Florenzi ocenil bývalého kouče Fonsecu. Byl ke mně upřímný, řekl

18.04.2020, 18:12
Aktuality
Alessandro Florenzi ocenil jednání kouče AS Řím Paula Fonsecu, který ihned po příchodu k týmu Giallorossi, na rovinu tehdejšímu kapitánovi řekl, že s ním nepočítá.

"Byl jsem extrémně hrdý na to, že jsem po Francescu Tottim a Daniele De Rossim převzal kapitánskou pásku," vrátil se Florenzi myšlenkami do loňského léta. Ani postavení mezi ostatními spoluhráči mu ale nemohlo zaručit, že v klubu zůstane.

"Fonseca byl ke mně velmi upřímný. Myslím si, že je to jeden z nejlepších koučů, se kterými jsem spolupracoval. Od pravého obránce chtěl ale věci, které jsem nebyl schopen týmu dát. Hned na začátku mi řekl, že netuší, kolik herního času mi bude schopen dát," popsal Florenzi, který nakonec odešel na půlroční hostování do Valencie.

"Nepopírám, že to bylo těžké, když jsem opouštěl tréninkové centrum a všechny lidi v něm. Ten moment si budu pamatovat navždycky," řekl Florenzi. "Nakonec jsme našli východisko, které vyhovovalo všem stranám. Chtěl jsem si vyzkoušet hrát v zahraničí a v lednu se ta možnost naskytla," uvedl devětadvacetiletý fotbalista, který stále patří do kádru italské reprezentace.

I k ní se ještě upírají další Florenziho sny. "Splnila se mi spousta dětských snů. Hrál jsem za klub, kterému jsem vždycky fandil, stal jsem se jeho kapitánem, zahrál jsem si za Itálii, dával góly, zahrál si Ligu mistrů. Poslední, co mi zbývá, je vyhrát něco s mým klubem nebo s reprezentací a zahrát si na mistrovství světa," dodal Florenzi, který se v létě do Říma vrátí.

"Co bude potom, to zatím opravdu nevím. Uvidíme," prohlásil fotbalista, jenž odmítl nabídky od Interu Milán i několika dalších italských klubů. "Asi bych si mohl zajistit dobré peníze, ale nic by mi nedokázalo nahradit emoce, které mám spojené s Římem. Často mi říkali, že byh se měl rozhodovat hlavou, ale v tomto směru jsem vždy volil srdcem," uvedl.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Irek

Srdcar

Reagovat
Francesco Totti AS

Průměrný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

To občas i stačí.

Reagovat
Francesco Totti AS

Nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí ty nenažranče.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Largo

On zahraje všude, až na brankáře. Ale všude průměrně.

Reagovat
Francesco Totti AS

Přesně tak

Reagovat
GabrielBatistuta

Mě by to stačilo.

Reagovat
TheTopFootbaler

Nemyslím si, je univerzální a umí to s míčem i bez něj. Akorát teď už půjde jen dolů, no, protože jeho hra je hodně závislá na rychlosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele