Fiorentina aktivovala opci a natrvalo získala Baráka z Hellasu Verona

31.01.2023, 19:32
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK, Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (60)

Přidat komentář
Witcher

Ten dopadl

Reagovat
PalibrkUros

To nevim proč, fiorentina by měla jít nahoru a určitě lepší než hrát o sestup ve Veroně...

Reagovat
jester Radka Bejbla

Je to tak

Reagovat
Rothbard

Vzhledem k tomu, jaký mají Violky kádr, je celkem um jít ještě níž než jsou.

Reagovat
PalibrkUros

Taky jsem čekal, že ten progres bude značnější, ale furt jim věřím, že do května poháry udělaj, zlepší hru a příští sezonu děj se vůle boží

Reagovat
herbage

*o udržení

Reagovat
jenage

Reagovat
MarcoBanco

Jep Fio sa momentálne trápi, kolísavé výsledky, spodná polovica tabulky, no stále si polepšil zo zostupovej rozpredanej Verony

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, dokázal si udělat velmi slušný jméno v Serii A, aktuálně tam hraje za jeden z nejslavnějších klubů a snaží se tam prosadit, což mu doufám všichni přejem. Dopad opravdu strašně, vysloveně ho lituju

Reagovat
Nuno čomes

Strašně určitě nedopadl, ale v předních evropských klubech nejsou Češi a on měl jako jeden z mála ten potenciál. Hodně ho zbrzdilo to zranění na konci v Udinese, škoda, třeba by mohl být ještě výše. Nicméně pokud vydrží 5 let ve Fiorentině a bude hrát a hlavně oni budou hrát aspoň o Evropu, tak super.

Reagovat
Losinho

S jeho zdravotním stavem je zázrak, že hraje na profi úrovni.

Reagovat
Nuno čomes

To má tak špatné zdraví?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl nějaké brutální problémy se zády, popisoval to ve své verzi "Než mě pošlou domů".

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, měl vyhřezlou ploténku, napravil to cvičením (SM systém).

Je to běžný problém. Mohl jsem dneska hrát rugby, kdybych totéž řešil hned a nenechal to dojít do stavu, kdy praskla.

Reagovat
Shevchenko

Prasklá ploténka? To se pak řeší jak nebo v jakém si stavu? Já mám právě teď vyřez, už to mám tři měsíce a až v posledních dnech už funguju normálně, ale ještě to nemám zcela ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Většina lidí má výhřez do 2-3 mm, jen o tom neví. Saly kolem to drží, nebo to nebrnká do nervů. Cvič SM systém, fyzioterapie, Mackenzie metoda. Kdybys měl zájem o SM systém - lanka, kniha s CD, prodám. Mě to brutálně nebaví, i když to funguje, nemám na to trpělivost.

Já jsem hodně cvičil s vlastní vahou a tak to drželo pokupě dlouho, doktoři říkali že dle osteofytů na obratlech jsem s tím mohl fungovat 6-7 let. Pak se to ale začalo horšit a odkládal jsem řešení, jeden doktor mě pak nějakým manévrem uvolnil blok, ale předepsal mi myorelaxancia. Jak jsem si je vzal na noc, ráno to prdlo, prasklá plotna, výhřez 12 mm, no popisovat to nebudu.. 14 dní na kapačkách, pak 14 dní doma než mě vzali na Čeladné, ale přijel jsem tam o 10 kg lehčí, ušel jsem tak deset metrů než mi vypnula noha, kam to střílelo po boku i po zadní straně až do chodidla, byl jsem na DHC - nic silnějšího od bolesti na předpis není. Tam jsem se ale za 6 týdnů dal do kupy, cvičil jsem 100% nad rámec toho, co tam oni dělali se mnou, pak 4 měsíce doma denně jako magor. Do stavu OK, funkční. Operaci mi nabídli, ale druhý doktor mi ji rozmluvil, moc to neřeší, buď se to jen vyčistí, nebo se udělá fúze obratlů. To první způsobí zjizvení jemné tkáně a neřeší to sesednutí obratlů, to druhé zase mění dynamiku páteře a do 10 let jde člověk na další OP, třeba o obratel dva výše.

Dneska nemůžu běhat po rovině, přes švihadlo, samozřejmě nejezdím mrtvolu a těžké dřepy, ale jedu hrazdu bradla, nohy cvičím, na kole nevydržím moc dlouho, auto mi plně nevadí a to mám teď spíše sedavou práci. Samozřejmě protahuju, posiluji střed těla. Taky mívá krize cca jednou za rok, kdy prostě zatuhnu a trvá mi týden, dva, než to rozcvičím. Loni jsem musel na rehabky. A tak to bude nafurt, ty obratle prostě sedí na sobě skoro a tak to být nemá.

Hodně zdaru v rekonvalescenci.

Reagovat
Shevchenko

Mi to právě tlačí na nerv a hodně, v prvních týdnech po úrazu (začalo to špatným došlápnutím na fotbale) jsem nemohl pořádně chodit, ušel jsem tak 100 metrů a byl jsem vyřízený, stát na jednom místě jsem taky nemohl, musel jsem si sednout nebo ideálně lehnout. naštestí to časem po rehabkách, kapačkách a cvičení přestalo, ale stejně teď v praci nemůžu moc dlouho sedět bo budu večer zase vyřízený po celém dni v kanclu.

Cvičím toho McKenzieho, o SM systému jsem slyšel, tak se poptám fyzioterapeuta, tak nějak se smiřuju s tím že k němu budu chodit často. Mám dextroskoliózu, ze začátku jsem byl šíleně vykřivený, teď bych ten výřez moc velký neměl mít (voli mi po mag.rezonanci do zprávy nenapsali kolik mm), ale spiš mám problém s ochablým svalstvem, doktor ke kterému teď chodím vypadá že se vyzná, tak to snad za pár týdnu bude zase ok.

Já už s tím bojuju od 15 let, takže už půlku života, vrací se mi to tak pravidelně co 3 roky a vždycky jsem tak 3 měsíce mimo, navíc se mi to střídá na pravých a levých bedrech. No asi s tím budu bojovat celý život.

S tou operací souhlas, taky mi to nedoporučovali, prý úspěšnost 60%, ještě jako relativně mladý nechci něco tak riskantního podstoupit, no třeba když mi bude 60 tak medicína bude zase trochu jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem měl predispozice - retrolistéza, což je v tom místě prý tak 2% případů, plochá křivka páteře, holt to nikdo neřeší, dokud se něco nestane.

Jak to čtu, žádná radost, hlavně vydržet cvičit, motivace je dostatečná

Neurochirurg mi doslova řekl, ať na operaci nechodím, dokud se nepochcávám

Reagovat
Shevchenko

Já mám k tomu ještě stenózu páteřního kanálu, tedy zúžený kanál, což pry při mé výšce se stává. Holt vyšší lidé mají víc problému s páteří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tež mám úžší páteřní kanál, ony ty dispozice se prostě projeví. Mám normální výšku, 183 :)

Reagovat
Shevchenko

A díky za podporu, taky ti přeju hodně zdraví. Poslední dobou zjišťuju, že nás je s podobnými problémy fakt hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdraví a sílu.

Reagovat
DelPiero137

Ja mam jeden stavec (tusim L3, tesne nad kostrcou) vychyleny o 9mm, platnicka ktora je nad a pod tym stavcom je komplet opotrebovana, takze mi ten stavec "lita". Niekedy ked spravim zly pohyb tak trva niekolko dni kym sa to upokoji, prestane boliet a viem spravit niektore pohyby. Navyse mam dost skratene hamstringy, co to asi najviac ovplyvnuje. Natahovanie mastringov je asi najhorsia bolest ktoru poznam

Pred 10 rokmi som chodil na rehabky, ukazali mi tam zaujimave cviky ale neda sa povedat ze by sa mi to zlepsilo. Asi to chce dlhsie cvicit, co sa mne nechcelo

Viem docela fungovat, posledne roky som dokonca staval, betonoval atd ale musim s tym nieco robit. Aspon cviky, hlavne na brusne/vnutorne svaly ktore dokazu vystuzit a podrzat celu chrbticu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, je to mrdanica s vlastním tělem.. tež spravuju starý barák, tež mi tam už jebly záda.

Piriformis je větší to bolí tak, že se ti chce blít. A s hamstringy to souvisí

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

No potenciál na top klub možná s přivřením očí měl, ale takovejch hráčů jsou mraky, který se tam pak nikdy nedostanou anebo dostanou ale jsou třeba na lavičce nebo chodí po hostováních.

Já nevím proč furt hudrat a dávat facepalm že ten teda dopad lol. Dopadl dobře, to že mohl patřit k těm 3 percentilům v jeho talentový kategorii, který to dotáhli do top klubu na tom nic nemění. A to že v top klubech nejsou Češi mě ani tak netrápí. Slováci maj aktuálně v top klubech 2 hráče a dlouhodobě jim to je platný jak mrtvýmu zimník, jde i o nějakou šíři základny. Radši budu mít 10 takovejdle Baráků a hezky pokrytý posty než jednoho hvězdnýho Škriniara se kterým budou hrát Regáli a Hromada.

Reagovat
Cotton

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat
Hasan Šáš

na top klub nikdy neměl, tenhle pomalej měkejš.. navíc trend fotbalu jde proti němu, MS ukázalo jasnej soumrak chodců.. z repre je nutný ho pomalu vyšoupávat

Reagovat
smazaný uživatel

neřek bych že je měkejš ani že je nějak extra pomalej ale ok

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Reagovat
raduinho

Reagovat
kattos

Reagovat
Cotton

jojo, jen 150 zápasů v top lize, měl se na to radši vysrat

Reagovat
Hlahart

hraje fotbal a žije ve Florencii, no tvl ten dopadl teda...

Reagovat
Hunt

Reagovat
didosh

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Selänne

Reagovat
dave30

Takto se tedy již psalo o tolika našich hráčích, že to raději nebudu vypisovat. Vždy velice dobří hráči, o kterých si mnozí mysleli, že mohou hrát v TOP týmech (ale tam je sakra jiná konkurence) a oni hrají "pouze" v průměrném nebo lepším týmu TOP ligy, případně jiné nadprůměrné evropské ligy...

Reagovat
raduinho

Reagovat
Dominator

btw, ten thauvin na udinese asi dost dobra posila, ci?

Reagovat
Seydou Doumbia

rozhodně, ale záleží jak se mu mimo fr a mexiko bude dařit že...to nikdo neví

Reagovat
Mass

Kdyby tady nebyl jeden troll post a reakce na něj, byly by tu nějaký komentáře?

Reagovat
Rothbard

To ví jen čaroděj.

Reagovat
oli9

Patří tam určitě k tomu lepšímu. Ovšem fialky celkově velké zklamaní

Reagovat
Rambajstago

Jako každý rok

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mu říkají Dominik?

Reagovat
Lemond Laws

Italsky se Antonín řekne Dominik

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
smazaný uživatel

Italsky Dominik je Domenico.

Trvá asi 3 vteřiny si to nechat strojově přeložit, že mají Barákovi přírůstek do rodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tweet se vůbec netýká podpisu.

Reagovat
Lukáš_6

Super zpráva

Reagovat
Nuno čomes

Snad začne v derby napravo vzadu Darmian. Po Skriniarovi půjdou fans a nemůžem si v takovém zápase dovolit kiksy.

Reagovat
dave30

Jasně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele