličku.

Po změně stran už se však brankář Klokanů po většinu času marně rozčiloval na spoluhráče, kteří nechali slávisty kombinovat. Souhra mezi Oscarem, Schranzem a Matějem Juráskem ještě ke gólu nevedla, ve 48. minutě už ale Jurásek přesnou kolmicí nastartoval Jurečku, který neomylně zamířil do horního rohu Jedličkovy brány.

Pět minut nato dokonal Jurečka hattrick. Někdejší útočník Opavy či Slovácka si vzal balón už ve středu hřiště a skákavou střelou se trefil přesně k tyči. V 66. minutě se Jurečka prosadil počtvrté, tentokrát ovšem jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. To už ovšem sešívaní vedli 4:0. V 57. minutě totiž Ogbu naservíroval pas za defenzivu Bohemians, Douděra v běžeckém souboji předčil Dostála a obloučkem překonal Jedličku.

Vstřelený gól nakonec slavil také Van Buren, jenž v zápase plnil roli kapitána. Nizozemský forvard si vyměnil míč s Provodem a taktéž prostřelil Jedličku. A zcela poslední slovo patřilo Jurečkovi, jehož v 84. minutě úspěšně vybídl Tecl.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:1

07.05.2023 15:00

Góly: 26. Martin Minčev

Sparta dala zapomenout na středeční porážku z finále MOL Cupu a zvládla úvodní utkání nadstavbové části ročníku. Letenští uspěli v Olomouci zásluhou jediné přesné trefy z kopačky Martina Minčeva a nadále mají nejblíž mistrovskému titulu.

Jediný gól duelu padl již v prvním poločase, který ovšem mohla zahájit lépe olomoucká Sigma. Již ve čtvrté minutě dostal levý bek domácích Zmrzlý dost prostoru před pokutovým územím, jenž využil k nepříjemné ráně. Tu brankář Sparty Kovář vyrazil jen před sebe a dorážející Chytil se pak již nacházel v ofsajdu. Pražané odpověděli se svou první příležitostí za další tři minuty. Kuchta si naběhl na míč za obranu Olomouce, svou střelou však netrefil bránu.

Po 20 minutách hry se málem nechal zaskočit gólman Sigmy Macík, jenž neodhadl trajektorii centru Krejčího, míč ale nakonec skončil v zámezí. Ve 26. minutě už ale Macík lovil balón ze sítě. Stalo se tak poté, co se hostující Minčev uvolnil před pokutovým územím Hanáků a poté i v pádu vystřelil svou levou nohou. Macík se po pokusu bulharského reprezentanta natahoval, jenže balón před jeho rukou poskočil a zapadl k tyči.

Olomouc už v dalším průběhu utkání Sparťany moc nepotrápila. Těsně před přestávkou se k dalekonosné pumelici odhodlal Pokorný, zamířil ovšem nad břevno Kovářovy svatyně. To Beneš si šest minut po změně stran naskočil na rohový kop rozehraný Zmrzlým a zaměstnal Kováře, ten ale s výslednou hlavičkou zas tolik starostí neměl.

Ani Letenští už toho do závěrečného hvizdu moc nevymysleli. Ostatně největší šanci druhé půle jim darovali domácí. Beneš nepřesnou rozehrávkou vybídl Kuchtu, ten každopádně nepropálil Macíka, jenž míč i se štěstím vyrazil na brankovou konstrukci. Ze tříbodového zisku se zkrátka radovali Pražané. Sparťané mimochodem oslavili vítězství o jeden gól také se svými fanoušky, kteří obsadili značnou část olomoucké severní tribuny.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2

06.05.2023 18:00

Góly: 47. Lukáš Hejda, 74. Rafiu Durosinmi - 65. Jan Kalabiška, 76. Filip Vecheta

Ani úvod nadstavbové části nepřinesl Plzni kýžené probuzení. Proti Slovácku Viktorka remizovala 2:2, ačkoliv se po bezbrankové první půli dostala dvakrát do vedení. Na Hejdovu branku zareagoval Kalabiška, na tu Durosinmiho bleskově Vecheta.

První poločas sice nepřinesl bůhvíjakou akci, nicméně dá se říci, že byl kompletně v režii domácích. Už v páté minutě se ve vápně dostal k míči Mosquera, jenž pálil nepřesně. V devatenácté minutě pak po trestuhodném zaváhání Holzera pelášil přes polovinu hřiště sám na branku Vydra, jenže si počínal snad ještě hůře než jeho protějšek. Balon si totiž ukopl a nechal sebrat Nguyenem.

Neuspěl ani o něco později Holík svou hlavičkou, potrestat neproměněné šance tak mohl na opačném konci hřiště stejnou částí těla Brandner. Vzápětí už musel znovu častovat Nguyen, tentokráte si poradil jak s Kalvachovým pokusem z dálky, tak s Chorého dorážkou, byť ta už byla z ofsajdu. A právě Chorý ještě mohl před pauzou potrestat Kadlecovu hrubku, což se nepovedlo.

Hned po přestávce nabrala hra podstatně větší spád. V sedmačtyřicáté minutě Kalvach poslal balón přesně na hlavu Lukáše Hejdy, jenž si se situací poradil a poslal Viktorku do vedení. To nabudilo hostující hráče, Staněk musel krotit Reinberkovu střelu z úhlu. Po hodině hry pak Sinjavskij skvěle našel Trávníka, který nedokázal seřídit mířidla.

Co se nepovedlo jemu, to zvládl Jan Kalabiška. Jeho hlavička po Trávníkově centru sice nebyla vůbec zdařilá a šla přímo do koše Staňkovi, jenže ten si k překvapení všech nechal míč proletět náručím až za brankovou čáru. Momentum mohl rychle využít Reinberk, jemuž se nepovedlo centr usměrnit mezi tři tyče.

A tak se znovu do vedení dostali Plzeňští. Opět v tom měl prsty Kalvachův centr - následnou hlavičku v podání Kaši sice ještě Nguyen vytěsnil, na dorážku Rafia Durosinmiho už byl však krátký. Tentokráte vedení vydrželo dokonce jen pár desítek sekund. Petrželův kvalitní centr si našel Filip Vecheta, od jehož hlavy putoval míč do brány. Staněk opět neměl daleko k úspěšnému zákroku, překážel mu tentokrát nedávný hrdina Durosinmi.

Bílkovi svěřenci se ještě snažili vrátit se na koně a získat tři body, to by ale musel Kopic po dalším Kalvachově pasu pálit přesněji. Lépe už si vedl Sýkora, jehož střelu dokázal skvělý Nguyen vytěsnit na roh. Z něj ani z dalších situací už Plzeň nic nevytěžila a nadále se tak osamocená nachází na třetí pozici. Slovácko stále zaostává o bod za Bohemkou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
31
21
8
2
71 : 29
71
2
Slavia Praha
31
21
6
4
87 : 25
69
3
Viktoria Plzeň
31
17
7
7
57 : 31
58
4
Bohemians Praha 1905
31
14
6
11
53 : 55
48
5
1. FC Slovácko
31
13
8
10
38 : 40
47
6
Sigma Olomouc
31
10
11
10
45 : 41
41

O 7. místo - semifinále - 1. zápasy

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 3:2

07.05.2023 15:00

Góly: 25. Patrik Hellebrand, 41. Quadri Adebayo Adediran, 50. Martin Králik - 7. Victor Olatunji, 10. Ľubomír Tupta

Liberec zahájil utkání v Českých Budějovicích parádně a po deseti minutách vedl o dvě branky. Nakonec však ještě třikrát inkasoval a na jihu Čech prohrál. Do odvety, která se za týden odehraje pod Ještědem, si tak po bravurním obratu vybojovalo lepší výchozí pozici budějovické Dynamo. To zároveň ukázalo, že v závěru sezony se nachází ve formě a umí si poradit i s nepříznivě se vyvíjejícím mačem.

První z celkových pěti branek zápasu padla již v sedmé minutě. Hostující Frýdek vybojoval míč a z levé strany jej následně předložil zcela volnému Olatunjimu, jenž už neměl těžkou práci. Obrana Budějovic úvod střetnutí vyloženě prochrápala, což se potvrdilo také v desáté minutě. Tupta prošel mezi zadáky Dynama jako nůž máslem a svůj průnik korunoval povedeným obstřelem na zadní tyč.

Dvoubrankové manko začali Jihočeši mazat ve 25. minutě. Hellebrand přebral balón před pokutovým územím Liberce, načež vypálil levou nohou a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. A čtyři minuty před koncem první půle už bylo na budějovickém Střeleckém ostrově vyrovnáno. Čermák vyhledal před bránou Severočechů Adedirana, jehož zakončení se neúspěšně snažil zablokovat Fukala. A právě po teči obránce Slovanu se balón dostal k radosti tribun za brankovou čáru.

Do vedení šli Jihočeši pět minut po přestávce. Hora ze standardní situace našel hlavu Králika a stoper Dynama přesnou hlavičkou dokonal obrat. Budějovice hrály v mnohem větší pohodě a svůj náskok mohly ještě několikrát navýšit. Čavoš ale zpoza vápna orazítkoval tyč a stejnou brankovou konstrukci trefil též Hellebrand, který se tak nedočkal své druhé trefy v zápase.

Utkání se nakonec dohrávalo s deseti muži na obou stranách. Po dvou žlutých kartách se nechali vyloučit jak středopolař Liberce Červ, tak také domácí Čermák. V samotném závěru mohli hosté ještě vyválčit remízu. Tupta se po přihrávce od Rabušice ocitl v obrovské příležitosti, jenže místo brány trefil pouze břevno svatyně Budějovic.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 0:0

07.05.2023 15:00

Góly: -

Zatímco fanoušci pražských S ještě čekají vypjaté fotbalové víkendy, mnozí příznivci Mladé Boleslavi a Hradce Králové se jistě ptají, zda jejich oblíbená mužstva musí sezonu vůbec dohrávat. Jejich pochyby jistě nepolevily po prvním vzájemném střetnutí, které nenabídlo mnoho zajímavých akcí a skončilo bezbrankovou remízou.

Zívat museli diváci v Mladé Boleslavi zejména během prvního poločasu. O něco víc v permanenci byl brankář Hradce Vízek, který likvidoval například pokus domácího útočníka Maška. Po půlhodině hry zase Vízek pozoroval, kterak Šimek po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle tyče.

Po přestávce už o sobě dávali víc vědět také královéhradečtí "Votroci". Gólman Boleslavi Mikulec se musel natahovat proti ráně Kučery, střelu Trusy pak ve své náruči neudržel, měl však štěstí, neboť dorážející Koubek se již nacházel v ofsajdu.

Ofenzivu domácích poté značně rozhýbal střídající Kušej, ani on se však nezapsal mezi střelce. Jednou se šikovně probíjel skrze obranu Hradce, nepřišel si ovšem na Vízka. A když už strážce svatyně hostů po pasu od Matějovského překonal, netrefil pro změnu bránu. Úspěšný nebyl po přihrávce od Kušeje ani mladý Kaulfus, jenž nedotáhl do úspěšného konce kličku na brankáře.

V Lokotrans Areně se tedy na góly čekalo marně a před odvetou, která se za týden odehraje na stejném stadionu, mají oba týmy stejné velkou šanci na postup dál.

Více informací k zápasu

O udržení

FC Trinity Zlín - FK Jablonec 1:1

06.05.2023 15:00

Góly: 60. Neđeljko Kovinić - 53. Pavel Šulc

Zlín udělal další nepatrný krůček k tomu, aby se dostal z posledního místa. Po remíze v Mladé Boleslavi plichtili "Ševci" také s Jabloncem a na předposlední Pardubice už ztrácí jediný bod. Pokud ovšem chtějí skutečně zabojovat o udržení v nejvyšší soutěži, měli by se ve zbývajících zápasech nadstavby ještě zlepšit.

Za vybojovaný bod proti Severočechům totiž musejí být Moravané rádi. Jablonec měl zejména v prvním poločase několik příležitostí k tomu, aby v utkání zvítězil. Nakonec se ale hosté prosadili na zlínské Letné pouze jednou, na což domácí dokázali najít odpověď.

Hned do několika šancí se dostal forvard Severočechů Ikaunieks. Ten to na brankáře "Ševců" Dostála zkoušel nejprve z úhlu, avšak strážce domácí svatyně nepropálil. Blízko gólu byl lotyšský fotbalista i po centru od Polidara, po němž adresát hlavičkoval do břevna. Brankovou konstrukci trefil také Ikaunieksův kolega z útoku Chramosta, jenž trefil tyč. Do největší příležitosti Zlína před přestávkou se dostal Kozák, ten ale nevyzrál na gólmana Jablonce Hanuše.

Po změně stran viděli diváci dvě branky. Tu první vsítil v 53. minutě záložník hostů Šulc, jemuž před pokutovým územím Zlína přenechal balón Považanec, načež se šťastný skórující pohledně trefil mimo dosah Dostála. Zlín ale odpověděl hned za dalších sedm minut. Akci dvou střídajících hráčů zrežírovali Dramé, který přihrával od levé postranní čáry, s Kovinićem, jenž se prosadil před bránou a zajistil tak konečný výsledek 1:1.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 4:0

06.05.2023 15:00

Góly: 11. Cadu, 32. Muhamed Tijani, 37. Srdjan Plavšić, 62. Jan Juroška

Baník jasně ukázal, že bojem o udržení v nejvyšší soutěži se nehodlá dlouho zdržovat. Slezané v prvním utkání nadstavbové části sezony jasně přehráli brněnskou Zbrojovku a po výhře 4:0 se nadále drží poměrně bezpečně daleko od barážových či sestupových pozic.

Zatímco Ostravané mohli být se svým výkonem naprosto spokojeni, Brňané by se nad sebou měli zamyslet. Ve Vítkovicích totiž nepředvedli v zásadě nic zajímavého, a tak už na konci první půle bylo víceméně jasné, jak střetnutí dopadne.

Slezané začali svého protivníka mačkat od samého začátku duelu. V deváté minutě ještě Miškovićovi scházelo pár centimetrů k tomu, aby zasáhl míč a potenciálně skóroval. O minutu později už ale vyslal Juroška centr před bránu Zbrojovky, kde si na gólovou hlavičku naskočil Cadu.

Ani po úvodní trefě nesundal Baník nohu z plynu. Klímův volej ze 14. minuty se jen o kousek nevměstnal mezi tři tyče. Za dalších čtrnáct minut pláchnul všem Cadu, jehož marně stíhal zejména stoper Brna Tijani, jenže výsledné zakončení brazilského křídelníka neletělo do sítě, nýbrž do zámezí.

Po půlhodině hry už se ale Ostravané dočkali branky. A nezůstalo pouze u jedné přesné trefy. Nejprve se ve 32. minutě blýskl dalším přesným pasem do pokutového území soupeře Juroška. Pravý bek Baníku tentokrát vyhledal Tijaniho, ovšem nikoliv toho z mužstva Zbrojovky, nýbrž jeho jmenovce, který hájí barvy Slezanů. "Domácí" Tijani se odpoutal od bránícího Hlavici a své zakončení hlavou nasměroval přesně k tyči.

Poločas hrůzy z pohledu hostů završil ve 37. minutě Texl. Středopolař Brňanů podcenil nákop za defenzivu Zbrojovky a nechal uniknout Plavšiće. Rychlonohý srbský fotbalista si to následně namířil směrem na gólmana Moravanů Berkovce, jehož také prostřelil.

Ve druhé půli už si Baník vcelku pochopitelně hlídal náskok. Zároveň byl ovšem nadále nebezpečnějším týmem. Almásiho hlavička ještě přeletěla břevno, v 62. už nicméně padl čtvrtý gól. Plavšič přenechal balón Juroškovi, jenž práskl do meruny slabší levačkou, přesto vymetl pavučiny v Berkovcově svatyni a korunoval jak své osobní představení, tak i výkon celého domácího mužstva.

Ostravané oplatili Zbrojovce předešlé dvě porážky a drží se na čele tabulky skupiny o udržení. To Brnu začíná lehce téct do bot, neboť jeho postavení na 14. místě by po konci ročníku znamenalo nutnost odehrát nepříjemnou baráž.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Pardubice 1:0

06.05.2023 15:00

Góly: 15. Daniel Trubač

Bez bodu se Pardubice vrací z prvního výjezdu v rámci nadstavby. V Teplicích inkasovali už po patnácti minutách z kopačky Trubače, a byť měly následně ze hry více, vyrovnávací branku z toho vytěžit nedokázaly.

Zatímco v sedmé minutě Pikul pálil z dálky o kousek vedle, Daniel Trubač si vzápětí počínal lépe. Dostal se k odraženému balón a zpoza pokutového území vyslal dělovku mimo dosah Florina Nity. Nedlouho po něm ještě mohl navýšit vedení Fila, pak už ale přišla série šancí Východočechů.

Nejprve se Mucha vytasil skvělým zákrokem proti Janoškovi, následně o kousek mimo hlavičkoval Vacek. Stejnou částí těla neuspěl ani Chlumecký, jemuž také chybělo jen pár centimetrů.

Po pauze se do další nebezpečné situace nachomýtl Trubač, jeho sklepnutí na Gninga uhasila obrana na poslední chvíli. Po necelé hodině hry pak Janošek svou ranou na vzdálenější tyč napálil brankovou konstrukci, a jelikož v nastavení trocha scházela i Krobotovi, vrací se Pardubice ze severu Čech s prázdnou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
11
Baník Ostrava
31
10
8
13
47 : 42
38
12
FK Jablonec
31
9
9
13
47 : 58
36
13
FK Teplice
31
9
8
14
39 : 63
35
14
Zbrojovka Brno
31
8
7
16
40 : 60
31
15
FK Pardubice
31
8
4
19
29 : 59
28
16
FC Trinity Zlín
31
5
12
14
38 : 56
27

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (219)

Přidat komentář
Pablos

Dobrej znak u Teplic

Reagovat
monty25

Nové logo se začne používat až od nové sezony.

Reagovat
Pablos

Proto bych tam čekal aspoň současný

Reagovat
Pablos

Jo tak on už tam je

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Výborně, udrželi jsme se...

Reagovat
GEGE

Brno za to angažování toho trotla Haška doufám sestup.

Reagovat
Kily

jestli je někdo dovede zachránit, tak za týden my

Reagovat
cr7sux

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
JFT97

Reagovat
ratusek

Dejte nám soupeře

Reagovat
žrout

To byste nesměli hrát ve skupině o záchranu, pak by i soupeři byli

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Ne. Nás nic a nikdo nezastaví

Reagovat
žrout

Jako já jsem z regionu, takže bych to Baníku fakt moc přál, ale realita je žel jiná

Reagovat
Slovácký trojboj

Dobrý bod. Plzeň byla lepší.

Reagovat
oli9

V Plzni nebyl VAR, druhý gól Plzně? Wtf

Reagovat
28103919984

Juroška slyšel Jarouše v Bolce a vyhecoval se k životním centrům a gólu. btw už i v Olomouci byl jeho pas na úrovni ale mávli jim to.

Reagovat
JarousFCB

Předtím jsem pomlouval Tijanyho zakončení ještě nějakého našeho hráče mám vylepšit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
28103919984

Zatím dobré, i Bitri se už vyjebal na nůžky ve vlastním vápně

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
r.mrazik

VAR a pripadny offside v Plzni...

Reagovat
doshcz

kdyby se Jilek venoval priprave na ostatni zapasy jako na Spartu a Slavii tak je Sigma treba treti..

Reagovat
Hasan Šáš

akorát že vůbec

Reagovat
Stannis Baratheon

Však dnes byla Sigma špatná, jediné co ji drželo relativně při životě je fakt že Sparta nebyla o moc lepší.

Reagovat
Ferda Kokeš

Reagovat
Pablos

To o to umístění se tu jako úplně ignoruje jo ?

Reagovat
Salfovic

A co jiného s touhle sračkou.

Reagovat
Pablos

No sračka to je… ale pořád to jsou oficiálně ligové zápasy

Reagovat
ratusek

Co že se to má ignorovat?

Reagovat
Pablos

No ta prostřední skupina hraje o umístění. Však dnes hráli Budějky s Libercem a MB s HK.

Reagovat
ratusek

Ty vole ty mě neznáš? Ptal jsem se ironicky

Reagovat
Pablos

Tvl tady jsem to nepoznal no

Reagovat
Kily

hmm, systém s tou skupinou vůbec nekamarádí a negeneruje ji automaticky

Reagovat
Pablos

Aha já myslel, že se to tu vypisuje ručně Njn jsem naivní, nevím jak to chodí

Reagovat
Kily

ručně až teď dodatečně, pj to má zase rozbitý

Reagovat
smazaný uživatel

Možná umělá inteligence dokáže poznat, že to stejně vůbec nikoho nezajímá.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pablos

Reagovat
Cotton

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Greny

Pristi týden na Zbrojovku vstup deset korun...

Na ten poslední domácí zápas nám už bude klub za to že tam půjdeme platit

Reagovat
John Obi Mikel

To byla kanonáda.

Pánové, nechali jste si nějaké náboje na příště?

Reagovat
Pablos

se Spartou hrajete už hned ten následující ?

Reagovat
John Obi Mikel

Jo, už v sobotu

Reagovat
Pablos

Tak v tomhle rozpoložení obou týmů, to vidím jednoznačně pro vás

Reagovat
Pablos

Teda ten palec jsem tam dávat nechtěl… resp. chtěl, ale na začátek jako díky

Reagovat
smazaný uživatel

Jen amatéři honí skóre v zápasech, kde o nic nejde. Zkušený tým ví, že v klíčové fázi sezóny stačí vyhrávat o gól a šetřit síly.

Reagovat
delfin

Reagovat
joshua

Tak Trpis udělal z Jurecky dělo

Reagovat
delfin

A z Douděry.

Reagovat
smazaný uživatel

z toho udělal Doudělo

Reagovat
delfin

Dal 2 golý Spartě, tak "DvouDělo"

Reagovat
Stannis Baratheon

Sparta bude příští víkend nehorázně trestána. Ani nějací bílí baleti s tím nic nemůžou.

Reagovat
delfin

Doma?

Reagovat
Stannis Baratheon

Ano. 0:3.

Reagovat
delfin

:

Reagovat
Salfovic

Pak remizujete s Plzní a po zápase se bude z plzeňského sektoru ozývat: chceme Spartu mistrem.

Reagovat
Stannis Baratheon

A Plzeň je pak v posledním kole porazí 0:1 a z plzeňského sektoru se bude ozývat: Je nám kurva úplně u píče kdo bude mistrem.

Reagovat
delfin

Mistr může být prý jen jeden: https://i.ytimg.com/vi/dl2X0evTyyM/maxresdefault.jpg

Reagovat
Salfovic

To se bude blbě řvát.

Reagovat
Salfovic

Není tu někdo, kdo viděl celý ten slovenský maskr a mohl by to stručně popsat? Dík.

Reagovat
Remt

Co to jako mělo bejt ta neodpískaná ruka v 65. minutě?

Reagovat
$dolar$

Dneska jsem byl na zapase Bolka - Hradec.

Za me teda jasna penalta pro Bolku, ale budiz.

Kazdopadne ze strany Bolky paradni vykon Kusej a velmi dobre se uvedl mladik Kaulfus, nevim jetli to byl jeho prvni zapas v lize, ale potencial velkej. A Masek hral taky dobre. Pak tradicne Matejovsky, byt si myslim, ze to Bolce ve finale skodi, protoze hrajou vsechno pres nej.

A z Hradce hral moc dobre Trusa, z cehoc mam radost a Kucera taky.

Jinak zaslouzena remiza.

Reagovat
Pablos

Jak může parádní výkon skončit s nulou vstřelených ?

Reagovat
Miguel19

Protože jeden hráč na gól nestačí.

Reagovat
Salfovic

Černochová má premiérový titul

Reagovat
Cotton

Petrášek

Reagovat
Salfovic

Během sedmi let ze třetí ligy k prvoligovému titulu, to je příběh. Zajímalo by mě, jestli tam hraje ješně další takový pamětník.

Reagovat
Cotton

Taky jsem koukal, že nemá u nás ani jeden start v lize, to je celkem rarita na tak úspěšného hráče.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Zelenskyj udělil?

Reagovat
emisarpravdy

Krejčí natahuje už teď.

Reagovat
10adam

Ne

Reagovat
Remt

Tuhle bych osobně spíš nepiskal než pískal.

Reagovat
Coutinho10

zajímavý by bylo, jestli by se rozhodčí rozhodl stejně, kdyby se stejná situace stala ve druhým vápně

Reagovat
Selänne

Reagovat
Coutinho10

co si budeme povídat,s pojišťujícím gólem na 0:2 by to bylo klidnější

Reagovat
Greny

Myslíš tu ruku Beneše cca minutu předtím?

Reagovat
Coutinho10

tak tu si nevybavuju...zkusím pak mrknout...jaká to byla minuta ?

Reagovat
Remt

Já si ji právě taky nevybavuju i když o ní někdo mluvil v preview, co to bylo za minutu?

Reagovat
Coutinho10

63., tato situace, po který dal Kuchta tyč po vyražení brankáře

https://ibb.co/WfF1CyB

Reagovat
kilobyte

Myslíš jako kdyby tam zahrál rukou třeba Beneš?

Koukám, že teď se bude zkoumat každý spornější verdikt pro Spartu. Jestliže Hejdova ruka byla podle velké části veřejnosti kontroverzní, tak Kairinenova jasně nebyla.

Reagovat
Coutinho10

tak tu si nevybavuju...zkusím pak mrknout...jaká to byla minuta ?

Reagovat
kilobyte

Asi 3 minuty před rukou Kairinena.

Reagovat
Coutinho10

jo už vidim....ty jo, zajímavý a pískala se nedávno někdy za toto ruka jinde, protože většinou mi přijde, že jsou rozhodčí v těchto situacích tolerantnější

Reagovat
Greny

Myslím že se taky pískat nemá, ale psal jsem to včera v previews že zde bych pískal penaltu za to že ses prostě dřevák, uklouznes, namazes a ještě u toho zahraješ rukou ve vapne

Reagovat
Coutinho10

jako s tímto souhlas, hodněkrát to už padlo a taky se přiklánim viz např., že si nastřelíš ruku sám nebo blbě zpracuješ do ruky, tak bych to bral jako ruku, ale tak už to bohužel dlouho není a dřeváci jsou takto chránění

Reagovat
kilobyte

Nepískala, protože jsou tam "polehčující" okolnosti. Stejně jako u Kairinena. Podobná ruka jako Kairinenova se taky jinde nepískala. Ta Hejdova s tím moc podobná není. Hejda šel blokovat střelu a šel proti míči. U Kairinena to byl odraz v blízkosti na který mohl těžko reagovat. Navíc mu to šlo přes prsa a ta teč byla fakt minimální. Ani se neviděl záběr, kde by ta teč byla jasně vidět.

Reagovat
Coutinho10

jako obhájit se to dá, že to nezapískal, tak asi ok

Reagovat
kilobyte

Už vidím, jak by se taková penalta dala obhájit pro Spartu. By se všichni posrali.

Reagovat
Coutinho10

to nepopírám

Reagovat
Remt

Hele navíc to snad bylo do oblasti rukávu. Tu bych fakt nepiskal. Neřeknu kdyby to šlo fakt do dlaně.. že bys řekl jo bylo to zblízka ale bylo to fakt do dlaně. Tady zblízka jak sviňa a ještě rukáv. Nebo prsa rukáv. To bych nepisknul

Reagovat
mistr129

Rozhodně ne, Jílek by se spíš mohl soustředit na to, proč pořád staví Macíka (i když ještě hrajou s námi, tak ať ho zatím nechá)

Reagovat
thewall

On ten mladý Stoppen před týdnem s námi taky moc nepřesvědčil. Na 4 góly nám stačilo 5x trefit zařízení.

Reagovat
Abbe Faria

hodit to za hlavu, u tech dobytku se proti 12 hrat neda... vsechny tri zapasy jim rozhodci pripiskavali, divim se, ze to ma slavie zapotrebi proti nam. a tenhle holandskej sasek do toho cirkusu zapadnul paradne. to bylo za zlutou pro Hulku. https://twitter.com/acsvory/status/1655247859623550976?s=48&t=8N0k9bKD5dotiZjutx5CsA

Reagovat
mistr129

první a nejdůležitější kritérium na trenéra Bohemky splňuješ, blahopřeji

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
bobis21

Že je tohle k smíchu je ale samozřejmě pravda. Ale je to sešívka, takže mu to samozřejmě rozhodčí sežere. A od slávistů nejsou ani kolíky proti noze soupeře faul, na slávistu je faul i když jen stojí někdo poblíž.

Reagovat
KingMaster13

Já nechápu co se tady řeší. Prohráli 6:0, ten brek mi nepřijde na místě, však první musí hledat chybu u sebe, když se poučí tak třeba nás příště sejmou. Takhle budou hledat chyby všude jinde než u sebe. My jsme tenkrát proti Teplicím mohli fňukat rovněž že jsme dostali třeba 7. gol z offsidu ale nic by to nezměnilo.

Samozřejmě faul tohle nebyl, to je jasné. Mick o sebe zakopl (myslím si, že nechtěl ale to se stane), blbý je, že to pískne rozhodčí.

Reagovat
bobis21

Samozřejmě že s výsledkem to nemá nic společného. Ale o to je to právě smutnější. Že i když by to pro výsledek vůbec nepotřebovali, stejně se to děje. A ani v zápase, který skončí 6:0, nejsou hráči schopní přiznat, že nebyli faulovaní? To je asi to zlepšování fotbalové kultury, o kterém tvrdík tak rád mluví, že?

Reagovat
KingMaster13

A co má jako dělat? Uvědom si, že se přizná málokdo, protože málokdo chce "oslabit" tvůj tým. Já s tou myšlenkou Fair play naprosto souhlasím a chci aby se to dělo ale takto musí být nastavená celá liga, rozhodně by Slavia mohla jít příkladem....souhlas naprosto. Teď si ale představ že by to udělal a už vidím Houšťu jak ho za to pochválí Trpišák bude mít další argument hrát další zápas místo něj Tecla atd. Fakt mu ale tohle může vyčítat jen blázen. To má v první řadě ale poznat rozhodčí.

Reagovat
bobis21

Pak se ale nedivte, že jste za šašky, když mluvíte o zlepšování kultury, když se hráči i v zápase který skončí 6:0 bojí přiznat, protože vaše žumpy v relizáku by to nerozchodily. A to že nejsi ani ochotný mu to vyčítat je pak jen třešnička ...

Reagovat
KingMaster13

Jenže takhle je nastavený každý v té lize. Teď fakt jen koukáš na to, že to je Slavia. Však za poslední roky byly tak 3 větší přiznání, kterým se pak tleská v Tiki taka, tady můžeš vidět jak vzácné to je a samozřejmě o to víc tleskám těch jedincům. Fotbal je žumpa a to zkulturnění prostředí nejde hned. Nejjednodušší je fanouškovská transformace na tribunách aby to nějak vypadalo. Ta sportovní stigmata ta se budou odbourávat nejhůře. Furt si uvědom, že trenéři a realizáky vyvíjí tlak na ty hráče aby se nepřiznávali, hraje se na výsledky. Jako budu moc rád když to ve fotbale děje ale ten tlak na ty hráče je tak velkej že tohle nebudu vyčítat nikomu. Však se podívej, vyčítá někdo Kuchtovi nebo Limberskýmu že něco nasimulují? Ne, vždy ten hate dostane rozhodčí že to odpíská, však fanoušci to chápou.

Reagovat
bobis21

Počkej to myslíš vážně? Vždyť je to přesně naopak. Nejvíc se nadává hráčům že to nasimulovali. A vyčítá se simulování hráčům bez ohledu na to, jestli to rozhodčí posoudil správně nebo ne. Třeba u nás se na Svozilovy simulace nadávalo pořád, bez ohledu na to, co rozhodčí pískal.

A pořád asi nechápeš, co je na tom podle mě k smíchu. Váš předseda se chlubí tím, jak strašně zlepšuje fotbalové prostředí a vaši fanoušci mu při tom lezou do prdele. Ale pak je realita taková, že jeho zaměstnanci na nejviditelnějších pozicích aktivně dělají přesný opak? Tak kdo z fanoušků to vmete do ksichtu tvrdíkovi? Co on pro to teda udělá? Kdyby něco takového opravdu chtěl, u svých zaměstnanců by tohle netoleroval. Je to tedy jen další z jeho lží, kterou mu fanoušci žerou. A proto se vám vysmíváme.

Reagovat
KingMaster13

Jenže ty si pleteš zkulturnění a zkulturnění....Říkal někde Tvrdík že chce zkulturnit sportovní stránku? Říkal že nechce aby se dělo to co s Plzní minulej rok, takže házení kelímků na hráče, žádné rvačky, žádné fakování diváků (Šádek), žádné házení něčeho po Šádkovi, snaha trochu ovlivnit chování realizáku (to se mu zatím moc nedaří zatím ) Já v tom nevidím žádný problém třeba, ačkoli bych byl raději kdyby bylo Fair play ale vyčítat Mickovi to nebudu a navíc on nesimuloval. Jinak twitter je mi u píči co se tam píše, tam beztak je pár křiklounů.

A k tomu prvnímu odstavci tak sodu dostanou hlavně rozhodčí. Limberský dostal třeba sodu ani ne tak kvůli té simulaci ale kvůli tomu rozhovoru převážně kde to ještě svalil na Spartu. Kuchta dostává sodu protože přeběhl do Sparty, ne proto že je simulant atd. Že si tady přečteš pár komentářů jedinců v emocích neznamená, že to dostává i na stadionu.

Reagovat
bobis21

Takže chce zlepšovat jen nějakou část kultury, ale na zbytek selektivně sere. Tak to je snad ještě horší

Já jen celou dobu čekám, až uvidím nějaké slávisty jít proti vlastníkům a proti tvrdíkovi. Místo toho pořád děláte že nic. Tak se pak nedivte reakcím ostatních.

Reagovat
KingMaster13

A proč bysme to jako měli dělat? Vy jdete proti Brabcovi snad? Jinak otázka na tebe? Není lepší alespoň vynaložit nějakou snahu zlepšit i tu malou část fotbalu? Dle tebe teda je lepší teda nedělat nic? Fajn tak až k nám zase přijedete a zahází vám hráče pivem tak nebulte, protože alespoň o tohle je snaha zlepšit ten fotbal. Však atmosféra na fotbale v ČR je nenávistná, kurva proč? Však si ten fotbal jdeme užít ne? Proč začátek zápasu jako první chorál musí znít Zkurvená Plzeň x Jude Slavie. Proč se po hráčích musí něco házet, proč se musí někomu vyhrožovat atd. Však ta atmosféra a i to vnímání fotbalu by u nás mohlo být setsakra jiné. Pokud alespoň tohle částečně Tvrdík změní tak budu rád

Reagovat
kilobyte

Mě třeba u Tvrdíka ta "snaha" o zlepšení nepřijde upřímná. U něj je to podle mě jen o nahánění bodů popularity. Což by teda úplně nevadilo, ale to zlepšení tam bude nulové. A pokud nějaké, tak malé a dočasné. Nejhorší je to jeho ukazování na druhé.

Slavia nemůže v jednu chvíli chválit trenéra za rozkopané dveře a chtít si je dávat do muzea, aby pak odsuzovala neslušné chování.

Navíc s tou "nápravou" Tvrdík začal, až když to chování realizáku Slavie bylo neúnosné a ve společnosti se začalo mluvit o zpřísnění pravidel. Takže to nebylo o tom udělat kulturnější atmosféru, ale klasické napravování škod.

Reagovat
KingMaster13

Jako mě úplně taky ne, vidíš že se v tom chce v první řadě spíše zpropagovat ale když to povede fakt ke zlepšení tak co na tom? Výsledky uvidíme až v budoucnosti. Jinak máš pravdu, že realizák, a i to nenávistné publikum se začalo řešit až po tom zápase s Plzní ale furt to vnímám, že je dobře, že se to začalo řešit a pokud to povede k tomu, že na tribunách bude lepší atmosféra, že realizák se bude snažit krotit a přidá se k tomu třeba Svědík, Hoftych, Rada tak tím lépe.

Reagovat
kilobyte

Když to povede ke zlepšení, tak nic. Jenže pokud se toho opravdu někdo nechytne a nebude to dělat jen pro svojí propagaci, tak to zlepšení bude podle mě jen dočasné. Pokud teda nějaké bude.

Ono malé zlepšení může nakonec být to nejhorší, co se může stát. Kdyby se to zhoršovalo, tak to třeba dojde do stavu, kdy už to budou muset řešit všichni a nastaví se takový pravidla a systém, že už se to do takového stavu nikdy nedojde. Jenže takhle přijde malé zlepšení, poplácají se po zádech a zase to půjde dolů.

Reagovat
KingMaster13

Jasný chápu tvojí myšlenku ale to ti v podstatě může vyvstat u řešení jakéhokoli problému. Prostě muselo by se vidět jakým směrem se to odvíjí a dle toho reagovat

Reagovat
bobis21

U nás bylo na stadionu choreo s kritikou Brabce před asi dvěma týdny. Co to je za debilní otázku?

A neříkám že je lepší dělat nic. Říkám že je lepší nelhat o tom, co reálně děláš.

Reagovat
KingMaster13

Tak my taky Tvrdíka kritizujeme, třeba ty jeho výstupy na twitteru je něco šíleného ale reálně v čem on lže? Jako měl to více specifikovat pro tebe jak tu transformaci myslí? Na co konkrétně se chce zaměřit? Jinak souhlasím s tím, že sport je nejvíce zkostnatělý, to vidíš nejen fotbalu ale i takové formule 1. Nicméně zase na druhou stranu třeba formáty těch sportů se mi do teď velmi líbily, tak proč je měnit. Ve fotbale chce akorát úspěšně vštípit tu myšlenku fair play ale to se musí zavést úplně odspoda a celkově změnit myšlení lidí, což bude běh třeba na celou generaci

Reagovat
bobis21

Já myslel spíš to fungování klubů, kde se pořád předstírá, že je to nějaké specifické prostředí, takže tam nemůžeme nic dělat tak, jak to funguje v úplně všech ostatních odvětvích. Způsoby řízení firem ve všech ostatních odvětvích se mění, jen fotbal musí vypadat stejně jako v devadesátkách. Ve vedení mají bývalé kopačky, které o řízení firem nemají ani ponětí, tak to dělají tak, jak jim ta o 15 let starší kopačka před ním řekla.

A ten odpor k tomu, aby se přestala dávat hlava do písku v situacích, kdy ti rozhodčí pomůže, je krásným příkladem.

Reagovat
KingMaster13

Jako konkrétně v českém prostředí vidím hlavní problém že se třeba dost bráníme globalizaci, což by nám dost pomohlo. Furt si tady hrajeme na specifickou českou kabinu, kamarádství (Hlavní je profesionalismus). Jsou v Manchesteru City všichni kamarádi? Určitě ne, každej je z jiné části světa ale na hřišti fungují profesionálně jako robot. Přitom třeba Priske ukazuje, že zahraniční trenér tu fungovat může v pohodě. Klidně i víc zahraničních investorů sem nalákat, více různých vlastníků. Jak by třeba Plzni nebo Liberci pomohlo kdyby je koupil Katar. By najednou Křéťa musel své peníze používat efektivně a mít efektivní skauting, protože liga by byla přebraná, to samé my a hned by to ty týmy nutilo být nějakým způsobem efektivnější.

Co se týče globálně fotbalu tak jak píšeš, je hlavní problém to stigma toho fair play, simulace. Konečně se s tebou dá souhlasit Jak říkám v tomhle jsem prostě pro

Reagovat
kilobyte

Bylo vtipné, když "experti" viděli hlavní problém Sparty v tom, že nechodí hráči spolu do hospody.

Kromě Slavie a Sparty nemá žádný klub v české lize pro investory z Kataru apod. význam.

Reagovat
KingMaster13

Právě že má, k pražským S se není snadné dostat a ono českou ligu ovládnout není zase tak těžké jako třeba Premier league. Pár milionů, vykoupíš ligy kolem, dáš tam schopného trenéra a pomalu můžeš útočit na titul. Jako zní to velmi jednoduše ale ono v našich podmínkách je, protože ta konkurence tu prostě není a to co by ti Katařani museli investovat do Liberce aby dotáhl pražská S to jsou pro ně kapesné.

Reagovat
kilobyte

Ale proč by to dělali? Česká liga nemá žádné jméno a ČR není pro Katar apod. vůbec zajímavá. Tvrdík teď sháněl investory (možná i nové vlastníky) v Kataru a asi nic.

Jasně bylo by to pro ně v podstatě zadarmo, ale co pro ně bude český titul a maximálně skupina LM, protože na víc český tým mít nemůže kvůli limitům prostředí. Když si připlatí, tak si můžou koupit klub na západě a bojovat s ním o play off LM.

Navíc hned vedle nás je Polsko, kde mají o dost větší potenciál. Moderní stadiony, 3x větší trh. Kdybych byl bohatý šejk a přemýšlel nad tím, že koupím klub druhého/třetího sledu, tak se domluvím s dalšími šejky a koupím s nimi aspoň tak 4 kluby v Polsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Spojení Katar a silně katolické Polsko mi nejde moc dohromady. Ale souhlasím, že aby někdo z Perského zálivu kupoval provinční klub v Česku, tak to pro ně vůbec nemá význam. V ČR jsou jen dva kluby, které pro bohaté Arabáše můžou být aspoň teoreticky zajímavé, ale vzhledem k tomu, že u nich Tvrdík s nabízením Slavie opakovaně neuspěl, tak to asi ani taky nebude zrovna žhavý.

Takže když zůstaneme v podobné oblasti, spíš bych si uměl představit, že si nějaký šejk koupí klub v Rakousku a zkusí z něj udělat konkurenci pro Red Bull

Reagovat
kilobyte

Možná na začátku by tam bylo pár problémů, ale časem by se to obrousilo a s pravidelnými skupinami LM by Poláci na svoji víru zapomněli.

Real třeba taky na blízkém východě prodává dresy s upraveným logem.

Reagovat
KingMaster13

Protože by to znamenalo rozšíření jejich jména, dalších obchodů a přitom by to bylo low cost. Ono Red bull taky investoval v Rakousku, kde do té doby nebyly tak konkurenční kluby pro Evropu jako teď. Navíc při chytré strategii se na tom dá přes akademie a mladé hráče dobře vydělávat. (Nesouhlasím s tím, že fotbal je prodělečný, dá se na něm vydělat když se to dělá chytře). V Polsku by je to musela být větší investice. Tady by jim Šádek nechal Plzeň defakto zadarmo.

Reagovat
kilobyte

Jenže finančně je na tom Rakousko jinde. Takže by to tam sice měli dražší, ale zase by tam měli větší příjmy. Když budeš mít stejně kvalitní kluby v Rakousku a v Česku, tak větší příjmy ti bude generovat ten v Rakousku. Možná tě bude stát víc, ale od určité chvíle, když budeš chtít být víc mezinárodně zaměřen a hrát třeba pravidelně LM, tak ten rozdíl na výdajích podle mě nebude takový.

RB investoval v Rakousku jen kvůli tomu, že je to rakouská firma. A i tam si se Salzburgu udělali vlastně farmu pro svůj hlavní klub v Německu, protože narazili na ekonomický strop ligy.

Zadarmo by jim to nechal, protože Plzeň nemá žádnou hodnotu. A hlavně nemá potenciál.

Reagovat
delfin

"A ten odpor k tomu, aby se přestala dávat hlava do písku v situacích, kdy ti rozhodčí pomůže, je krásným příkladem."

Doufám, že sis právě uvědomil, co jsi napsal. Něco podobnýho, by totiž mohl říct u soudu i Berbr.

Reagovat
bobis21

Jakože by Berbr říkal, že fotbal pod jeho vedením byl žumpa, ve které týmům pomáhali rozhodčí? No nevím jestli by mu to pomohlo...

Reagovat
delfin

Ne, říkám že mluvíš o nějaky komplexní reformě fotbalu, ale používáš výrazy, který k tomu vůbec nesedí.

Reagovat
bobis21

Opravdu netuším co myslíš.

Reagovat
delfin

Upřímě, vůbec mi to nevadí.

Reagovat
delfin

Ne to nejde, zkus zlepšit naráz celek, kterej o zlepšení nestojí. Po počátečním nadšení se ti začnou vynořovat figurky, který si předtím neviděl, a narazíš a nebo tě to v tom lepším případě jen připraví o iluze.

Reagovat
KingMaster13

Prostě zlepšit se dá to co můžeš ovlivnit, takže hlavně svoje fanoušky, kde když dojde ke zlepšení chování tak na oplátku se k nim mohou začít chovat fanoušci i na druhé straně. Ta sportovní stránka tam to bude pořádný boj a je i otázka jestli je správné aby se Tvrdík pokusil reformovat i tohle, protože už přesně vidím jak by se vyrojili zprávy, že se do toho nemá co montovat, konflikt zájmů atd.

Reagovat
delfin

Hlavní problém je ten, že se do toho už nasraly velký peníze, a peníze přitáhnou ten typ lidí, který fotbal ani tolik nezajímá. Jediná cesta je aktivně odplevelovat, ale odspoda. A to nemůže už jít jinak, než postupně.

Reagovat
kilobyte

Proto Tvrdík většinou řeší ostatní kluby?

Reagovat
KingMaster13

No ale proto se začalo s těma našima hlavně u nás, pak můžeš třeba říci co je špatně v Plzni atd. Nicméně uznávám, že to působí divně.

Reagovat
bobis21

Zlepšit celek najednou ne. Ale chtít po svých zaměstnancích nějaké chováni samozřejmě můžeš hned. A řešit když se takto nechovají taky.

Reagovat
delfin

Nemůžeš, když jsou generátorem zdroje tvých příjmů. Když seš sice šefvstem nad nima, ale morálně pod nima, usekneš si větev, na který stojíš.

Reagovat
bobis21

Nebo to uděláš první a než se ostatní chytnou, budeš mít konkurenční výhodu. Místo toho budeme dělat jako vždycky, protože jsme vždycky dělali jako vždycky. Víc zkostnatělé odvětví než sport asi fakt neznám. Je šílené jak jsou tam všichni prostě přesvědčení, že to musí pořád dělat stejně jako to dělali před 20+ lety.

Reagovat
delfin

To nepujde, protože tě ti na který spolíháš než se chytnou, začnou za to nenávidět. A dostaneš se do situace, kdy začneš litovat, že si uříznutím větve na který stojíš, slítl o celý patro dolů. Pak příjde vystřízlivění, a životní zkušenost, kterou zatím nemáš.

Reagovat
bobis21

Ty vole to jsou scénáře jak přímo z dílny tvrdíka

Reagovat
delfin

Ne to jsou scenáře, který jsi zatím nepoznal, protože jsi se zatím dlouhodobě nic zlepšovat nepokoušel. Zkus to uvidíš, kdo z nás dvou je plácal.

Reagovat
bobis21

Fakt nevím co se snažíš říct. Já naštěstí nepracuji v takto zkostnatělém prostředí a změny ve snaze o zlepšení jsou u nás každodenní záležitost.

Reagovat
delfin

Jn, chce to nežít ve svý iluzi.

Reagovat
bobis21

Podle mě jsou teda iluze právě kecy o tom, že se nic změnit nedá a všechno musí na vždy fungovat přesně jako teď. Tak toho u nás bohužel funguje hodně a přesně tímto přístupem z nás akorát bude skanzen, na který se budou lidi jezdit dívat, jak se žilo kdysi.

Reagovat
delfin

Stejně tak je blbost mít nasazený růžový brejle, a neumět je občas sundat. Já ti říkám, jak to vidím z mýho pohledu. Je na tobě, jestli si z toho něco vezmeš.

Reagovat
bobis21

Mně teda přijde, že můj pohled je přesný opak růžových brýlí, když říkám že je úplně všechno špatně a celé je to žumpa.

Reagovat
delfin

Je jedno, jestli vidíš všude kanál, nebo všude diamanty. Když nevidíš jak to skutečně je, stejně to bude jen tvoje iluze. Podívej na Infantina, nebo na opačný straně na Brebra. Oba to jsou cvoci, rozdil mezi něma není žádnej. Voba už to vnitřně prohráli sami se sebou. To je nejhorší forma prohry, nevidět, že směřuješ do hajzlu.

Reagovat
bobis21

Tak teď nevím. Podle mě nejsou ti dva žádné opačné konce. To jsou ti samí bezcharakterní zmrdi, kteří vidí fotbal jen jako cestu k sebeobohacení a moci.

Reagovat
delfin

Fakt už nevím co to mám napsat. Možná bude lepší když zůstanu nepochopený.

Reagovat
delfin

Nejlepší asi bude nechávat lidi, ať si sami rozbijou držku.

Reagovat
Coutinho10

to jsi moc naivní, to se nikdy a nikde neděje, že by hráč přiznal, že nebyl faul...jako faul to nebyl, nicméně z tý poslední či předposlední opakovačky mi přišlo, že Mick se o něj trochu líznul, takže to nebyla vyloženě simulace, jak je od tebe a dalších prezentováno a navíc Jurásek to pak z toho přímaku zakopl na tribuny, tak není co řešit, ale asi je potřeba na nás taky něco pořád hledat

Reagovat
kilobyte

Když hledáte chyby u ostatních (Sparty), tak se nedivte, že je ostatní hledají i u vás. Nemůžete se stavět do role morálních autorit ligy a pak čekat, že ostatní vám budou jen tleskat.

Reagovat
Coutinho10

ok, asi to je oboustranný, nicméně u vás těch kontroverznějších situacích je objektivně prostě víc, takže se není co divit, že jste pod drobnohledem

Reagovat
bobis21

Ono jich ani není víc. Vy jen všechny u vás přejdete jako nevýznamné a děláte že nic. Což se třeba ukazuje i v této diskuzi.

Reagovat
KingMaster13

Vždyť tu všichni říkáme že to faul nebyl tak o co ti jde?

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
bobis21

"u vás těch kontroverznějších situacích je objektivně prostě víc"

Reagoval jsem na tohle. S tím tvá odpověď nemá vůbec nic společného.

Reagovat
KingMaster13

Na to se vyprdni, normální špičkování místních uživatelů.

Reagovat
Freedo

Je úplně mimo

Reagovat
kilobyte

Objektivně z pohledu fanouška Slavie.

Reagovat
KingMaster13

Tak celkově nejlepší by bylo kdyby se každý staral o sebe a svoje chyby kvůli kterým prohrál titul ale toho se asi nedočkáme takže se vzájemně bude na druhého házet špína

Reagovat
Coutinho10

tak je to několik zápasů za sebou, co se řeší sporný situace ve váš prospěch, takže to je fakt

to tedy i znamená, že se víc lidi na ty situace zaměří než např. v jiných zápasech

Reagovat
kilobyte

Jenže tak nějak zapomínáte na ty sporné situace v náš neprospěch. Co je teda na tom objektivního?

Reagovat
Coutinho10

tak mluvil jsem o posledních zápasech, ne to, co bylo na podzim

Reagovat
kilobyte

Já taky. S Plzní Kaša neměl dohrát, pak tam byl ještě podezřelý zákrok na Kuchtu od Staňka. S Libercem mohla být klidně znovu penalta na Kuchtu po zákroku Vliegena, který šel po míči, ale Kuchta mu ho vypíchnul a on ho zboural. Včera pár minut před rukou Kairinena byla ruka Beneše. A zákrok na Daňka mohl být taky červený (za mě horší než zákrok Vydry s Libercem).

Reagovat
Coutinho10

Kašu si nepamatuju, Kuchtu jsme řešili, že se dalo pískat a toto by si obhájil, že to byla víc penalta než ta následná, Beneše jsme taky řešili, že toto se nepíská a ten faul na Daňka, jestli si ho neplatu s něčím jiným, to bylo tou podrážkou na kotník, tak tam se dala dát, to souhlas, nicméně viděl bych to na stejně, ten od Vydry byl zase intezivnější, ikdyž myslím ne přímo podrážkou

Reagovat
mistr129

Že to sem někdo nasdílí pro pobavení, to v pohodě, směšný to je. Ale vztekat se po zápase, kdy děláš soupeři kužely, na rozhodčího (a tvrdit, že v minulých dvou zápasech bylo připískávání) je podobně směšný

Reagovat
KingMaster13

Rozhodně velká chyba rozhodčího, působí to směšně ale brečet po prohře 6:0 že nám pomáhal rozhodčí Směšný

Reagovat
bobis21

Výsledek zápasu snad nijak nemění to, že rozhodčí tohle posoudil šíleně. To jako můžeme mluvit o výkonech rozhodčích jen v zápasech, které jsou těsné?

Reagovat
mistr129

Ne, ale o výkonech rozhodčích by se mělo mluvit, když jsou opravdu špatné, ne když udělají jednu chybu za zápas, na kterou ani nemají opravný prostředek.

Černý taky otočil ve finále na každé straně roh, ale nikdo neříkal, že řídil utkání špatně nebo snad dokonce tendenčně

Reagovat
bobis21

No a co třeba řešit, jestli by opravný prostředek neměl existovat? Dojde třeba tady k dodatečnému zrušení žluté karty pro "faulujícího" hráče? A co kdyby dostal 2. žlutou, nemělo by se pak řešit u VAR, že tu 1. prostě neměl dostat?

Reagovat
mistr129

Souhlas, jsem pro k současné podobě VARu přidat 1 trenérskou výzvu, otázkou je, jestli úplně na všechno. "Problém" totiž ve fotbale je, že ne vždy je potřeba píšťalka k rozehrání, takže například než se trenér zvedne, aby u 4. rozhodčího reklamoval aut, soupeř už rozehraje.

Reagovat
kilobyte

Co to dát hráči, který byl účastník souboje. A klidně neomezený, ale když se ukáže, že ten protest byl neoprávněný, tak rovnou žlutou za "zdržování".

By mohlo ubýt i dohadování. Hráči přiběhnou, tak se rozhodčí zeptá: "Mám se jít podívat a video?". By hned bylo ticho.

Reagovat
mistr129

To by šlo u těch autů, ale vidím dva potenciální problémy:

1) na konci budou mít hráči "legální" možnost, jak za žlutou rozkouskovat soupeřův nápor nebo třeba jen zastavit brejk, v rámci kterého chce soupeř rychle rozehrát.

2) mohlo by to platit jen na auty, ne na rychle rozehrané přímáky - tam je to totiž často "o výkladu pravidel" a ovlivnilo by to zápas ještě víc

Reagovat
Greny

Já si třeba myslím že se možná najde záběr kde bude kontakt u toho Burena vs Hůlka ale hodně minimální bude...

Jde spíš o to že když Kuchta padne měl to ustát, u Burena pak teda bylo že si ještě brnkl o své nohy ale to je v pořádku ...

Pak můžeme vzít v potaz že teoreticky ještě první gól Slavie řešil var a byl tam taky lehký kontakt Jurečka vs Kadlec... Kdy Kadlec spadl a Jurečka dal gól..

Takže já je pochopím že to hráče a trenéry může nasrat když to pro ně jsou třeba dvě takové dost podobné situace za stavu 0:0 a vždy vyřešené jedním směrem ještě v kombinaci předchozích zápasu v minulosti(Klíma a jeho penalty)

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
mistr129

Vždyť píšu, že (stejně jako na Kuchtu, díky za to srovnání ) to faul ani náhodou nebyl. Rozdíl je, že tady rozhodčí neměl opravný prostředek, v Liberci to mohl přehodnotit VAR. Tudíž v tomto případě se dá předpokládat, že šlo o omyl

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

A prej že Kuchta je mega simulant za kterého by se styděli. V derby sebou Jurásek plácnul, jen když viděl Karabcovu nohu. Tady se MVB sám zkušeně podkopne, aby nemusel spálit tutovku.

Reagovat
KingMaster13

A to je simulování? Prostě zakopl no, blbost rozhodčího a fotbalové stigma, hlavně nic neříkej

Reagovat
kilobyte

Tak někteří hráči tohle mají natrénováno. Že se sami podkopnou, aby to vypadalo jako faul. Ale jestli pak MVB nekoukal na rozhodčího a nemával na něj proč nepíská, tak bych mu to odpustil.

Reagovat
KingMaster13

Navíc on občas je takovej nešikovnej a tohle se mu stává. Spíš nechápu, že tohle rozhodčí odpíská. Chápu že hlavní to možná perfektně neviděl ale od toho tam má lajnovýho a ten to musel vidět dobře

Reagovat
Coutinho10

za mě to faul nebyl nicméně z tý poslední či předposlední opakovačky mi přišlo, že Mick se o něj trochu líznul, takže to nebyla simulace

Reagovat
KingMaster13

I kdyby ne, tak to dneska nemůžeš ani zakopnout sám o sebe aby jsi hned nebyl viděn jako simulant? Tohle se prostě občas stane. Horší jsou takové ty skoky plavmo ve vápně

Reagovat
Coutinho10

j bohužel...když už vyhrajeme rozdílem třídy, tak i tak všichni musí hledat něco, jak si do nás kopnout

Reagovat
KingMaster13

Já tohle nevnímám jako kopanec do nás ale vadí mi, že dneska už každej vidí každýho za simulanta jen protože třeba zakopne. Hergot já kolikrát zakopnu na rovným chodníku

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Greny

Ale však to je v pořádku ale tak když už to udělám tak se jdu uklidit někam mimo do vápna a držím hubu a krok.. ne že půjdu ještě k rozhodčím s rozpaženýma rukama si stěžovat ...

Reagovat
KingMaster13

A ten Mick někam šel, však se tam chvíli sbíral, očistil se a byl v klidu? Já už právě nevím jak to pokračovalo jestli šel po nějaké chvíli nebo tak, to se kdyžtak omluvím ale já mám dojem, že byl v klidu.

Nicméně souhlasím a vadí mi když hráči udělají dle toho co píšeš. Spíš jsem myslel to, že vím i o nějakých případech kdy hráč zakopne a už se na něj píčuje ani by něco chtěl

Reagovat
Greny

Já to právě ještě hledal abych se ujistil a on spadl, rozhodci pískal on na něj se otáčí a rozpazeny ruce .. mezitím žlutá a přibíhá tam myslím Schranz a zároveň tam jde i van Buren rozpazeny ruce a cosi mu říká (a rozhodně to nevypadalo že by mu říkal faul to nebyl)

Reagovat
KingMaster13

Třeba mu blbě rozuměl Hele tak to se omlouvám, to jsem nějak teda přehlédl. Já vím, že on jak jakoby se sbíral pomalu a nešel hned v první sekundě za ním tak jsem to považoval za uzavřené že nic nechce

Reagovat
Greny

Právě z toho že tým pak šel tak jak píšu nahoře usuzuji že tam možná fakt lehký kontakt byl a najde se protože jinak nechápu proč by to delal

Reagovat
KingMaster13

Mě se zdálo že spíš zakopl o sebe ale těžko říct, třeba tam lehký kontakt byl co ho rozhodil a už se cítil poškozený. Navíc v té emoci to třeba i blbě vyhodnotil a myslel si jen, že ho někdo brnknul (taky se stává)

Reagovat
kilobyte

Takže chtěl ještě červenou?

Škoda, že ve fotbale není video challegne. Slávisti by si jí vzali kvůli červené a rozhodčí by stáhnul žlutou pro Hůlku a dal jí MVB.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, tak to si ukázkový simulant.

Reagovat
KingMaster13

Ale špatnej, penaltu jsem za to ještě nezískal

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Brečíš ostudou na vašimi simulanty?

Reagovat
John Obi Mikel

Nn, krájel jsem cibul

Reagovat
Mupi

Hezkej brekot..co nám připískával? Ok, na Micka to samozřejmě faul nebyl, ale teda myslím si, že to ani nemusela být simulace, prostě zakopnul o nohy, rozhodčí to viděl z blbého úhlu, gol z toho naštěstí nebyl. Dej jinou akci, co šla naproti nám...

Víc bych na vašem místě řešil, že jste všechny 3 zápasy hráli stejnou sračku, v tom poháru alespoň malinko aktivněji, ale ani tam to nebyl zázrak.

V lize jste byli zalezlý a obrana vám evidentně moc nefugovala a ani jste se nesnažili s tím něco dělat. Hledat po prohrách 3:0 a 6:0 při jasným průběhu chybu v rozhodčích..pošleme vám do Dolíčku tramvají balení kapesníčku (máme zásobu )

Reagovat
KingMaster13

Neuvěřitelný tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl zápas vedený férově, skončilo by to 0:2 nebo 0:3.

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, to je vlákno dlouhý jak Soběslav, to by chtělo svodku.

Reagovat
John Obi Mikel

To celý nečtu tohle.

Reagovat
kilobyte

https://ibb.co/W5TpW65

Sestavu dělal někdo z jádra sparťanského kotle?

Reagovat
Coutinho10

jinak trochu pro pobavení, oslava gólu U10 děcka Sparty proti MU

https://twitter.com/Coutinho10CZ/status/1655512110032474112

Reagovat
kilobyte

OT: Béčko Sparty bude nakonec hrát o "postup". Přitom před jarem to vypadalo na boj o udržení.

Reagovat
Salfovic

Je zajímavé, jak se všem třem poslední dobou daří.

Reagovat
smazaný uživatel

To je plán B pro případ, že áčko vyloučí z ligy za korupci, tak aby ho béčko rovnou nahradilo Slavia to mohla udělat taky tak, ale podle všeho to u nich nepochopili.

Reagovat
kilobyte

Jak by to vlastně bylo, kdyby áčko skončilo 16. a béčko skončilo první?

To by nespadli a nebo by áčko spadlo a béčko by i přes první místo muselo jít do třetí ligy?

Reagovat
Cotton

Oba by spadly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele