Flick zůstává i nadále trenérem Bayernu Mnichov

03.04.2020, 17:55
Aktuality
Bayern Mnichov i po skončení letošní sezóny povede trenér Hans-Dieter Flick. Úřadující německý šampion se s bývalým asistentem dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2023...

Flick, který v Bayernu Mnichov působil již během hráčské kariéry, se do známého prostředí vrátil před letošní sezónou, když přišel jako asistent kouče Nika Kovače.

Po odvolání chorvatského kormidelníka se stal bývalý dlouholetý asistent Joachima Löwa u německé reprezentace hlavním trenérem, což bylo následně prodlouženo do konce roku.

Výsledky mnichovského velkoklubu se však výrazně zlepšily, kromě jiného si Bavoři s přehledem zajistili postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, načež dostal Flick důvěru pro zbytek sezóny. Nyní došlo k očekávanému dalšímu prodloužení spolupráce o tři roky.

"Bayern Mnichov je s prací Hansiho Flicka velmi spokojený. Mužstvo se pod jeho vedením zlepšuje a hraje atraktivní fotbal, což se odráží i na výsledcích," pochvaloval si po podpisu nového kontraktu generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge.

"Těším se na plnění nadcházejících úkolů s mým realizačním týmem. Jednání s Karlem-Heinzem Rummeniggem, Oliverem Kahnem a Hasanem Salihamidžičem byla charakterizována vzájemnou důvěrou. Definovali jsme si směr, kterým se chceme v nadcházejících letech ubírat. Nepochybuji o tom, že budeme úspěšní," řekl Hans-Dieter Flick.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (60)

Přidat komentář
Nickname 9

No konečně. Teď podepíše smlovu Neuer, Müller, Thiago a Alaba.

A snad přijde Werner a Havertz

Reagovat
Kocour Klapuška

*Sané a Havertz

Reagovat
Gazdo

A kludne aj Werner

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, že se stále najde někdo, kdo o Wernerovi pochybuje nebo ho do Bayernu vůbec nechce. Já už nevím, co on musí víc dokázat. Momentálně prožívá nejlepší sezónu své kariéry, kdy ve 36 zápasech dal 27 gólů a 12 asistencí (v Bundeslize konkrétně ve 21 zápasech dal 21 gólů a 7 asistencí). A velmi slušné statistiky má již několik sezón po sobě. I kdyby dal 45 gólů, furt bys ho nechtěl, co? Hodně lidí musí být vůči němu osobně zaujatí, a to pravděpodobně jen na základě nepovedeného Mistrovství světa, kde nikdo z německého týmu nehrál dobře. Navíc, Werner tuto sezónu v Lipsku nehraje typického hrotového útočníka jako Lewandowski, dost často hraje na křídle, přesto už vstřelil přes 20 branek. Mimo jiné, maká pro celý tým, vrací se, brání, svým pohybem dává prostor pro ostatní spoluhráče, a hlavně umožnuje svému týmu rychlý přechod do útoku a potřebnou dynamiku. Moc univerzálnějších ofenzivních hráčů, jak Werner v současné době není. Zahraje ti kvalitně jak na křídle, v útoku, tak i podhrotem. Havertz se podle posledních zpráv zatím jinam nehrne, a hlavně jeho cena se pohybuje okolo 100 až 120 mil., což Bayern určitě nedá. A i když je Havertz mladý a dobrý už teď, s obrovským potenciálem do budoucna, za tu cenu bych ho nekoupil ani já. Wernerova výkupní klauzule je okolo 60 mil., což je za hubičku za to, co předvádí. A to je fakt, který se nedá popřít. Co se týče Saného, sám ho do Bayernu opravdu chci, nicméně, levný taktéž a v poledních dnech kromě toho čtu, že vedení, a hlavně Flick pochybuje o Saného mentalitě, což znamená, že se do popředí přestupových zájmů místo Saného dostal právě Werner. Sám Hansi Flick se netají tím, že je velkým fanouškem Wernera.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

*levný taktéž nebude a v posledních

Reagovat
Kocour Klapuška

Já vůbec o Wernerově kvalitách nepochybuju. Pokud je to tak, že kvalitně hraje i z křídla, tak sem s ním. Nicméně jestli někde Bayern tlačí bota, tak je to právě na pozici ofenzivního středního záložníka, kde se už od dob Kroose nedaří najít hráče, který by tam hrál stabilně a dobře. Proto by podle mě priorita mohla být Havertz, po pokusech s Coutinhem a Jamesem.

Co se týče Saného (a nehodnotím argumenty mentalitou atp., protože o nich nic nevím - i když na to může být jeho slabý článek - Löw a jeho nepovolání Saného na MS), tak pro mě je to herně přesně ten typ hráče, kterýho Bayern na křídlo potřebuje. Typická křídla máme jen dvě, přičemž to jedno z nich - Coman, má velké problémy se zraněníma a bohužel se na něj dlouhodobě spoléhat nedá. Proto má podle mě rotace těhle tří smysl. A jasně, vycházím i z mého dojmu, že Werner je typicky hrotový útočník, a ne rychlé brousivé křídlo do 4-2-3-1 na pravý kraj. Ale můžu se mýlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Sané je na křídlo lepší volba než Werner. Sám bych ho neskutečně chtěl, ale když vezmu v potaz veškeré zprávy, které čtu, tak začínám byt skeptický. Alespoň pak nebudu zklamaný z toho, když skutečně Sané nepřijde.

Wernera sleduji za Lipsko každý zápas, pokud zrovna nehraje ve stejnou dobu Bayern a řeknu ti, že Werner se na křídle neztratí a v Bayernu by to zvládl s přehledem. V Lipsku hraje z křídla skoro celou sezónu a je nejen skvělý, ale i gólový. Ta jeho rychlost je brutální. Navíc, když se zraní Lewandowski, nemusíme experimentovat se sestavou a dávat do útoku někoho nezkušeného, ale poslat tam právě Wernera a na křídlo normálně Comana, pokud zrovna on bude zdravý. Jeho místo bych si dokázal představit i na pozici Mullera za Lewandowskim nebo v systému 442 proti slabším týmům, kteří betonují, jako druhého útočníka. Tak by byl Bayern alespoň schopnější reagovat na průběh hry. Když to nejde dobýváním hradeb, tak rychlý přechod do útoku může znamenat lék.

Pro mě Werner není pouze typický hrotový útočník jak Lewandowski, koneckonců to furt dokazuje, proto se o něho na křídle v Bayernu vůbec nebojím. A i když by to Sané na křídle zvládl o něco lépe než Werner, vezmi ale v úvahu, že Sané by pravděpodobně nezvládl zahrát jiné útočné pozice (útok, podhrot) lépe než právě Werner (křídlo a podhrot), vzhledem k jejich nejsilnějším pozicím. Werner má pro svoji univerzálnost obrovské využití pro tým. Představ si to kombo, na jedné straně útoku Lewandowski, který je ten rozbíječ soupeřova bloku, na druhé zas Werner, který svou dynamikou umožní Bayernu, aby se nespoléhal pouze na jednu zbraň. Já si to dokážu představit a vůbec to není špatná představa.

Když ještě jednou zmíním cenu, tak příchod Wernera by pro rozpočet Bayernu neznamenal tolik. Aspoň by byl prostor pro potenciální posilu do středu zálohy či stopera, protože Bayern fakt neutratí za léto přes 200 mil. eur. To už dávno víme.

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak co se týče toho hrotu útoku při zranění Lewyho, já doufám, že se tam postupně zapojí Zirzkee a že by mohl být za pár let jedničkou. Příchod Wernera by mu tuhle cestu prakticky znemožnil..

Ale s tím, co říkáš, hlavně s koncem, víceméně souhlasím. Ale tak jako tak, prioritou by měl být ofenzivní střední záložník, což je momentálně post, na kterým Bayern tlačí nejvíc bota. Protože Müller je prostě nejideálněji druhý útočník, a Goretzka s Tolissem se mi spíš hodí na klasický CMI. A ještě ke Coutinhovi - vycházím z premisy, že se Coutinho chytne - nacož to zatím nevypadá. Respektive, že mu Bayern tu druhou sezónu ani nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím, že by se měl postupně Zirzkee zapojovat do sestavy, ale představ si situaci: máš hrát důležitý zápas v Bundeslize o první místo s Dortmundem či Lipskem, nebo ještě hůře nějaký vyřazovací dvojzápas v Lize mistrů s týmem jako Liverpool, Manchester City, Psg, Real, Barcelona apod., Lewandowski je zraněný. Co uděláš? Pošleš do základu 18ltého Zirzkeeho nebo tam dáš už teď ostříleného a daleko zkušenějšího Wernera?

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak až se budou hrát tyhle zápasy, tak Zirkzeemu nebude 18 a nebude snad neostřílený

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, ale Lewandowski není ze železa. Klidně se může stát, že bude delší dobu zraněný už další sezóny. Již teď měl chybět v odvetě proti Chelsea a nebýt skvělého výsledku z prvního zápasu, jeho absence by byla dost znát. Při větší smůle se může zranit pokaždé až na jaře a tam bude určitě Wernera potřeba. Pro Zirzkeeho, zejména v Lize mistrů, to je furt moc brzo.

Reagovat
Bayern +

Blbosť, pretože pokiaľ bude Műller "žiť"a hrať takto skvele ako hrá, tak sa žiadny ofenzívny záložník v Bayerne neuplatní a vôbec je zbytočnosť ho aj kupovať. Práve preto tak aj dopadli James s Coutinhom...

Ja by som predal Martineza a Tolissa a miesto nich kúpil nejaké DM (box to box) delo v top top kvalite, niečo ako Kanté, len mladšieho.

A okrem toho jedno top CB namiesto Boatenga, prípadne top RB s následným presunom Pavarda na CB.

Reagovat
Bayern +

Presne tak. Najideálnejšia možnosť by bola do ofenzívy Werner za 60, aby ešte zostali peniaze na nové a preverené CB (Upamecano), resp. klasické RB (Semedo), alebo DM.

Reagovat
Kocour Klapuška

Ten Upamecano by byl fantastický RB celkově je dobrej bucket list

Reagovat
Müllered

Kalle v únoru tvrdil, že se nehodí do systému a Bayern o něj neusiluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Wernera nechtěl a nechce do týmu Salihamidžić, protože podle něj, jak říkáš, nepasuje do systému. Jak ale jistě už všichni víme z dosavadní práce, Brazzo je opravdový “expert“. Proto přestup Wernera ztroskotal hlavně kvůli němu. A i když byl pro příchod Wernera nakloněn i sám Rummenigge, nakonec se dalo právě na Salihamidžiće. Od doby, kdy se začalo s Flickem jednat o prodloužení smlouvy, Werner je zmiňován v posledních dnech častěji a častěji. A proč asi? Flick při prodloužení smlouvy požadoval větší slovo při přestupech a vzhledem k tomu, že je velkým fanouškem Wernera, je logické, že se bude snažit vydupat jeho přestup. Nedávno se údajně dokonce dostal do konfliktu právě se Salihamidžićem, právě kvůli rozdílnému pohledu na příchod a odchod hráčů a celkovému budování týmu do budoucnosti. O Saném a jeho mentalitě se začalo pochybovat po změně jeho agenta, proto není v poslední době na pořadu dne, i kvůli jeho těžkého zranění nohy, jeho potenciální přesun do Bayernu, ale uvidíme, jak to dopadne.

Reagovat
Bayern +

Čo je blbosť, pretože Werner je momentálne oproti Havertzovi niekde inde, navyše o polovicu lacnejší.

Reagovat
Rich

Z těch tří nejvíce preferovaných hráčů, co píšeš, tak chci nejvíc Saného, pokud přijde, bude to neskutečná raketa, opravu na křídle bude neskutečný. Navíc v týmu je Goretzka, Kimmich a Muller, do budoucna by to mohlo pomoct i německému národnímu týmu. Werner je top hráč a s výstupní klauzulí máš pravdu, navíc podle mě dokonce možná i nejpravděpodobnější, že skutečně ho Bayern přivede, kort když ho chce Flick.

Havertz bude problém, jeho cena je moc vysoká a problém je, že má o něj zájem více klubů, hlavně třeba myslím M. United nebo Arsenal.. Možná ale ceny spadnou.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Centrofixka

Výborný tréner, sympaťák, super

Reagovat
Filip12

Herr Flick z gestapa

Reagovat
Front hell

Byla to postava ze seriálu haló haló?

Reagovat
Filip12

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Nadržený šimpanz
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Spalovač šancí

4:1

0:0 (5:3)

1:0

2:0

2:2

0:1

2:3

0:1

3:3 (3:2)

Reagovat
chavi.27

aspon rekni spoiler alert.... :(

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Alons0

Dává to smysl. Za celý březen neprohrál jediný zápas...

Reagovat
Rich

Super zprává. Ještě aby prodloužili důležití hráči a přišli Sané, Werner a Hawertz a možná někoho do obrany, nebylo by marné získat toho obránce z Lipska.

Reagovat
Heresy

upamecana ? taky bych ho bral

Reagovat
Rich

Jo přesně! Jeho jméno si neumím zapamatovat. Ale je dobrý, opět problém ale, zájem velikých klubů, ale Bayern prostě potřebuje nového obránce... Hernandez není dobrý za tu cenu a Pavard se hodí víc na beka než doprostřed obrany... Čili byl by ideální.

Reagovat
Heresy

delas jako by bayern byl nejaky prcek klub .. moc tymu se mu rovnat nemuze , pomalu zadny .. verim kdyby sme ho chteli jde k nam

Reagovat
Rich

Nedělám, ale prostě je potřeba si připomenout, že Bayern bude mít v přestupovém kole soupeře, kort o tohoto obránce.

Reagovat
Heresy

uvidime .. vyse si psal ze by sis pral havertze myslim ze jsem nekde cetl ze k nam nechce ... ja osobne bych chtel nejvic wernera sice posledni dobou nehral nejak extra dobre ale to byl nejspis nejaky kratkodoby pokles .. a taky si myslim ze hernandez neni dobry za ty prachy , pavard je jasne lepsi na kraji nez ve stredu ... a sane mel takove zraneni ze se to s nim muze dal tahnout asi bych ho nechal v city ..

Reagovat
Rich

Já musím se kouknout na nějaké zápasy jiných týmů v Bundeslize, protože mi ti hráči nic neříkají. Jardman psal o Zakariovi, ty zase píšeš o Angelinhovi, je to zajímavý, musím nakoukat někdy... Werner je top... Nechápu Lipsko, že někde sem četl, že Schicka pošlou zpět do Itálie a i přesto, že dával důležité góly...To je taková sázka na toho Saného no, Bayern sleduje i talentované mladé křídlo Odioho a byl by levnější mnohem. Uvidíme, kdo a jak přijde.

Reagovat
Heresy

a jeste semi libi angelinho z lipska .. to je poradny dric teda

Reagovat
Jardman

A Zakariu z Gledbachu a hotovo vymalováno

Reagovat
Rich

Toho upřímně neznám. Jak hraje a na jakém postu?

Reagovat
Rudnevs

Hawertz...

Reagovat
Kolarik12

Je to skvela zprava, ze Flick dostal smlouvu. Osobne jsem toho nazoru, ze na fotbal Bayernu se od dob Juppa da zase koukat.

Pokud jde o ty prestupy, tak zustavam stat nohama pevne na zemi. Zatim se jen porad mluvilo, jak se bude utracet za nove posily, ale do ted jsme se niceho nedockali. Takze pokud se ve spojeni s Bayernem sklonuji jmena Sane, Havertz, Werner, tak budu rad, kdyz se podari dotahnout aspon jednoho z nich a do obrany toho Upamecana.

Dulezitejsi mne ale prijde, aby se podarilo udrzet Thiaga, Mullera, Alabu a Neuera.

Reagovat
Rich

No já hlavně doufám u Mellera, že prodlouží, je to ikona Bayernu a vlastně král asistencí, nikdo jich tolik nevytvoří jako on a to se sakra počítá. S Neurem je problém, že chce delší kontrakt, ale bez váhání bych mu ho dal, je to světová jednička stále a top brankář. Alaba ten snad už nechce prodlužovat a u Thaiga jsem zatím nezaznamenal nic okolo něk, ale třeba mi něco uniklo.

Reagovat
Kolarik12

Muller je srdcar, to je pro me taky cislo 1. Ale duleziti jsou vsichni ctyri.

Za Thiaga by jsme nahradu nesehnali, to je pro me asi jeden z top3 zalozniku na svete. Davies je sice na LB skvelej, ale Alaba se osvedcil na stoperovi a je dobry mit i to LB zdvojeny.

A o Neuerovi netreba se vubec bavit. Nübel je sice koupenej, ale jeste nema tolik zkusenosti a je to skvela prilezitost, aby se ucil od nejlepsiho golmana na svete posledni dekady.

Reagovat
Rich

Thiago se zvedl, pod Kovačem nehrál nic, ale musím říct, že teď pod Flickem je skvělý, líbí se mi v kombinaci s Kimmichem ve středu. Já si myslím, že všichni prodlouží až na Alabu, každý rok je o něho zájem a prostě, už několikrát vyhrožoval, že chce zkusit novou výzvu, ale snad i jeho udržíme a prodlouží taky.

Reagovat
Kolarik12

U Alaby se obavam, ze proste nechce hrat stopera. Na tom kraji obrany mohl podnikat ofenzivni vylety a sem tam prispet nejakym golem a asistenci, ale to ted z pozice stopera proste nemuze.

Reagovat
Rich

Spíš to vypadá, že on by rád hrál ve středu a prostě moc mu to tam nejde podle mě, ale prostě nejtěžší bude prodloužení kontraktu u Alaby, protože pořád okolo něho krouží Barca nebo Real a už dlouhodobě, ale je pravda, že tyto týme se možná budou pokoušet o větší jména. Ale jinak Alaba je skvělý univerzál, hraje dlouho na stoperu a prostě je tam taky skvělý jako na levném beku.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám Němec nemusí mít jméno, na kterém si vymlátím zuby.

Reagovat
Ferragamo7

Ja mám tiež svojich vysnívaných hráčov,ktorých by som bral do Bayernu,ale škoda špekulovať,kým to nie je isté.No jeden hráč je pre Bayern ultra dôležitý a to Thiago.Bayern by mal urobiť všetko pre to,aby ho udržali.Lebo jeho prehľad v hre a kreativitu pri kľúčových prihrávkach by Bayern ťažko nahradil.To,že Guardiola priviedol z Barcy Thiaga do Bayernu,asi vedel prečo to robí.Jeden z najlepších prestupov,aké vôbec Bayern urobil.

Reagovat
Rich

Jaké máš vysněné hráče?

Reagovat
Jardman

A jeden největší průser byl prodej Kroose a příchod Alonsa...

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Ferragamo7

Rich: Sané by bol veľkou posilou v jeho forme pred zranením,neviem ako bude na tom. keď sa vráti.Ja by som bral do Bayernu Hudson-Odoia,je to veľmi rýchly a perspektívny útočník,vzhľadom na jeho vek,o to väčšia škoda,že on sám chcel z Chelsea odísť,keďže nedostával veľa šancí.Ale pred nedávnom podpísal nový kontrakt,takže to bude už asi pasé.No a do obrany by som si želal príchod Matthijsa de Ligt z Ajaxu to bude podľa mňa veľká hviezda v budúcnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, zda jsi to zaregistroval, ale De Ligt hraje v Juventusu.

Reagovat
Rich

De Ligt je nereálný hraje v Juventusu a pravidelně. Odoi je super talentový hráč, škoda ho v Chelsea, která je naprosto tragická... Ale jak podepsal nový kontrakt, tak je podle mě nereálné ho přivést... Možná by nebylo od věci udržet Alabu a Daviese dát na post, kde hrál od začátku a to je křídlo.

Reagovat
Ferragamo7

Tak ten prestup som nezaregistroval,až tak podrobne to zas nesledujem.Sledoval som tohto hráča,keď Ajax postupoval až do semifinále LM a vtedy som si povedal,že toto by bol pre Bayern skvelý hráč do obrany.Ale to že je v Juve,som netušil,pretože taliansku ligu nie že nesledujem,ale úplne ten ich futbal neznášam.Takže vďaka, Bayernista25 za info

Reagovat
Rich

Super, zpráva, Thomas Muller podepsal svůj nový kontrakt do roku 2023.

Reagovat
Ferragamo7

Podľa mňa má už Muller najlepšie za sebou,ale je pravda že pod Flickom herne neskutočne pookrial a bol veľmi platným hráčom,veď tie asistencie majú tiež nejakú výpovednú hodnotu.No pre mňa je najdôležitejšie,aby podpísali Thiaga,dúfam,že zostane aj viac sezón,veď ešte nie je tak starý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele