Favre se opřel do vedení, to zvažuje právní kroky

07.10.2009, 22:09
Aktuality
Ještě před pár týdny platili Michael Preetz a Lucien Favre za sehranou dvojici, po týden starém vyhazovu druhého jmenovaného od kormidla Herthy BSC jsou to ale takřka nepřátelé. Švýcarský trenér vedení svého bývalého klubu ostře kritizoval, ovšem manažer Preetz si to nenechává líbit a chce z toho vyvodit právní důsledky...

Favre strávil u kormidla berlínského týmu dva roky a experty byl považován za jednoho z nejlepších trenérů v historii klubu, po pouhých třech získaných bodech ze sedmi ligových zápasů byl ale minulé pondělí odvolán a posléze nahrazen Friedhelmem Funkelem.

51letý Švýcar se s Berlínem rozloučil tiskovou konferencí, kde ostrými slovy vůči vedení Herthy rozhodně nešetřil. "Ztratili jsme důležité hráče a přesto jsme nejméně investovali, bylo jen otázkou času, kdy narazím do zdi. Mojí chybou bylo, že jsem připustil až příliš mnoho kompromisů," prohlásil.

Podle Favreho za neúspěchy stojí i odchod Dietera Hoeneße z manažerské pozice, kde ho nahradil Michael Preetz. "Jeho odchod klub dobře nenahradil," řekl. O budoucnost BSC prý strach nemá. "Hertha nesestoupí. Ovšem je potřeba investovat, a ne pět set tisíc, nýbrž deset milionů," dodal Favre.

Tato slova se ale pranic nelíbila Michaelu Preetzovi. "Lucien Favre byl do plánování sezóny kompletně zapojen. Ví a věděl o našich finančních možnostech," prohlásil bývalý útočník klubu, který bývalému trenérovi pohrozil: "Je to stále zaměstnanec Herthy BSC, takže z toho prozkoumáme možné důsledky."

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favre= sympaťák a dobrej kouč (vemme ho do repre !)

Reagovat
smazaný uživatel

v herthe jim zustal jediny kvalitni hrac a to kacar...

Reagovat
smazaný uživatel

A Drobný

Reagovat
Arne

Drobný, Friedrich, Ebert, Raffael, Cícero, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemanja

zažalujú ho a budú požadovať odškodné 10 miliónov

Reagovat
10

dobrá fotka

Reagovat
Arne

Paradoxní je, že nepochází z téhle doby, ale někdy z konce jara, kdy se dařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Starý kmet ... v sekci BL?

Reagovat
herbage

Arne, jako pozici nyní v klubu zastává?

Reagovat
Arne

No žádnou, nebo pozici odvolaného trenéra... To, že je zaměstnanec Herthy, je myšleno tak, že je stále pod smlouvou.

Tyhle kecy by ho prej mohly přijít až na milion eur. Mě to od něj trochu mrzí, ale na druhou stranu to má i pozitivum - s takovou ho nějaký bundesligový klub v budoucnu těžko zaměstná.

Reagovat
herbage

No to je pak hloupý, že si nedal pozor na hubu, snad četl podmínky smlouvy. Na druhou stranu je to od Herthy trochu kudla do zad, za to co pro ně udělal by se měli rozejít v dobrém a nedělat si naschvály

Reagovat
Arne

Nevím, tohle je možný chápat taky jako kudlu do zad od něho... Každopádně v poslední době Favre nějak ztratil smysl pro realitu nebo co, a podle toho to vypadá a vypadalo.

Reagovat
Pipo123

no jo to je dnešní futbal

ked tréner niečo dokáže tak ho majú všetci radi ale ked sa nedarí tak ho hned vyhodia

potom už asi nebude nový Ferguson atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi těžko je možné pozastavit se nad něčím jiným než nad výsledky a ty měl ten švýcar katastrofální. Takže být jím držím hu* protože i kdyby byla polovina chyby na vedení pořád jej to staví do role trenéra kterého v bundeslize už nikdo nenechá ani natřít branku na bílo. Stěžovat si měl před tím. Pořádný trenér by si prosadil změny nebo by odešel. Tak nevím co tam spolu řeší.

Reagovat
mastakillah

Chybí jim Pantelič...

Reagovat
smazaný uživatel

chybí Joe

Reagovat
fantomas

OT: "Martin Petrov v Manchesteru City nemá pozici, jakou by se podle svého mínění zasloužil. "Když dostanu šanci, vydám ze sebe vždy to nejlepší. Myslím, že jsem ukázal, že si místo v základní jedenáctce zasloužím, ale je to na Hughesovi," prohlásil bulharský záložník."

Takového hráče by si měl klub hýčkat a ne s nim lepit díry v sestavě.

Reagovat
tomasinho

Přesně tak, ale třeba odejde Robinho a hned bude mít více prostoru a když ne, u nás v Liverpoolu ho uvítáme s otevřenou náručí

Reagovat
smazaný uživatel

favre to posral, daval hrat voronina, pantelic sedel, preto lebo nemohol hrat pochopitelne opustil klub, voronin sjel naspat do liverpoolu, a herta ostala bez utocnika, wichniarek ako nahrada je slaba, utocnik na prd....ako aj cela hetha, nemaju ziadneho kvalitneho hraca, by som ryskol i vyrok ze nepreziju tuto sezunu v 1. lige

Reagovat
herbage

Pantelić neodešel kvůli Voroninovi nebo že by ho trenér nestavěl, ten by šel tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

no ked vravis, mozno mas lepsie info ako ja, mne sa to tak zdalo ze nebol nasadeny tak ich tam nechal, ale to ze herta teraz je bez kvalitneho hraca to je fakt, to sa ukazuje aj na ich umiestneni v tabulke

Reagovat
Arne

Pante chtěl zůstat, ale Favre ho nechtěl... Nakonec to dopadlo nejhůře, jak mohlo - ztratili jsme srdcaře a velkého hráče, poté i trenéra, kvůli němuž odešel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele