FIFA ubezpečila Brazilce, že jim po návratu prezidenta sankce nehrozí

09.01., 10:13
Aktuality
FIFA (© AFP)

FIFA ubezpečila Brazilskou fotbalovou federaci (CBF), že jí po návratu Ednalda Rodriguese do jejího čela nehrozí ze strany mezinárodní federace žádné sankce. Během návštěvy v Riu de Janeiro to v pondělí potvrdil ředitel právních záležitostí FIFA Emilio García.

Soud v Riu 7. prosince Rodriguese sesadil z funkce prezidenta kvůli údajným nesrovnalostem při prezidentských volbách v březnu 2022. Nejvyšší federální soud však minulý týden nařídil Rodriguesův návrat do čela CBF kvůli hrozbě sankcí od FIFA za vměšování se do řízení fotbalu.

"Jsme rádi, že jsme se vrátili do původní situace, kdy má brazilský fotbal demokraticky zvoleného prezidenta. Velmi vážně mu hrozilo, že bude vyřazen z mezinárodních soutěží. Tato hrozba padla verdiktem nejvyššího soudu a už není aktuální," řekl García.

"Byl jsem zvolen jasně a transparentně. Brazilský fotbal vyhrál, protože byla obnovena jeho autonomie. Nyní máme jistotu, že se budou moci brazilské kluby a národní týmy účastnit mezinárodních soutěží," uvedl Rodrigues, jenž po návratu do funkce v pátek oznámil odvolání reprezentačního trenéra Fernanda Dinize. Jeho nástupcem by měl být ve středu jmenován Dorival Júnior.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Brazílii je všechno čístý.

Reagovat
veikko

Tak hlavně že tu brazilskou zmrdovinu vůči argentinským fanouškům úspěšně odmítá FIFA řešit už skoro 2 měsíce... Pro pobavení, Argentině tam hrozí postih za fanouškovské nepokoje a FIFA je viní ze zavinění odložení plánovaného stratu zápasu.

Reagovat
Benfica

Mozno FIFA pre MS 2026 meni farby, miesto modro-bielej na zltu

Reagovat
Dortmunder

Brazílsky štandard = FIFA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele